واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ دي ۱۳۹۳ (۱۲:۲۹ب.ظ)
معاون هماهنگي توليد شرکت توانير خبر داد: برنامهريزي براي کاهش وابستگي نيروگاهها به آب معاون هماهنگي توليد شرکت مادرتخصصي مديريت توليد، انتقال و توزيع نيروي برق ايران (توانير) از برنامهريزي کلان براي کاهش وابستگي نيروگاهها به آب خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، عبدالرسول پيشاهنگ، اظهار داشت: باتوجه به تکانههاي راهبردي در جهان و بحران آب در ايران، بايد در نيروگاههاي حرارتي و سيکل ترکيبي حداکثر صرفهجويي در مصرف آب را انجام دهيم.
وي افزود: با برنامهريزي کلان، راهبرد تامين آب تمام نيروگاهها تا 10 سال آينده را پيش ميبريم و در اين راستا گامهاي مثبتي برداشته شده است.
پيشاهنگ با بيان اينکه براساس اعلام سازمانهاي جهاني، بحران آب در جهان از سال 2025 و اين موضوع در خاورميانه از 2015 آغاز ميشود، گفت: بنابراين، ذخاير آب کشور را بايد بهعنوان سرمايه ملي حفظ و براي يک قطره آب نيز برنامهريزي کنيم.
وي يادآور شد: در نيروگاهها، آب مصارف مختلفي دارد و افزونبر سامانه خنککننده و بويلر، براي فضاي سبز و غيره نيز مورد استفاده قرار ميگيرد که نخستين گام بازنگري فناوريهاي موجود است.
معاون هماهنگي توليد شرکت توانير ادامه داد: براين اساس تبديل برجهاي تر نيروگاهها به برج خشک از برنامههاي در دست اجراست ضمن آنکه در هر قسمتي که امکان صرفهجويي آب وجود دارد، برنامهها و طرحهاي کاهش مصرف آب را اجرا ميکنيم.
وي با اشاره به برخي برنامههاي پيشبيني شده براي کاهش مصرف آب در نيروگاهها، گفت: باتوجه به الزام سازمان محيط زيست مبنيبر وجود فضاي سبز در نيروگاههاي کشور، فضاي سبز نيروگاهها بايد به شيوه قطرهاي آبياري شود و ديگر آنکه بازيافت آبهاي مصرف شده و استفاده از پساب فاضلاب براي نيروگاه از ديگر برنامههاي در دست اجرا است و هماهنگي لازم با بخش آبفاي وزارتنيرو صورت گرفته است تا از پساب فاضلاب هر شهر براي نيروگاههاي منطقه استفاده شود.
پيشاهنگ درباره نيروگاه همدان گفت: نيروگاه همدان تنها دو درصد از آب دشت همدان را مصرف ميکند اما در راستاي بهرهبرداري حداکثري از ظرفيت نيروگاه و کاهش مصرف آب، قراردادي با آب منطقهاي همدان داريم که اين قرارداد با وجود همه فشارهاي مالي که متوجه توانير است، از بودجه جاري هزينهاي پرداخت ميشود و نسبت به تعهدهاي خود در خريد لوله و تجهيزات عمل کردهايم و اميدواريم آب از تصفيهخانه همدان به نيروگاه رسانده شود.
وي افزود: در مورد نيروگاه اصفهان نيز طرحهاي تغيير برجهاي تر به برج خشک، انتقال آب از تصفيهخانه شمال اصفهان به نيروگاه و انتقال آب از تصفيهخانه شهرکهاي اطراف اصفهان مورد مطالعه و بررسي قرار گرفت و در حال مذاکره براي عقد قرارداد براي تبديل برجهاي تر نيروگاه به برج خشک هستيم.
معاون هماهنگي توليد شرکت توانير يادآور شد: از ظرفيت اين دو نيروگاه در ساعتهاي پيک 100 درصد، در ساعهايت غير پيک 25 درصد و بهطور متوسط 50 درصد استفاده ميشود.
وي خاطرنشان کرد: طرحهاي کاهش وابستگي نيروگاههاي حرارتي به آب در کل کشور و حتي مناطقي که با مشکل آب مواجه نيستند، چشماندازي 10 ساله دارد، اما طرحهاي درنظر گرفته شده براي نيروگاههاي اصفهان و همدان بايد ظرف حداکثر دو سال آينده به نتيجه برسد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]