تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نزديك‏ترين شما به من در قيامت: راستگوترين، امانتدارترين، وفادارترين به عهد و پي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843516226




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

واقعیات کاهش قیمت نفت، پیامدها و چشم انداز آینده


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: واقعیات کاهش قیمت نفت، پیامدها و چشم انداز آینده


قیمت نفت در بازارهای جهانی به نصف کاهش یافته است. اواسط ژوئن ۲۰۱۴ قیمت هر بشکه نفت ۱۱۰ دلار بود، اکنون این قیمت زیر۶۰ دلار است. در بیشتر ارزیابی ها، این سقوط به رقابت دو تولیدکننده بزرگ نفت، عربستان و آمریکا نسبت داده می شود. اشپیگل:
قیمت نفت در بازارهای جهانی تقریبا به نصف کاهش یافته است. اواسط ژوئن 2014 قیمت هر بشکه نفت 110 دلار بود، اکنون این قیمت زیر60 دلار است. در اغلب ارزیابی ها، این سقوط به رقابت دو تولیدکننده بزرگ نفت، عربستان سعودی و آمریکا نسبت داده می شود، اما واقعیت چیزی بیش از 'جنگ قیمت' میان دو کشور تولید کننده بزرگ نفت است. بازار نفت در ماه های اخیر با نوسانات شدید قیمت همراه و پیوسته درحال سقوط بود.

نشریه اشپیگل نوشت: براساس برآورد بیشتر کارشناسان اقتصادی، قیمت نفت به این زودی ها دوباره افزایش نخواهد یافت، زیرا مازاد عرضه در بازار جهان بسیار زیاد است.
 
اشپیگل افزود: کاهش تقریبا 50 درصدی قیمت نفت، یک جریان عظیم باز توزیع ثروت در سراسر جهان به راه انداخته است.
 
این درحالی بود که با قیمت 110 دلار برای هر بشکه، کل ارزش تولید جهانی نفت 6/ 3 تریلیون دلار (3600 میلیارد دلار) می شد، اما با قیمت نفت حدود 60 دلاری این ارزش به 2 تریلیون (2 هزار میلیارد) کاهش می یابد.
 
این  موضوع به معنای آن است که کشورهای مصرف کننده نفت مبلغ هنگفتی بیش از 1600 میلیارد دلار صرفه جویی می کنند و به همین میزان نیز کشورهای صادرکننده نفت از دست می دهند.
 
از تابستان گذشته تاکنون قیمت نفت در بازارهای جهانی تقریبا به نصف کاهش یافته است. اواسط ژوئن 2014 قیمت هر بشکه نفت 110 دلار بود، اکنون این قیمت زیر60 دلار است.
 
در بیشتر ارزیابی ها، این سقوط به رقابت دو تولیدکننده بزرگ نفت، عربستان سعودی و آمریکا نسبت داده می شود، اما واقعیت چیزی بیش از 'جنگ قیمت' میان دو کشور تولیدکننده بزرگ نفت است.
اوباما و ملک عبدالله

 
بازار نفت در ماه های اخیر با نوسانات شدید قیمت همراه  و پیوسته درحال سقوط بود و عربستان سعودی حاضر نشد با کاهش تولید از سقوط آن جلوگیری کند.
 
اما واقعیت چیزی بیش از جنگ قیمت میان دو کشور تولید کننده بزرگ نفت است. آیا توطئه آمریکا و عربستان باعث کاهش دو برابری قیمت نفت شد؟
 
واقعیت آن است که آمریکا به مدد فناوری بحث انگیز فراکینگ (استخراج نفت و گاز از درون سنگ های زیر زمینی) نفت بی سابقه ای استخراج می کند. میزان استخراج نفت آمریکا از سال 2008 تاکنون به دو برابر رسیده و با این اقدام سهم خود را در تولید جهانی نفت 10 درصد افزایش داده است.
 
بازار جهانی نفت با چنین حجمی از استخراج، به طور قابل توجهی اشباع شده است و جز دو کشور آمریکا و عربستان که مسبب اشباع بازار و عرضه بیش از تقاضا و در نتیجه سقوط قیمت نفت هستند، شورشیان لیبی، سیاست های اقتصادی نیجریه، ضعف شاخص های اقتصاد جهانی و خلا قدرت در کارتل نفتی اوپک نیز در سقوط قیمت نفت نقش دارند.
 
اوایل ماه مه 2014 تحلیل گران بازار نفت از افزایش تقاضای آن به روزانه یک میلیون و 400 هزار بشکه خبر دادند. با این افزایش مجموع تقاضای جهان برای نفت حدود 93 میلیون بشکه برآورد شد که  متوسط قیمت نفت در آن زمان 106 دلار بود. تا ماه ژوئن 2014 تقاضا برای نفت به تدریج افزایش یافت، اما تولید و عرضه نفت نیز بیشتر شد تا جایی که عرضه بر تقاضا پیشی گرفت. با این حال قیمت نفت بالای 100 دلار باقی ماند.
 
اواخر ماه ژوئن 2014 دولت آمریکا نخستین بار پس از 40 سال مجوز صدور نفت به خارج را صادر کرد. دلیل این اقدام  افزایش بی سابقه استخراج نفت در آمریکا با استفاده از فناوری فراکینگ بود. این کشور در سال 2008 روزانه تنها 4 میلیون و 700 هزار بشکه نفت تولید می کرد که اکنون به حدود 9 میلیون بشکه رسیده است.
 
کارشناسان نفت برآورد می کنند که عرضه مازاد نفت همچنان ادامه خواهد یافت. ماه ژوئیه 2014 انقلابیون لیبی پس از یک سال کاهش در تولید نفت، دوباره تولید نفت از دو مرکز راس لانوف و السدر را افزایش دادند. این نفت از مدیترانه به طور مستقیم به اروپا انتقال می یافت. همزمان نفت نیجریه که تاکنون بازار تقاضای اروپا را تامین می کرد، به سوی چین تغییر مسیر داد.
 
اوایل سپتامبر 2014 شاخص های اقتصاد جهانی به طور قابل توجهی پایین آمد. آژانس بین المللی انرژی از کندی رشد تقاضا برای نفت سخن به میان آورد. در این ماه قیمت نفت هنوز کمی بالای 100 دلار بود.
 
اواخر سپتامبر 2014 کشورهای عرب تولید کننده نفت درصدد برآمدند که از معامله درازمدت نیجریه با خریداران نفت در آسیا جلوگیری کنند. در نتیجه عربستان سعودی، ایران و کویت تصمیم گرفتند که بهای نفت خود را یک دلار نسبت به قیمت رسمی آن کاهش دهند. قیمت جهانی نفت آن روزها به 95 دلار در هر بشکه کاهش یافت.
 
ماه اکتبر 2014 آژانس بین المللی انرژی پیش بینی خود برای رشد تقاضای نفت در جهان را به نصف کاهش داد. قیمت نفت در این مقطع به حدود 84 دلار رسید.
 
ماه نوامبر 2014 کشورهای تولیدکننده نفت اوپک توانستند بر سر کاهش عرضه نفت برای کنترل قیمت آن به توافق برسند.
 
کشورهای عرب عضو اوپک ترجیح می دهند قیمت نفت و درآمدهای آنها کاهش یابد تا مشتریان آسیایی آنها به چنگ دیگر کشورها - نیجریه - نیافتد. قیمت نفت در اواسط این ماه (نوامبر) به حدود 70 دلار رسید و در ماه دسامبر 2014 در برابر حیرت همگان رقم زیر60 دلار را ثبت کرد.
 
براساس گزارش اشپیگل ، بحث برسر یک بازی با حاصل جمع صفر نیست. بنابر ارزیابی صندوق بین المللی پول، اگر قیمت نفت 10 درصد کاهش یابد، اقتصاد جهان به میزان 2 /0 (دو دهم) درصد رشد خواهد کرد. علت این امر آن است که حجم عظیمی از پول از حساب تولیدکنندگان نفت به جیب مصرف کنندگان در سراسر جهان سرازیر می شود.
 
با این حال اثرات مثبت کاهش قیمت نفت برای اقتصاد جهانی می تواند به سرعت به عامل منفی بدل شود. زیرا اگر قیمت نفت برای مدت طولانی پایین بماند اقتصاد کشورهایی که به تولید و صادرات نفت وابسته اند در معرض خطر فروپاشی قرار خواهد گرفت.
 
طبق برآورد بیشتر کارشناسان، قیمت نفت به این زودی ها دوباره افزایش نخواهد یافت، زیرا مازاد عرضه در بازار جهان بسیار زیاد است. در میان مدت اما تقاضای جهانی به دلیل رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه افزایش خواهد یافت. بنابر برآورد کارشناسان، تا سال 2030 نیاز جهان به نفت تا 103 میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت.
 
همچنین ممکن است سقف تولید نفت نیز سقوط کند. بنابر ارزیابی موسسه آمریکایی گلدمن ساکس، با قیمت زیر 70 دلار برای هر بشکه نفت، حدود 930 میلیارد دلار سرمایه گذاری در پروژه های نفتی در آمریکای شمالی به خطر خواهد افتاد. بنابراین اکثر کارشناسان احتمال می دهند که عرضه نفت در سال 2015 کاهش یافته و به میزان تقاضا نزدیک خواهد شد.
 
برخی تحلیل گران بر این نظرند که چنین اتفاقی ممکن است اواسط سال 2015 رخ دهد؛ حتی اگر علی النعیمی، وزیر نفت عربستان سعودی مخالف آن باشد. او گفته بود که زمان نفت بشکه 100 دلار دیگر گذشته است.


پنج شنبه ۱۱ دی ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن