تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز در اول وقت خشنودى خداوند، ميان وقت رحمت خداوند و پايان وقت عفو خداوند است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843101124




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دولت مجاز به مشارکت با سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در حوزه‌های نفت و گاز شد + جزییات


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: با موافقت نمایندگان؛
دولت مجاز به مشارکت با سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در حوزه‌های نفت و گاز شد + جزییات
مجلس به دولت اجازه داد با سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در پروژه‌های نفت، گاز، آب و فاضلاب، جایگزینی ماشین آلات کشاورزی به روش‌های مختلف مشارکت کند.


به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، نمایندگان در ادامه بررسی لایحه خروج از رکود ماده 15 این طرح را بررسی و تصویب کردند.  
 
براساس این ماده مجلس به دولت اجازه داد با سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در طرح‌های حوزه نفت گاز، آب و فاضلاب، جایگزینی ماشین آلات کشاورزی، حمل و نقل و... با رعایت سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی از طریق بیع متقابل، ساخت، بهره‌برداری، تحویل BOT، تامین منابع مالی، ساخت و بهره‌برداری، طرح و ساخت کلید دربست، بهره‌برداری و مالکیت و سایر روش‌ها مشارکت کند.
 
جزییات ماده 15 به شرح زیر است: به وزارتخانه‌های نفت، نیرو و دیگر وزارتخانه‎های ذیربط حسب مورد اجازه داده می‌شود تا با استفاده از روش‎های بیع متقابل، ساخت، بهره‌برداری و تحویل (BOT)، روش‌های اجرایی مناسب دیگر از قبیل «تأمین منابع مالی، ساخت و بهره‌برداری»، «طرح و ساخت کلید در دست»، «مشارکت بخش عمومی- خصوصی» و یا «ساخت، بهره برداری و مالکیت» و یا سایر روش‎های مصرح در قوانین و مقررات، با تضمین خرید محصول یا پیش بینی سایر تضمین‌های کافی، واگذاری درآمد حاصل از کاهش یارانه و صرفه جویی به قیمت‎های صادراتی و یا وارداتی و یا معاملاتی در بازار، اجازه فروش داخلی یا صادرات، با بخش‌های غیردولتی و با اولویت بخش‎های خصوصی و تعاونی و با رعایت قانون اجرای سیاست‎های کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی و تا سقف مبالغ مشخص شده در قوانین بودجه سنواتی برای هر یک از چهار مورد زیر از طریق وزارتخانه‎های ذیربط و یا شرکت‎های تابعه آنان، با متقاضیان و سرمایه‌گذاران قرارداد بلندمدت ارزی و یا حسب مورد ریالی منعقد و یا مجوزهای لازم را برای اجرای طرح‎ها و یا سرمایه گذاری صادر کنند:

الف- طرح‌های نفت و گاز از جمله افزایش ظرفیت تولید نفت خام، گاز و میعانات گازی با اولویت مخازن مشترک و افزایش ظرفیت پالایش نفت خام و میعانات گازی، افزایش تولید محصولات پتروشیمی، ذخیره‎سازی نفت خام، میعانات گازی و گاز طبیعی مخازن مشترک در مخازن غیرمشترک داخل کشور، ذخیره‎سازی گاز در فصول کم مصرف برای استفاده در فصول پر مصرف، تبدیل در جای نفت، گاز و میعانات گازی به محصول و برق  جهت صادرات یا مصرف در داخل، تزریق گاز به میادین داخلی، رشد صادرات و ترانزیت گاز و فرآورده‎های نفتی، جلوگیری از سوختن گازهای همراه نفت و جایگزینی گاز داخلی یا وارداتی به جای فرآورده‎های نفتی ذیربط

ب- طرح‎های بهینه‎سازی، کاهش گازهای گلخانه‌ای و کاهش مصرف انرژی در بخش‌های مختلف از جمله صنعت با اولویت صنایع انرژی بر و حمل و نقل عمومی و ریلی درون و برون شهری و ساختمان، توسعه استفاده از انرژی‎های تجدید پذیر، گسترش استفاده از گاز طبیعی فشرده یا مایع شده با اولویت شهرهای بزرگ و مسیر راه‌های اصلی بین شهری، تولید و یا جایگزین کردن خودروهای کم مصرف و برقی با خودروهای پرمصرف و فرسوده و کاهش هزینه‎های حمل بار و مسافر و برقی کردن چاه‌های کشاورزی.

پ- طرح‎های احداث نیروگاه، افزایش تولید و بازدهی حرارتی نیروگاه‎ها که منجر به افزایش راندمان حرارتی به میزان حداقل پنجاه و پنج درصد (55%) گردد، با اولویت نصب بخش بخار در نیروگاه‎های چرخه (سیکل) ترکیبی اعم از «ترکیب برق و گرما» (CHP) و «ترکیب برق، سرما و گرما» (CCHP) و مولدهای «مقیاس کوچک» (DG)، توسعه استفاده از انرژی‎های تجدیدپذیر، کاهش تلفات تولید، انتقال و توزیع، بهینه‎سازی و صرفه جویی در مصرف، برقی کردن چاه‎های کشاورزی با استفاده از منابع انرژی‎های نوین از جمله انرژی خورشیدی، جایگزینی مصرف برق به جای گاز یا فرآورده‎های نفتی در مناطقی که توجیه اقتصادی دارد و افزایش سهم صادرات برق

ت- طرح‎های احداث سد، آب و فاضلاب، شیرین کردن و تولید آب شیرین با استفاده از روش‎های مختلف با اولویت روش‎های بومی شده و حرارتی بازیافتی، بهینه‌سازی و صرفه‌جویی مصرف آب، کاهش تلفات توزیع آب، مهار و بهره‌برداری از آب‎های داخلی، مشترک و مرزی، اجرای طرح‎های جمع‎آوری و دفع بهداشتی فاضلاب و کلیه طرح‎هایی که به بهبود کیفیت و مدیریت تقاضای آب می‎انجامد و طرح‎های زهکشی اراضی کشاورزی و طرح‎های تضمین خرید آب یا اجازه فروش آب به سرمایه گذاران.

تبصره 1- توجیه فنی و اقتصادی و زیست محیطی، زمان‌بندی اجرا و بازپرداخت و سقف تعهد دولت در هر یک از طرح‎هایی که نیاز به تعهد دولت دارد، با پیشنهاد وزارتخانه ذی‎ربط، به تصویب شورای اقتصاد می‎رسد. شورای اقتصاد مکلف است تا یک ماه پس از وصول هر طرح آن را رسیدگی و تعیین تکلیف کند.

تبصره 2- تعهد بازپرداخت اصل و سود سرمایه‌گذاری‌های موضوع بندهای (الف)، (ب) و (پ) این ماده که منابع حاصل از اجرای آن‎ها به حساب درآمد عمومی واریز می‌شود و یا به کاهش هزینه‎های عمومی می‎انجامد، در سقف و به ترتیب مصوب توسط شورای اقتصاد، برعهده دولت است و وزارت نفت، با احتساب کاهش یارانه پرداختی، منابع ناشی از صادرات سوخت صرفه جویی شده فرآورده‎های نفتی، گاز و یا نفت خام معادل، کاهش واردات و یا درآمدهای حاصل از هر پروژه حسب مورد به قیمت‎های صادراتی یا وارداتی یا معاملاتی در بازار را به شرکت دولتی تابعه ذیربط اعلام می‎کند تا مبالغ متعلقه را در سال‎های سررسید به سرمایه‎گذار پرداخت و همزمان به حساب بدهکار دولت (خزانه داری کل کشور) منظور و تسویه حساب کند.

تبصره 3 – بازپرداخت تعهدات دولت موضوع بند(ت) این ماده از محل درآمدهای حاصل از اجرای طرح‌ها و یا بودجه‎های مصوب سنواتی صورت می‌گیرد.

تبصره 4 - در اجرای بندهای(الف) تا (پ) این ماده، اولویت با سرمایه‎گذارانی است که نفت خام، گاز، میعانات گازی و یا فرآورده‎های نفتی را برای تسویه تعهدات دولت قبول می‎کنند.

تبصره 5 – احتساب ارزش مابه التفاوت سوخت صرفه‌جویی شده براساس ترکیبی از سوخت‎های مصرفی در سال‎های بازپرداخت، محاسبه و منظور می‎شود.

این ماده با 16 رای موافق، 13 رای مخالف و 8 رای ممتمنع ازر مجموع 230 نماینده حاضر در صحن تصویب شد.  
 
البته بعضی از نمایندگان به شدت با تصویب این ماده مخالف بودند به طوری که نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه و علیرضا محجوب نماینده مردم تهران تصویب چنین طرحی را احیای قرارداد دارسی نامیدند. 

انتهای پیام/ 








تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن