واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ دي ۱۳۹۳ (۱۴:۵۲ب.ظ)
نشست تعاملي کميسيون آموزش مجلس با وزير علوم و رئيس دانشگاه آزاد به دنبال نشست تعاملي کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با وزير علوم و رئيس دانشگاه آزاد اسلامي جواد هروي نماينده مردم قائنات و رئيس کميته آموزش عالي مجلس درباره جلسه گفت: اين جلسه با محوريت افزايش ظرفيت دکتراي دانشگاه آزاد برگزار شده بود.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين جلسه، آقايان فرهادي و ميرزاده، دعوت شده بودند که وزير علوم، درباره پذيرش دوره دکترا در دانشگاه آزاد اسلامي، توضيحات و نظر اين وزارتخانه را اعلام کرد.
وي افزود: آقاي فرهادي در اين جلسه گفت که مراجع ذيصلاح بر ظرفيت دکتراي دانشگاه آزاد نظارت دارند و با تدبير، اين موضوع را پيگيري ميکنند.
هروي ادامه داد: در اين جلسه، درباره رشتههاي موجود در دورههاي دکترا بحثي مطرح نشد، چراکه اين رشتهها، تأييد شوراي گسترش را دارد، از اين رو به لحاظ قانوني، منعي براي جذب دانشجو در اين رشتهها نيست.
رئيس کميته آموزش عالي مجلس با اشاره به توضيحات رئيس دانشگاه آزاد در جلسه امروز کميسيون آموزش، گفت: آقاي دکتر ميرزاده ضمن تبيين مباحث دوره دکترا، اعلام کرد که دانشگاه آزاد در جذب اساتيد در دورههاي آينده، برنامه مشخصي دارد و اين دانشگاه، در جهت راهبردهاي مقام معظم رهبري در زمينه توسعه و گسترش ظرفيتهاي علمي حرکت خواهد کرد.
وي افزود: در اين جلسه، نمايندگان نظرات خود را بيان کردند و به طور مشخص، بنده چند سوال را از وزير علوم در اين زمينه پرسيدم، زيرا معتقدم حساسيتهايي که وزارت علوم و کميسيون آموزش مجلس درباره مقطع دکترا در دانشگاه آزاد به خرج ميدهند، درباره فارغالتحصيلان دکتراي ديگر دانشگاهها، به کار گرفته نميشوند.
هروي با تاکيد بر اينکه «چرا به اندازه حساسيتي که روي وروديهاي دانشگاه آزاد وجود دارد، نسبت به خروجيهاي دانشگاههاي کل کشور حساسيت به خرج نميدهيم»، افزود: متأسفانه اکنون در دورههاي مختلف تحصيلي، فروش پاياننامه، صورت ميگيرد که تخلفي محرز است ولي با آنها برخورد نميشود، با اين حال، نسبت به اضافه ظرفيت پذيرش دوره دکتراي دانشگاه ازاد حساسيت نشان ميدهند.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: اين در حالي است که به رغم اين همه سخت گيري و حساسيت درباره دانشجويان دکتراي دانشگاه آزاد، متأسفانه به مدرک و تخصص آنها کمتر از کساني که مدرک معادل از دانشگاههاي خارجي دارند، اهميت داده ميشود.
وي با بيان اينکه بر روي دانشگاه آزاد فشار زيادي است، گفت: جلسه امروز جلسه خوبي بود و اميدواريم با طرح اين مباحث، مشکلات دوره دکترا حل شود و با رفع آنها تمام رشتهها، به صورت کاملا شفاف مقبوليت علمي داشته باشند.
هروي با تأکيد بر اينکه، شوراي عالي انقلاب فرهنگي، وزارت علوم و کميسيون آموزش، خواستار رفع نواقص موجود در برخي دورههاي دکتراي دانشگاه آزاد شدند، ادامه داد: ما نميخواهيم دوره دکترا را از دانشگاه آزاد بگيريم، بلکه ميخواهيم مشکلات را حل کنيم تا پذيرش دانشجوي دکترا در اين دانشگاه مشکلي نداشته باشد.
رئيس کميته آموزش عالي تصريح کرد: دانشگاه آزاد يک دانشگاه خصوصي است و بر اساس اصل 44 قانون اساسي بايد به فعاليت خود ادامه دهد و همگي بايد به اين دانشگاه، کمک کنيم تا نواقص برطرف شود، چراکه اين دانشگاه يک دستاورد ستبر و قوي براي نظام جمهوري اسلامي ايران است.
وي با بيان اينکه اعضاي هيأت علمي دانشگاه آزاد، طبقه مظلومي هستند، افزود: گاهي ميبينيم که اعضاي هيأت علمي دانشگاه آزاد اسلامي در تندبادهاي مختلفي قرار ميگيرند، در صورتي که اين اساتيد زحمات بسياري براي دانشگاه و دانشجويان متحمل ميشوند ولي از حقوق کمي برخوردارند.
هروي با تأکيد بر اينکه هيچکس نبايد ساحت اين دانشگاه را مخدوش کند، خاطرنشان کرد: با روالي که رئيس جديد دانشگاه آزاد براي رفع مشکلات در پيش گرفته است، اميدواريم مسائل اين دانشگاه در اسرع وقت حل شود تا بتوانيم از موقعيت مناسبت اين دانشگاه براي رشد علم کشور بيش از گذشته بهره بگيريم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]