واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: کردبچه دراولین کنفرانس اقتصاد ایران مطرح کرد
پیشنهاد تهیه برنامههای دوسالانه/چارچوب میانمدت مخارج دولت برای رفع نواقص در اجرای برنامههای توسعه
مشاور معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور با اشاره به برخی دلایل عدم اجرای کامل برنامههای توسعه بر تهیه برنامههای دو تا سه سالانه تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، محمد کردبچه در اولین کنفرانس اقتصاد ایران با اشاره به اینکه براساس قانون برنامه نظام برنامهی ایران یک نظام بودجه برنامهای است اظهار کرد: بدین ترتیب باید بودجه هر سال بر مبنای برنامه سالانه و این برنامه طبق برنامههای پنج ساله و برنامه پنج ساله براساس برنامههای بلندمدت تهیه شود، اما با این وجود هیچ گاه بهطور کامل به اجرا در نیامده است.
وی در ادامه به دو دسته از موانع موجود برای اجراییشدن برنامههای بلندمدت اشاره کرد و توضیح داد: دسته اول مشکلات فنی و ساختاری هستند که از جمله آنها میتوان به غیرقابل انعطافبودن احکام، نبودن جداول مبنا، عدم وجود اولویتها و شاخصهای بخشی اشاره کرد.
به گفته مشاور معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور تدوین برنامههای دوسالانه میتواند مسائل را نیز تا حدی برطرف کند.
وی با بیان اینکه خوشبختانه دولت یازدهم در تحقق اهداف برنامه پنج ساله تاکید دارد، افزود: این در حالی است که بودجهریزی مبتنی بر عملکرد در دستور کار سازمان مدیریت و برنامهریزی قرار داشته و میتواند مبنای تهیه بودجههای سالانه باشد. اما با توجه به اینکه تحقق شاخصهای عملکرد به زمان طولانیتر از یکسال نیاز دارد لازم است چارچوبها یا افق زمانی بلندمدتی پیشبینی شود.
*چارچوب میانمدت مخارج دولت برای رفع نواقص در اجرای برنامههای توسعه
وی همچنین از راهکارهایی برای عملیاتی شدن برنامههای توسعه یاد کرد و گفت: بسیاری از کشورهای دنیا این مشکل را با استفاده از چارچوب میانمدت مخارج دولت حل میکند که در این حالت دورههای زمانی دو تا پنج ساله تعیین و هدفهای کمی و کیفی استفاده شده در آن منطبق بر هدفهای پیشبینی شده در برنامههای توسعه است.
به گفته کردبچه چارچوب میان مدت مخارج دولت ارتباط بین تخصیص منابع بودجه مبتنی بر اولویتهای سیاستی و انضباط مالی مورد نیاز بودجه را برقرار میکند.
مشاور معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور اشارهای هم به پیشرفتهای اجرای چارچوب میانمدت مخارج دولت داشت و گفت: اصلاح زمان مورد نیاز برای اجرای فرآیند ، رهبری فرآیند، تجربه و علاقهمندی، مهار استعدادهای مرتبط با ویژگیهای کارکنان و چالشهای فنی در این مورد ضروری است در عین حال که باید توجه داشت که از نظر توان کارشناسی برای این تحولات کمبودی وجود نداشته و میتوان به آن اعتماد کرد.
وی با اشاره به مراحل تهیه چارچوب میانمدت مخارج دولتی توضیح داد: تهیه چارچوب کلان اقتصادی اجرای سه مرحله از مراحل بودجهریزی مبتنی بر عملکرد، بازبینی و اصلاح برنامهها، تعیین شاخصهای عملکرد و اهداف کمی مربوط به هزینهیابی برنامهها، فعالیتها و محصولات از لازمههای این نوع از برنامه ریزی است.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]