محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827482673
واقعیات کاهش قیمت نفت، پیامدها و چشم انداز آینده
واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: واقعیات کاهش قیمت نفت، پیامدها و چشم انداز آینده
قیمت نفت در بازارهای جهانی به نصف کاهش یافته است. اواسط ژوئن ۲۰۱۴ قیمت هر بشکه نفت ۱۱۰ دلار بود، اکنون این قیمت زیر۶۰ دلار است. در بیشتر ارزیابی ها، این سقوط به رقابت دو تولیدکننده بزرگ نفت، عربستان و آمریکا نسبت داده می شود. اشپیگل:
قیمت نفت در بازارهای جهانی تقریبا به نصف کاهش یافته است. اواسط ژوئن 2014 قیمت هر بشکه نفت 110 دلار بود، اکنون این قیمت زیر60 دلار است. در اغلب ارزیابی ها، این سقوط به رقابت دو تولیدکننده بزرگ نفت، عربستان سعودی و آمریکا نسبت داده می شود، اما واقعیت چیزی بیش از 'جنگ قیمت' میان دو کشور تولید کننده بزرگ نفت است. بازار نفت در ماه های اخیر با نوسانات شدید قیمت همراه و پیوسته درحال سقوط بود.
نشریه اشپیگل نوشت: براساس برآورد بیشتر کارشناسان اقتصادی، قیمت نفت به این زودی ها دوباره افزایش نخواهد یافت، زیرا مازاد عرضه در بازار جهان بسیار زیاد است.
اشپیگل افزود: کاهش تقریبا 50 درصدی قیمت نفت، یک جریان عظیم باز توزیع ثروت در سراسر جهان به راه انداخته است.
این درحالی بود که با قیمت 110 دلار برای هر بشکه، کل ارزش تولید جهانی نفت 6/ 3 تریلیون دلار (3600 میلیارد دلار) می شد، اما با قیمت نفت حدود 60 دلاری این ارزش به 2 تریلیون (2 هزار میلیارد) کاهش می یابد.
این موضوع به معنای آن است که کشورهای مصرف کننده نفت مبلغ هنگفتی بیش از 1600 میلیارد دلار صرفه جویی می کنند و به همین میزان نیز کشورهای صادرکننده نفت از دست می دهند.
از تابستان گذشته تاکنون قیمت نفت در بازارهای جهانی تقریبا به نصف کاهش یافته است. اواسط ژوئن 2014 قیمت هر بشکه نفت 110 دلار بود، اکنون این قیمت زیر60 دلار است.
در بیشتر ارزیابی ها، این سقوط به رقابت دو تولیدکننده بزرگ نفت، عربستان سعودی و آمریکا نسبت داده می شود، اما واقعیت چیزی بیش از 'جنگ قیمت' میان دو کشور تولیدکننده بزرگ نفت است.
بازار نفت در ماه های اخیر با نوسانات شدید قیمت همراه و پیوسته درحال سقوط بود و عربستان سعودی حاضر نشد با کاهش تولید از سقوط آن جلوگیری کند.
اما واقعیت چیزی بیش از جنگ قیمت میان دو کشور تولید کننده بزرگ نفت است. آیا توطئه آمریکا و عربستان باعث کاهش دو برابری قیمت نفت شد؟
واقعیت آن است که آمریکا به مدد فناوری بحث انگیز فراکینگ (استخراج نفت و گاز از درون سنگ های زیر زمینی) نفت بی سابقه ای استخراج می کند. میزان استخراج نفت آمریکا از سال 2008 تاکنون به دو برابر رسیده و با این اقدام سهم خود را در تولید جهانی نفت 10 درصد افزایش داده است.
بازار جهانی نفت با چنین حجمی از استخراج، به طور قابل توجهی اشباع شده است و جز دو کشور آمریکا و عربستان که مسبب اشباع بازار و عرضه بیش از تقاضا و در نتیجه سقوط قیمت نفت هستند، شورشیان لیبی، سیاست های اقتصادی نیجریه، ضعف شاخص های اقتصاد جهانی و خلا قدرت در کارتل نفتی اوپک نیز در سقوط قیمت نفت نقش دارند.
اوایل ماه مه 2014 تحلیل گران بازار نفت از افزایش تقاضای آن به روزانه یک میلیون و 400 هزار بشکه خبر دادند. با این افزایش مجموع تقاضای جهان برای نفت حدود 93 میلیون بشکه برآورد شد که متوسط قیمت نفت در آن زمان 106 دلار بود. تا ماه ژوئن 2014 تقاضا برای نفت به تدریج افزایش یافت، اما تولید و عرضه نفت نیز بیشتر شد تا جایی که عرضه بر تقاضا پیشی گرفت. با این حال قیمت نفت بالای 100 دلار باقی ماند.
اواخر ماه ژوئن 2014 دولت آمریکا نخستین بار پس از 40 سال مجوز صدور نفت به خارج را صادر کرد. دلیل این اقدام افزایش بی سابقه استخراج نفت در آمریکا با استفاده از فناوری فراکینگ بود. این کشور در سال 2008 روزانه تنها 4 میلیون و 700 هزار بشکه نفت تولید می کرد که اکنون به حدود 9 میلیون بشکه رسیده است.
کارشناسان نفت برآورد می کنند که عرضه مازاد نفت همچنان ادامه خواهد یافت. ماه ژوئیه 2014 انقلابیون لیبی پس از یک سال کاهش در تولید نفت، دوباره تولید نفت از دو مرکز راس لانوف و السدر را افزایش دادند. این نفت از مدیترانه به طور مستقیم به اروپا انتقال می یافت. همزمان نفت نیجریه که تاکنون بازار تقاضای اروپا را تامین می کرد، به سوی چین تغییر مسیر داد.
اوایل سپتامبر 2014 شاخص های اقتصاد جهانی به طور قابل توجهی پایین آمد. آژانس بین المللی انرژی از کندی رشد تقاضا برای نفت سخن به میان آورد. در این ماه قیمت نفت هنوز کمی بالای 100 دلار بود.
اواخر سپتامبر 2014 کشورهای عرب تولید کننده نفت درصدد برآمدند که از معامله درازمدت نیجریه با خریداران نفت در آسیا جلوگیری کنند. در نتیجه عربستان سعودی، ایران و کویت تصمیم گرفتند که بهای نفت خود را یک دلار نسبت به قیمت رسمی آن کاهش دهند. قیمت جهانی نفت آن روزها به 95 دلار در هر بشکه کاهش یافت.
ماه اکتبر 2014 آژانس بین المللی انرژی پیش بینی خود برای رشد تقاضای نفت در جهان را به نصف کاهش داد. قیمت نفت در این مقطع به حدود 84 دلار رسید.
ماه نوامبر 2014 کشورهای تولیدکننده نفت اوپک توانستند بر سر کاهش عرضه نفت برای کنترل قیمت آن به توافق برسند.
کشورهای عرب عضو اوپک ترجیح می دهند قیمت نفت و درآمدهای آنها کاهش یابد تا مشتریان آسیایی آنها به چنگ دیگر کشورها - نیجریه - نیافتد. قیمت نفت در اواسط این ماه (نوامبر) به حدود 70 دلار رسید و در ماه دسامبر 2014 در برابر حیرت همگان رقم زیر60 دلار را ثبت کرد.
براساس گزارش اشپیگل ، بحث برسر یک بازی با حاصل جمع صفر نیست. بنابر ارزیابی صندوق بین المللی پول، اگر قیمت نفت 10 درصد کاهش یابد، اقتصاد جهان به میزان 2 /0 (دو دهم) درصد رشد خواهد کرد. علت این امر آن است که حجم عظیمی از پول از حساب تولیدکنندگان نفت به جیب مصرف کنندگان در سراسر جهان سرازیر می شود.
با این حال اثرات مثبت کاهش قیمت نفت برای اقتصاد جهانی می تواند به سرعت به عامل منفی بدل شود. زیرا اگر قیمت نفت برای مدت طولانی پایین بماند اقتصاد کشورهایی که به تولید و صادرات نفت وابسته اند در معرض خطر فروپاشی قرار خواهد گرفت.
طبق برآورد بیشتر کارشناسان، قیمت نفت به این زودی ها دوباره افزایش نخواهد یافت، زیرا مازاد عرضه در بازار جهان بسیار زیاد است. در میان مدت اما تقاضای جهانی به دلیل رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه افزایش خواهد یافت. بنابر برآورد کارشناسان، تا سال 2030 نیاز جهان به نفت تا 103 میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت.
همچنین ممکن است سقف تولید نفت نیز سقوط کند. بنابر ارزیابی موسسه آمریکایی گلدمن ساکس، با قیمت زیر 70 دلار برای هر بشکه نفت، حدود 930 میلیارد دلار سرمایه گذاری در پروژه های نفتی در آمریکای شمالی به خطر خواهد افتاد. بنابراین اکثر کارشناسان احتمال می دهند که عرضه نفت در سال 2015 کاهش یافته و به میزان تقاضا نزدیک خواهد شد.
برخی تحلیل گران بر این نظرند که چنین اتفاقی ممکن است اواسط سال 2015 رخ دهد؛ حتی اگر علی النعیمی، وزیر نفت عربستان سعودی مخالف آن باشد. او گفته بود که زمان نفت بشکه 100 دلار دیگر گذشته است.
پنج شنبه ۱۱ دی ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]
صفحات پیشنهادی
کاهش صادرات بنزین در عین رشد چشمگیر قیمت
جمعه ۲۱ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۳ صادرات بنزین ایران در هشت ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از 72 درصد کاهش یافته است در حالی که قیمت بنزین صادراتی در این مدت 2 3 دلار به ازای هر کیلوگرم افزایش داشته است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در هشت ماهه سال جاکشور از واردات بنزین از سال آینده بینیاز می شود / اقتصاد جهانی از کاهش قیمت نفت زیان میبیند
نفت در هفتهای که گذشت کشور از واردات بنزین از سال آینده بینیاز می شود اقتصاد جهانی از کاهش قیمت نفت زیان میبیند تزریق 600 میلیون دلار اعتبار از صندوق توسعه ملی به ان جی ال خارک عبور تولید محصولات پتروشیمی از مرز 180 میلیون تن تا سال 2022 و پیشنهاد اوپک پتروشیمی از مهمترینکاهش قیمت نفت، جنگ عربستان با ایران و روسیه است
کاهش قیمت نفت جنگ عربستان با ایران و روسیه است خبرگزاری پانا نشریه فارین پالیسی در گزارشی با موضوع پایین آمدن قیمت نفت در ماههای اخیر وضعیت کنونی را اقدامی از سوی عربستان با هدف تضعیف ایران و روسیه دانسته است ۱۳۹۳ پنج شنبه ۴ دي ساعت 10 18 به گزارش خبرگزاری پانا &nbsزیان ناشی از کاهش قیمت نفت،فقط متوجه ایران نیست،امریکا بیشتر ضرر می کند
زیان ناشی از کاهش قیمت نفت فقط متوجه ایران نیست امریکا بیشتر ضرر می کند اقتصاد > انرژی - روزنامه ایران در مقاله ای به قلم فریدون برکشلی تحلیل گر بین المللی انرژی نوشت در وضعیتی که عربستان دیپلماسی انرژی گمراهکنندهای را در پیش گرفته است و روسیه و امریکا نکاهش قیمت نفت مصنوعی است/ قیمت محصولات پتروشیمی چند ماه آینده کاهش مییابد
پیوندی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران کاهش قیمت نفت مصنوعی است قیمت محصولات پتروشیمی چند ماه آینده کاهش مییابد معاون مدیرعامل شرکت پتروشیمی ایران گفت كاهش قيمت نفت يك اتفاق مصنوعی است به طور یقین كه اين وضع دوام خواهد داشت بخشی از آن را مربوط به شيل گس و بخش ديگر سقوط قيمت را بکاهش قیمت نفت، مخربتر از تحریمها است/ مجلس اشتباه دولت را اصلاح میکند/ نگرانی حامیان دولت از انتشار گزارش م
کاهش قیمت نفت مخربتر از تحریمها است مجلس اشتباه دولت را اصلاح میکند نگرانی حامیان دولت از انتشار گزارش مرکز آمار از رشد اقتصادیبخش اقتصادی الف 3 دی 93تاریخ انتشار چهارشنبه ۳ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۹ ۰۱ آرمان- تکرار طرحهای خام برای اشتغالزاییمرتضی افقه اقتصاددان در نقد سیانفت یک دلار کاهش یافت/پیشبینی افزایش قیمت در آینده
نفت یک دلار کاهش یافت پیشبینی افزایش قیمت در آیندهقیمت نفت در بازارهای جهانی با کاهش 1 08 دلاری به 60 61 دلار در هر بشکه رسید یک موسسه تحقیقاتی پیشبینی کرد قیمت نفت در آینده افزایش یابد به گزارش گروه اقتصاد بینالملل فارس به نقل از رویترز قمت نفت برنت در معاملات امروز به علتهر دلار کاهش قیمت نفت، چقدر از بودجه ۹۴ کم می کند؟
هر دلار کاهش قیمت نفت چقدر از بودجه ۹۴ کم می کند تاریخ انتشار شنبه ۶ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۳ ۵۸ هر یک دلار کاهش قیمت نفت صادراتی کشورمان نسبت به رقم ۷۲ دلار درجشده در لایحه بودجه سال ۱۳۹۴ بیش از ۹۰۰ میلیارد تومان از درآمدهای دولت را در سال آینده کاهش خواهد داد تعیین قیمت نفت اهر دلار کاهش قیمت نفت، چقدر از بودجه 94 کم می کند؟
