واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ دي ۱۳۹۳ (۷:۴۰ق.ظ)
مشاور عالي شهردار اصفهان براي اولين بار مطرح کرد: نوآوري باز شهري پارادايمِ نوين آفرينش شهرهايِ خلاق است معاون هماهنگي امور مناطق و سازمان هاي شهرداري اصفهان در اولين همايش شهر خلاق و توسعه پايدار که در دانشگاه اصفهان برگزار گرديد، براي اولين بار نظريه نوآوري باز شهري در شهرهاي خلاق را مطرح کرد.
به گزارش خبرگزاري موج از اصفهان، دکتر مهدي جمالي نژاد با الزامي دانستن حرکت شهرهاي کنوني به سمت شهرهاي خلاق و تشريح روند شکل گيري شهرهاي خلاق اظهار داشت: نوآوري باز پارادايمي است که در آن شهرها مي توانند و بايد از ايده هاي خلاقانه بيروني، علاوه بر ايده هاي دروني و از مسيرهاي دروني و بيروني در مسير پيشبرد فناوري هاي خود استفاده کنند.
وي با اشاره به اينکه نوآوري باز شهري بر فراواني دانش استوار شده است و دانشي که براي آفريننده آن ارزش آفرين باشد بايد به سرعت استفاده شود، افزود: دانشِ حاصل از پژوهش هاي شهري را حتماً نبايد خود آن شهرها صرفاً بهره برداري کنند، از سوي ديگر خدمات نوآورانه و خلاقانه نيز نبايد همواره برآمده از دانش بومي و دروني شهرها باشد. بده و بستان هاي علمي در قالب نوآوري بازشهري ميتواند پارادايم جديدي در توسعه پايدار شهرها و همچنين ارتقاي ديپلماسي شهرهاي قرن21 ام باشد.
جمالي نژاد تاکيد کرد: اکثر مديران شهري با استفاده نکردن از ايده هاي خلاقانه شهرهاي ديگر اشتباه بزرگي ميکنند و زمان خود را صرف بازتوليد نوآوري هاي ديگران ميکنند. همين باعث ميشود که پژوهش و توسعه دروني آنها کارآيي لازم را نداشته باشد، چراکه ايده هاي نوآورانه اي که به سرعت استفاده نشوند از دست ميروند. همان عواملي که باعث شکست مدل نوآوري بسته شده است، موجب ميشود سازمان ها نتوانند ايده هاي خود را به اين اميد که شايد روزي به کارشان آيد، داخل قفسه ها نگه دارند.
وي با بيان اينکه در عصر حاضر بايگاني بلند مدت ايده هاي خلاقانه ديگر پذيرفتني نيست و ايده ها و آفرينندگان آنها را نميتوان چشم به راه نگه داشت تا شايد روزي شهرها براي استفاده از آن ها آماده شوند، اظهار داشت: شهرهاي کارآفرين نيز با همين نگاه نو شکل ميگيرند، چراکه فناوري هاي نوين به خودي خود ارزش ندارند، بلکه ارزش آنها در گرو مدل هاي خلاقانه کسب و کاري است که فناوري سوار بر آنها به بازار عرضه ميشود. يقيناً اگر فناوري هاي نوين با مدل هاي متنوع کسب و کاري به بازار عرضه شوند، مقدار و نوع ارزش آفريني آنها يکسان نخواهد بود. در شهرهاي کارآفرين يک فناوري نه چندان خوب اگر با مدل کسب و کاري خوب همراه شود، نتيجه اش بسيار بهتر از زماني است که يک فناوري خوب سوار بر يک مدل کسب و کاري نامناسب شود.
وي در ادامه توضيح داد: در دنياي فراواني دانش، شهرها بايد خريدار و فروشنده دارايي فکري ديگران باشند و به جاي اينکه در مديريت دارايي فکر، به فکر حذف برخي ايده ها باشند، از استفاده ديگران از اين دارايي ها نيز سود ببرند. از به کارگيري فکري ديگران و سود آفريني از آن نبايد هراسيد. يقينا مبادله همکاري هاي اقتصادي، علمي، فرهنگي، اجتماعي شهرها با رويکرد نوآوري بازشهري کليدي براي موفقيت آتي آنهاست. ارتقاي ديپلماسي فعال شهري در قالب سازماندهي و مشارکت در نمايشگاه هاي نوآوري هاي مديريت شهري، شکل دهي ديپلماسي دو جانبه در قالب انعقاد تفاهم نامه هاي خواهر خواندگي و عضويت در سازمان ها و شبکه هاي بين المللي شهري، تبادل فرهنگي، علمي و آموزشي، تبادل کارشناسان و نخبگان و همکاري ميان مراکز پژوهشي و تحقيقاتي و دانشگاهي برخي از کارهايي هستند که براي ارتقاي ميزان پذيرا بودن و تبيين نوآوري بازشهري ميتوان انجام داد.
خالق نظريه نوآوري بازشهري تاکيد کرد: امروزه گنجينه اي از دانشهاي مختلف در سراسر جهان پراکنده است که شهرها بايستي آنها را جستجو، شناسايي، استفاده و با آفرينندگان آنها همکاري کنند، جستجوي دانش مفيد ديگران؛ و به اشترک گذاردن دانش شان با ديگراني که آن را جستجو مي کنند.
مشاور عالي شهردار اصفهان مژده داد که شهر موزه اصفهان در آينده اي نزديک به شبکه شهرهاي خلاق در حوزه صنايع دستي بپيوندد. شبکه اي که قصد دارند تجربيات، ايده ها و بهترين راه حل هاي خود را در زمينه هاي فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي با رويکرد نوآوري باز به اشتراک گذاشته و توسعه پايدار شهرها را دنبال کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]