تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خداوند روزه را واجب كرد تا به وسيله آن اخلاص خلق را بيازمايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827525320




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«انتحار» با یسیر؛ پهپاد سایه‌ای نیروی زمینی ارتش


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: «انتحار» با یسیر؛ پهپاد سایه‌ای نیروی زمینی ارتش


نیروی زمینی ارتش تایید کرده که پهپاد یسیر هم انتحاری شده است. این پهپاد در شکل ظاهری بسیار به پهپاد اسکن ایگل که به عقاب جستجوگر یا سایه آمریکایی مشهور است، شباهت دارد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از تسنیم، امروزه در عرصه جنگ‌ها و مقابله‌های نظامی نوین، استفاده از پرنده‌های هدایت‌پذیر از دور یا همان پهپاد، کاربرد بسیاری پیدا کرده تا جایی که استفاده از این پرنده‌ها از حوزه نظامی به سایر حوزه‌ها نیز کشیده شده است.
پهپاد یسیر

هم اکنون در برخی کشورها از پهپاد برای کنترل محیط زیست حیوانات، کنترل عبور و مرور خودروها و ترافیک و غیره هم استفاده می‌شود.
هم اکنون بسیاری از کشورها دارای فناوری تولید پهپاد در کلاس‌ها و انواع مختلفی هستند. شاید ایران با سابقه‌ای 30ساله در تولید پهپاد از بسیاری از کشورهای منطقه در تولید بومی پرنده‌های هدایت‌پذیر از دور، جلوتر باشد.
پهپاد یسیر

پهپادها فقط مأموریت شناسایی یا شلیک موشک و بمباران اهداف را برعهده ندارند؛ امروزه با رشد تکنولوژی‌ها، پهپادها عملیات‌های شنود مخابراتی، انهدام اهداف هوایی،‌ رمزگذاری مکالمات مخابراتی، کنترل مرزها، تحقیقات هواشناسی و جغرافیایی، ایجاد پارازیت در مکالمات مخابراتی و بی‌سیمی و چندین و چند مأموریت دیگر را نیز به‌عهده دارند.
شاید یکی از جدیدترین اقداماتی که در رابطه با به‌روز رسانی مأموریت‌های پهپادها انجام شده است، انتحاری‌ کردن این پرنده‌ها باشد.
در بیشتر عملیات‌های انتحاری یا انسان‌ها عامل انتحار محسوب می شوند و یا همان‌طور که در جریان جنگ تحمیلی توسط جمهوری اسلامی ابداع شد، از طریق قایق‌های تندرو انجام می‌ گرفت؛ اما امروز پهپادها افزون بر انهدام اهداف از طریق بمب یا موشک، می‌توانند در یک عملیات انتحاری، توسط هدایت‌گرانی که کیلومترها آن طرف‌تر فقط نظاره‌گر عملیات هستند، خود را به بدنه اهداف مهم بکوبند و آن هدف را منهدم کنند.

یسیر و جعبه‌های حمل پهپاد
در نگاه ابتدایی، این کار، کار سهل و آسانی به نظر می‌رسد؛ اما در نگاه فنی، حمل مهماتی غیر از مهماتی که همه پهپادها در اختیار دارند، توسط یک پهپاد و افزون بر آن، حمل هدایت‌گرهای پهپاد و تجهیزات مخابراتی و تصویربرداری دیگر، کار را کمی مشکل‌تر می‌کند.
کمتر کشوری هم‌اکنون در این عرصه ورود کرده است؛ وزارت دفاع آمریکا پارسال اعلام کرد که جدیدترین پهپاد انتحاری خود را تا سال 2016 میلادی رونمایی خواهد کرد.
پهپادهای انتحاری با حمل مقدار زیادی از مواد منفجره خاص، در صورت تصمیم هدایت‌گر، خود را به اهداف کوبیده و خیلی زود منفجر می‌شوند.
اگرچه شاید هزینه این کار (انهدام پهپاد) زیاد به نظر برسد؛ اما داشتن این جنس از پهپادها، در جنگ‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است، به عنوان نمونه اصابت یک پهپاد انتحاری با بدنه و یا کابین هدایت یک ناو هواپیمابر در جریان یک جنگ و یا برخورد یک پهپاد انتحاری به راداراهای یک ناوشکن (رادار اصلی و یا رادار کنترل آتش)، می‌تواند به‌ طور کامل آن ناو را از کار بیندازد و یا به‌ مدت طولانی در انجام مأموریتش وقفه ایجاد کند.
حالا اگر همین روال را برای مقابله یک پهپاد انتحاری با یک جنگنده قرار دهیم، موضوع کمی جذاب‌تر هم می‌شود. اگر یک پهپاد انتحاری خود را به یک جنگنده، هواپیمای جاسوسی و یا بالگرد متخاصم رسانده و خود را به بدنه آنها که در آسمان مشغول اجرای ماموریت هستند، بکوبد، سقوط آن جنگنده، بالگرد یا هواپیمای جاسوسی قطعی است و این به معنای آن است که حتی یک پهپاد انتحاری می‌تواند کار موشک‌های پدافندی را هم ایفا کند چیزی که امیر پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ارتش هم درباره این قابلیت پهپادهای انتحاری گفته بود: پهپادهای انتحاری ما می‌توانند برای حمله به اهداف هوایی و زمینی مورد استفاده قرار گیرد و می‌توانند در صورت دیدن یک هدف مشکوک، به آن حمله کنند.

پهپاد یسیر مستقر روی لانچر
در همین زمینه، فروردین ماه سال 91، اندیشکده آمریکایی «امریکن اینترپرایز» در گزارشی ضمن اعتراف به موفقیت ایران در ساخت و بهره‌برداری از هواپیماهای بدون سرنشین، از کاربرد «پهپادهای انتحاری» به‌ عنوان فصل جدیدی در راهبرد نظامی نامتقارن ایران نام برده بود.
رعد 85، نخستین پهپاد انتحاری ایران است که قابلیت‌های آن تاکنون ناگفته مانده است، اما طبق اذعان فرماندهان ارتش، این پهپاد قابلیت عکس‌برداری، فیلم‌برداری و ارسال آن‌لاین تصاویر را دارد.
اما دیشب دوشنبه، امیر کیومرث حیدری، جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش پس از چند روز گمانه‌زنی رسانه‌ها درباره انتحاری شدن پهپاد «یسیر»، تایید کرد که این پهپاد هم انتحاری شده است.
وی درباره تست پهپادهای انتحاری ارتش در رزمایش بزرگ محمد رسول الله(ص) گفته بود: برخی از این پهپادها از نوع پیشرفته یسیر بوده و بعضی نیز «رعد 85» بوده و 2-3 مدل دیگر هم می‌توان گفت که به عنوان انتحاری در این رزمایش آوردیم از آنها استفاده کردیم که الحمدلله نتیجه خوبی هم گرفته‌ایم. پهپادهای انتحاری ما تقریبا به نوعی موشک کروز هستند که به لطف خدا ساخته و پرداخته خودمان هستند.

اظهارات امیر حیدری درباره پهپاد یسیر
یسیر، یک پهپاد کوتاه برد نیروی زمینی ارتش است که 6 مهر سال 92 با حضور امیر پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ارتش رونمایی شد. به‌ گفته فرمانده نیروی زمینی ارتش، پهپاد «یسیر» از قابلیت پروازی بالایی برخوردار بوده و به تولید انبوه نیز رسیده است.
سقف پروازی 15 هزار پا، مداومت پروازی هشت ساعته و پرواز تا شعاع 200 کیلومتر در اجرای پروازهای عملیاتی، از مهمترین ویژگی‌های این پهپاد است. یسیر همچنین از طریق ارتباط با ایستگاه‌های کنترل زمینی متحرک، کنترل می‌شود.
این پهپاد به دست متخصصان کشورمان ساخته شده و از طریق لانچر(سکوی پرتاب) به پرواز درآمده و از طریق چتر نیز بازیابی می‌شود. یسیر، مجهز به دوربین‌های شناسایی با فناوری روز دنیا بوده و سبک وزنی، چالاکی و قدرت تحرک بالا، از دیگر ویژگی های این پرنده بدون سرنشین است.
 
این پهپاد در شکل ظاهری بسیار به پهپاد اسکن ایگل که به عقاب جستجوگر یا سایه آمریکایی مشهور است، شباهت دارد. یسیر از دُم «هشت شکل» و دماغه خاص پهپادهای اسکن ایگل آمریکایی و دوربین تعبیه شده در زیر دماغه، بهره می‌برد.
پهپاد اسکن ایگل، همان پهپادی است که آذر ماه سال 91  گرفتار تور پدافند هوایی سپاه پاسداران شده و متخصصان سپاه توانستند که این پهپاد را سالم به زمین نشانده و چند هفته بعد، خط تولید آن را نیز راه‌اندازی کنند.
امیر پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش، پهپادهای انتحاری نزاجا را «بمب متحرک» توصیف کرده است، بمب‌هایی که با ورود یسیر به جمع‌شان، حالا قدرتمند‌تر و به‌روزتر شده‌اند.


سه شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن