تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اى جوانان! آبرويتان را با ادب و دينتان را با دانش حفظ كنيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830274471




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اصحاب یمین چه کسانی هستند؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
اصحاب یمین چه کسانی هستند؟
آیت‌ الله ری‌شهری در تبیین اینکه اصحاب یمین چه کسانی هستند، گفت: آنها تجسم خوشبختی، سعادت برکت و یمن هستند و قلب محور حرکت آنهاست.


به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران، آیت‌الله محمد محمدی ری‌شهری، تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) پنجشنبه ۴ دی‌ماه بعد از نماز مغرب و عشا در دویست و پنجاه و سومین جلسه تفسیر قرآن که با حضور نمازگزارن و زائران حرم برگزار شد، در ادامه تفسیر آیه «صِرَاطَ الَّذِینَ أَنعَمتَ عَلَیهِمْ غَیرِ المَغضُوبِ عَلَیهِمْ وَلاَ الضَّالِّینَ»، (حمد/۷)، گفت: راه راست همان راه نعمت‌یافتگان است.

وی افزود: راه‌یافتگان به صراط مستقیم و نعمت‌یافتگان همه از رفاقت پیامبران، صدیقان صالحان و شهدا برخوردار هستند. همه کسانی که مصداق یکی از این چهار طائفه بالا هستند به بهشت راه پیدا می‌کنند.

این مفسر قرآن ادامه داد: در روایتی از امیرمؤمنان(ع) است که شخصی از انصار به پیغمبر(ص) عرض کرد من طاقت دوری شما را ندارم. به خانه هم که می‌روم به یاد شما هستم و دوباره می آیم تا خدمت شما برسم و دوباره این تکرار می شود، من با این محبتی که به شما دارم مدتی است که فکر می کنم در آن دنیا تکلیفم چه می شود چون قطعاً پیش شما نیستم. در بهشت آیا می‌شود ‌من از نعمت دیدار شما برخوردار شوم. مدتی حضرت منتظر شد تا آیه ۶۹ سوره نسا نازل شد؛ «وَمَن یُطِعِ اللّهَ وَالرَّسُولَ فَأُوْلَئِکَ مَعَ الَّذِینَ أَنْعَمَ اللّهُ عَلَیْهِم مِّنَ النَّبِیِّینَ وَالصِّدِّیقِینَ وَالشُّهَدَاء وَالصَّالِحِینَ وَحَسُنَ أُولَئِکَ رَفِیقًا»، (نساء/۶۹).

وی گفت: پیغمبر(ص) برای آن شخص آیه را خواند و به او مژده داد که هر کس از این چهار دسته باشد ان شاءالله در بهشت از نعمت دیدار پیغمبر(ص) برخوردار خواهد بود. اما درجات همه یکسان نیست. روایتی است از امام رضا(ع) که می فرماید درجه در بهشت مثل فاصله آسمان تا زمین است.

آیت‌الله ری شهری با اشاره به روایت دیگری اظهار کرد: از رسول اکرم(ص) نقل است که می فرماید شخصی وارد بهشت می‌شود که در این دنیا خدمتکاری داشته است و هر دویشان اهل بهشت می‌شوند ولی درجه شخص خدمتکار خیلی بهتر است. اعتراض می کند و خطاب به او می رسد که آنجا مطابق اعمال صالح درجه داده می شود.
مفسر قرآن هم جهنمی می‌شود

وی عنوان کرد: جایگاه بستگی به این دارد که عمل برای خدا باشد یا نه. چه بسا برای خدا کار نکنند و به تعبیر حضرت امام(ره) شخصی درس تفسیر بگوید اما جهنمی باشد.
آیت الله ری شهری گفت: همه کسانی که به صراط مستقیم راه یافته هستند بهشتی می شوند اما با تفاوت درجه ای که دارند. اگر کسی بالاتر باشد اجازه دارد که پایین بیاید اما کسی که درجه اش پایین است نمی تواند بالا بیاید. عملی که بخواهد اوج بگیرد از اینجا باید برود.

تولیت آستان حضرت عبدالعظیم(ع) با اشاره به درجه راه یافتگان به صراط مستقیم، اظهار کرد: دو درجه را قرآن برای اهل بهشت ذکر می کند؛ یکی درجه مقربان و یکی درجه اصحاب یمین است.

این مفسر قرآن با تأکید بر اهمیت سوره حمد گفت: سوره حمد بسیار سوره مهمی است که این مفاهیم را در خود دارد. این سوره عصاره همه قرآن را دارد، الان حدود سه چهار سال است که مشغول تفسیر این سوره هستیم هنوز تمام نشده است و فکر می کنم یکی دو سال دیگر هم طول بکشد.

وی عنوان کرد: در آیات اوایل سوره واقعه به این مطلب شده است: «فَأَصْحَابُ الْمَیْمَنَةِ مَا أَصْحَابُ الْمَیْمَنَةِ ﴿۸﴾ وَأَصْحَابُ الْمَشْأَمَةِ مَا أَصْحَابُ الْمَشْأَمَةِ ﴿۹﴾ وَالسَّابِقُونَ السَّابِقُونَ ﴿۱۰﴾ أُوْلَئِکَ الْمُقَرَّبُونَ ﴿۱۱﴾».

آیت الله ری شهری در تبیین اینکه اصحاب یمین چه کسانی هستند، تصریح کرد: یمین از یمن می آید یعنی آنها تجسم خوشبختی، سعادت برکت و یمن هستند، این دو دسته اصحاب یمین و مقربان، به علاوه دسته دیگری که ظالم به نفس هستند در آیه ۳۲ سوره مبارکه فاطر آمده است: « ثُمَّ أَوْرَثْنَا الْکِتَابَ الَّذِینَ اصْطَفَیْنَا مِنْ عِبَادِنَا فَمِنْهُمْ ظَالِمٌ لِّنَفْسِهِ وَمِنْهُم مُّقْتَصِدٌ وَمِنْهُمْ سَابِقٌ بِالْخَیْرَاتِ بِإِذْنِ اللَّهِ ذَلِکَ هُوَ الْفَضْلُ الْکَبِیرُ؛ سپس این کتاب را به آن بندگان خود که [آنان را] برگزیده بودیم به میراث دادیم پس برخى از آنان بر خود ستمکارند و برخى از ایشان میانه‏رو و برخى از آنان در کارهاى نیک به فرمان خدا پیشگامند و این خود توفیق بزرگ است».

وی به ویژگی رفتاری ظالم به نفس اشاره کرد و گفت: آن ها گنه کار هستند. گنه کار به خودش ظلم می کند. انحراف از صراط مستقیم اول به خود شخص ضربه می زند. انسان خودش را از همه بیشتر دوست دارد و حب نفس از مهم ترین محبت هاست فقط یک نفر در جهان است که انسان را برای خود انسان می خواهد و او خداست. در حدیث قدسی است که هر کس تو را می خواهد برای خودش می خواهد اما من تو را برای خودت می خواهم چون نیازی به تو ندارم. اما گناه ظلم به نفس است و حب ذات را در نظر نمی گیرد.

قلب محور حرکت اصحاب یمین است

این مفسر قرآن ادامه داد: دسته دیگر گروه مقتصد و میانه رو هستند که در واقع اصحاب یمین هستند. یک دسته دیگر به فرمان خدا پیشتاز هستند و این فضل بزرگ است که سابقون هستند. قلب محور حرکت اصحاب یمین است. اما سابقون هدفشان خداست. نه اینکه خدا بهشت دارد یا جهنم، چون خدا فرمان داده است انجام می دهند و جز خدا ملاک کارشان نیست.

وی گفت: کسی که شهوت پرست و پول پرست است در دنیا هم گرفتار است اما کسی که دنبال آخرت است درجات بالایی دارد؛ اما دلی که مشغول خداست نه به خاطر بهشت، خدا را عبادت می کند نه به خاطر ترس از جهنم بلکه به خاطر خودش عبادت می کند و هم دنیا را دارد، هم آخرت و هم خدا را.

آیت‌الله ری شهری عنوان کرد: جلوتر از همه پیشتازان ائمه(ع) هستند که به صراط مستقیم راه یافته‌اند.  کسانی که در مسیر آن‌ها هستند یا مقربین می شوند و یا اصحاب جنت می شوند.

انتهای پیام/س






تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۳۹۳ - ۰۱:۳۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن