واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: چرا کودک امروز نباید بداند فردوسی و سعدی کیست؟
محمود شهریاری، مجری برنامههای تلویزیون از انتخاب یک شبکه تخصصی برای کودکان اظهار امیدواری کرد و گفت: اگر قرار است برنامههای کودک در یک شبکه تخصصی باشند، باید برایشان تفکیک قائل شد.
به گزارش نامه نیوز، این مجری تلویزیون، با بیان اینکه انتخاب شبکه تخصصی برای کودکان اتفاق خوبی است، خاطرنشان کرد: اینکه یک شبکه تخصصی برای کودکان داشته باشیم، اتفاق کاملا مثبتی است اما باید برنامههای کودکمان را جدا کنیم. به نظرم برنامهای که برای کودکان است با برنامهای که درباره کودکان است باید از یکدیگر تفکیک شود؛ چراکه هم از نظر رفتارشناسی و هم از نظر تأثیراتی که بر روی کودکان دارد، مهم است. متأسفانه در دورهی گذشته سازمان صداوسیما، این تفکیکها خیلی به وجود نیامد.
وی افزود: پیش از این که همزمان شبکه کودک داشتیم اما شبکههای یک و تهران هم برنامه کودک پخش میکردند و پیرو این اتفاق انرژیها و سرمایهها از بین میرفت، بر این اساس اگر قرار است شبکه پویا به عنوان شبکه کودک معرفی شود، باید ببینیم چه تعریف درستی از خود خواهد داشت و چقدر متخصص به این شبکه روی میآورند. همچنین در عین حال مدیریت شبکه پویا را باید کسی برعهده داشته باشد که برای کودکان کار کرده باشد و جنس کودک و انیمیشن را بشناسد.
شهریاری در ادامه تصریح کرد: گاهی اوقات انیمیشنها و برنامههایی که برای کودکان پخش میکنیم، مختص آنها نیست و بیشتر بزرگسالان از آنها استفاده میکنند که به نظرم باید در این زمینه تفکیک صورت بگیرد.
او که پیش از این در برنامه «عموهای فیتیلهای» اجرا داشت، به خلاقیت در تولید برنامههای کودک اشاره و تاکید کرد: امیدوارم در حوزه کودک از تجارب باسابقهها استفاده کنند؛ چراکه کپی کردن از برنامههای خارجی خیلی هنر نیست و باید از خودمان خلاقیت نشان بدهیم؛ به عنوان مثال به یاد دارم، «عطر و گلاب بپاشید» که مربوط به چندین سال قبل میشود، از برنامههای جذاب و خوبی بود که واقعا طراحی نابی داشت اما متأسفانه در حال حاضر برنامهها به ویژه در بخش کودک فقط از کارهای خارجی کپیبرداری میکنند و حتی بعضا مشاهده میکنیم که مدیران تلویزیون به برنامهسازان میگویند نمونه خارجی بیاورید تا ببینیم چه برنامهای میخواهید بسازید! که به نظرم این کار اصلا اسمش برنامهسازی نیست.
شهریاری در همین زمینه عنوان کرد: خوشبختانه ما نیروهایی در حوزه کودک داریم که متخصص هستند اما متأسفانه در خانههایشان نشستهاند و کسی سراغی از آنها نمیگیرد؛ در حالی که بهتر است در کنار نیروهای جوان، از تجربه با سابقهها هم استفاده کرد. چرا کودک امروز ما نباید بداند فردوسی و سعدی کیست؟ افسوس میخورم که برنامههای کودکمان بعضا به برنامههایی تبدیل شدهاند که از ادبیات کشور خودمان در آنها استفاده نمیشود؛ به عنوان مثال جناب سعدی ما چقدر در کتابهایش مفاهیمی درخصوص کودکان دارد که میتواند به راحتی به کودکان منتقل کند. متأسفانه علاوه بر برنامههای کودک، اخبار و سایر برنامههایمان از دکور گرفته تا نحوه اجرا شبیه برنامههای ماهواره شدهاند که این اقدام اصلا صحیح نیست.
محمود شهریاری در پایان گفتوگوی خود؛ اظهار کرد: امیدوارم با مدیریت خوب شبکه پویا، اتفاقات خوبی در حوزه کودک بیفتد.
علی بخشی زاده، مدیر سابق شبکه دو و حال حاضر شبکه پویا در گفتوگویی اعلام کرده است که شبکه پویا قرار است در آینده نزدیک به شبکه کودک تبدیل شود و به عنوان شبکه ملی کودک سازمان معرفی شود.
منبع: ایسنا
۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]