پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849442103
نظریه اسلام ناب-اسلام آمریکایی، از امام خمینی تا رهبر انقلاب
واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
نظریه اسلام ناب-اسلام آمریکایی، از امام خمینی تا رهبر انقلاب
یادداشت زیر تلاش میکند تا تکوین «نظریهی اسلام ناب-اسلام آمریکایی» و ادوار تاریخی آن را در کلام امام خمینی رحمهالله و رهبر انقلاب، مورد بررسی قرار دهد.
«نظریهی اسلام ناب-اسلام آمریکایی» اگر چه در ابتدا از سوی امام خمینی رحمه الله طرح شد، اما بعد از ایشان، توسط رهبر انقلاب نیز ادامه یافت و تعاریف و جنبههای بیشتری نیز به آن افزوده شد. برای مثال، رهبر انقلاب در پیام حج امسال، سه مسئلهی کلیدی جهان اسلام را «اتحاد مسلمانان»، «مسئلهی فلسطین» و «مسئلهی درک تفاوت اسلام ناب-اسلام آمریکایی» معرفی کردند. در این میان، دو مسئلهی اتحاد جهان اسلام و مسئلهی فلسطین، همواره تا حدودی در ذهن و زبان نخبگان امت مطرح بوده، اما به نظر میرسد مسئلهی سوم آنچنانکه باید، ضریب نگرفته و مورد توجه قرار نگرفته است. حال آنکه امروزه با تحولات شگرفی که در منطقه حادث شده، اهمیت پرداختن به این مسئله صدچندان شده است. یادداشت زیر تلاش میکند تا بهعنوان گام نخست، تکوین این نظریه و ادوار تاریخی آن را در کلام امام خمینی رحمه الله و رهبر انقلاب، مورد بررسی قرار دهد.
[*] غیبت و مهجوریت نظریه کلیدی امام خمینی
دوگانهی اسلام ناب-اسلام آمریکایی بهمثابهی یک ایدهی محوری و بهنوعی همزاد تاریخی و معرفتی انقلاب اسلامی است. با این همه، کمتر به جایگاه شایستهاش در میان فعالان دلسوز جهان اسلام دست یافته است. از زمینههای سیاسی-اجتماعی و منفعتمحور مهجوریت این ایده که بگذریم، برخی خطاهای روششناختی، این نظریهی کلیدی را تا حدودی از دسترس خارج کرده است
یکی از مهم ترین خطاها در این زمینه، تلقی خطابی از این مفهوم است؛ این تصور که اسلام ناب-اسلام آمریکایی صرفاً یک ترکیب شعاری و صورتبندی جدلی است و حداکثر یکسری مصرفهای تبلیغاتی در جهان و انتخاباتی در ایران و یا مانند آن دارد. این تلقی باعث شده است یکی از پُربسامدترین مفهومسازیها در نظام اندیشهی امام خمینی رحمه الله، آنچنانکه باید، مورد توجه جامعهی علمی قرار نگیرد. شاید تا حدودی غیر قابل باور باشد، اما تقریباً هیچ تحلیل، کتاب یا برنامهی پژوهشی جدی نیست که کاری در این زمینه ارائه کرده باشد. در حالی که «اسلام ناب-اسلام آمریکایی» بهعنوان عصارهی اندیشهی امام خمینی رحمهالله، یک تئوری جامع است که قابلیت تبیین بسیاری از شکافها و پدیدههای اصلی جهان اسلام را دارا است و میتواند بهمثابه یک اندیشهی بدیل، از بسیاری از مسائل بهظاهر غیرقابل حل موجود، صورتبندی جدید و راهگشایی دست دهد.
خطای کلیدی بعدی، متوجه بازخوانیهای غیرضابطه مندی است که از این مفهوم انجام شده است. اغلب دربارهی اسلام ناب بسیار سخن گفته میشود. به یک معنا، تمام کسانی که در تمام حوزههای تفکر اسلامی در حال پژوهش یا سخنرانی هستند، مدعی هستند دربارهی اسلام ناب کار میکنند. اما باید توجه داشت مراد از تئوری اسلام ناب-اسلام آمریکایی، مفهوم اسلام ناب در کلیت خود نیست، بلکه مفهوم و تمایزی است که بهوسیلهی امام خمینی رحمه الله طرح و صورتبندی شده است. این بصیرت مهم در پیام حج رهبر انقلاب بهروشنی برجسته شده است: «نخستینبار امام راحل بزرگ ما به تمایز این دو مقوله همت گماشته و آن را وارد قاموس سیاسی دنیای اسلام کرد.»1 بیتوجهی و عدم بازخوانی تمایزی که امام خمینی رحمه الله میان این دو مقوله تبیین کرده، برداشتهای متفاوت و گاهی متضاد را ذیل این مفهوم جای داده است.
[*] ادوار نظریه «اسلام ناب-اسلام آمریکایی»
نظریهی اسلام ناب-اسلام آمریکایی، یکی از بنیانی ترین وجوه اندیشهی سیاسی و اجتماعی امام خمینی رحمه الله، ادواری را طی کرده است. فهم این ادوار، زمینهی مناسبی برای درک معنای این نظریه دست میدهد. در ادامه تلاش میشود تصوری از این دورهها بهاختصار به بحث گذاشته شود.
با بررسی متونی که امام خمینی رحمهالله در زمینهی این نظریه نوشته یا بیان کردهاند، میتوان شکلگیری این نظریه را تشریح کرد. پس از امام خمینی رحمهالله، حضرت آیتالله خامنهای این نظریه را بهمثابه یکی از کلیدی ترین «معارف انقلاب اسلامی» دانسته و «راز بزرگ» انقلاب را براساس آن تشریح میکنند. ایشان در طول مدت رهبری خود، بارها و بارها با استناد به مفاهیم و منطق این نظریه، مسائل کشور و جهان اسلام را تشریح میکنند.
مفهومسازیهای متعدد و کاربردهای فراوانی که در بیانات ایشان وجود دارد، حکایت از نقش محوری ایشان در بسط و احیای این نظریهی کانونی، اما مهجور امام خمینی رحمه الله دارد. براساس بسط و کاربست نظریهی اسلام ناب-اسلام آمریکایی، در ادبیات حضرت آیتالله خامنهای میتوان ادوار دیگری را در تاریخ حیات اجتماعی این نظریه تمییز داد. بر این اساس، نظریهی اسلام ناب-اسلام آمریکایی بهعنوان یک مفهوم و دال جدی در اندیشهی امام و رهبری، پنج دورهی متمایز را طی کرده است:
1. طرح مبادی
منظور از طرح مبادی، دورهای است که علیرغم تأکید بر معانی، مبانی و تضادهای معرفتیِ مطرح در این نظریه، هنوز ادبیات و واژگان اسلام ناب-اسلام آمریکایی بهطور جدی صورتبندی و مطرح نشده است. بهعنوان نمونه، در اولین پیام سیاسی-اجتماعی بهجایمانده از امام خمینی رحمه الله در تاریخ 5 اردیبهشت 1323، تضاد میان دوگانهی «قیام لله/قیام برای نفس» مطرح است.2 این دوگانه در سالهای پس از خرداد 1342 با تعابیر مختلف میان اسلام ناقص و اسلام جامع، اسلام عدالتخواه و اسلام انقلابی مطرح میشود:
«اسلام دین افراد مجاهدى است که به دنبال حق و عدالتاند. دین کسانى است که آزادى و استقلال مىخواهند. مکتب مبارزان و مردم ضد استعمار است. اما اینها اسلام را طور دیگرى معرفى کردهاند و مىکنند. تصور نادرستى که از اسلام در اذهان عامه به وجود آورده و شکل ناقصى که در حوزههاى علمیه عرضه مىشود، براى این منظور است که خاصیت انقلابى و حیاتى اسلامى را از آن بگیرند.»3
امام خمینی رحمه الله این نگاه انتقادی نسبت به «شکل ناقص اسلام در حوزههای علمیه» را تا بالاترین سطوح مطرح کرده و اینچنین است که حتی «رسالههای عملیه» بهعنوان محصول اندیشهی مراجع تقلید وقت را نیز در این چارچوب، مورد نقد قرار میدهند که تفاوتهای زیادی میان رسالهها، بهعنوان متون مبنا در «آنچه بهعنوان اسلام معرفی میشود» و منابع سنت اسلامی (قرآن و حدیث) بهعنوان متون مبنا در اسلام واقعی، وجود دارد. این تفاوت عمدتاً در دو مؤلفهی «جامعیت» و «تأثیر عینی در زندگی» مشخص میشود و «نسبت اجتماعیات قرآن با آیات عبادى آن [برخلاف رسالههای عملیه]، از نسبت صد به یک هم بیشتر است!»4
از نظر ایشان، «آنچه بهعنوان اسلام معرفی میشود»، «ناقص» است، ابعاد اجتماعی اسلام را در بر ندارد و «خاصیت انقلابی و حیاتی» از آن گرفته شده است. به همین دلیل، ایشان ضمن تأکید بر اهمیت ابعاد عبادی اسلام و اینکه «البته مسائل عبادى را باید یاد بدهید»5 تأکید دارند که اسلام با محوریت قرار گرفتن مسائل دیگری مطرح شود: «اما مهم مسائل سیاسى اسلام است، مسائل اقتصادى و حقوقى اسلام است. اینها محور کار بوده و باید باشد.»6
با این همه، به نظر میرسد ما در طرح مبانی و معانی این نظریه با دو دوره مواجه هستیم. اگر در سالهای قبل از خرداد 42 تأکید بیشتر بر طرح اسلام ناب بود، در دورهی پس از خرداد 42، نفی اسلامهای متحجر و متجدد پُررنگتر میشود.
2. مفهومسازی و صورتبندی
در سال آخر عمر امام خمینی رحمهالله، ایشان تجربهی نظری و عملی ربع قرن درگیری میان قرائت انقلاب اسلامی از اسلام با اسلام مقدسمآب و اسلام متجددمآب را مفهومسازی میکنند. پس از دو و نیم دهه، این درگیری ژرف معنایی، در قالب واژگان و مفاهیم دوگانهی اسلام ناب-اسلام آمریکایی چارچوببندی میشود. بررسیها نشان میدهد در جایجای پیامهای رسمی و عمومی و نامههای خصوصی، حکومتی و عمومی امام خمینی رحمه الله در این دوره، از ادبیات و مفهومسازیهای این نظریه استفاده شده است..
در واقع اگر چه معنا و نزاع معنایی اسلام ناب-اسلام آمریکایی پیش از این مرحله، عمری 25ساله دارد، اما واژگان اسلام ناب-اسلام آمریکایی و مفاهیم برگرفته از آن، در این سال خلق میشوند. با این همه، تلاش امام خمینی رحمهالله در این دوره، تنها معطوف به خلق این واژگان نیست، بلکه ایشان تلاش میکنند براساس این دوگانه، منظومهی نظری منسجمی را بازتولید و آن را در حوزههای مختلف مرتبط با انقلاب اسلامی، مانند فهم ماهیت انقلاب اسلامی، تحلیل چالشهای فراروی انقلاب، سیاستهای داخلی، اقتصادی و فرهنگی نظام جمهوری اسلامی و همچنین سیاستهای نهادهای حاکمیتی و انقلاب اسلامی، تئوریزه کنند.
3. شرح نظریه
پس از امام خمینی رحمه الله، در شرایطی که ادبیات اسلام ناب-اسلام آمریکایی در فضای سیاستزدهی داخل کشور مورد طعن و قهر و یا مصرف انتخاباتی جناحهای عمدهی سیاسی قرار گرفته است، آیتالله خامنهای بار دیگر این ادبیات را در کانون توجهها قرار میدهند. ایشان طی دورهای حدوداً یکساله، به تشریح مفاهیم این نظریه پرداخته و با مفهومسازیهای متعدد، ادبیات این نظریه را گسترش میدهند. شاید بتوان نمونهی کامل و جمعبندی این دوره را در پیام ایشان در اولین سالگرد رحلت امام خمینی رحمهالله مشاهده کرد. آنجا که کلیت مدرسهی فکری امام خمینی رحمهالله و همچنین لایههای بنیادین و معرفتی انقلاب اسلامی را در چارچوب دوگانهی اسلام ناب-اسلام آمریکایی تشریح میکنند.7
4. بسط نظریه
پس از دوران شرح متن نظریهی اسلام ناب-اسلام آمریکایی، ما با دورانی در ارتباط با این نظریه مواجهیم که میتوان از آن به دوران بسط این نظریه تعبیر کرد. در این دوره، ضمن اینکه شرح، مفهومسازی و خلق مضامین جدید در ارتباط با این نظریه در ادبیات رهبری انقلاب بهوفور موج میزند، اما فراتر از تکرار ادبیات، تلاش میشود بسط این منطق دنبال شود. در این مرحله است که مضمونسازیها و محورهای اصلی در ادبیات اسلام ناب-اسلامآمریکایی مورد توجه است، بیآنکه نیازی باشد واژگان این نظریه تکرار شود. بسط امر به معروف و نهی از منکر به حوزههای کلان سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و تقابل امر به معروف فردی/اجتماعی، مبارزه با اشرافیت (اسلام اشرافیت)، مبارزه با فقر و فساد و تبعیض، مردمسالاری دینی، نوسازی معنوی، استقلالخواهی، کرامت انسانی، آزاداندیشی نظری و آزادیخواهی سیاسی-اجتماعی از فصول محوری ادبیات رهبری در این دوره است.
این ادبیات، مضامین نظریهی اسلام ناب-اسلام آمریکایی را فراتر از الفاظ و واژگان نهفته در یک نظریه، به یک منطق فکری تبدیل میکند. ضرورت تاریخی-اجتماعی این فرایند، این است که به اقتضای سیر اجمال به تفصیل انقلاب اسلامی، مفاهیم نظریهی اسلام ناب-اسلام آمریکایی از دستبرد مصارف سیاسی خارج گردد. در صورتی که اگر این نظریه بدون این بسط و بازتولید معنایی در طول یکی دو دهه صرفاً تکرار میشد، نه تنها به دلیل کلیشهشدگی، کارآمدی خود را از دست میداد، بلکه چهبسا ظرفیت بسیجکنندگی و تولید سرمایهی اجتماعی آن نیز مورد سوءاستفاده قرار میگرفت. اما از آنجا که مفاهیم اسلام ناب-اسلام آمریکایی، واژگان و ادبیاتی صرفاً تکرار شونده نبودند، جریانهای اشرافیت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی نمیتوانستند آن را بهمثابه یک شعار، به مصرف سیاسی برسانند. بسط معنایی و مضمونسازی نظریهی «اسلام ناب-اسلام آمریکایی» در این مرحله، آن را از تکرار، کلیشهشدگی و نهایتاً ابهام، باز میدارد.
5. بازخوانی مجدد متن نظریه
از سال 1388 به بعد، بار دیگر متن واژگان نظریهی اسلام ناب-اسلام آمریکایی طرح میشود. گسلهای جدی سیاسی-اجتماعی در داخل و خارج از کشور فعال شدهاند. رهبر انقلاب اسلامی نیز برای تشریح این شکافها و نزاعهای فتنه و بیداری اسلامی، بار دیگر متن ادبیات نظریهی اسلام ناب-اسلام آمریکایی را مطرح میکنند. در این دوره است که ایشان نظریهی اسلام ناب-اسلام آمریکایی را بهمثابه چارچوبی برای مطالعهی انقلابهای بیداری اسلامی مطرح میکنند8 و در نهایت، در پیام اخیرشان به کنگرهی حج، کاربست این نظریه را بهعنوان یکی از سه اولویت جهان اسلام، در ردیف مسائلی چون «اتحاد مسلمین» و «مسئلهی فلسطین» جای میدهند.9
دوران رهبری ایشان، نشاندهندهی سه دورهی متمایز نظریهی اسلام ناب-اسلام آمریکایی است.
