تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 7 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):سخن نیک را از هر کسی ، هر چند به آن عمل نکند ، فرا گیرید .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

خرید یخچال خارجی

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802400884




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا قانون تهیه فهرست محصولات کشاورزی بورسی اجرا نمی‌شود؟ |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چرا قانون تهیه فهرست محصولات کشاورزی بورسی اجرا نمی‌شود؟
براساس یکی از تبصره های ماده 33 قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی، وزارت جهاد کشاورزی موظف به تهیه فهرست محصولات کشاورزی قابل معامله در بورس کالا شده است.
کد خبر: ۴۶۳۴۱۹
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۱ - 04 January 2015




وزارت جهادکشاورزی مکلف است با همکاری بورس کالا تا پایان اردیبهشت ماه هر سال نسبت به تهبه فهرست محصولات کشاورزی قابل معامله در بورس اقدام کند اما با گذشت یک سال از تصویب این آئین‌نامه از اجرا خبری نیست.

به گزارش خبرنگار تابناک اقتصادی، براساس یکی از تبصره های ماده 33 قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی، وزارت جهاد کشاورزی موظف به تهیه فهرست محصولات کشاورزی قابل معامله در بورس کالا شده است.
این در حالی است که با وجود گذشت یک سال از تصویب آئین‌نامه، هنوز این امر اجرایی نشده است و به رغم ماده قانونی، فهرست محصولات کشاورزی در دسترس نیست. اسماعیل رحیمی‌نژاد کارشناس گروه توسعه کشاورزی و روستایی دفتر مطالعات زیربنایی مرکز پژوهش‌های مجلس با اعلام این عدم تعهد دولت به اجرای قانون تبصره "1" ماده (1) آیین‌نامه اجرایی قانون افزایش بهره وری را اینگونه بیان می‌کند: وزارت جهادکشاورزی مکلف است با همکاری بورس کالا تا پایان اردیبهشت ماه هر سال نسبت به تهبه فهرست محصولات کشاورزی قابل معامله در بورس اقدام کند اما با گذشت یک سال از تصویب این آئین‌نامه از اجرا خبری نیست. صندوق‌ها تسهیلات را تامین نکردند به گفته وی، همچنین تبصره "3" این آئین‌نامه نیز که می‌گوید صندوق‌های موضوع این ماده یعنی صندوق‌های غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی، می‌توانند ضمن رعایت ضوابط و دستورالعمل بانک مرکزی، با انتشار اوراق مشارکت، منابع لازم را برای اعطای تسهیلات مورد نیاز بخش کشاورزی و منابع طبیعی و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی فراهم کند، اجرایی نشده است. چرا محصولات، بورسی نمی‌شوند یکی از نهادهایی که با را‌ه‌اندازی آن با توجه به کارکردهای اقتصادی و منافع اجتماعی، گام مثبت و سازنده‌ای در رسیدن به هدف رشد و خودکفایی برداشته می‌شود، بورس محصولات کشاورزی است اما به لحاظ زیربنایی معاملات کشاورزی در بورس با مشکلات زیادی همراه است که از آن جمله می‌توان به کوچک بودن واحدهای تولیدی اشاره کرد.
در این میان می‌توان به شرطی اشاره کرد که براساس آن، پذیرش کالا برای اولین بار در بورس کالا تنها در صورت دارا بودن 55 درصد از تولید بازار ممکن می‌شود، این درحالی است که کشاورزی ایران معمولا به صورت خرده مالکی بوده و تولید کشاورزان در حد بالا نیست. این موضوع سبب می‌شود اغلب کشاورزان نتوانند محصول خود را در بورس عرضه کنند. در کشورهای توسعه یافته به گفته کارشناس دفتر مطالعات زیربنایی خرید محصولی مانند گندم فیوچر بوده و برای سه یا چهار سال بعد می توان ارزش فروش یک محصول را محاسبه کرد ولی در ایران این خریدها به صورت نقدی انجام می‌شود و عملا معاملات سلف و آتی مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.
یکی از عمده‌ترین مزایای قراردادهای آتی، پوشش و کاهش ریسک از طریق معاملات آتی است. به طور خلاصه عدم وجود بازار نقد پایه، عدم آشنایی کشاورزان، عدم یکپارچگی مناسب کشاورزان و به طور کلی عدم رواج ابزارهای بازار سرمایه از دلایل توسعه ناکافی معاملات سلف و آتی به شمار می رود. علاوه بر این مساله، اکثر افزایش سرمایه‌گذاری و رشد شاخص در بورس ایران متوجه بازار ثانویه بوده لذا رشد و توسعه اقتصاد کشور و از جمله کشاورزی که منوط به رشد و سرمایه‌گذاری در بازار اولیه است مورد توجه نیست.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن