واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ دي ۱۳۹۳ (۱۰:۵۳ق.ظ)
تمامي دستگاه هاي مرتبط بايد در جهت پيشگيري از توليد بي سوادي احساس مسئوليت کنند معاون سواد آموزي اداره کل آموزش و پرورش استان اردبيل با بيان اينکه بر خلاف تلاش هاي صورت گرفته هنوز ورودي هاي بي سوادي مسدود نشده است، افزود: تمامي دستگاه هاي مرتبط، بايد در جهت پيشگيري از توليد بي سوادي احساس مسئوليت کنند.
به گزارش خبرگزاري موج، ديوان اکبري فر که به مناسبت هفته سواد آموزي ( 6 تا 12 دي ماه ) افزود: هشت هزار و 800 نفر در استان اردبيل مشغول سواد آموزي هستند و اين تعداد نسبت به سال گذشته يک هزار و 900 نفر افزايش يافته است.
وي با اشاره به تغيير فرايند نهضت سوادآموزي گفت: اولين دوره سوادآموزي 400 ساعت است که براي بي سوادان محض لحاظ شده است و آنها با گذراندن اين تعداد ساعت مدرک سوم ابتدايي تحصيلي را دريافت مي کنند.
معاون سواد آموزي استان بيان کرد: دوره انتقال دوره بعدي سوادآموزي است که بعد از دريافت مدرک سوم ابتدايي و به مدت 600 ساعت حضوري و 200 ساعت غيرحضوري اجرا مي شود و سوادآموزان بعد از سپري کردن اين دوره، مدرک معادل ششم ابتدايي فعلي را دريافت داشته و در صورت تمايل ادامه تحصيل مي دهند.
وي با بيان اينکه وظيفه نهضت سوادآموزي باسواد کردن تا ششم ابتدايي است، ادامه تحصيل سوادآموزان را به شرط داشتن تمايل و شرايط سني امکان پذير عنوان کرد.
معاون سواد آموزي با اشاره به چالش هاي سوادآموزي در استان، نبود آمار رسمي و بانک اسمي از تعداد بي سوادان را از جمله مشکلات مهم اين حوزه برشمرد.
وي افزود: بي سودان در جامعه ما هيچ گونه احساس نيازي به باسواد شدن نداشته و اين يکي از مشکلات فعالان بخش سوادآموزي در استان است.
اکبري فر گفت: بر اساس سرشماري انجام گرفته در سال 1390 ، تعداد 211 هزار و 771 بي سواد بالاي شش سال در استان اردبيل شناسايي شده است.
وي بيان کرد: در حال حاضر در بازه سني يازده الي 49 ساله در سطح استان 76 هزار و 980 نفر بي سواد شناسايي شده اند که 54 هزار و 328 نفر از اين تعداد را زنان و بقيه را مردان تشکيل مي دهند.
معاون نهضت سواد آموزي اداره کل آموزش و پرورش استان در ادامه با مقايسه نرخ بيسوادي و باسوادي استان در قبل از تشکيل نهضت سوادآموزي تا سال 90 گفت: درصد باسوادي از 31 درصد در سال هاي پيش از انقلاب در اردبيل به 91 درصد در بازه سني 10 الي 49 ساله رسيده است.
اکبري فر افزود: 15 درصد از زنان قبل از تشکيل نهضت سوادآموزي در استان باسواد بودند که اين ميزان در سال 90 به 87 درصد رسيده است.
وي با بيان اينکه قبل از تشکيل نهضت سوادآموزي درصد باسوادي مردان 46 درصد و زنان 15 درصد بود، ادامه داد : در حال حاضر فاصله ميزان باسوادي زنان و مردان از 31 درصد به هفت درصد کنوني کاهش يافته است.
معاون سواد آموزي آموزش و پرورش استان تصريح کرد: فاصله رقم ميانگين بي سوادي استان با ميانگين کشوري نيز از 17 درصد در گذشته به يک و نيم درصد رسيده است که همچنان از ميانگين رفع بي سوادي کشور عقب هستيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]