مسئلهی مهم دیگری که در نظریهی اسلام ناب- اسلام آمریکایی امام خمینی رحمه الله مطرح است اینکه از منظر ایشان، اسلام آمریکایی صرفاً اسلام غربزده یا اسلامی که مورد تبلیغ یا حمایت مستقیم ایالات متحدهی آمریکا باشد، نیست. از منظر امام خمینی رحمه الله، تجدد و تحجر بهمثابه دو مانع در فهم اسلام ناب عمل میکنند. قرائتی از اسلام که متأثر از این دو زمینهی اجتماعی ارائه میشود، اسلام تجدد و اسلام تحجر خواهد بود. اسلام آمریکایی عنوان عامی برای هر اسلام برخاسته از هر دوی این زمینههاست.
از منظر رهبر انقلاب اسلامی، «اسلام آمریکایی فقط آن نیست که آمریکا پسند باشد»، بلکه اسلام آمریکایی هرچیزی است که «خارج از این اسلام ناب است.»11 در واقع در مفهومسازیهای این نظریه، هم «اسلام متحجرِ آمیخته با خرافات» و هم «اسلامِ تطبیقدادهشدهی با اصول آمریکایی و مورد نظر غربیها» مورد نقد هستند که «هر دو اینها اسلام آمریکایی است.»12 از همین روست که از دیدگاه ایشان، اسلام آمریکایی دو نوع عمده دارد: «نوع لائیک و غربگرا» و «نوع متحجر و خشن».13
امام خمینی رحمه الله مفهوم اسلام آمریکایی را شامل موارد متعدد اسلام تجدد و اسلام تحجر میدانند.؛ حضرت آیتالله خامنهای نیز مفهوم اسلام آمریکایی را در موارد متعددی دربارهی اسلام تجدد و اسلام تحجر به کار میبرند.
پینوشتها:
1. پیام به حجاج: 8 مهر 1393: http://farsi.khamenei.ir/message-content?id=27793
2. صحیفهی امام، ج 1، ص 21 تا 23.
3. ولایت فقیه، امام خمینی، ص 10.
4. همان، ص 11.
5. همان، ص 14.
6. همان، ص 126.
7. همان.
8. بیانات در دیدار شرکتکنندگان در اجلاس جهانی اساتید دانشگاههای جهان اسلام و بیداری اسلامی، 21 آذر 1391.
9. پیام به حجاج، 8 مهر 1393: http://farsi.khamenei.ir/message-content?id=27793
10. کلیدواژهی اسلام آمریکایی، بهتر این سه مرحله را بازنمایی میکند؛ چراکه برخی کاربردهای واژهی اسلام ناب در ادبیات رهبری، معنای عامتر و فراتر از اصطلاح اسلام ناب در این نظریه را نشان میدهد.
11. بیانات در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری، 2 مهر 1388.
12. بیانات در دیدار کارگزاران نظام، 29 اردیبهشت 1382.
