تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 16 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس يك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ايمان از او جدا مى‏شود 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804930047




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

غافلگيري بزرگ پنجمين ‌جشنواره‌ عمار با ساخت آثار داستاني


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: غافلگيري بزرگ پنجمين ‌جشنواره‌ عمار با ساخت آثار داستاني
بسياري از مخاطبان «جشنواره عمار» و آنهايي كه از بيرون دنبال‌كننده‌ اخبار اين جشنواره هستند، به دليل كميت بالاي آثار مستند پخش شده و همچنين اهميت دادن دست‌اندركاران و مسئولان عمار به آثار مستند در مراسم اختتاميه‌ دوره‌هاي قبل جشنواره، بر اين باورند كه «جشنواره عمار» جشنواره‌اي صرفاً براي پخش مستند است
نویسنده : محمدصادق عابديني 


بسياري از مخاطبان «جشنواره عمار» و آنهايي كه از بيرون دنبال‌كننده‌ اخبار اين جشنواره هستند، به دليل كميت بالاي آثار مستند پخش شده و همچنين اهميت دادن دست‌اندركاران و مسئولان عمار به آثار مستند در مراسم اختتاميه‌ دوره‌هاي قبل جشنواره، بر اين باورند كه «جشنواره عمار» جشنواره‌اي صرفاً براي پخش مستند است. البته اين باور تا حدي در سه دوره‌ ابتدايي «جشنواره عمار» درست بود و تقريباً تمامي آثار برتر اين ادوار، فيلم‌هاي مستند بودند.
هرچند در سه دوره‌ اول هم از برخي انيميشن‌ها و فيلم‌هاي داستاني تقدير شد، اما وزن اين آثار در برابر وزن آثار مستند مورد تقدير قرار گرفته، بسيار كم و اندك بود. انيميشن «پرواز تا بينهايت» ساخته‌ «هادي محمديان»، انيميشن «نبرد خليج فارس» ساخته‌ «فرهاد عظيما» و فيلم داستاني «و ديگر هيچ نبود...» ساخته‌ «محمدباقر مفيدي‌كيا» از جمله مهم‌ترين آثار غيرمستندي هستند كه در سه دوره‌ مورد تقدير قرار گرفتند. براي اثبات كم اهميت بودن فيلم‌هاي داستاني و انيميشن ذكر اين نكته كافي است كه سايت اختصاصي جشنواره عمار هم براي معرفي آثار غير مستند ذكر شده از پيشوند «مستند» استفاده كرده است.
اين كم‌اهميتي دو دليل عمده دارد. اول اينكه افراد دغدغه‌مند و انقلابي كه به عرصه‌ هنر و رسانه ورود پيدا كرده بودند، اهميت ساخت يك مستند را بسيار بالاتر از اهميت توليد يك فيلم داستاني مي‌دانستند. شايد محيط نه‌چندان سالم سينما و عدم استقبال مردم از آثار سينمايي كشور سبب مي‌شد كه اين افراد اين عرصه را ناديده بگيرند. دليل دوم اين است كه ساخت يك مستند از جنبه‌هاي مختلفي ساده‌تر است چراكه بودجه‌ ساخت يك مستند در برابر بودجه ساخت يك اثر داستاني كم و ناچيز است. همچنين توليد يك مستند نياز به تخصص كمتري دارد. همين دو دليل سبب شد كه حجم آثار ارسالي به سه دوره‌ اول «جشنواره عمار» در حوزه‌ مستند بسيار بالا باشد و همين حجم كم آثار انيميشن و فيلم‌هاي داستاني ارسالي، سبب شد كه برگزاركنندگان عمار اهميت زيادي براي آثار غيرمستند قائل نباشند.
اما با شروع چهارمين دوره‌ «جشنواره عمار» اوضاع تغيير كرد و آثار بسيار باكيفيتي در حوزه‌ فيلم داستاني و انيميشن در بخش مسابقه‌ جشنواره حضور پيدا كردند. آثاري كه هر كدامشان حرفي براي گفتن داشتند و شايسته‌ تقدير بودند. به عنوان مثال «محمدباقر مفيدي‌كيا» به سراغ ساخت فيلم جسورانه‌ «لكه» با موضوع فتنه‌ 88 رفته بود و در اين اثرش از بازيگران مطرح سينما هم استفاده كرده بود. اكران اين فيلم سبب شد كه بسياري از مسئولان كشور و نمايندگان مجلس براي تماشاي آن به سينما «فلسطين» بيايند. فيلم داستاني جذاب ديگر نمايش داده شده در عمار چهارم «رو به قبله» ساخته‌ «امير مهدي پوروزيري» بود. اثري كه با يك داستان طنز و بسيار جذاب به معضل بزرگ جامعه يعني استفاده‌ خانواده‌ها از ماهواره مي‌پرداخت. در اين بين، آثار داستاني ديگري نظير «راننده»، «درختان حماسي»، «شربت سينه»، «كرايه‌ها آماده» و... هم حضور داشتند كه هر كدام با استقبال مخاطبان همراه شدند.
علاوه‌بر آثار داستاني گفته شده، انيميشن‌هاي بسيار خوبي هم در چهارمين دوره‌ «جشنواره عمار» نمايش داده شد. «فرهاد عظيما» بازهم دست به ساخت انيميشني فوق‌العاده با نام «پيام راشل كوري» زد. همچنين گروهي از جوانان كرماني هم انيميشن طنز سياسي «سربازان بين‌الملل» را ساختند كه در نوع خود يك اثر نوآورانه و بديع محسوب مي‌شود. همين امر سبب شد كه مسئولان عمار بخش‌هاي مختلفي را براي مسابقه‌ «آثار داستاني» و «آثار انيميشن» در نظر بگيرند.
اما امسال و در دوره‌ پنجم «جشنواره عمار» آثار داستاني و انيميشن پيشرفت بسيار خوبي از لحاظ كيفيت و كميت داشتند كه اين اتفاق در فيلم‌هاي داستاني به مراتب بيشتر است. همواره يكي از دغدغه‌هاي بزرگ جبهه‌ فرهنگي انقلاب اين بود كه افراد دغدغه‌مند اندكي به سمت ساخت يك فيلم داستاني تمايل پيدا مي‌كنند. آنهايي هم كه تصميم مي‌گيرند در اين حوزه فعاليت كنند، آموزش‌هاي لازم را نديدند و توانايي ساخت يك اثر انقلابي و در عين حال مطلوب از لحاظ ساخت و فرم را ندارند. اما در عمار پنجم شاهد آثاري هستيم كه علاوه‌بر موضوعات بسيار خوب از كيفيت بالاي ساخت هم برخوردار هستند.
آثاري نظير «ولد»، «ميتينگ»، «علمك»، «عشق عليه‌سلام»، «فندك انگليسي»، «fair playL» و... از جمله‌ اين آثار داستاني هستند كه از 10 الي 16 دي ماه در «سينما فلسطين» تهران و برخي ديگر از نقاط كشور به نمايش در مي‌آيند.
ساخت آثار فوق نويد ورود نسلي دغدغه‌مند و در عين حال كاربلد را به سينماي ايران مي‌دهد. قبل از اين يك‌بار پس از جنگ تحميلي شاهد ورود چنين افرادي به سينما بوديم. در آن موقع كارگردان‌هايي نظير «ابراهيم حاتمي‌كيا» به سينماي ايران ورود كردند و خلاف جريان‌ موقع سينماي كشور شروع به ساخت فيلم‌هايي با موضوعات دفاع‌مقدس كردند. اين افراد با مدام از سوي روشنفكران تحت فشار قرار مي‌گرفتند، اما به خاطر كيفيت بالاي فرم فيلم‌ها و فيلمنامه‌ بسيار خوب آثارشان خيلي زود در بين مردم محبوبيت كسب كردند و فشارهاي زياد روشنفكران هم نتوانست آنها را از سينما خارج كرده يا مسيرشان را عوض كند. پس از فتنه‌ سال 88 هم جناح مؤمن فرهنگي به نقطه ضعف خود در بحث رسانه به خوبي پي برد و ورود كارگردان‌هاي كاربلد و انقلابي از بركات فتنه‌ 88 محسوب مي‌شود.
حال بايد منتظر ماند و ديد، افرادي كه تصميم گرفتند بر خلاف جريان فعلي سينماي كشور شنا كنند، تا كجا ادامه خواهند داد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن