واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ دي ۱۳۹۳ (۱۰:۲۲ق.ظ)
جنگل ابر؛ آزمون جديد زيست محيطي دولت و مجلس جاده ابر به عنوان يکي از چالش هاي بزرگ زيست محيطي دولت در ماه هاي اخير با نامه نگاري 151 نماينده مجلس، وارد فاز جديدي شده است و شايد اين موضوع باعث حضور برخي از دولتي ها در صحن علني مجلس شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، در سال هاي اخير برخي از فعاليت هاي عمراني کشور با مخالفت شديد حاميان محيط زيست روبه رو شده است که از آن جمله مي توان به فعاليت هاي اقتصادي در آشوراده و يا ساخت جاده در باغ گياه شناسي نوشهر که همگي با مخالفت هاي حاميان محيط زيست و سپس سازمان محيط زيست مواجه شد اشاره کرد.
آشوراده تا همين چند وقت پيش آرام بود اما به تازگي باز هم مورد تاخت و تاز قرار گرفته است.
اما باغ گياه شناسي نوشهر با حمايت نهاده هاي مردمي، بدون آسيب به زندگي و حيات خود ادامه مي دهد.
البته هر از گاهي در حالي که همه حواس ها به سمت يک موضوع خاص پرت مي شود، يک نقطه ديگر مورد هجوم بي سر و صداي برخي افراد قرار گرفته و اينجاست که به دليل نبود حامي، يکي از بخش هاي طبيعي کشور نابود مي شود که شايد مثال واضح اين سخن، درياچه اروميه باشد که تنها وقتي کار به انتها رسيد صداي همگان درآمد که صد البته کمي دير بود.
همين اتفاق در زاينده رود و چند تالاب ديگر نيز در حال رخ دادن است که گويي هنوز وقت فرياد کشيدن حاميان محيط زيست براي نجات اينها، نرسيده است.
خوشبختانه يا شايد هم بدبختانه؛ ايران از نظر جاذبه هاي طبيعي و خاص جزو کشورهاي داراي جهان است که به جاي استفاده مناسب از اين داشته ها، با دستان خود دست به تخريب اين جاذبه ها مي زند.
يکي از آخرين مواردي که در دولت قبل کليد تخريبش به دست دوستان خورد، جنگل خاص ابر در شاهرود بود که از نظر جاذبه گردشگري و طبيعي، هر انسان زيبا دوستي را به خود جذب مي کند.
جنگل ابر کجاست؟
جنگل ابر شاهرود قسمتي از قديميترين و زيباترين جنگل هاي هيرکاني، با گونههاي گياهي و جانوري نادر، يکي از زيباترين تقاط شهرستان شاهرود است.
اين جنگل با ۳۵ هزار هکتار وسعت در ادامه جنگلهاي سرسبز شمال کشور به دليل اين که در اغلب مواقع فضاي اين جنگل را اقيانوسي از ابر فراگرفته به اين نام مشهور است.
در اين جنگل ابرها آنقدر به درختها نزديک اند که به نظر ميرسد جنگل بر روي ابرها سوار است و ميتوان در ميان ابرها گشت و گذار کرد و به باور بسياري از گردشگران يکي از زيباترين چشماندازهاي طبيعت ايران محسوب ميشود.
از ديدگاه محيط زيست و حاميان طبيعت، کشيدن جاده در اين محل يعني دادن مجوز براي تخريب بخش هاي وسيعي از اين جنگل و زيستگاه براي ساخت و ساز ويلا و غيره!
اما مشکل اين جاده اين است که نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در ماه هاي اخير همه مسئوليت هاي خود را فراموش کرده و براي ادامه ساخت اين جاده، به رييس جمهور نامه نوشته و خواستار اين مطلب شده اند که اين جاده استراتژيک هر چه سريعتر به سرانجام برسد.
رحمت الله نوروزي نماينده علي آباد کتول نويسنده و جمع کننده امضاهاي زير نامه نوشته شده به رييس جمهور است.
وي در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري موج در مورد اين نامه و جاده ابر گفت: من در مورد اين جاده تنها يک سوال دارم و آن اين است که مگر مي شود دولت در دولت عمل کرد و با روي کار آمدن دولت جديد، همه کارهاي عمراني دولت سابق تعطيل شود؟
نوروزي که خود عضو کميسيون کشاورزي مجلس نيز هست افزود: در دولت هاي نهم و دهم با اجراي طرح جاده ابر مخالفت شد و اجراي آن را منوط به کسب مجوز هاي زيست محيطي دانستند که اين مهم نيز با انجام مطالعات جديد، محقق شد.
عضو کميسيون کشاورزي مجلس تاکيد کرد: بعد از تاييد مجوز زيست محيطي از سوي سازمان محيط زيست، همه مسئولان امر در استان آماده اجراي طرح شدند اما در دولت جديد به يکباره مخالفت ها از سر گرفته شد.
وي تصريح کرد: محيط زيست ادعا مي کند که در اين جاده درخت وجود دارد اما اين مطلب صحيح نيست و اين جاده يک مسير سربه است و درختي در آن وجود ندارد.
نوروزي بر اين عقيده است که مخالفت هاي سازمان محيط زيست بدون داشتن دليل بوده و تنها به علت مسايل سياسي است.
اين نماينده مجلس تاکيد کرد: اين فکر که چون کاري در دولت سابق کليد خورده است، پس بايد با آن مخالفت کرد، بسيار غلط است.
وي افزود: دولت ها بايد در استمرار کار دولت قبل از خود فعاليت کنند و وقتي طرحي داراي کار کارشناسي است بايد آن را تکميل کرد و طرح جاده ابر نيز داراي مطالعات زيستي است و دولت نبايد از ادامه اجراي آن سرباز زند.
البته با بالا گرفتن اعتراضات حاميان محيط زيست، برخي از امضا کنندگان نامه به رييس جمهور از بي اطلاع بودن خود از متن نامه گفتند و برخي نيز امضاي خود را ناشي از رودر بايستي با نويسنده نامه دانستند. در ميان امضا کنندگان بودند نمايندگاني که هم عضو کميسيون کشاورزي و هم عضو فراکسيون محيط زيست مجلس يودند که بايد ديد، آنها با کدام منطق نامه را امضا کرده اند.
»
تصاویر مرتبط
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]