پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851044419
لبنیات محلی چقدر سالم است؟
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: لبنیات محلی چقدر سالم است؟
آیا واقعا این لبنیات محلی و طبیعی هستند و چه افرادی آنها را تهیه میکنند؟ و موضوع مهمتر اینکه سلامت آنها چگونه تعیین میشود؟!
سلامت نیوز: طبق نتایج یک تحقیق کشوری، به طور متوسط 20 درصد از سهم شیر مصرفی مردم از شیرهای فلهای و به اصطلاح محلی است. این در حالی است که نه سازمان دامپزشکی و نه سازمان ملی استاندارد و نه وزارت بهداشت بر لبنیات سنتی نظارتی ندارند و سلامت آنها نیز مورد تایید این مراجع نیست. حال موضوع قابلتوجه این است که آیا واقعا این لبنیات محلی و طبیعی هستند و چه افرادی آنها را تهیه میکنند؟ و موضوع مهمتر اینکه سلامت آنها چگونه تعیین میشود؟!
معمولا کارخانههای تولید لبنیات، عمده شیر مورد نیازشان را از گاوداریهای صنعتی بزرگ تهیه میکنند که هم تحتنظارت دامپزشک بوده و هم مسئولان فنی کارخانه در بدو ورود شیر خام به کارخانه، آن را آزمایش میکنند. اما شیرهای سنتی از کجا تهیه میشوند؟!
دکتر آراسب دباغمقدم، دامپزشک و متخصص بهداشت مواد غذایی در گفتوگو با «سلامت»، چندین روش را برای تهیه لبنیات سنتی ذکر میکند: «اولین روش این است که شیر را از دامداریها که معمولا دامداریهای بزرگ و معتبری نیستند، خریداری میکنند و پس از آن در مغازه خود یک مکان کارگاهمانند دارند که سایر لبنیات را درست میکنند و میفروشند. دامداریهای بزرگ و معتبر، شیرشان را به کارخانجات لبنیات میفروشند و معمولا دامداریهای کوچک و سنتی که شیرشان را کارخانه به دلیل کیفیت پایین و مشکلات بهداشتی قبول نمیکند به مغازههای لبنیات سنتی میفروشند.» دکتر دباغمقدم که نایبرئیس کمیته تخصصی بهداشت مواد غذایی سازمان نظام دامپزشکی نیز هست، در ادامه حرفهایش با انتقاد از نبود قانون برای معدومکردن شیرهای بیکیفیت میگوید:
«در کشور ما برای سلامت گوشت، قانون وجود دارد و اگر دامپزشک تشخیص داد که گوشت مشکل دارد، آن را در کارخانه معدوم میکنند ولی در مورد شیر چنین قانونی وجود ندارد. زمانی که مسئولان فنی تشخیص دادند شیر خام ورودی کارخانه مشکل دارد، تنها از خرید آن سر باز میزنند و این شیر به تولیدکنندگان لبنیات سنتی فروخته میشود. روش دوم که با آن لبنیات سنتی تهیه میشود، این است که دامداریهای روستایی و حتی در شهرهای کوچک لبنیات سنتی را درست میکنند و محصولاتشان را به مغازهداران لبنیات سنتی در شهرها میفروشند. روش دیگری نیز وجود دارد که در آن، تعداد اندکی از دامداریهای بزرگ در سطح شهر مغازههای لبنیاتی با برند خود را میفروشند.»
نظارتی بر لبنیات سنتی وجود ندارد
برخی از فروشندگان محصولات لبنی سنتی ادعا میکنند که لبنیات، مال گاوداری خودشان است که دامپزشک بر آن نظارت میکند و مشکلی ندارد، به راستی آیا سازمان دامپزشکی بر آنها کنترل و نظارت دارد؟
نایبرئیس کمیته تخصصی بهداشت مواد غذایی سازمان نظام دامپزشکی کشور با بیان اینکه هیچکس روی لبنیات سنتی نظارتی ندارد، توضیح میدهد: «لبنیات سنتی سازماندهی اصولی در کشور ما ندارد و شاید تنها نظارتی که بر آنها وجود دارد، نظارت کارشناسان بهداشت محیط است که رعایت نکات بهداشتی در مغازه و محل فروش را مورد بررسی قرار میدهند و نه سلامت لبنیات را. سازمان دامپزشکی باید بهطور قانونی به دامداریها ابلاغ کند شیری را که از نظر کارخانه مورد تایید نیست به مغازهداران لبنیات سنتی نفروشد اما این کار انجام نمیشود.»
