تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله شوخى مى‏كردند ولى جز حقّ چيزى نمى‏گفتند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803088197




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سختگیری ارشاد در حیطه کودک و نوجوان |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سختگیری ارشاد در حیطه کودک و نوجوان
یک نویسنده بزرگسال در عرض چند سال می‌تواند به شهرت برسد اما نویسنده کودک و نوجوان اصلاً دیده نمی‌شود. متأسفانه دل‌مشغولی جامعه ما کودک نیست. با یک جامعه گرفتار روبه رو هستیم که کودک را جدی نمی‌گیرد.
کد خبر: ۴۶۲۸۱۸
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۸ - 01 January 2015




یک نویسنده بزرگسال در عرض چند سال می‌تواند به شهرت برسد اما نویسنده کودک و نوجوان اصلاً دیده نمی‌شود. متأسفانه دل‌مشغولی جامعه ما کودک نیست. با یک جامعه گرفتار روبه رو هستیم که کودک را جدی نمی‌گیرد.

احمد اکبرپور در گفتگو با خبرنگار ایلنا؛ در رابطه با مجموعه «اگرهای جادویی» گفت: این مجموعه 10 جلدی است که سه جلد از آن هم اکنون آماده چاپ است. «دست‌ها بالا، گاو مسلح است»، «کنسرت‌های فیل‌ بی‌جنبه» و «سوسی مانکن» عنوان‌های این سه جلد است که تا اسفند ماه توسط نشر چکه وارد بازار می‌شود.

این نویسنده رمان کودک «من آدم‌خوار نیستم» و رمان نوجوان « سقوط شیطان» را نیز آماده چاپ دارد.

او در این باره گفت: رمان «من آدم‌خوار نیستم» داستان غول‌هایی است که کودکان خود را در نوجوانی به سربازی می‌فرستند. در روز سیزدهم، تکلیف بچه‌ غول‌ها این است که باید یک انسان زنده را درسته قورت بدهند و داستان از اینجا آغاز می‌شود که یک غول از این کار سرباز می‌زند. در رابطه با رمان «سقوط شیطان» باید بگویم که این یک رمان نوجوان است درباره روستایی که در بین کوه‌های بلند محصور شده است. افراد این روستا فکر می‌کنند که در دنیا تنها خودشان هستند که زندگی می‌کنند. آن‌ها از هیچ جای دیگری خبری ندارند تا روزی که یک هواپیما در این روستا سقوط می‌کند. مردم روستا فکر می‌کنند که مسافران هواپیما شیطان هستند و به جنگ با آنان بر‌می‌خیزند!

اکبرپور با بیان اینکه در جوایز کتاب سال، هیچ‌وقت جایزه‌ای به کتاب کودک و نوجوان تعلق نمی‌گیرد و تنها شاید تقدیری صورت بگیرد؛ گفت: اگر قرار است 110 سکه برای جایزه جلال وجود داشته باشد چرای نباید برای کتاب کودک وجود داشته باشد؟! در 20 سال اخیر هیچ‌وقت جایزه‌ای به کتاب کودک تعلق نگرفته است. برای کتاب بزرگسال علاوه بر جایزه کتاب سال، جایزه جلال را هم داریم اما به ادبیات کودک و نوجوان توجهی نمی‌شود. وزارت ارشاد در حیطه کودک بسیار سختگیر؛ مثل پدران سنتی که به کودک توجهی نداشتند و می‌گفتند باید بزنی توی سر کودک، عمل می‌کند.

اکبرپور با اشاره به اینکه ارشاد بد با نویسندگان کودک برخورد می‌کند؛ ادامه داد: روال وزارت ارشاد مناسب نیست. امیدوارم دولت جدید برای این مسأله فکری کند. اگر قرار باشد همین روند ادامه پیدا کند؛ ترجیح می‌دهم کتاب‌هایم را از کل کتاب‌های‌ سال وزارت ارشاد خارج کنم.

این نویسنده در رابطه با مضمون‌هایی که در کتاب‌های کودک باید مطرح شود؛ بیان کرد: به اعتقاد من؛ موضوع بحث در کتاب کودک چندان مورد توجه نیست بلکه نحوه بیان آن مهم است. کودک باید با مضامینی چون مرگ، جنگ و طلاق آشنا شود. کودک باید بداند که همه بزرگترها خوب نیستند. آن‌ها گاهی آتش‌افروزی می‌کنند و کشتار به راه می‌اندازند. این آدم‌بزرگ‌ها گاهی از هم جدا می‌شوند و کودکشان را تنها می‌گذارند. کودک نیاز دارد که با این مضامین آشنا شود و در این بین نحوه بیان آن مهم است که با زبانی لطیف و کودکانه بیان شود.

اکبرپور در پاسخ به این سوال که چرا در ادبیات کودک و نوجوان، ترجمه بر تألیف غالب است؛ اظهار داشت: تألیف در ایران کم نیست اما اگر به‌طور مثال در سال 10 تألیف صورت بگیرد در مقابلش با 1000 ترجمه روبه رو هستیم. این ترجمه‌ها باعث می‌شود که کار ما دیده نشود و متأسفانه هیچ نوع حمایتی از نویسندگان کودک و نوجوان توسط دولت صورت نمی‌گیرد.

به گفته این نویسنده؛ خیلی از مدارس و معلمان ادبیات را نمی‌شناسند که دغدغه آن را داشته باشند.

او ادامه داد: فکر می‌کنم کتاب، اولویت صدم مدیران و معلمان هم نباشد. باید بدانیم که ادبیات زیربنای تخیلی است. کودک باید با ادبیات آشنا باشد تا تخیلش رشد پید ا کند و این بر آینده او تأثیر بزرگی خواهد گذاشت. خواه این کودک در آینده یک ادیب باشد یا یک پزشک؛ برای رشد تخیل خود نیاز به ادبیات دارد.

به گفته اکبرپور؛ دولت قبل بسیار جهت‌گیرانه کتاب می‌خرید. او امیدوار است که در دولت جدید بحث خودی و غیرخودی کنار گذاشته شود و عادلانه به خرید کتاب بپردازند، نه جهت‌گیرانه.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن