واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: امنیت اجتماعی، اقتصادی و شغلی بانوان در رویکرد افزایش جمعیت موثر است خبرگزاری پانا:مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان با اشاره به رویکرد افزایش جمعیت در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری و سیاست های ابلاغی گفت : امنیت اجتماعی، اقتصادی و شغلی بانوان می تواند نقش موثری در رویکرد افزایش جمعیت داشته باشد.
۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۰ دي ساعت 14:44
به گزارش خبرگزاری پانا،" ساحره میر سیدی" به شاغل بودن بخشی از بانوان در بخش های مختلف اشاره و اضافه کرد: یکی از نگرانی های بانوان شاغل در شرکت های خصوصی و یا قراردادی برای فرزند آوری از دست دادن و یا لطمه خوردن به موقعیت شغلی شان است که این امر موجب تاخیر در بچه دار شدن و یا منجر به تک فرزندی می شود.
وی تصریح کرد: از اینرو، باید بسترهای لازم برای برطرف کردن نگرانی های این بانوان که بخشی از اقتصاد خانواده را بر دوش می کشند، فراهم شود.
وی از تشکیل کارگروهها تخصصی بانوان و خانواده با عنوان گروه کاری افزایش جمعیت با رویکرد فرهنگی در راستای سیاست های ابلاغی در استان خبر داد و اظها کرد: طی نشست های تخصصی با کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی، این کارگروه ، کارگاه های آموزشی راهکارهای افزایش جمعیت در دستگاه های اجرایی استان را در دستور کار قرار داده است.
وی یادآورشد: در دهه 70 با توجه به تصویب قانون تنظیم خانواده ، جمعیت به شدت کاهش یافت به گونه ای که نرخ موالید به کمتر از یک و هشت دهم درصد در کشور رسید.
میرسیدی با بیان این که تنظیم جمعیت و خانواده بسته به فرهنگ و شرایط خاص هر کشور متفاوت بوده است، اظهار کرد: استان گیلان جزو پایین ترین نرخ موالید در کشور و جزو پیرترین استان های کشور است؛ از اینرو، باید برنامه ریزی مناسبی برای افزایش جمعیت در استان انجام شود.
وی نبود نیروی جوان فعال در حوزه اقتصادی و اجتماعی را از مهمترین تاثیرات سوء کاهش جمعیت عنوان و تصریح کرد: کاهش نرخ موالید موجب به هم ریختن موازنه هرم سنی و در نهایت آسیب های اقتصادی و اجتماعی به هر کشور می شود.
وی با اشاره به سیاست تشکیل خانواده و حمایت از ازدواج و کنترل طلاق برای افزایش جمعیت گفت: مسائلی چون تاخیرو بالا رفتن سن ازدواج و افزایش طلاق از دیگر معضلات تاثیرگذار در کاهش جمعیت است که این مسائل علاوه بر کاهش جمعیت، آسیب های روانی و اجتماعی را نیز بدنبال دارد.
وی یکی دیگر از دلایل کاهش جمعیت را تاخیر در فرزندآوری عنوان و تصریح کرد: بانوان شاغل باید امنیت اجتماعی، اقتصادی و شغلی داشته باشند تا فرزندآوری خود را دچار تاخیر نکنند.
وی با توصیه به فرزند آوری در سال های اول زندگی زوجین اظهار کرد: بسیاری از زوج های جوان فرزند آوری را دچار تاخیر می کنند که این امر در طولانی مدت نه تنها باروری را دچار مشکل می کند بلکه موجب افزایش سن و کاهش فرصت های باروری شده و خطرات فرزندآوری نیز بیشتر می شود.
میرسیدی بانوان شاغل در ادارات را یکی از شاخصه های جامعه هدف برای افزایش نرخ باروری عنوان و تصریح کرد: باید در وهله اول بانوان شاغل دردستگاه های اجرایی را که دارای امنیت شغلی هستند و فرزند آوری خود را دچار تاخیر می کنند، با برنامه ریزی صحیح ترغیب به بچه دارشدن کرد.
به گفته مدیرکل اموربانوان و خانواده استانداری گیلان؛ هم اکنون بر اساس آمار؛هشت میلیون جوان در کشور ازدواج نکرده اند که با فراهم کردن بسترهای لازم برای ازدواج این افراد، بخش اعظمی از مشکل کاهش جمعیت برطرف می شود.
وی با بیان این که هدف افزایش بی حساب جمعیت نیست، خاطرنشان کرد: افزایش جمعیت باید با برنامه ریزی دقیق انجام شود تا دوباره با افزایش جمعیت ناگهانی روبرو نشویم و توازن جمعیت برقرار شود.
میرسیدی خاطرنشان کرد: باید با فرهنگ سازی و آگاهی جامعه از آسیب ها ، مخاطرات و فواید ازدواج و تشکیل خانواده در استای کاهش معضلات خانواده و اجتماع گام برداشت.
سال گذشته مقام معظم رهبری نسبت به کاهش جمعیت و آسیبهای آن در کشور هشدار دادند و خواستار برنامه ریزی مسوولان و ارائه راهکاری برای رفع این معضل شدند.
بر اساس آمار سال 1390 از دو میلیون 480 هزار نفر جمعیت گیلان یک میلیون 224 هزار نفر معادل 49 درصد آنرا بانوان تشکیل می دهند .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]