واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
اهمیت رعایت حجاب قبل از بلوغ؛
لطفا کاسه داغ تر از آش نشوید!
آرام آرام در کنار خیابان قدم می زنیم بچه های دیگری هم از کنارمان رد می شوند که بعضی ها مثل دختر همراه ما پوشش نامناسب دارند و برخی دیگر با وجود سن کم چادر به سر دارند در حالی که بلد نیستند چادر را چطور بگیرند و کش چادر است که آن را در سر دختر بچه نگه داشته است.
امام علی علیه السلام فرمودند:خوش اخلاقى روزى ها را زياد مى كند و ميان دوستان انس و الفت پديد مى آورد. به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، گاهی برخی خانواده ها نسبت به حجاب فرزندان خود اقدامات لازم را انجام نمی دهند و در نیجه فرزند در بزرگسالی رعایت حجاب را سخت می پندارد و از آن دلزده است. داستان زیر در همین زمنیه است که خواندن آن را توصیه می کنیم. در خیابانی شلوغ، به سمت مرکز شهر در حال حرکت هستم، جلوتر از من خانمی جوان به همراه دختر بچه ای کوچک که ظاهرا دخترش می باشد جلب توجه می کنند، خانم جوان که سی ساله به نظر می رسد کاملا پوشش اسلامی دارد و حتی دستهای خود را با ساق پوشانده است اما دخترش که احتمالا بالای شش سالشه و بچه توپلی هم هست تقریبا نیمه عریان است، از دیدن این صحنه متاسف می شوم و به خود جرات می دهم که با مادرش صحبت کنم، کمی جلوتر می روم تا به وی برسم، ازش می پرسم ببخشید خانم دختر شماست؟ ظاهرا کمی جا خورده است و خودش را مرتب کرده و می گوید بله، چطور؟ آرام آرام در کنار خیابان قدم می زنیم بچه های دیگری هم از کنارمان رد می شوند که بعضی ها مثل دختر همراه ما پوشش نامناسب دارند و برخی دیگر با وجود سن کم چادر به سر دارند در حالی که بلد نیستند چادر را چطور بگیرند و کش چادر است که آن را در سر دختر بچه نگه داشته است. صحبت هایم را با خانم همراهم شروع می کنم به وی می گویم شما که خودتان چادری و محجبه کامل هستید چرا برای دختر خود لباس مناسب نمی پوشانید؟ پوزخندی می زند و می گوید حاج خانم شما هم خیلی سخت می گیرید آخه یک بچه شش ساله و چادر؟ خود اسلام که گفته سن تکلیف نه سالگی است به نظرم شماها کاسه داغتر از آش هستید... آیا به نظر شما هم ما «کاسه داغتر از آشیم »و فرزند های کوچک ما حتی پسر بچه های مان نباید پوشش مناسبی داشته باشند؟ آیا این نوع پوشش باعث نمی شود در اینده فرزندمان رفتارهای غیر اسلامی خود را هنجار تلقی کند؟ از منظر شرع مقدس اسلام تا زمان بلوغ تکلیفی بر بچه ها نیست و نیاز به رعایت حجاب اصطلاحی ندارند اما این بدین معنی نیست که خانواده ها نسبت به این امر سهل انگار باشند مثلا در نظام آموزشی کشورمان بچه ها از هفت سالگی به مدرسه می روند اما آیا قبل از هفت سالگی نباید هیچ آموزشی ببینند؟ اتفاقا خیلی از خانواده ها از دو سه سالگی و حتی از نوزادی آموزش های لازم را شروع می کنند و تا زمانی که کودک به مدرسه برود با انواع آموزش ها وی را برای شروع قدرمتند کلاس اول آماده می کنند. لذا برای مسائل شرعی هم باید فرزند آموزش داده شود تا در موقع بلوغ آمادگی کافی برای انجام واجبات داشته باشد. پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) فرمودند: وای بر پدران فرزندان آخرالزمان! گفتند: ای پیامبر، از پدرانِ مشرکشان؟ فرمود: نه، از پدران مومن که چیزی از واجبات دینی را به آنها یاد نمیدهند و اگر اولادشان بخواهند چیزی یاد بگیرند، مانع آنها میشوند و به اندک چیزی از دنیا از آنها راضی میشوند و من از آنها بیزارم و آنها از من.[1] با توجه به روایت فوق باید کاری کنیم که این حدیث شامل حال ما نشود و از کسانی نباشیم که علاوه بر اینکه واجبات را به فرزندان خود یاد نمی دهیم بلکه انها را به سمت گناه نیز می کشانیم.
مراقبت از کودک قبل از بلوغ 1-حجاب : مهمترین مراقبت دوران کودکی آشنا کردن فرزند با حجاب و عفاف می باشد تا به محض بلوغ به راحتی کودک مان این مسئله را بپذیرد و انجام آن برایش سخت نباشد باید توجه داشته باشیم که کودکی که تا دیروز با موهای باز و لباس نیمه عریان در خیابانها قدم می زد یک روزه نمی تواند با حجاب انس بگیرد چرا که رعایت حجاب برایش سخت می باشد. 2-قدرت تفکر: قدرت تفکر و بینش بچه ها را بالا ببریم اگر بنیانهای اعتقادی در دوران کودگی خوب و صحیح پی ریزی شوند امکان ندارد با هر مانعی دچار تزلزل شود یاد آور می شوم اعتقاداتی که بعد از کودکی پی ریزی می شوند نسبت به باورهای بنیادی که از زمان طفولیت با ما بوده ضعیف تر می باشند و امکان تزلزل در آن وجود دارد .حضرت علی(علیه السلام) خطاب به فرزندش امام حسن مجتبی(علیه السلام) فرموده اند: قلب کودک نورس مانند زمین خالی از بذر و گیاه است، هر تخمی که در آن افشانده شود به خوبی می پذیرد و در خود می پرورد. فرزندم از دوران کودکی تو استفاده نمودم و خیلی زود در پرورش تو قیام کردم پیش از آن که دل تربیت پذیرت سخت شود و مطالب گوناگونی عقلت را اشغال نماید.[2] 3-همبازی کودک : بزرگی می گفت: ما خیلی از کشفیات را موقع بازی کشف کردیم لذا بازی کودکان اهمیت فراوانی در نوع شکل گیری شخصیت آنها در بزرگسالی دارد و چه بسا راه حل مقابله با مشکلات را در همین بازی های کودکانه یاد می گیرند پس والدین نباید نسبت به این امر بی توجه باشند، و بازی ها را هدفمند کنند و چگونگی کیفیت بازی را مشخص نمایند و گاهی خودشان هم بازی کودکشان شوند، خاطر نشان می شوم جنسیت هم بازی خیلی مهم است و هم بازی یک دختر بچه نباید پسر باشد و دخترها باید با دختر بازی کنند تا از همان بچگی حریم ها را بشناسند. پی نوشت: [1] مستدرك الوسائل، ج 15، ص 164:« ویلٌ لاطفالِ آخِرِ الزمانِ مِن آبائهم فقیلَ یا رسول اللَّهِ مِن ابائهمُ المشركین؟ فقال: لا، مِن آبائهم المومنینَ لا یُعَلّمونَهُم شیئاً مِن الفرائضَ وَ إذا تَعَلّموا أولادَهم مَنَعُوهم وَ رَضوا عنهم بِعَرضٍ یَسیرٍ مِن الدنیا فَأنا مِنهم بَرىٌ وَ هُم مِنّى بَرىٌ» تبیان / 2009
۱۰/۱۰/۱۳۹۳ - ۰۸:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]