واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: روايت اوليور استون از پروژه «تغيير رژيم 101AIC» براي براندازي حكومتها
اوليور استون در يادداشتي به بهانه مستندش درباره اسنودن مينويسد: CIA با مادورو، ايران، شيلي و برخي ديگر از كشورها براي تغيير حكومتشان پروژهاي را اجرا كرد. اين تكنيك قدرت نرم امريكا بود كه به «تغيير رژيم ۱۰۱» معروف است.
اوليور استون در يادداشتي به بهانه مستندش درباره اسنودن مينويسد: CIA با مادورو، ايران، شيلي و برخي ديگر از كشورها براي تغيير حكومتشان پروژهاي را اجرا كرد. اين تكنيك قدرت نرم امريكا بود كه به «تغيير رژيم ۱۰۱» معروف است.
پيش از اين اخباري مبني بر ساخت فيلمي مستند از ماجراي «ادوارد اسنودن»، كارمند اسبق سازمان اطلاعات مركزي امريكا كه اطلاعات محرمانهاي را در ژوئن 2013 افشا كرد، توسط «اوليور استون» كارگردان سياسي سينماي جهان منتشر شده بود. اين فيلم كه يك محصول مشترك اروپايي خواهد بود از اواخر سال جاري ميلادي فيلمبرداري خود را با فيلمنامهاي براساس كتاب «پرونده اسنودن: داستان تحت تعقيبترين مرد دنيا» نوشته «لوك هاردينگ» خبرنگار نشريه گاردين مقابل دوربين ميبرد. «اوليور استون» دو روز گذشته با انتشار مطلبي در صفحه مجازي خود به روند ساخت اين فيلم اشاره كرده بود و گفته است: هنوز درگير روند ساخت اين فيلم در آلمان و انگلستان هستم كه مجبور شدم سفري به مسكو داشته باشم. در اين سفر مصاحبهاي چهارساعته با ويكتور يانوكويچ براي يك مستند انگليسي جديد داشتم.
او رئيسجمهور قانوني اوكراين بود كه در 22 فوريه اين ماه ناگهان بركنار شد. جزئيات اين ماجرا در اين مستند ميآيد ولي بسياري از افراد و خود يانوكويچ اعتقاد دارند كه گروههايي كه آن قتلها را كردند و آسيبها را رساندند از حاميان غرب بودهاند. وي افزود: همانطوري كه در سال 2002 همينكار را با چاوز انجام دادند و بيرون كاخ رياست جمهوري مردم را به گلوله بستند؛ همين كار در اوكراين و با همكاري CIA انجام شده است. همانطوري كه CIA با مادورو، ايران، شيلي و برخي ديگر از كشورها براي تغيير حكومتشان اين كار را انجام داد. اين تكنيك قدرت نرم امريكا است كه به «تغيير رژيم 101» معروف است. استون تصريح كرد: اين يك داستان كثيف ادامهدار است كه همواره غرب در آن نقش داشته است. حقيقت در غرب خود را نشان نميدهد. اين يك انحراف سوررئال تاريخ است كه دوباره تكرار ميشود، همانطوري كه بوش در حمله به عراق از آن روش استفاده كرد، ولي من باور دارم كه در نهايت حقيقت خود را نمايان ميكند.
وي پس از انتشار اين متن با واكنشهاي مختلفي مواجه ميشود و در پاسخي ديگر با عنوان «بلبل در اوكراين» ميگويد: براي آنهايي كه از نتيجهگيريهاي من درباره اوكراين ناراحت شدهاند بايد بگويم كه تصوير بزرگتري را ببينند. من هيچ نظري در مورد ويكتور يانوكويچ ندارم اما بايد بگويم كه اوكراين تاريخ گستردهاي از تخريب و فساد را به خود ديده است. اين كارگردان ادامه داد: اين اقدامات غير از اينكه از طرف مخالفان او انجام شده است هم اسنادي وجود دارد كه نام افرادي همچون ويكتوريا نولاند، جان مككين، مجموعههايي كه شبكههاي اجتماعي جهاني را هدايت ميكنند و... در صورت گرفتن اين اتفافات تأثير داشتهاند. استون افزود: مسئله بعدي كه اين تصور را به واقعيت نزديكتر ميكند به سال 1949 برميگردد زماني كه CIA در اين كشور گروهكي را با نام مخصوص «بلبل» نامگذاري ميكند كه مقابل نازيها بايستند. تصوير بزرگتر آن است كه امريكا هيچگاه از اين كشور براي دستيابي به شوروي سابق يا روسيه كنوني كمكي نگرفته است. اين دومين جنگ سرد به بدترين شكل خود ادامه دارد و آنها اگر اين را بدانند يا ندانند مردم اوكراين در اين بين سختيهاي بسياري را در جنگهاي صليبي ايدئولوژيك تحمل كردهاند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۰۲:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]