واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آيا آرمان ما به سانتريفيوژ وصل است؟
اينكه گفته شود؛ آرمان ما به سانتريفيوژ وصل نيست، مثل اين است كه به رهبران نهضت ملي شدن صنعت نفت گفته شود اين همه داد و فرياد و درگيري با امپرياليسم انگليس و آمريكا درست نيست، آرمان ما وصل به چند بشكه نفت ناقابل نيست!
کد خبر: ۴۶۴۰۹۸
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۴ - 06 January 2015
محمدكاظم انبارلويي در سرمقاله رسالت نوشت:
رئيس جمهور در همايش اقتصاد ايران گفت: "مذاكرات به معناي آن است كه پلي بين خواست ما و طرف مقابل تعريف شود. در ژنو برخي از تحريمها در حوزه خودرو، پتروشيمي و كشتيراني برطرف شد و بخشي از اموال بلوكه شده ما آزاد شد كه در مقابل، ما شفافيت بيشتري نشان دهيم و بگوييم فلان نوع غنيسازي كه در حالحاضر به آن نياز نداريم براي مدتي متوقف ميشود. آيا اين كار به معناي زير سئوال رفتن آرمانها و اصول ماست؟ آرمان ما به سانتريفيوژ وصل نيست بلكه آرمان ما به مغز و قلب و اراده ما وصل است."
آيا صورت مسئلهاي كه آقاي رئيسجمهور درباره مناقشات هستهاي ايران و 1+5 نوشتهاند درست است؟
آيا موضوع مذاكرات ما با غرب همين است كه رئيسجمهور ميفرمايند؟
شعار ملي "انرژي هستهاي حق مسلم ماست" كه از متن فهم مردم ما صادر شده است ناظر به حفظ استقلال علمي كشور است. استقلال يكي از آرمانها و شعارهاي اصلي انقلاب اسلامي است.
اينكه چند كشور قلدر جهاني بيايند بگويند شما حق نداريد در فلان رشته علمي كه موجب اقتدار و تضمين امنيت شما ميشود كار كنيد و بايد كركره تحقيقات علمي و عملي خود را پايين بكشيد، نوعي مقابله با استقلال كشور است.
اينكه گفته شود؛ آرمان ما به سانتريفيوژ وصل نيست، يك مغالطه است. مثل اينكه به رهبران نهضت ملي شدن صنعت نفت گفته شود اين همه داد و فرياد و درگيري با امپرياليسم انگليس و آمريكا درست نيست، آرمان ما وصل به چند بشكه نفت ناقابل نيست!
اما ديديم در دهه 30 همه ملت با هر نوع گرايش ايستادند و از استقلال اقتصادي كشور دفاع كردند. اكنون هم ملت ايستاده است و از استقلال علمي و شرافت دانشمندان خود دفاع ميكند.
اينكه مسئله مهمي نيست كه زحمتي براي ادراكات ما از باب رعايت مصالح و امنيت ملي داشته باشد، گاهي ممكن است "زدن پكي به يك قليان" نه تنها آرمان ما را به خطر بيندازد حتي ممكن است ما را از دين خارج كند.
در قضيه جنبش تنباكو و فتواي ميرزاي شيرازي ما با همين صورت مسئله روبهرو بوديم. ملت ما با همين فتوا براي حفظ استقلال كشور قليانها را شكستند و حاضر نشدند حتي پكي به يك قليان بزنند. حال اگر آن موقع كسي ميگفت چه ربطي بين زدن پك به قليان با آرمان و دين ما دارد آيا مسموع بود؟!
اكنون غرب به رهبري آمريكا بيش از يك دهه است كه با اعلام جنگ مستقيم اقتصادي تحت عنوان تشديد تحريمها به مقابله با ملت ايران آمده است. آنها به اين هم اكتفا نكرده و دانشمندان هستهاي ما را ترور كردند و پولهاي ما را بلوكه نمودند. اين اقدامات اعلام جنگ مستقيم با ملت براي اخلال در استقلال علمي كشور است. حالا پس از 10 سال بياييم بگوييم؛ "آرمان ما به سانتريفيوژ وصل نيست." يعني چه؟ آيا اين كوچكسازي يك موضوع مهم در حوزه استقلال ملي نيست؟ صورت مسئلهاي كه رئيس جمهور براي چنين نتيجهگيرياي نوشتهاند كاملا غلط است.موضوع مذاكرات چانه زني روي چند عدد سانتريفيوژ نيست موضوع مذاكرات مربوط مي شود به چگونگي صيانت از استقلال سياسي، اقتصادي، نظامي و...بنابراين ربط به آرمان هاي ملت دارد. غربيها در ازاي اقدامات عملي اعتمادساز ما كاري نكردند.
آنها در توافق ژنو متعهد شده بودند كه تحريمهاي جديد وضع نكنند. تاكنون يكصد نوع تحريم جديد به تحريمهاي قديم اضافه كردهاند و 9 مورد آن همين چند روز پيش بود. آنها ما را مجبور كردند ذخاير 20درصد را منهدم كنيم. در حالي كه ميشد اين ذخاير را فروخت، انهدام آن با كدام عقلانيت سياسي و اقتصادي معطوف به استقلال كشور ميخواند؟هنوز تحريمهاي نفتي و اخلال در مناسبات پولي كشور با جهان خارج به قوت خود باقي است، آنها كمترين گامي براي رفع اين تحريمها برنداشتهاند. اندك اموال بلوكه شده ما را هم كه آزاد كردهاند برايش دهها اما و اگر گذاشتهاند. در اين باره گفتنيها زياد است كه انشاءالله در فرصتي ديگر كه در ظرفيت حوصله رئيسجمهور محترم باشد عرض خواهيم كرد.
آقاي رئيسجمهور ميفرمايند؛ "آرمان ما به مغز و قلب و اراده ما وصل است." خوب همين مغز و قلب و اراده به ما حكم ميكند كه در برابر زيادهخواهي و قلدري و بدمستي قدرتها بايستيم. ما به همين دليل انقلاب كرديم.اكنون غربيها در مذاكرات روي برد موشكهاي ما حرف دارند و آن را وصل كردند به همين چند سانتريفيوژ ناقابل! اگر تحريمها و فشارهاي ظالمانه به خاطر برد موشكهاي ما ادامه يابد، بايد بياييم بگوييم؛ "آيا آرمان ما به چند متر برد بيشتر و كمتر موشكها وصل است"؟اگر فشارها به بهانه دفاع ملت ما از قدس و مظلومين فلسطيني به اتهام حمايت از تروريسم ادامه يابد، درست است بياييم بگوييم؛ "آرمان ما به ..."؟ به نظر ميرسد اين منطق براي اقناع افكار عمومي در خصوص كارنامه دولت يازدهم در باب سياست خارجي و بويژه در مذاكرات هستهاي، عقلاني نيست.رئيسجمهور بهتر است در اجتماعاتي كه ظاهر ميشود به جاي فشار به منتقدين و نخبگان كشور، تيغ تيز حمله خود را متوجه قلدر مآبيهاي آمريكا و غرب كند و براساس سوگندي كه ياد كرده است از "استقلال سياسي و اقتصادي و علمي و فرهنگي" كشور دفاع كند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]