به گفته دکتر دباغمقدم، شیری که توسط کارخانجات لبنیات رد میشود، بار میکروبی بالا، آنتیبیوتیک و عوامل بازدارنده رشد مانند وایتکس دارد و اگر وارد کارخانه لبنیات شود، نمیتوان با آن لبنیات سالم تهیه کرد.
شیر و پنیر سنتی ناسالمترند
اکثر مشتریان لبنیات سنتی بعد از خرید شیر، آن را میجوشانند تا اگر میکروبی دارد، از بین برود. دکتر دباغمقدم با بیان اینکه بسیاری از میکروبهای داخل شیر با جوشاندن از بین نمیرود، تاکید میکند: «در کارخانه، پاستوریزهکردن با حرارت غیرمستقیم صورت میگیرد؛ به گونهای که ویتامینها، املاح، مواد مغذی و پروتئین شیر از بین نرود، در حالی که حرارت مستقیم، تمام مواد مغذی شیر را از بین میبرد، از طرف دیگر شیر و پنیر سنتی خطرناکتر از سایر لبنیات سنتی هستند. چون این شیر در صورتی که جوشانده نشود، ممکن است به راحتی تب مالت و سل را منتقل کند و حتی ظرفی که در آن شیر نگهداری میشود را نیز آلوده میکند. پنیر نیز چون جوشانده نمیشود باید حداقل 2 ماه در آبنمک با غلظت 13 درصد بماند، در حالی که فروشندگان این کار را نمیکنند. ماست و کره خطر کمتری دارند ولی سلامت آنها نیز مورد تایید نیست چون برای تهیه ماست، شیر را نمیجوشانند و کرههایی که درست میکنند از دوغهایی است که آب آنها مشکل دارد.»
دکتر دباغمقدم میگوید اخیرا تحقیقی انجام شده که نشان میدهد دوغهای سنتی اطراف تهران اکثرا با آبهای آلوده درست شدهاند.
شیرهای محلی آلودهاند
اخیرا تحقیقی در مورد سلامت شیرهای سنتی و کارخانهای انجام شده که نتایج آن تکلیف لبنیاتهای سنتی را به خوبی برایمان مشخص میکند. دکتر عزیزا... کمالزاده، متخصص تغذیه و فوق تخصص متابولیسم انرژی و پروتئین، مجری این تحقیق بوده است. این پژوهش 3 سال به طول انجامیده و وضعیت شیرهای کارخانهای و فلهای را در تمامی استانهای کشور مورد بررسی قرار داده است. وی که مشاور تغذیهای برنامه جهانی غذا نیز هست، در مورد نتایج تحقیقاتش توضیح میدهد: «این بررسی از سال 89 شروع و تا پایان سال 92 انجام شد. در بررسیهای ما مشخص شد بار میکروبی شیرهای محلی و سنتی بسیار بالاست؛ به گونهای که بار میکروبی شیرهای فلهای، بین 10 تا 20 میلیون در هر سیسی بود ولی زمانی که این شیرها به شهر منتقل میشد بار میکروبی به 500 میلیون در هر سیسی میرسید، در حالی که براساس استانداردهای کشور ما، بار میکروبی در هر سیسی باید کمتر از یک میلیون باشد. از طرف دیگر، بررسی ما، نوع میکروب در لبنیات سنتی را نیز مشخص کرد. یکی از این میکروبها عامل بیماری ورم پستان (استافیلوکوکوس اروئوس) بود. اگر این میکروب در شیر باشد، سمی تولید میکند که با حرارت 100 درجه از بین نمیرود و نیازمند حرارت بالای 100 درجه است. این سم در بدن زخمهایی همانند تبخال ایجاد میکند که شاید با آنتیبیوتیک تا حدودی بتوان آن را کنترل کرد، اما از بین نمیرود. در حالی که در کارخانجات لبنیات، اولین آزمایشی که از شیر میکنند، سوماتیکسل است و به شیری که این آلودگی را داشته باشد، اجازه ورود به کارخانه نمیدهند. صددرصد شیرهای محلی و فلهای آلوده به میکروب ورم پستان بودند که 40 درصد آنها بیش از حد مجاز آلوده بود. همچنین 45 درصد شیرهای محلی حاوی عامل بیماری لسیتریوز بودند که باعث سقط جنین و مسمومیتهای خونی میشود. علاوه بر آن 45 درصد شیرهای محلی آلوده به بروسلا یا عامل بیماری تب مالت بودند. وجود سل گاوی که جزو بیماریهای مشترک انسان و دام است نیز در 20 درصد از شیرهای محلی مشخص شد که میکروب این بیماری با جوشاندن از بین میرود ولی اگر قبل از جوشاندن با نقطهای از بدن تماس پیدا کند، به سل پوستی و استخوانی منجر میشود که بهصورت زگیلهای پوستی ظاهر میشود و سل استخوانی مهرهها و لگن را درگیر میکند. ما مشاهده کردیم زنانی که در روستاها شیر میدوشیدند، این مشکل را پیدا کردند.» دکتر کمالزاده در ادامه صحبتهایش در مورد احتمال شیوع تب مالت از پنیر محلی و سرشیر میگوید: «عامل بیماری تب مالت با جوشاندن از بین میرود ولی در موقع تهیه پنیر محلی و سرشیر، شیر را نمیجوشانند. پنیر نیز باید 3 ماه در آبنمک بماند که این کار نیز انجام نمیشود. از سوی دیگر در تهیه سرشیر، شیر باید10 تا 20 دقیقه جوشانده و مرتب هم زده شود، ولی تولیدکنندگان لبنیات سنتی این کار را نمیکنند و همه چربی در بالای شیر جمع میشود و عامل تب مالت روی آن چربی قرار میگیرد و ممکن است از آن در تهیه بستنی نیز استفاده شود. همچنین به 28 درصد از شیرهای محلی آب افزوده میشود.»
مشاور تغذیهای برنامه جهانی غذا در مورد باور مردم در زمینه افزودن مواد نگهدارنده به شیرهای کارخانهای و سلامت آنها با اشاره به نتایج تحقیقاتش میگوید: «برعکس تصور مردم، آزمایشهای ما نشان داد که 38 درصد شیرهای محلی، دارای مواد افزودنی هستند و موادی مانند جوششیرین یا سودا به شیر میزنند تا زمانی که شیر به دست فروشنده میرسد، خراب نشود. از سوی دیگر مردم تصور میکنند شیرهای محلی، طبیعی است، در حالی که تنها تفاوتش با شیرهای کارخانهای این است که چربی بسیار بالایی دارد که باعث خوشمزگی آن میشود. 97 تا 98 درصد شیرهای کارخانهای هیچ مشکلی نداشتند و سالم بودند و بررسیهای ما نشان داد بهترین نوع شیر خام در کارخانه برای تولید، شیر استریل است که کیفیت بالایی هم دارد. بحث دیگر افزودن روغن نباتی به شیرهای کارخانهای است که آن هم فقط در خامههای قنادی، ماستهای پرچرب مورد استفاده قرار میگیرند، بنابراین در این زمینه نگرانی وجود ندارد.»
وی در پاسخ به این سوال که مجری این تحقیق کدام سازمان بوده و آیا نتایج آن به سازمانهای ذیربط اعلام شده، میگوید: «نتایج این تحقیق بهطور مستقیم و غیرمستقیم به مسئولان اعلام شده ولی نمیتوانم بگویم مجری آن چه سازمانی بوده است. موضوع حائزاهمیت این است که به جای بگیر و ببند و برخورد، باید فرهنگسازی کنیم تا مردم لبنیات سنتی را خریداری نکنند. بهطور متوسط 20 درصد از سهم لبنیات مصرفی مردم به لبنیات سنتی اختصاص دارد که این رقم در برخی از شهرها مانند ارومیه به 25 درصد هم میرسد. البته با فرهنگسازیهایی که انجام شده، سرانه مصرف لبنیات سنتی در خوزستان از 40 درصد به 25 درصد رسیده است.»
لبنیات سنتی موردتایید سازمان غذا و دارو نیست
یکی از مهمترین نهادهایی که نظارت بر سلامت لبنیات را به عهده دارد، سازمان غذا و دارو است.دکتر سهیل اسکندری، معاون اداره کل نظارت بر فرآوردههای غذایی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه لبنیات سنتی مورد تایید ما نیست، توضیح میدهد: «لبنیات سنتی برای آنکه تحت کنترل باشند و پس از قرار گرفتن در معرض آزمون، سالمسازی شوند باید با حضور مدیر فنی تهیه شوند و پس از اخذ مجوز بهداشتی مورد تایید سازمان غذا و دارو باشند. سازمان غذا و دارو تحت شرایط خاص و به تعداد کمتر از انگشتان دست برای تولیدکنندههای سنتی در برخی از شهرستانها مانند زاهدان، شناسنامه نظارت صادر کرده است. نظارت بر لبنیات سنتی برعهده سازمان بهداشت محیط وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی است.» دکتر اسکندری با بیان اینکه لبنیات سنتی قابل اعتماد نیستند، تاکید میکند: «محصول مورد تایید ما باید ضوابط ما را رعایت کرده باشد. زمانی که ارگان دیگری مسئولیت نظارت را بر عهده دارد، بدیهی است که مولفههای ما مورد تایید نباشد. بنابراین به مردم توصیه میکنیم به فرآوردههای لبنی دارای مجوز بهداشتی سازمان غذا و دارو اعتماد کرده و صرفا این محصولات را خریداری کنند.»
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
روزانه چقدر لبنیات بخوریم؟
چهارشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۰ یک کارشناس ارشد تغذیه بر لزوم گنجاندن لبنیات در برنامه غذایی روزانه تاکید کرد فرید اردیخانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه کرمانشاه از شیر به عنوان ماده غذایی بسیار مفیدی یاد کرد که از نظر تغذیهای مشابه آن را نمیتوانرابطه عجیب بین تعداد دندانهای سالم و قدرت حافظه
تاثیر بهداشت دهان و دندان بر سلامتی رابطه عجیب بین تعداد دندانهای سالم و قدرت حافظه بهداشت دهان و دندان بیش از آنچه شما تصور بکنید در سلامت جسمانی شما اثر گذار است شاید باورش سخت باشد اما آنهایی که دندان های سالم تری دارند غالباً حافظه بهتری هم دارند به گزارش سرویس علمیهمايش بين المللي تاريخ محلي مازندران برگزار مي شود
۱ دي ۱۳۹۳ ۱۳ ۲۰ب ظ همايش بين المللي تاريخ محلي مازندران برگزار مي شود استاندار مازندران گفت بايد پيش از آن که آخرين سلسله از راويان و ناقلان ادبيات و تاريخ شفاهي مازندران درگذرند به جمع آوري تدوين و ماندگاري اين ميراث گران بها اقدام کرد به گزارش خبرگزاري موج ربيع فلاح جلوداتاق فکر محلی برای خلق ایده های نو و توسعه مناطق است -
سینایی در گفتگو با مهر اتاق فکر محلی برای خلق ایده های نو و توسعه مناطق است شناسهٔ خبر 2447706 دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۱ استانها > چهارمحال و بختیاری شهرکرد - رئیس اتاق فكر استان چهارمحال و بختیاری گفت اتاق فکر محلی برای خلق افکار و ایده های نو برای توسعه مناطق است عطا اللهپیشگیری از زمینخوردن دردوران سالمندی
پیشگیری از زمینخوردن دردوران سالمندی پاییز و زمستان فصل بارندگی است گاهی کم و گاهی زیاد اما بالاخره باید منتظر بارش برف و باران بود البته نباید فراموش کنیم بارندگی و ریزش برف در کنار تمام خوبیهایی که دارد ممکن است دردسرساز هم باشد بخصوص برای کسانی که بیشتر در معرض خطنماینده ولی فقیه در استان کردستان: نظام سرمایهداری نمیتواند اقتصادی سالم را برای ایرانیان به دنبال داشته باش
نماینده ولی فقیه در استان کردستان نظام سرمایهداری نمیتواند اقتصادی سالم را برای ایرانیان به دنبال داشته باشدنماینده ولی فقیه در استان کردستان گفت نظام سرمایهداری نمیتواند اقتصادی سالم را برای ایرانیان به دنبال داشته باشد به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج حجتالاسلام سیدمحمدهوای پایتخت بعد از 10 روز در شرایط سالم قرار گرفت -
هوای پایتخت بعد از 10 روز در شرایط سالم قرار گرفت شناسهٔ خبر 2447777 دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۱ جامعه > محیط زیست مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت هوای پایتخت با ایستادن شاخص ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون روی عدد 97در شرایط سالم قرار گرفت دکتر وحید حسینی در گفتگوطلب حقیقی از پرسپولیس چقدر است؟
طلب حقیقی از پرسپولیس چقدر است هافبک پرسپولیس گفت که مبلغ یک میلیارد و صد میلیون تومان از این باشگاه طلبکار است خبرگزاری تسنیم صبح امروز رضا نورمحمدی و رضا حقیقی راهی باشگاه پرسپولیس شدند تا با علیاکبر طاهری نایب رئیس هیئت مدیره این باشگاه برای حل مشکلاتشان جلسه داشته باشند کهوای تهران بالاخره سالم شد
هوای تهران بالاخره سالم شد با بارندگی های اخیر بالاخره هوای تهران که چند روزی برای گروههای حساس ناسالم شده بود به استاندارد سلامت رسید خبرآنلاین با بارندگی های اخیر بالاخره هوای تهران که چند روزی برای گروههای حساس ناسالم شده بود به استاندارد سلامت رسید سازمان کنترل کیفیت ههوای تهران در شرایط سالم به سر میبرد/ ناپایدار هوا از شدت آلایندهها کاسته است
بسطامی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران هوای تهران در شرایط سالم به سر میبرد ناپایدار هوا از شدت آلایندهها کاسته است سخنگوی مرکز کنترل کیفیت هوای تهران از کاهش شاخص و شرایط سالم هوای پایتخت خبر داد حشمت الله بسطامی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت شاخص کیفیتروزهای «ناسالم» هوای پایتخت با بارش رحمت الهی «سالم» شد
روزهای ناسالم هوای پایتخت با بارش رحمت الهی سالم شدبا توجه به تداوم روزهای پی در پی آلودگی هوای تهران این بار هم روزهای ناسالم پایتخت با بارش رحمت الهی سالم شد به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری فارس نبض پایتخت طی روزها و هفتههای گذشته به شماره افتاده بود چرا که هوای تهراروزهای «ناسالم» هوای پایتخت با بارش رحمت الهی «سالم» شد
روزهای ناسالم هوای پایتخت با بارش رحمت الهی سالم شد با توجه به تداوم روزهای پی در پی آلودگی هوای تهران این بار هم روزهای ناسالم پایتخت با بارش رحمت الهی سالم شد به گزارش نامه نیوز نبض پایتخت طی روزها و هفتههای گذشته به شماره افتاده بود چرا که هوای تهران تقریباحق دارم سالم متولد شوم
دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۱ از دلشوره و اضطرابی مینویسم که بسیاری از مادران با آن دست و پنجه نرم میکنند تا 9 ماه بارداری آنها تمام شود و فرزندی سالم به دنیا بیاورند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه همدان از دلشوره و اضطراب بارداری گرفته تا زایمان که در نهکشف گورستانی با یک میلیون مومیایی در مصر/جسد سالم نوزاد مومیایی با 1500 سال قدمت
کشف گورستانی با یک میلیون مومیایی در مصر جسد سالم نوزاد مومیایی با 1500 سال قدمت جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری - ایسنا نوشت قبرستانی که محل دفن یک میلیون مومیایی است در مصر حفاری شد گروهی از باستانشناسان دانشگاه «بریگام» قبرستانی را با بیشفرزندان مادران شاغل سالم ترند یا خانه دار؟
فرزندان مادران شاغل سالم ترند یا خانه دار مادران شاغل مسئوليت سنگين تري دارند زيرا بايد هم در داخل و هم خارج از منزل وظايف خود را به بهترين نحو انجام دهند جهان نیوز مادران شاغل مسئوليت سنگين تري دارند زيرا بايد هم در داخل و هم خارج از منزل وظايف خود را به بهترين نحو انجهوای تهران در شرایط سالم
هوای تهران در شرایط سالمتاریخ انتشار دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۱ ۴۲ معاون نظارت و پایش آلودگی هوای محیط زیست استان تهران گفت هوای تهران امروز در شرایط سالم قرار گرفت به گزارش تسنیم محمد رستگاری در خصوص آخرین وضعیت هوای تهران اظهار داشت براساس اطلاعات دریافتی از ایستگاههاسالم بودن تان به شخصیتتان وابسته است!
دوست دارید سالم و سلامت باشید پس به روحیاتتان سری بزنید تا بفهمید منشا ناراحتی تان از کجاست شاید ریشه در شخصیتتان داشته باشد در این مطالعه از 121 زن و مرد سالم در گروههای مجزا خواسته شد تا به یک پرسشنامه شخصیتی پاسخ دهند و با این شیوه درونگرا و برونگرا بودن آنها مشخص شود پس-