واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: نیمی از معادن کردستان تعطیل شدهاند
در کردستان، محمد دره وزمی اظهار کرد: 830 هکتار زمین مساحت کل شهرکهای صنعتی موجود در استان است که این میزان تناسبی با وضعیت توسعه نیافتگی استان ندارد.
آفتاب: رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان گفت: 340 واحد معدنی دارای پروانه بهره برداری در کردستان وجود دارد که 50 درصد آنها تعطیل شدهاند. تعدادی از این معادن قابل احیا نیستند و به علت رکود شدید کارایی خود را از دست داده اند که حدود 200 مورد از معادن موجود را شامل می شوند.
به گزارش ایسنا، در کردستان، محمد دره وزمی اظهار کرد: 830 هکتار زمین مساحت کل شهرکهای صنعتی موجود در استان است که این میزان تناسبی با وضعیت توسعه نیافتگی استان ندارد.
وی افزود: 60 تا 70 درصد واحدهای تولیدی در کردستان تعطیل هستند که این مشکل رسالت ما را سنگین تر می کند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به اینکه کردستان می تواند کلیدی فعال برای کل کشور باشد، تصریح کرد: فراهم نبودن زیر ساخت ها در کردستان، از قبیل جاده، مرز، بازارچه و ... مانع از تحقق این امر شده است.
دره وزمی ادامه داد: در حالیکه کردستان بهترین سنگ مرمر ایران و حتی خاورمیانه را دارد، اما به دلیل خام فروشی که ادبیات رایج امروز استان است، سود چندانی برای استان نداشته اند.
وی با اشاره به اینکه به یک معدن در کردستان مجوز فرآوری داده شده است، ذکر کرد: تنها داشتن یک مورد معدن که توان فرآوری داشته باشد، کافی نیست و نیاز است تا همه معادن استان امکان فرآوری را داشته باشند.
دره وزمی در ادامه عنوان کرد: تعدادی از معادن با کمک و شارژ مالی می توانند دوباره احیا شوند که باید به کمک بانک ها و مدیریت استان نسبت به فعال کردن دوباره آنان اقدام کرد.
وی اعلام کرد: در رابطه با تجارت، در گذشته فرصت های زیادی را برای صادرات به اقلیم کردستان از دست داده ایم و در حال حاضر تجارت خارجی ایران با وجود 230 کیلومتر مرز مشترک با عراق تنها دو درصد از صادرات کل کشور را شامل می شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان همچنین با اشاره به اینکه سیستم بانکی موجود حامی و جاذب سرمایه گذار نیست، افزود: وجود صنایع مادر در استان برای تحرک و پویایی صنعت کردستان و همچنین تامین امنیت روانی سرمایه گذاران نیاز است و منظور از صنعت مادر صنایعی است که بتوانند زمینه فرآوری معادن را نیز فراهم کند.
وی خاطرنشان کرد: سازمان برای تبدیل شدن به موتور محرکه نیاز به شناسایی و انتقال مشکلات دارد.
دره وزمی در رابطه با اکتشافات در کردستان اظهار کرد: سطح بسیار کمی از زمینها در استان اکتشاف شده و دو پهنه دیگر نیز در حال حاضر جهت اکتشاف به مزایده گذاشته شده است.
وی یادآور شد: در راستای توسعه استان از هیچ تلاشی فروگذار نمی کنیم و تمام توان خود را برای حل مشکلات حوزه صنعت، معدن و تجارت استان به کار خواهیم گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]