واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
ارتباطات اجتماعی خود را با دیگران بهبود دهید؛
چگونه ارتباطات اجتماعی خود را تقویت کنیم؟
اگر شما هم برایتان پیش می آید که از روابط خود با دیگران احساس نارضایتی می کنید، متن زیر را بخوانید.
امام علی علیه السلام فرمودند: خوش اخلاقى روزى ها را زياد مى كند و ميان دوستان انس و الفت پديد مى آورد. به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، گاهی برخی از افراد در مواجهه با دیگران رفتار مناسبی نمی توانند از خود بروز دهند، یک دختر نوزده ساله این مشکل را دارد که یکی از کارشناسان به آن پاسخ داده است. دختری ۱۹ ساله هستم. روابط عمومیام بسیار پایین است به طوری که وقتی در موقعیت حرف زدن قرار میگیرم، نمیدانم چه بگویم و نمیتوانم سر صحبت را با افرادی که دوستشان دارم باز کنم؟
در قدم اول باید خودتان را ارزشمند و قابل احترام بدانید. در این صورت پاسخها و رفتارهای شما در برابر دیگران نیز محترم بروز میکند. افرادی که اعتماد به نفس و خودارزشمندی بالایی دارند خیلی زیباتر سلام و احوالپرسی میکنند و این باعث میشود دیگران روابط عمومی آنها را ضعیف ندانند و به مرور زمان، خودشان هم این ذهنیت اشتباه درباره شخصیتشان را فراموش کنند.
برای اینکه بدانید چطور برای برقراری ارتباط کلامی اقدام کنید راهکارهای زیر مفید به نظر میرسد:
همیشه رسمی برخورد نکنید سعی کنید با دیگران به خصوص با دوستان و اقوام، خیلی رسمی برخورد نکنید. برای انتخاب موضوعی که میخواهید درباره آن با دیگران صحبت کنید، خیلی سخت نگیرید. مثلا میتوانید از گفتوگو درباره موضوعهای روزانه شروع کنید تا به مرور توان شما بالاتر برود. همین صحبت کردن با دیگران با رعایت مهارتهای ارتباط موثر به شما کمک زیادی برای بالا بردن روابط عمومیتان خواهد کرد.
گفتوگو را با پرسیدن سوالات مناسب شروع کنید دقت داشته باشید که پرسشهایتان نباید جزو سوالاتی باشد که طرف مقابل بتواند با یک «بله» یا «خیر» به آنها پاسخ دهد. باید سوالاتی مطرح کنید که دامنه پاسخ دادن به آنها کاملاً باز باشد؛ به عنوان نمونه سوالی نظیر «حال شما خوب است؟» چیزی بیش از یک پاسخ کوتاه در بر ندارد، اما اگر مشاهده کردید که دوستتان بتنهایی در گوشهای ایستاده، میتوانید جلو بروید و از او بپرسید: چرا امروز این قدر بیحوصلهای؟
این سوال باعث میشود که او نیز ناخودآگاه اطلاعاتی هم درباره خودش و هم درباره شرایط موجود، در اختیار شما قرار دهد و رشته گفتوگو آغاز شود.
با فکر و ملاحظه صحبت کنید پیش از صحبت کـردن فکر کنید و مطمئن شوید که هیچ ابهامی که باعث سوء تعبیـر شـود، در سـخـنـان شما وجود ندارد. گاهی ممکن است از صحت نظر خود درباره موضوعی مطمئن باشید، اما متوجه شوید که دیگران نظری مخالف شما دارند. شما باید نظرات آنها را محترم بشمارید و ببینید چرا آنها این گونه فکر میکنند و به جای مـشاجره از دیگران بخواهید درباره مواضعشان توضیح دهنـد. (علیرضا عبدی - کارشناس و مشاور خانواده) خراسان / 2009
۰۹/۱۰/۱۳۹۳ - ۲۳:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 294]