تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835345453
فارس از رویای تصرف آشوراده گزارش میدهد آشوراده حتی با زوزه شغالهایش حق حیات دارد / میانکاله سکوی پرش زمینخواران نیست
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس از رویای تصرف آشوراده گزارش میدهد
آشوراده حتی با زوزه شغالهایش حق حیات دارد / میانکاله سکوی پرش زمینخواران نیست
هر چند برخیها در تلاشند تا جزیره آشوراده را در حد زیستگاه شغال و مار تنزل دهند اما این زیستکره حتی با زوزه شغالهایش حق حیات دارد، میانکاله سکوی پرش زمینخواران نیست تا در لوای بحث گردشگری به تاخت و تاز در آن بپردازند.
به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، پناهگاه حیات وحش میانکاله به وسعت 68.8 هزار هکتار با دو اکوسیستم آبی و خشکی، در شرق مازندران قرار دارد و مدیریت یکپارچه آن زیر نظر ادارهکل حفاظت محیط زیست مازندران و اداره تابعه در شهرستان بهشهر قرار دارد. اکوسیستم آبی این زیستکره به وسعت 45 هزار هکتار شامل تالاب بینالمللی و اکوسیستم خشکی نیز به مساحت 23.8 هزار هکتار شامل شبهجزیره میانکاله است که در بخشی از این وسعت قابل توجه، دو جزیره «اسمالسای» و «آشوراده» نیز بر زیبایی طبیعت منحصربهفرد شبهجزیره میانکاله افزودهاند. وسعت جزیره اسمالسای 300 هکتار و مساحت آشوراده از کانال خزینی تا جزیره آشوراده 630 هکتار است، وجه تسمیه این جزیره به دلیل وجود روستایی به همین نام در حوالی شبهجزیره در بندر ترکمن است که وسعت آن به 12 هکتار میرسد. بیش از یک دهه از مناقشه بر سر جزیره آشوراده میگذرد؛ از بحث واگذاری برای گردشگری گرفته تا واگذاری مدیریت آن به استان گلستان و هر دولتی که بر سر کار آمده به نوعی درصدد آن بود تا طرحی نو برای پناهگاه حیات وحش میانکاله و بهویژه جزیره آشوراده دراندازد؛ اما وجود سازمانهای مردم نهاد و نداشتن طرحی توجیهی و قابل قبول از یکسو و مدیریت یکپارچه پناهگاه حیات وحش میانکاله از سوی دیگر باعث شده تا طمعورزی به سمت این ذخیرهگاه زیستکره به نوعی سرکوب شود.
استفاده از واژههای تدبیر و امید برای تدبیر در میانکاله! از سال گذشته و با آغاز به کار دولت تدبیر و امید، عدهای سعی کردند تا از این واژهها برای رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده خود استفاده کنند تا تدبیر و امید را در بهشت پرندگان ایران نیز تحقق بخشند! اما با ورود سازمان بازرسی کل کشور و مقاومت و استدلالهای سازمانهای مردمنهادِ دوستدار طبیعت، جلوی بخش زیادی از این قبیل تدبیرها! گرفته شد. سازمان حفاظت محیط زیست فعلا از طرح گردشگری در آشوراده به نوعی منصرف شده است اما سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنان روی خوشی به تصمیماتی مبنی بر توقف این واگذاریها نشان نمیدهد و البته جای تعجب ندارد زیرا گردشگری به دنبال پیاده کردن اهداف خود است. هر چند اکنون اظهار نظرهای متفاوتی از توقف واگذاری آشوراده توسط سازمان محیط زیست یا سازمان بازرسی کل کشور مطرح است اما مهم این است که به هر حال شاهد توقف یک اتفاق ناخوشایند هستیم و مهم نیست از سوی کدام سازمان بوده بلکه باید به هر دو سازمان تبریک گفت که خواسته سازمانهای مردمنهاد را پیگیری کرده و تا حدودی جامه عمل پوشاندند. در حال حاضر بحث اصلی باید به سمت اصرار میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باشد که 380 هکتار از جزیره آشوراده را صاحب شده! و خوشحال است که در 10 درصد از این وسعت، میتواند ساخت و ساز داشته باشد. فرض میگیریم این ساخت و ساز انجام شود، حال سرمایهگذار میخواهد روزانه چند نفر را به بازدید از جزیره هدایت کند؟ بیشترین میزان حضور گردشگر روزانه در میانکاله 50 نفر است، حضور روزی 50 نفر چه سهمی در روزیِ سرمایهگذار خواهد داشت؟ آیا این درآمد به بهای از بین رفتن آشوراده میارزد؟ به نظر میرسد چیزی فراتر از بحث گردشگری در آشوراده مطرح است که میتوانیم نام آن را «زمینخواری مدرن» در بخش گردشگری بگذاریم گه پس از زمینخواری کشاورزی قرار دارد، شاید این بهترین بهانه برای تصرف اراضی آشوراده باشد. از طرفی، هنوز تعریف گردشگری در پناهگاه حیات وحش میانکاله در افکار عمومی جای خود را پیدا نکرده است، این پناهگاه به دلیل جاذبههای زیستمحیطی و نقشی که در حیات زیستکره دارد، نیازمند اکوتوریسم است نه حضور گردشگر عادی که حتی از ریختن زباله در طبیعت ابایی ندارد و فقط به قدم گذاشتن در این پناهگاه دلخوش میکند.
بومیهای میانکاله اجازه کوچکترین ساخت و سازی را ندارند یکی از دیدهبانان محیط زیست در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بهشهر، گفت: در غرب میانکاله تعداد زیادی دامدار داریم که پیشینه فعالیت خانوادگی آنها و پدرانشان به 140 سال میرسد اما با حداقل امکانات در پناهگاه میانکاله مشغول دامداری هستند، آنها اجازه کوچکترین ساخت و ساز خارج از دستورات زیستمحیطی را ندارند، با این حال میگوئیم محیط زیست کار خوبی انجام داده است و ما نیز حمایت کردیم. حرّ منصوری اظهار کرد: حال که یک سرمایهگذار بر روی مستثنیات دست گذاشته است چه طور میخواهند به او اجازه ساخت و ساز بدهند؟ اما بومیها حق هیچ ساخت و سازی را ندارند. وی تصریح کرد: سفر به مناطق حفاظت شده سفری مسئولانه است، گردشگرها در این مناطق وارد شده و اگر هیچ اقامتگاهی وجود نداشته باشد باید کیلومترها پیاده بروند تا به نخستین اقامتگاه برسند البته برای چنین مناطقی، «اکولوژ» تعریف میشود که براساس طبیعت منطقه باشد. این فعال محیط زیست ادامه داد: خانههای بومی، کلبههای صیادی، نزدیکی به بندر ترکمن و از سمت بهشهر نزدیکی به هتل صدرا و روستاهای اطراف را داریم، بنابراین ساخت اقامتگاه دو طبقه یا یک طبقه، ضرورتی ندارد. منصوری با بیان اینکه بیشتر آبزیهای دریای خزر در طول پاییز و زمستان در کانال «چپقلی» شرق میانکاله زادآوری میکنند، افزود: اگر ماهیان خزر به دلیل آلودگی صوتی و نبود امنیت و استتار، وارد میانکاله نشوند و زادآوری نکنند به مرور زمان نسل آنها از بین میرود. وی در پایان گفت: اختلاف سطح آشوراده با دریا خیلی کم است و به راحتی زیر آب میرود، به همین دلیل سرمایهگذاری گردشگری در آن، منطقی نیست.
فرهنگ گردشگری در مناطق حفاظت شده، نهادینه نشده است مسئول آموزش میانکاله در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بهشهر، گفت: موافق گردشگری نیستم اما مشکل این است که هم فرهنگ گردشگری از مناطق حفاظت شده در کشور نهادینه نشده است و هم اینکه باید بدانیم چه کسی میخواهد سرمایهگذاری کند و چه کسانی میخواهند نظارت کنند؟ علی ابوطالبی اظهار کرد: اکوتوریسم باید کنترل و مدیریت شده باشد، به توان و تعادل اکولوژی لطمه نزند، گردشگر باید بداند که قایق موتوری آلودگی دارد، باید لباس استتار داشته باشد، با ورود خود در فصل تخمگذاری پرندگان آرامش آنها را به هم نزند، پرندگان باید «پَرآرایی» داشته باشند بنابراین نیاز به یک ساحل امن دارند، اگر شرایط پرآرایی وجود نداشته باشد سلامت پرنده به خطر میافتد. این کارشناس محیط زیست ادامه داد: در ذخیرهگاه زیستکره باید مردم را دید، ماکزیموم حضور گردشگر در پناهگاه میانکاله 50 نفر است و اگر قرار باشد در میانکاله ساخت و ساز شود و برای روزی دو هزار نفر برنامهریزی شود؛ دیگر پرندهای در کار نخواهد بود اما میتوان در همین وضعیت فعلی و با تکیه بر گردشگری پایدار و مدیریت شده، همان 50 نفر (اکوتوریست) را همیشه داشت. یک چهارم گونههای پرندگان مهاجر در آشوراده فرود میآیند ابوطالبی بیان داشت: سالانه بین 600 تا یکمیلیون و 200 هزار پرنده آبی و کنارآبزی بسته به سرمای سیبری وارد میانکاله میشوند؛ به عنوان مثال در سال 84 یکمیلیون و 200 هزار و سال گذشته 700 هزار پرنده وارد میانکاله شدند که بیش از 100 هزار قطعه در آشوراده فرود آمدند. وی در پایان گفت: 540 گونه پرنده در ایران شناسایی شدهاند که 230 گونه آن میانکاله را برای زمستانگذرانی و تابستانگذرانی انتخاب میکنند که 100 گونه آن تالابی و بقیه خشکزی هستند و از این تعداد، یک چهارم آنها در مدت حضور خود، در آشوراده اقامت میکنند.
تصمیمهای متفاوت از دولتهای مختلف برای آشوراده یکی از نمایندگان سازمانهای مردمنهاد در بحث آشوراده نیز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بهشهر، گفت: اظهار نظر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درباره عملی کردن فعالیتهای گردشگری در آشوراده، فنی و کارشناسی نیست و اگر چیزی غیر از اینکه "مصوبه دولت است و با قوت ادامه میدهیم" را از آنها میشنیدیم باید تعجب میکردیم. مژگان جمشیدی اظهار کرد: واگذاری 380 هکتار از آشوراده به بخش خصوصی، تغییر کاربری محض است و جالبتر اینکه یک سند مالکیت مربوط به 10 سال پیش را رو کردهاند و جای سئوال دارد که میزان واگذاری بخشی از آشوراده به گردشگری از سوی سازمان حفاظت محیط زیست، دقیقا به همین مقدار است! وی ادامه داد: حساسیت گروههای محیط زیست شایسته بود زیرا اصلا بحث طبیعتگردی در کار نیست، یک گردشگری ناپایدار و موضوعی فراتر از گردشگری با هدف دسترسی به اراضی میانکاله است، دستور توقف این موضوع نیز تا حدی پذیرفته بوده و اگر فشار بازرسی کل نبود محیط زیست عقبنشینی نمیکرد. این دوستدار طبیعت ادامه داد: هر دولتی که سر کار آمده به نوعی برای آشوراده تصمیم گرفت، واگذاری 380 هکتار از آشوراده برای پرداختن به کارهای گردشگری، و ساخت و ساز در 10 درصد این مقدار، دستدرازی آشکار به محیط زیست است زیرا حتی اگر نام آن توسعه باشد؛ برای حفاظت نیست و در سه چهاردهه گذشته حتی یک مورد موفق در زمینه سرمایهگذاری در مناطق حفاظت شده مانند پارک ملی گلستان و تالاب بینالمللی شادگان ندیدیم.
میانکاله خط قرمز دوستداران طبیعت است به گزارش فارس، با وجود برخی اظهارنظرها که سعی در ناچیز شمردن پناهگاه حیات وحش میانکاله دارند و این روزها چشم طمع به جزیره آشوراده دوختهاند اما این ذخیرهگاه زیستکره حتی با زوزه شغالها و بودن مارها! نیز حق حیات دارد. آشوراده قطعهای زیبا از بهشت پرندگان ایران و همچنان سرزنده و پویا است، محیطبانان برای حفاظت از آشوراده همچون سایر نقاط پناهگاه حیات وحش میانکاله به صورت شبانهروزی در تلاش هستند، دامهای شکار را جمعآوری و با متخلفان صید و شکار برخورد میکنند حتی اگر به سمتشان اسلحه بگیرند، حتی اگر به دست و پایشان گلوله بخورد و حتی اگر در این راه جان خود را از دست بدهند. آشوراده چه در حوزه جغرافیایی گلستان باشد یا در مدیریت یکپارچه مازندران فرقی ندارد، آنها که فکر میکنند از این تضاد طبیعی میتوانند به سود خود استفاده کرده و با کنار زدن ضابطهها و چنگ انداختن به طناب رابطهها، در روز روشن به بهانههای مختلف، به رواج زمینخواری بپردازند؛ سخت در اشتباهاند. اکنون، پناهگاه حیات وحش میانکاله خط قرمز دوستداران طبیعت است، میانکاله به داشتن جزایر زیبابی ایرانی خود و به انارهای وحشی، سازیل، تمشک، ازگیل وحشی، گیاهان زیبای تالابی، ساحل بکر، صدفهای درخشان، پرندگان بومی و مهاجر، اسبهای وحشی، اشتیاق صید ماهی، دامهای بومی و حتی به وجود مارها و شغالهایش افتخار میکند و کسی نمیتواند این حیات جاری را از هیچ نقطه میانکاله دریغ کند. ============= گزارش از: آزاده بابانژاد ============= انتهای پیام/86001/
93/10/15 - 07:11
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]
صفحات پیشنهادی
فارس گزارش میدهد جزئیات زخمی شدن مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله
فارس گزارش میدهدجزئیات زخمی شدن مسئول پناهگاه حیات وحش میانکالهرئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بهشهر جزئیات زخمی شدن مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله و یک شکارچی متخلف را تشریح کرد زمان رضااحمدی صبح امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بهشهر گفت ساعت 9 30 دقیقه صبحفارس گزارش می دهد «آشوراده» تنها مسیر توسعه گلستان نیست
فارس گزارش می دهدآشوراده تنها مسیر توسعه گلستان نیستاگرچه صحبت از توسعه شبه جزیره آشوراده در سفر اخیر دولت خبری خوش برای گلستانیها بود اما باید پذیرفت که پازل توسعه این استان شمالی تنها با این جزیره کامل نمیشود به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان اگر چه صحبت از توسعه شبه جزیره آشفارس گزارش میدهد از فراخوان پیامکی گردانهای احتیاط تا خروج ذوالفقار از نیام/ طوفان کبری در آسمان و نفوذ دهلا
فارس گزارش میدهداز فراخوان پیامکی گردانهای احتیاط تا خروج ذوالفقار از نیام طوفان کبری در آسمان و نفوذ دهلاویه به قلب زرهدر دومین روز از رزمایش بزرگ محمد رسولالله نیروی زمینی از انواع سامانهها و ادوات خود در جهت نمایش قدرت نیروهای مسلح بهره برد که برخی از آنها برای اولین بارگزارش فارس از مناقشه بر سر جزیره «آشوراده» بازرسی: واگذاری آشوراده متوقف شد/ محیط زیست: خودمان متوقف
گزارش فارس از مناقشه بر سر جزیره آشورادهبازرسی واگذاری آشوراده متوقف شد محیط زیست خودمان متوقف کردیم گردشگری با قوت ادامه میدهیمدر حالی این روزها موضوع تبدیل آشوراده به مرکز گردشگری داغ شده که سازمان بازرسی از تذکر به محیط زیست و توقف واگذاری خبر میدهد اما سازمان محیط زیسگزارش فارس از 10 سال دست و پا زدن یک سرمایه دار برای به دست آوردن جزیره «مافیا» دوباره به جان «
گزارش فارس از 10 سال دست و پا زدن یک سرمایه دار برای به دست آوردن جزیرهمافیا دوباره به جان آشوراده افتاد خانم ابتکار از کدام جیب بخشیدی دستگاه های نظارتی وارد شدندجزیره آشوراده در دریای خزر وسوسه بزرگی برای یک سرمایه دار است تا جایی که 10 سال برای به دست آوردن آن دست و پا بزنفارس گزارش میدهد بلاتکلیفی یکساله دانشگاه مادر و عزم وزیر علوم برای تعیین رئیس/گزینههای احتمالی ریاست
فارس گزارش میدهدبلاتکلیفی یکساله دانشگاه مادر و عزم وزیر علوم برای تعیین رئیس گزینههای احتمالی ریاستنام چند نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه تهران مانند قمصری و امید برای ریاست دانشگاه شنیده میشود ولی بر اساس شنیدهها وزیر علوم که عزم جدی و فوری برای تعیین تکلیف دانشگاهها داردفارس گزارش میدهد تدوین کتاب سیاستهای اقتصاد مقاومتی دولت/ برنامههای راهبردی 14 دستگاه/محدود کردن یارانه نقد
فارس گزارش میدهدتدوین کتاب سیاستهای اقتصاد مقاومتی دولت برنامههای راهبردی 14 دستگاه محدود کردن یارانه نقدی جزء برنامههاکتاب سیاستهای اقتصاد مقاومتی دستگاههای اجرایی دولت از سوی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور منتشر شد به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارسفارس گزارش میدهد اعتصاب دستهجمعی بازیکنان فوتبال صنعت ساری
فارس گزارش میدهداعتصاب دستهجمعی بازیکنان فوتبال صنعت ساریبازیکنان تیم فوتبال صنعت ساری به خاطر مشکلات مالی دستهجمعی اعتصاب کردند به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری در پی مشکلات مالی وعدم تعهدات مدیریت باشگاه تعدادی از بازیکنان صنعت ساری خواهان رضایتنامه از این تیم شدندفارس گزارش میدهد توسعه فازهای اولویتدار پارسجنوبی جان گرفت/ افزایش 100 میلیون مترمکعبی تولید گاز تا پایان س
فارس گزارش میدهدتوسعه فازهای اولویتدار پارسجنوبی جان گرفت افزایش 100 میلیون مترمکعبی تولید گاز تا پایان سالهم اکنون روزانه بیش از 300 میلیون متر مکعب گاز در پارس جنوبی تولید می شود که 50 درصد از گاز تولیدی در کشور است و با توجه به برنامه ریزی صورت گرفته و شرایط توسعه فازهای افارس گزارش میدهد تپش قلب پیر ورزشگاه تبریز / باغشمال خشک میشود!
فارس گزارش میدهدتپش قلب پیر ورزشگاه تبریز باغشمال خشک میشود سکوهای ورزشگاه پیر شهر تبریز را سکوت فراگرفته است حتی در بهترین شرایط نیز بیش از چند هزار نفر را در خود نمیبیند و اینکه چه آیندهای در انتظار این ورزشگاه است مشخص نیست اما بخش بزرگی از خاطرات فوتبال تبریز در مستطیلفارس گزارش میدهد درد دلهای احزاب سیاسی کرمانشاه با فرماندار
فارس گزارش میدهددرد دلهای احزاب سیاسی کرمانشاه با فرماندارمسئولان احزاب و تشکلهای سیاسی استان کرمانشاه در یک نشست هماندیشی به بیان درد دلهای خود با فرماندار کرمانشاه پرداختند به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه مسئولان احزاب و تشکلهای سیاسی کرمانشاه عصر امروز در نشستی بهمفارس گزارش میدهد روایت سوسوی شمعها و اشکها در سوگواری زنان نوغان
فارس گزارش میدهدروایت سوسوی شمعها و اشکها در سوگواری زنان نوغانسوسوی شمعها و اشکها در سوگواری زنان نوغان روایتی هزار و 200 ساله است و تاریخ هیچگاه آن واقعه غمبار را که امام مهربانی با زهر مامون عباسی غریبانه به آسمان پر کشید از خاطر نمیبرد همان روزی که شیرزنان نوغان بفارس از انتخاب پرحاشیه رئیس جمعیت هلال احمر گزارش میدهد از نیامدن و آمدن موسوی به انتخابات تا رمزگشایی از کان
فارس از انتخاب پرحاشیه رئیس جمعیت هلال احمر گزارش میدهداز نیامدن و آمدن موسوی به انتخابات تا رمزگشایی از کاندیدای رئیس جمهورزمانی که محمد فرهادی به عنوان وزیر علوم انتخاب شد برخلاف اظهارات وی همگان میدانستند که رئیس جدید هلال احمر بزودی مشخص میشود و فرهادی زیاد در سمت رئیس جمفارس گزارش میدهد پیدا و پنهان عزل یک شهردار در کرمانشاه!
فارس گزارش میدهدپیدا و پنهان عزل یک شهردار در کرمانشاه پس از جریان حذف شهردار منطقه 5 کرمانشاه از مسئولیت اجرایی این نقطه با تحقیقات انجام شده توسط یک کمیته حقیقتیاب زوایای دیگری از عوامل خط خوردن نام این مسئول نمایان شد که بیشک قضاوت مردم بهعنوان ارکان اصلی جامعه و صاحبان افارس از حال و هوای سالروز شهادت امام رضا(ع) در قم گزارش میدهد قم محفل آستانبوسی جاماندگان از غافله دیار خورش
فارس از حال و هوای سالروز شهادت امام رضا ع در قم گزارش میدهدقم محفل آستانبوسی جاماندگان از غافله دیار خورشید هشتمو امروز آنهایی که از غافله دیار خراسان جا ماندهاند تا به آستانبوسی خورشید هشتم بروند در دیار قم گرد هم میآیند تا تسلیت بگویند شهادت برادر را به بانوی کرامت و بگفارس گزارش میدهد خراسان میدهد بوی مدینه/ضامن چشمان آهوها به دادم میرسی
فارس گزارش میدهدخراسان میدهد بوی مدینه ضامن چشمان آهوها به دادم میرسیهمراه با کبوتران حرم محزون و گریان دل را به دور بارگاه امام رضا ع پر میدهیم تا با زمزمه ملائکه همراه شویم به گزارش خبرگزاری فارس از آبیک امام رضا ع در 11 ذیقعده سال 148 هجری به دنیا آمد و در سال 203 هفارس از مشکلات صیادان لاور ساحلی گزارش میدهد طومار و وعده هم مشکل صیادان لاور ساحلی را حل نکرد
فارس از مشکلات صیادان لاور ساحلی گزارش میدهدطومار و وعده هم مشکل صیادان لاور ساحلی را حل نکردبا وجود اینکه صیادان بخش لاور ساحلی در شهرستان دشتی با مشکلات متعددی از جمله اجازه صید با موتورلنجهای 55 اسب قدرت دست و پنجه نرم میکنند وعده و وعید نماینده مردم در مجلس و طومار صیادان-
گوناگون
پربازدیدترینها