واضح آرشیو وب فارسی:فارس: قائم مقام بانک مرکزی:
اثرات رشد مثبت اقتصادی از سال آینده ملموس میشود
قائم مقام بانک مرکزی وعده داد اگر رشد اقتصادی روند مثبت فعلی را تا پایان سال ادامه دهد از سال آینده شاهد بهبود وضعیت مردم و فعالان اقتصادی خواهیم بود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، اکبر کمیجانی در حاشیه چهارمین همایش سیاستهای پولی و چالشهای بانکداری و تولید در پاسخ به این سوال که رشد 4 درصدی اقتصاد در زندگی روزمره مردم قابل لمس نیست، اظهارداشت: لمس رشد اقتصادی زمان بر است و اگر همین روند تا پایان امسال ادامه یابد، از سال آینده شاهد بهبود وضعیت مردم و فعالان اقتصادی خواهیم بود.
وی درخصوص علت رشد نرخ ارز در چند هفته اخیر، گفت: دو دسته مبانی در تعیین نرخ ارز دخالت دارند که یک دسته عوامل بنیادی اقتصاد همانند رشد اقتصادی ، تراز پرداختها، بهره وری، نقدینگی و تورم است که با بررسی آنها متوجه میشویم در وضعیت بنیادی اقتصاد تصویر بهبود شوندهای را شاهد هستیم و در طول مدت فعالیت دولت جدید تقویت ارزش پول ملی و ثبات در نرخ ارز داشتهایم و بانک مرکزی پیوسته در تعقیب سیاستهایی بوده که از نوسان و تغییر نرخ ارز جلوگیری کند.
قائم مقام بانک مرکزی تصریح کرد: در کنار عوامل بنیادین اقتصاد، عوامل غیر اقتصادی گاهی به صورت شوکها در بازار ایفای نقش می کنند که عمر کوتاهی دارند و با مدیریت بانک مرکزی بر اساس نظام ارزی مدیریت شده شناور، بر اساس برنامه پنجم توسعه متناسب با تفاضل تورم داخل و خارج و شرایط اقتصاد کلان، مدیریت بانک مرکزی بر نرخ ارز باید جریان داشته باشد. وی تاکید کرد: البته این به معنای این نیست که اگر تورم داخل و خارج به میزان 15 و 16 است باید مداخله صورت گیرد بلکه این امر در اختیار سیاست گذار است تا مدیریت کند.
به گفته وی، با توجه به متغیرهای اقتصادی و اینکه اقتصاد در شرایط خروج از رکود به سر می برد و شرایط در وضعیت بیش از هدفگذاریها است، وضعیت بازار آرام شونده و رو بهبود خواهد بود و شاهد ثبات در بازار ارز خواهیم بود.
* علائم تخلف در اعمال نرخ سود توسط بانک ها ندیده ایم
کمیجانی درخصوص نرخ سود بانکی اظهارداشت: در گام دومی که بانکها با یکدیگر در خصوص نرخ سود بانکی توافق کردند و تبدیل به بخشنامه دوم شد و بانک مرکزی به صورت جدی با همکاری مدیران بانکها آن را دنبال میکند، تا کنون هیچ نوع علائمی مبنی بر تخلف ندیده ایم و با مدیریت کارآمدتر بر آن نظارت می کنیم والبته مدیران بانکی نیز عرم جدی در این خصوص کردهاند تا با حمایت بانک مرکزی شاهد نرخ سود بهتر باشیم.
به گفته وی، تعامل بانک مرکزی با سایر بانک ها عرصه رابرای موسسات غیربانکی تنگتر می کند و این موسسات مجبور هستند خود را با الزامات بانک مرکزی تطبیق دهند.
قائم مقام بانک مرکزی افزود: سپرده گذاران نباید برای دریافت چند درصد سود بیشتر سپرده را در معرض خطر بیندازند و بدانند و آگاه باشند که سود بالاتر در هر فعالیتی ریسک بیشتری دارند و اصل منابع را به خاطر نرخ سود در معرض خطر قرار ندهند.
*رشد نقدینگی منضبط بوده است
کمیجانی درباره رشد بالای نقدینگی در یک سال اخیر، گفت: هر چند رشد نقدینگی بالا بوده اما این رشد با انضباط بوده و نیازمندان واقعی جامعه براساس طرحهای سودآور و توجیه پذیر به منابع بانکها دسترسی دارند و در هیچ جای دنیا تمام تقاضای فعالان بدون توجه به نظارت در استفاده از منابع ارائه نمیشود.
انتهای پیام/
93/10/08 - 12:17
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]