واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نائب رئیس سابق مجلس لبنان در گفتوگو با فارس:
گفتوگوی حزبالله و المستقبل گام نخست انتخاب رئیس جمهور لبنان است
نائب رئیس سابق مجلس لبنان گفتوگوهای آغاز شده بین حزب الله و المستقبل را گام نخست در روند انتخاب رئیس جمهور لبنان توصیف کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیروت، حزب الله لبنان و جریان المستقبل پنجشنبه گذشته اولین جلسات گفتوگوی خود را با نظارت «نبیه بری»، رئیس پارلمان لبنان در مقر پارلمان برگزار کردند. در این نشست حسین الخلیل، معاون سیاسی حزب الله لبنان، حسین الحاج حسن و حسن فضل الله و نادر حریری مدیر دفتر سعد حریری نخست وزیر سابق لبنان، نهاد مشنوق وزیر کشور و سمیر الجسر یکی از نمایندگان لبنانی حضور داشتند. در بیانیه مشترکی که پس از پایان این نشست صادر شد، آمده است: حاضران در نشست بر تکمیل مذاکرات به صورت مثبت جهت کاهش خفقان داخلی و همچنین اعلام مواضع نسبت به اختلافات موجود میان دو طرف توافق کردند. حاضران در این نشست تاکید کردند: هدف این دیدارها تشکیل صف بندی سیاسی جدید در عرصه داخلی و یا مقابله با هیچ برنامه خاصی نیست بلکه هدف آن کمک به لبنانیها برای رسیدن به توافق است. خبرنگار فارس در این باره با «ایلی الفرزلی» نائب رئیس سابق مجلس لبنان به گفت وگو نشست تا اهداف برگزاری گفت وگو بین حزب الله و المستقبل و چشم اندازهای آن بیش از پیش روشن شود. ایلی الفرزلی در خصوص آغاز گفت وگوهای بین دو جریان عمده و رقیب حزب الله و 14 مارس در لبنان اظهار داشت: تحرکات سیاسی در سطح داخل لبنان شامل گفتوگوی بین حزب الله و جریان المستقبل و نشست قریب الوقوع بین «سمیر جعجع» رئیس حزب نیروهای لبنانی و «میشل عون» رئیس جریان ملی آزاد لبنان در راستای همبستگی بیشتر در صحنه سیاسی لبنان است. وی با اشاره به اینکه پیشرفت گفتوگوهای داخلی زمان بر است، گفت: ما به حقیقت در اول راه رسیدن به هدف اصلی گفتوگو که برگزاری انتخابات ریاست جمهوری است هستیم.
الفرزلی گفت: به اعتقاد آمریکاییها یکی از شرایط لازم برای نبرد با افراط گرایی کاستن از شدت اختلافات مذهبی در لبنان و دستیابی به توافقی به موازات حصول توافقی منطقه ای است.
به اعتقاد این شخصیت سیاسی لبنان هر گونه توافق بین اهل تسنن و شیعیان در لبنان بدون کمک گرفتن از متحدان مسیحی آنها امکان پذیر نیست، بنابراین نزدیکی بین مسیحیان با یکدیگر مطمئنا نزدیکی بین اهل تسنن و شیعیان را تسهیل میکند. رفع شکاف در نهاد امنیتی لبنان منوط به توافق سیاسی است
ایلی الفرزلی با اشاره به اینکه گفتوگوی بین طرفهای لبنانی تنها در چارچوب ابتکارهایی نیست که در داخل مطرح شده است بلکه خارجیها هم در ساماندهی آن شریک بودهاند، افزود: یکپارچگی نهادهای قانونگذاری و در رأس آن نهادهای امنیتی و به خصوص نهاد نظامی (ارتش لبنان) توافقی سیاسی را برای کاستن از شدت تنشها در لبنان را میطلبد بنابراین این توافق میتواند تاثیر مثبتی بر یکپارچگی و اتحاد در درون نهاد نظامی این کشور داشته باشد. الفرزلی افزود: مشخص است که حریری فضا را برای بازگشت خود به نخستوزیری آماده میکند اما این امر محقق نمیشود مگر اینکه میشل عون به ریاست جمهوری لبنان برسد واین موضوع در گفتوگوی جریان آزاد ملی لبنان و جریان المستقبل هم مطرح شده است. از 25 ماه مه 2014 ( حدود هشت ماه پیش) که مصادف با پایان دوره ریاست جمهوری ژنرال « میشل سلیمان» است تا امروز کرسی ریاست جمهوری لبنان خالی است و با به حد نصاب نرسیدن هر بار جلسات پارلمان برای انتخاب رئیس جمهور این امر محقق نشده است. رئیس جمهور لبنان را نمایندگان مجلس این کشور از میان نامزدهای طایفه مسیحی مارونی انتخاب می کنند. تاکنون 16 جلسه پارلمان لبنان برای انتخاب رییس جمهور سیزدهم لبنان به دلیل به حد نصاب نرسیدن تشکیل نشده است. این نخستین بار نیست که کرسی ریاست جمهوری در لبنان خالی میماند. درسال 1988 به دنبال پایان دوره ریاست جمهوری « امین الجمیل» تا پس از توافق طائف که به جنگ داخلی 15 ساله لبنان پایان دهد و به انتخاب «رینیه معوض» به عنوان به رئیس جمهور جدید منجر شد، کرسی ریاست جمهوری لبنان در کاخ بعبدا خالی بود. درسال 2007 میلادی نیز انتخاب «میشل سلیمان» به عنوان جایگزین « امیل لحود»، رئیس جمهور وقت لبنان هشت ماه به طول انجامید. انتهای پیام/
93/10/08 - 00:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]