واضح آرشیو وب فارسی:کورد نیوز: تاریخ انتشار : 13:31:59 , 1393/10/08
باقرزاده:
كردستان در رديف استانهاي با بيشترين ميزان بيسوادي
رئيس نهضت سوادآموزي كشور: استانهای سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، کردستان، لرستان، کرمان، خراسان شمالی بالاترین درصد بیسوادی را دارا هستند که در این میان سیستان و بلوچستان با 22.7 درصد بالاترین درصد بیسوادی را در کشور داراست.
علي باقرزاده رئيس سازمان نهضت سوادآموزي در نشست خبري که به مناسبت هفته سوادآموزي در ساختمان مرکزي اين سازمان برگزار شد، اظهار داشت: ديروز سيوپنجمين سالگرد فرمان امام(ره) در هفتم ديماه 58 مبني بر تشکيل نهضت سوادآموزي بود؛ امام (ره) در پيام خود، خطابشان به مردم و ملت ايران بود و دستگاهها نبود و نظرشان اين بود که ريشهکني بيسوادي با خيزش عمومي امکانپذير است.
وي با بيان اينکه 550 هزار نفر در سوادآموزي به عنوان آموزش دهنده، مؤلف کتاب درسي و غيره کار کردهاند و حدود 22 ميليون نفر تحت پوشش سوادآموزي قرار گرفتهاند، گفت: سالي که امام(ره) پيام دادند 50 درصد افراد باسواد بودند و در حال حاضر 95 درصد باسواد هستند البته قبول داريم قدر مطلق بيسواد کاهش چشمگيري پيدا نکرده است؛ در سالهاي 2000 تا 2010 از آمار بيسوادي در دنيا، يک درصد کاهش يافته است و بيسوادي مثل گذشته به عدم خواندن و نوشتن اطلاق نميشود بلکه داشتن سواد سياسي، اجتماعي، هنري، اقتصادي را در بردارد.
باقرزاده يادآور شد: سوادآموزي امروز با سالهاي گذشته متفاوت است و بايد يک سواد چند وجهي به فرد عرضه کرد و سواد سياسي، اقتصادي و اجتماعي را به فرد آموزش داد تا توانايي انتخاب اصلح را داشته باشد يا سواد بهداشتياش تقويت شود که اگر همه اينها در اعضاي جامعه به اندازه کافي تحقق يابد، توسعه انساني رو به پيشرفت است چراکه توسعه انساني شامل شاخص طول عمر است که رابطه مستقيم با سلامتي افراد دارد.
به گزارش فارس،معاون وزير آموزش و پرورش بيان داشت: ميانگين سالهاي تحصيلي شهروندان 7.3 سال است که ايران از اين جهت، رتبه 111 را در ميان کشورها را داراست و البته عدد 7.3 عدد کمي است.
وي با تأکيد بر اينکه در شمارش افراد باسواد و بيسواد، الگوي واحدي در کشورها وجود ندارد، گفت: در کشور ما از سرشماري نفوس و مسکن استفاده شده است و در سرشماري، خوداظهاري ملاک قرار گرفته شده است و بر اساس مدرک افراد نيست؛ در نتيجه ممکن است افراد پاسخ اشتباه داده باشند و نکته دوم اينکه اطلاعات آماري سرشماري افراد داده ميشود و اطلاعات اسمي آنها داده نميشود.
باقرزاده اضافه کرد: سرشماري هر 5 يا 10 سال انجام ميشود که بر اساس سرشماري سال 1390، 9 ميليون و 719 هزار نفر از افراد بالاي 6 سال، خود را فاقد مهارت خواندن و نوشتن اعلام کردند يعني 14.6 جمعيت، اين گروه سني هستند.
وي ادامه داد: 3 ميليون و 456 هزار نفر در گروه سني 10 تا 49 سال، خود را فاقد مهارت سواد اعلام کردند يعني 6.8 جمعيت، اين گروه در آن بازده سال 1390 تشکيل دادند؛ 950 هزار نفر در گروه سني 10 تا 29 سال فاقد مهارت سواد هستند يعني 3.2 جمعيت، اين گروه تشکيل ميدهند.
رئيس سازمان نهضت سوادآموزي با اشاره به اينکه در گروه 10 تا 49 سال، استانهاي مازندران، سمنان، اصفهان، البرز و تهران بالاترين درصد باسوادي در کشور را دارند، افزود: مازندران با 95.7 درصد باسوادترين استان کشور اعلام شده است و استانهاي سيستان و بلوچستان، آذربايجان غربي، کردستان، لرستان، کرمان، خراسان شمالي بالاترين درصد بيسوادي را دارا هستند که در اين ميان سيستان و بلوچستان با 22.7 درصد بالاترين درصد بيسوادي را در کشور داراست.
رئيس سازمان نهضت سوادآموزي با اشاره به تحقيقي با عنوان «بررسي رابطه سطح سواد و با تعداد تصادفات»، افزود: 91 درصد موتورسواران، 67 درصد عابران پياده و 45 درصد رانندگان که در حادثه فوت ميکنند، کمسواد و بيسواد هستند و بين جرايم و سطح سواد نيز رابطه معنا داري وجود دارد و طي پژوهشي که در يکي از استانها صورت گرفته است، 80 درصد جرايم توسط افراد زير 30 سال که 60 درصد آنها افراد بيسواد يا کمسواد هستند، انجام شده است.
* هر 4 سال تحصيل، 10 درصد عمر افرايش مييابد
باقرزاده با تأکيد بر نظام خانواده و رابطه با سوادآموزي افزود: بين سطح سواد والدين و پيشرفت تحصيلي فرزندان رابطه معناداري وجود دارد و تحقيقات نشان ميدهد هر 4 سال تحصيل، ميانگين درآمد را 27 درصد افزايش ميدهد و هر 4 سال تحصيل نيز، 10 درصد عمر را افزايش ميدهد.
وي با اشاره به طرحهاي سازمان نهضت سوادآموزي يادآور شد: اولين کاري که انجام ميدهيم ايجاد يک پايگاه اسمي از افراد بيسواد بر اساس آمارهاي ثبتي است يعني ببنيم فرد در نظام آموزشي چه سابقهاي دارد و اگر بالاي مقطع پنجم باشد، بيسوادي او را نميپذيريم و افراد آموزشناپذير را خارج ميکنيم.
13:31:59 , 1393/10/08
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کورد نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]