هر دلار کاهش قیمت نفت چقدر از بودجه 94 کم می کند اقتصاد > اقتصاد کلان - مشرق نوشت هر یک دلار کاهش قیمت نفت صادراتی کشورمان نسبت به رقم 72 دلار درجشده در لایحه بودجه سال 1394 بیش از 900 میلیارد تومان از درآمدهای دولت را در سال آینده کاهش خواهد داد تعیین قیمابوترابی: به شدت به آینده امیدوار هستیم/ کاهش قیمت نفت، باعث شد دولت عقلانیتر عمل کند
ابوترابی به شدت به آینده امیدوار هستیم کاهش قیمت نفت باعث شد دولت عقلانیتر عمل کند سیاست > احزاب و شخصیتها - مهر نوشت نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی ایران را در آستانه یک تحول بزرگ دانست و افزود به شدت به آینده امیدوار هستیم و با تلاش مسئولین می توان آینده ایکاهش قیمت در بازار راکد خودرو
کاهش قیمت در بازار راکد خودرو اقتصاد > بازرگانی - دنیای اقتصاد نوشت هر چند این هفته بازارهای بورس طلا و ارز با نوسانات زیادی همراه بود اما بازار خودرو همچنان در رکودی عمیق به سر میبرد و پیشبینی میشود که این رکود تا پایان هفته آینده نیز ادامه یابدقیمت سکه کاهش یافت |اخبار ایران و جهان
قیمت سکه کاهش یافت کد خبر ۴۶۲۲۷۷ تاریخ انتشار ۰۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۰ - 30 December 2014 در بازار امروز - سهشنبه - هرگرم طلای 18 عیار 100 هزار و 902 تومان و سکه تمام به قیمت 987 هزار تومان داد و ستد میشود به گزارش خبرنگار ایسنا بر این اساس قیمت نیم سکه 497 هزار تومان به فروش میرکاهش قیمت در بازار خودرو |اخبار ایران و جهان
کاهش قیمت در بازار خودرو بازار خودرو همچنان در رکودی عمیق به سر میبرد و پیشبینی میشود که این رکود تا پایان هفته آینده نیز ادامه یابد کد خبر ۴۵۹۲۴۹ تاریخ انتشار ۲۷ آذر ۱۳۹۳ - ۰۶ ۴۳ - 18 December 2014 هر چند این هفته بازارهای بورس طلا و ارز با نوسانات زیادی همراه بود اما باقیمت سکه کاهش یافت
سهشنبه ۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۱ در بازار امروز - سهشنبه - هرگرم طلای 18 عیار 100 هزار و 902 تومان و سکه تمام به قیمت 987 هزار تومان داد و ستد میشود به گزارش خبرنگار ایسنا بر این اساس قیمت نیم سکه 497 هزار تومان به فروش میرسد و ربع سکه 271 هزار و 500 تومان و هر دلار آمریکا در بازارفارس گزارش میدهد افزایش قیمت فرآوردههای نفتی در سال ۹۴ منتفی است/ کاهش قیمت بنزین در دنیا به پائینترین سطح
فارس گزارش میدهدافزایش قیمت فرآوردههای نفتی در سال ۹۴ منتفی است کاهش قیمت بنزین در دنیا به پائینترین سطحبا کاهش شدید قیمت نفت در چندماه اخیر قیمت فراورده های نفتی نیز در جهان روند نزولی به خود گرفت که با این شرایط به نظر می رسد دولت از افزایش قیمت فراوردههای نفتی در سال 94 مکاهش قیمت نفت، آغازی بر کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی
کاهش قیمت نفت آغازی بر کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی کاهش درآمدهای نفتی گرچه در کوتاه مدت پیامدهای منفی بر اقتصاد خواهد گذاشت اما بسیاری از کارشناسان معتقدند این وضعیت می تواند نقطه عطفی در کاهش اتکای به درآمدهای نفتی در بودجه کشور باشد موضوعی که در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتعصبانیت عربستان از ایران دلیل کاهش قیمت نفت |اخبار ایران و جهان
عصبانیت عربستان از ایران دلیل کاهش قیمت نفت مشکل آمریکا با ما در مساله هسته ای نیست و مردم امروز متوجه شده اند که مساله هسته ای بهانه است آمریکایی ها علاوه بر سعی خود نتوانسته اند جلوی نفوذ ایران در منطقه را بگیرند انقلاب اسلامی پرچم اهل بیت را در دنیا به اهتزاز در آورده است و-
اقتصادی
پربازدیدترینها