تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):اگر اراده قوى باشد، هيچ بدنى براى انجام دادن كار، ناتوان نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804637191




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقتی سرماخوردگی کودک خطرناک می شود


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:

1021


مراقب باشید تشدید سرماخوردگی در مراحل حاد ممکن است باعث وخامت حال کودکتان شود و پیامدهای ناگورای برای وی به همراه داشته باشد.
این بیماری توسط یک باکتری به نام “بوردتلا پرتوسیس” (Bordetella pertussis) ایجاد می شود. علائم بیماری شامل سه مرحله زکام، مرحله حمله‌ای و مرحله نقاهت یا شفایابی است. در مرحله زکام علائم غیر اختصاصی شبیه به سرماخوردگی است. بعد از یک تا دو هفته سرفه‌هایی شدید ایجاد می شود. حملات سرفه‌ها می تواند شدید باشد و همراه با کبودی و استفراغ باشند. تظاهرات سیاه‌سرفه در شیرخواران کوچک‌تر از شش ماه ممکن است بصورت سرفه‌های شدید، اشکال در غذا خوردن، قطع تنفس و یا کندی ضربان قلب بدون حملات سرفه باشد.
کودکان مبتلا به سیاه سرفه در انتهای سرفه های خود دچار تنفس تند به همراه ایجاد صدایی فریادمانند می شوند سیاه‌سرفه می تواند منجر به ذات‌الریه، کاهش آب بدن، کاهش وزن، اختلال خواب، تشنج و ندرتا بیماری مغزی و مرگ گردد. بیمار ممکن است نیاز به بستری شدن در بیمارستان پیدا کند.

واکسیناسیون کودکان با واکسن سه گانه (دیفتری، کزاز و سیاه‌سرفه) راه اصلی پیشگیری از این بیماری است و به طور قابل ملاحظه‌ای از شیوع بیماری کاسته است.

میزان اثربخشی این واکسن بعد از 4 تا 12 سال کاهش پیدا می کند. به همین دلیل بیماری سیاه سرفه در سنین نوجوانی و بزرگسالی نیز دیده می شود.

درمان سیاه سرفه توسط آنتی بیوتیک‌ها صورت می گیرد که باید توسط پزشک تجویز شود و دوره معمول درمان چهارده روز می باشد.

دارو دادن به کودک
دکتر آناهیتا سنایی، فوق تخصص عفونی کودکان و استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر ضرورت تشخیص و درمان به موقع بیماری سیاه‌سرفه تاکید کرد و گفت: «سیاه سرفه یکی از خطرناک ترین بیماری های کودکان بخصوص در سنین زیر یک سال است. باکتری مولد سیاه سرفه سبب انسداد مجاری هوایی توسط ترشحات مخاطی می شود. سیاه سرفه شدیدا مسری بوده و خود را به شکل التهاب مجاری هوایی نشان می دهد. این بیماری با علائم سرماخوردگی شروع می شود. آبریزش بینی، قرمزی و آبریزش چشم، تب خفیف و سرفه خشک از جمله علائم سیاه سرفه است.

پس از یک تا دو هفته سرفه های خشک تبدیل به سرفه های خلط دار می شود. در طول سرفه های پشت سر هم که بیمار دچار آن می گردد، وی دچار قرمزی و حتی سیاه شدن می شود. کودکان در انتهای سرفه های خود دچار تنفس تند به همراه ایجاد صدایی فریادمانند می شوند. در بدو امر به نظر می رسید با توجه به واکسیناسیون گسترده سیاه سرفه در ایران، موارد ابتلا به آن در ایران کم شده باشد، ولی بر اساس مطالعاتی که انجام شده است مشخص شده که موارد بیماری سیاه سرفه در کشور ما بیش از حدی است که قبلا پیش بینی می شد که احتمالا به دلیل کاهش اثر طبیعی واکسن پس از چندین سال است.

در این زمینه بکارگیری واکسن های “آ. سلولار” می تواند این افت طبیعی ایمنی را در سنین بالای شش سالگی جبران کند. در مواردی که سرفه بیش از دو تا سه هفته طول می کشد و به صورت حمله ای است، خصوصا اگر در کودکان همراه با سیاه شدن چهره و استفراغ باشد، باید به فکر درمان بیماری سیاه سرفه بود و جهت تشخیص و درمان مناسب به پزشک مراجعه کرد. اگر تشخیص بموقع باشد و درمان زود شروع شود، می توان به مقدار قابل توجهی از علائم بیماری کاست.

درباره تفاوت ابتلا به سیاه سرفه در کودکی و بزرگسالی می توان گفت در مجموع بیماری شدید و عارضه دار که منجر به بستری شدن می شود، در کودکان بیشتر است.»


12 دی 1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن