واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چگونه طعمه قاتل خاموش نشویم؟
هر سال با سرد شدن هوا اخبارهایی مبنی بر مرگ خاموش چندین نفر بر اثر گازگرفتگی به گوش میرسد که کام انسان را تلخ میکند.
آفتاب: هرسال با آغاز فصل سرما نگرانیهایی در ارتباط با گازگرفتگی و رعایت نکردن نکات ایمنی به وجود میآید، در صورتی که با رعایت کردن نکات اصولی بسیار ساده میتوان از رخ دادن چنین حوادث ناخوشایندی به راحتی پرهیز کرد.
هماکنون استان کردستان، 29 شهر دارد که به جز دو شهر چناره و اورامان، 27 شهر دیگر آن گازدار هستند.
همچنین از 1750 روستای استان، تعداد 1250 روستا قابلیت گازرسانی را دارند که هماکنون 832 روستا از نعمت گاز طبیعی برخوردار بوده و بناست در دهه فجر امسال 50 روستای دیگر نیز گازدار شوند.
براساس آمارها هماکنون استان کردستان دارای 400 هزار مشترک گاز طبیعی است که از این تعداد 111هزار و 764 مشترک روستایی و 288 هزار و 236 مشترک شهری هستند.
312 هزار و 888 خانوار شهری و 110 هزار و 238 خانوار روستایی نیز در استان کردستان از نعمت گاز طبیعی برخوردارند.
براساس این گزارش، 10 شهرک صنعتی استان نیز گازدار هستند و در حال حاضر 1400 مشترک صنعتی از گاز طبیعی استفاده میکنند.
مصرف روزانه 11 میلیون مترمکعب گاز در کردستان
مدیر روابط عمومی شرکت گاز استان کردستان در گفتوگو با ایسنا، از مصرف روزانه 10 تا 11 میلیون مترمکعب گاز در استان خبر داد و گفت: با توجه به اینکه 44 هزار مشترک به شمار مشترکین گاز استان اضافه شده، آمار مصرف گاز استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته شش درصد افزایش داشته است.
«هوشنگ اولیزاده» خاطرنشان کرد: تا پایان آذرماه امسال بالغ بر یک میلیارد و 740 میلیون متر مکعب گاز در استان کردستان به مصرف رسیده است.
وی در ادامه گفت: با توجه به اینکه در فصل زمستان استفاده از وسایل گرمایشی بیشتر میشود مصرف گاز نیز در کشور پنج برابر میشود.
مدیر روابط عمومی شرکت گاز کردستان تصریح کرد: در همین راستا استفاده از وسایل گرمایشی نیازمند رعایت نکات ایمنی است که نصب مناسب دودکش یکی از این موارد است.
وی افزود: متأسفانه عدم نصب مناسب دودکش 76 درصد آمار مرگ و میرهای ناشی از گاز گرفتگی را در کشور به خود اختصاص داده است.
مرگ چهار کردستانی بر اثر گاز گرفتگی امسال
اولیزاده به کاهش آمارهای گاز گرفتگی استان در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: متأسفانه امسال، تاکنون چهار نفر بر اثر گازگرفتگی جان خود را از دست دادهاند و پارسال هم 11 نفر در کردستان بر اثر این مسأله جان خود را دست دادند.
وی در ادامه به ارائه نکاتی در ارتباط با رعایت نکات ایمنی پرداخت و اعلام کرد: باید برای وسایل گازسوز از لوله بخاریهای فلزی استفاده شود و از لولههای فنری پرهیز شود.
مدیر روابط عمومی شرکت گاز کردستان همچنین استفاده از کلاهک، عایق کاری سیستمهای گرمایشی، شوفاژخانهها و وسایل حرارت مرکزی، بازرسی کارشناسان از مشعلهای گازسوز در طول سال را از دیگر نکات مهم برشمرد.
وی خاطرنشان کرد: طول شیلنگ گاز از یک متر و 20 سانتیمتر نباید بیشتر باشد و همچنین باید به بازبودن مسیر دودکش و نصب صحیح آن نیز توجه کرد.
اولیزاده تهویهی هوای داخل اتاق را یکی دیگر از نکات بسیار ضروری دانست و گفت: حتماً باید در اتاقی که بخاری، شومینه و وسایل گازسوز وجود دارد منفذهایی برای تبادل اکسیژن با هوای بیرون از اتاق وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه هم بخاری و هم آبگرمکن برای سوخت، به اکسیژن نیاز دارند، تصریح کرد: استفاده از بخاریهای بدون دودکش در منازل ممنوع است.
مدیر روابط عمومی شرکت گاز کردستان خاطرنشان کرد: نباید هرگز برای گرم کردن منزل از اجاق خوراکپزی استفاده شود و همچنین قرار دادن دودکش در تشت آب نیز امری بسیار خطرناک بوده که موجب بروز حادثه میشود.
در مواجه با انسانی که دچار گازگرفتگی شده چکار کنیم؟
کارشناس مدیریت حوادث فوریتهای پزشکی استان کردستان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی کردستان، با اشاره به اینکه قدرت تمایل منوکسیدکربن با گلبولهای قرمز خون 200 برابر بیشتر از اکسیژن است، گفت: علائم گازگرفتگی شبیه به آنفلوآنزا بوده و فرد گازگرفته دارای علایمی همچون سردرد، سرگیجه، استفراغ، آبریزش بینی و ترشح بزاق است.
«ستاره الماسی» تصریح کرد: در مکانی که فردی با علایم گازگرفتگی مشاهده شده باید ابتدا بر روی دهان خودمان یک دستمال مرطوب قرار دهیم، سپس در و پنجرهها را باز کرده تا غلظت اکسیژن هوا بیشتر شود، پس از آن نشت گاز را متوقف کرده و باید فرد مصدوم را به نزدیکی پنجره منتقل کرد.
وی ادامه داد: پس از آن سریع با فوریتهای پزشکی 115 تماس حاصل کرده و شرح کامل بیمار را برای انجام اقدامات لازم و کمک به بهبود وضعیت او به این مرکز اطلاع دهند.
کارشناس مدیریت حوادث فوریتهای پزشکی کردستان تصریح کرد: سعی شود به فردی که دچار گازگرفتگی شده هیچگونه ماده نوشیدنی و غذایی داده نشود چون در این مواقع احتمال خفگی بسیار وجود دارد.
وی در پایان با اشاره به رعایت نکات ایمنی، یادآور شد: باید به کودکان نکات ایمنی را آموزش داد، آبگرمکن را در داخل حمام قرار نداد همچنین در پارکینگ، ماشین را به مدت طولانی روشن نگه نداشت.
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]