13. خطبههای نماز جمعهی تهران، 14 بهمن 1390v منبع: دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی سید علی خامنهای (مدظلهالعالی) انتهای متن/
93/10/08 - 05:01
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
گزارشی از دیدار شرکتکنندگان در «کنگرهی جهانی جریانهای افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام» با ر
گزارشی از دیدار شرکتکنندگان در کنگرهی جهانی جریانهای افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام با رهبر انقلاباینجا حسینیه امام خمینی قلب تپنده جهان اسلامامام اگرچه خود این روزها در میان ما نیست اما حسینیهاش همچنان کانون تحولات و قلب تپندهی جهان اسلام است امام اگرچه خود این رونظریه «امانت» امام خمینی(ره) و چشمانداز انقلاب اسلامی
نظریه امانت امام خمینی ره و چشمانداز انقلاب اسلامیمنظور امام راحل ره از طرح امانت و صاحب امانت در مورد جمهوری اسلامی ایران تبلیغ یا نمایش و تعارف سیاسی نبوده بلکه ایشان قصد داشتند تا بدین وسیله افق راهبردها برنامهریزیها و راهکارهای دینی ـ سیاسی این نظام و نیز میزان هنظریه «امانت» امام خمینی(ره) و چشمانداز انقلاب اسلامی در پرتو اندیشه مهدویت
نظریه امانت امام خمینی ره و چشمانداز انقلاب اسلامی در پرتو اندیشه مهدویتمنظور امام راحل ره از طرح امانت و صاحب امانت در مورد جمهوری اسلامی ایران تبلیغ یا نمایش و تعارف سیاسی نبوده بلکه ایشان قصد داشتند تا بدین وسیله افق راهبردها برنامهریزیها و راهکارهای دینی ـ سیاسیاحیای فرهنگ وقف و امامزادگان به برکت انقلاب و امام خمینی است
رئیس سازمان اوقاف احیای فرهنگ وقف و امامزادگان به برکت انقلاب و امام خمینی است نماینده ولی فقیه و رییس سازمان اوقاف و امور خیریه و گفت اگر امام خمینی ره نبود امروز نمی توانستیم از وقف و موقوفات حرفی به میان آوریم به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران به نقل ازستاد خبراحیای فرهنگ وقف و امامزادگان به برکت انقلاب و امام خمینی(ره) است -
رئیس سازمان اوقاف احیای فرهنگ وقف و امامزادگان به برکت انقلاب و امام خمینی ره است شناسهٔ خبر 2446676 شنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۱ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی رئیس سازمان اوقاف احیای وقف و رونق امامزادگان را از برکت انقلاب اسلامی و حرکت امام خمینی ره دانست و گفت اامام جمعه خرمآباد: 9 دی روز بصیرت مردم و درایت رهبری انقلاب اسلامی ما است
امام جمعه خرمآباد 9 دی روز بصیرت مردم و درایت رهبری انقلاب اسلامی ما استامام جمعه خرمآباد گفت 9 دی روز بصیرت مردم و درایت رهبری انقلاب اسلامی ما است به گزارش خبرگزاری فارس از خرمآباد حجتالاسلام والمسلمین سید احمد میرعمادی در خطبههای نماز جمعه این هفته ضمن تبریک ماه ربیعاپیام تشکر هیات امنای ساخت ضریح امام حسین به رهبر انقلاب پیرو تقریظ بر پنجره های تشنه
پیام تشکر هیات امنای ساخت ضریح امام حسین به رهبر انقلاب پیرو تقریظ بر پنجره های تشنههیات امنای ساخت ضریح جدید امام حسین علیه السلام وظیفه خود میداند از توجه ویژه شما به کتاب "پنجره های تشنه" نوشته برادر گرامی و هم کاروانی سفینه النجاة آقای مهدی قزلی و نوشتن آن تقریظ«انقلاب، امام و رهبری» در گفتوگو با آیتالله محمدعلی گرامی قمی سعه صدر رهبر انقلاب کمنظیر است
انقلاب امام و رهبری در گفتوگو با آیتالله محمدعلی گرامی قمیسعه صدر رهبر انقلاب کمنظیر استدر ملاقات آیتالله خامنه ای در بیمارستان به ایشان گفتم نه تنها امید این ملت به شماست که شما امید بعضی از ملل دیگر هم هستید نهضتهای آزادیبخش در کشورهای دیگر نظرشان به ایران و شخص رهبریامام جمعه آمل: 9 دی روز میثاق با رهبری انقلاب و افرایش بصیرت دینی است
امام جمعه آمل 9 دی روز میثاق با رهبری انقلاب و افرایش بصیرت دینی استخطیب نماز جمعه آمل گفت 9 دی ماه روز میثاق با رهبری انقلاب و بصیرت دینی است به گزارش خبرگزاری فارس از آمل حجتالاسلام محمدعلی رحمانی آملی امروز در جمع نمازگزاران مصلای قدس این شهرستان با دعوت همگان به تقوای الهعضو هیئت علمی دانشگاه تهران: اندیشه رهبر انقلاب تداوم تفکر سیاسی امام راحل است
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران اندیشه رهبر انقلاب تداوم تفکر سیاسی امام راحل استعضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت اندیشه تمدنی حضرت آیتالله خامنهای تداومبخش اندیشه سیاسی امام راحل محسوب میشود به گزارش خبرگزاری فارس از قم علیرضا صدرا شامگاه چهارشنبه در مراسم رونمایی از کتاب فلگزارش فارس از ابراز علاقه زائران اربعین به رهبران انقلاب زائران حسینی اینگونه جای امام(ره) و رهبری را در کربلا
گزارش فارس از ابراز علاقه زائران اربعین به رهبران انقلابزائران حسینی اینگونه جای امام ره و رهبری را در کربلا خالی کردند تصاویرتعداد زیادی از زائران پیاده اباعبدالله الحسین در اربعین امسال با در دست داشتن تصاویری از امام خمینی ره و مقام معظم رهبری ضمن نشان دادن ابراز علاقهشان بصوت/بیانات رهبر انقلاب درخصوص زندگی سیاسی پیامبر اکرم و امام حسن(ع)
انسان 250 ساله صوت بیانات رهبر انقلاب درخصوص زندگی سیاسی پیامبر اکرم و امام حسن ع در این مطلب می توانید بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص زندگی سیاسی پیامبر اکرم ص و امام حسن مجتبی ع را دریافت کنید به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران شما کاربران گرامی می توانید بیانات رروایتی از تلاش امام راحل برای صدور پیام انقلاب در «عصر خمینی» -
روایتی از تلاش امام راحل برای صدور پیام انقلاب در عصر خمینی شناسهٔ خبر 2451065 یکشنبه ۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۶ ۱۴ هنر > رادیو و تلویزیون مجموعه عصر خمینی این هفته به بررسی مسائل پیرامون سالهای بعد از انقلاب و نامه امام خمینی ره به رهبر سابق شوروی میپردازد به گزارش خبرنگار مهرعلل صلح امام حسن(ع) به روایت رهبر انقلاب |اخبار ایران و جهان
علل صلح امام حسن ع به روایت رهبر انقلاب اگر امام حسن ع صلح نمیکرد تمام ارکان خاندان پیامبر را از بین میبردند و کسی را باقی نمیگذاشتند که حافظ نظام ارزشی اصیل اسلام باشد همه چیز به کلی از بین میرفت و ذکر اسلام بر میافتاد و نوبت به جریان عاشورا هم نمیرسید کد خبر ۴۶۰۱۰۳دبیر جبهه پیروان خط امام و رهبری اصفهان: مرحوم پرورش تکیهگاه بخش اعظمی از نیروهای انقلابی بود
دبیر جبهه پیروان خط امام و رهبری اصفهان مرحوم پرورش تکیهگاه بخش اعظمی از نیروهای انقلابی بوددبیر جبهه پیروان خط امام و رهبری اصفهان گفت مجموعه رفتاری و کرداری مرحوم استاد پرورش به نحوی بود که محور تفکراتی بسیاری از نیروهای معتقد به خط امام ره ولایت و انقلاب و تکیه بخش اعظمیعلل صلح امام حسن(ع) به روایت رهبر انقلاب
علل صلح امام حسن ع به روایت رهبر انقلابتاریخ انتشار يکشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۸ ۲۰ اگر امام حسن ع صلح نمیکرد تمام ارکان خاندان پیامبر را از بین میبردند و کسی را باقی نمیگذاشتند که حافظ نظام ارزشی اصیل اسلام باشد همه چیز به کلی از بین میرفت و ذکر اسلاممعاون هماهنگکننده دانشگاه امام حسین (ع): مذاکرات زیر نظر رهبر انقلاب دنبال میشود
معاون هماهنگکننده دانشگاه امام حسین ع مذاکرات زیر نظر رهبر انقلاب دنبال میشودمعاون هماهنگکننده دانشگاه امام حسین ع گفت مذاکرات زیر نظر رهبر انقلاب دنبال میشود و افرادی که امروز در مقابل کهنهسیاستمداران غربی مذاکره میکنند رزمندگان دوران دفاع مقدس هستند به گزارش خبرگز-