پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849524380
گپی با عباس رافعي به بهانه اكران «فصل فراموشي فريبا»
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
گپی با عباس رافعي به بهانه اكران «فصل فراموشي فريبا»
فيلم عباس رافعي با محوريت زني كه گذشته تلخي داشته، تلاش يك انسان زخم خورده را براي نجات زندگياش نشان ميدهد و جالب است كه با وجود كمبازيگر بودن، مخاطب را كسل نميكند.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، اين روزها «فصل فراموشي فريبا» يك اكران بسيار نامناسب را تجربه ميكند. اين فيلم توسط حوزه هنري تحريم شده و نمايش آن در چند پرديس سينمايي در سطح شهر تهران جريان دارد كه مسير آن چندان هم در دسترس مردم نيست.
فيلم عباس رافعي با محوريت زني كه گذشته تلخي داشته، تلاش يك انسان زخم خورده را براي نجات زندگياش نشان ميدهد و جالب است كه با وجود كمبازيگر بودن، مخاطب را كسل نميكند. با رافعي درباره فيلم روي پردهاش گفت و گويي داشتيم كه حاصل آن اينجاست:
فكر مي كنيد حوزه هنري به چه دليلي فيلم شما را تحريم كرد؟ قصهاي كه شما دنبال ميكنيد اتفاقا بيانگر تلاش يك زن براي حفظ خانه و خانواده است.
-فكر ميكنم مشكل اصلي حوزه هنري با «فصل فراموشي فريبا» اين است كه نقش اول آن يك زن است! شايد هم مشكل به اينجا برگردد كه من عضو هيچ گروه و دار و دستهاي نيستم و كسي نيست كه از فيلم من حمايت كند. اين اثر سينمايي نه در بنياد فارابي توليد شده و نه حمايتي از جانب وزارت ارشاد داشته است. هيچ نهاد قدرتمندي پشت اين فيلم نيست. من هم با هيچ گروه سينمايي خاصي در ارتباط نيستم و احتمالا ايرادي را به فيلم وارد دانستهاند و چنين سرنوشتي را براي اكران آن رقم زده اند. مثلا شايد گفته باشند «فصل فراموشي فريبا» يك فيلم تلخ است، در حالي كه من فكر ميكنم اينطور نيست. اين فيلم، داستان زني را تعريف مي كند كه تلاش ميكند با تكيه بر عزت نفس خود در كلان شهري مثل تهران، گليم خود را از آب بيرون بكشد. او به سختي كار مي كند تا خرج بيمارستان شوهرش را در بياورد. كجاي اين قصه ايراد دارد كه امكان تماشاي آن را تا اين حد محدود كرده اند؟
انصافا «فصل فراموشي فريبا» خيلي محتاطانه جلو ميرود و هيچ چيز دال بر بي اخلاقي در آن ديده نميشود.
-من تمام تلاشم را به خرج دادم تا فيلم نجيبانهاي بسازم. ميخواستيم حتي نگاه دوربين هم به گذشته نازيباي اين زن، غيرمستقيم باشد. زماني كه فريبا مجبور ميشود كمي به آدمهاي زندگي بد گذشتهاش نزديك شود، هيچ سكانس داخلياي از آن خانه نميبينيم و داستان را در حياط آن مكان جلو ميبريم. اگر قرار بود داخل خانه برويم، حتما مجبور ميشديم چيزهايي را نشان بدهيم كه در مهماني هاي آنچناني وجود دارد و ما اين را نميخواستيم. در همين راستا بيشتر تلاش كرديم ذهن مخاطب را به سمت و سوي تصاويري كه نبايد نشانمي داديم، نزديك كنيم تا هر كسي خودش آن چيزي را كه بايد، از فيلم برداشت كند. اين رويكردي است كه اغلب فيلمسازان مسلمان دارند. ما در فيلم، وارد اتاق خواب شخصيت اصلي نميشويم چون ميخواهيم حرمت خانواده را حفظ كنيم. تلاش و مقاومت زن قصه ما در برابر جامعه و خانواده شوهر و طبيعت در جهت حفظ خانواده اوست. اگر غير از اين بود، بعد از تصادف مرتضي، او هم ميتوانست راهش را بكشد و برود. تمام تلاش او اما اين است كه دوباره همسرش را برگرداند. فريبا در اين مسير كتك هم ميخورد اما باز شوهرش را ميخواهد. اگر ما يك فيلم مبتذل ساخته بوديم و يك اوروتيك مبتذل را در آن به نمايش گذاشته بوديم احتمالا حوزه هنري طرفدارمان ميشد. كما اينكه در برخي از فيلمهايي كه حوزه هنري آنها را ساخته يا مورد حمايت قرار داده ، اين اروتيك پنهان مشاهده ميشود.
شما عامدانه پرهيز داشتيد از اينكه اشاره مستقيمي به گذشته فريبا داشته باشيد؟
-نميتوانيم و نميخواستيم اشاره كنيم. تنها در يك ديالوگ مرتضي به فريبا ميگويد من تو را از آنجا بيرون كشيدم تا مثل آدم زندگي كني. فريبا در ظاهر از يك زندان آزاد شده و وارد زندگي با همسرش شده، اما همين زندگي تازه هم يك زندان براي او به حساب ميآيد. اين زن حتي وقتي از خانهاي كه توسط همسرش در آن زنداني شده بيرون ميآيد، باز وارد يك زندان بزرگتر ميشود كه اجتماع نام دارد. بسياري از پلانهايي كه ما گرفتهايم پشت نردههاست، يعني ما شهر را هم به يك زندان بزرگتر تبديل كردهايم. زنان ما دارند در هر بخش از جامعه، طبقه بندي و ايزوله ميشوند. دقت كنيد كه ما اگر بخواهيم از اين سمت خيابان انقلاب به آن سمتش برويم بايد از شش نرده عبور كنيم. آيا حرمت انسان اينگونه تعريف ميشود كه او را در پشت نردهها محبوس كنيم؟ فرهنگ ما به گونهاي است كه بايد ما را پشت نرده نگه دارد؟ شايد مشكل حوزه هنري با فيلم من اين است كه او دارد تلاش ميكند زندگي خودش را بسازد. بهرام بيضايي فيلمنامهاي دارد به نام «شب ثمور» كه فيلمي به نام «خط قرمز» از روي آن ساخته شده. در انتهاي اين فيلم زن، مرد را ميكشد. مردي كه قبلا شكنجه گر ساواك بوده است. آن زمان مي گفتند اين در واقعيت ممكن نيست و مرد است كه بايد اسلحه را از دست زن بگيرد و او را بكشد. من فكر ميكنم اين روحيه عقب مانده از آن سال ها به برخي از دوستانمان در روزگار امروز منتقل شده و آنان كساني هستند كه معتقدند فريباي اين فيلم بايد در آن خانه زنداني ميماند و در سكوت ميپوسيد و ميمرد. اينطور به نظر ميرسد كه تلاش اين افراد در جهت حصر هر چه بيشتر زنان است. آنان درست مثل شخصيت مرد فيلم فكر ميكنند.
عجيب است كه فريبا در سرتاسر فيلم با وجود همه سختي ها دست از عشقش بر نميدارد. آيا تنها دليل او براي پايداري اين است كه نميخواهد به فصلي از زندگياش برگردد كه سه سال است دارد آن را فراموش ميكند؟
-مرتضي يك منجي بوده براي فريبا. ما در جريان ديالوگ ها متوجه ميشويم كه مادر اين دختر، او را به خاطر چند گرم ترياك به شوهرش فروخته است. حالا مردي پيدا شده كه او را از اين وضع فلاكت بار بيرون آورده و زير يك سقف برده و عاشقش شده است. او همسرش را دوست دارد اما رفتار درستي ندارد. مرتضي به بيماري شك دچار است و مانند او در جامعه بسيار است. فريبا با اينكه دارد زجر مي كشد معتقد است با ورود يك بچه به آن زندگي، شرايط بهتر مي شود. پس باز هم دست از تلاش بر نميدارد.
او چرا سقط بچه را گزارش نداد؟ ترسيد يك تهمت تازه به او بزنند؟
- نه او گذشت مي كند چون ديگر شكايت فايدهاي ندارد. وقتي خانواده همسرش او را زير مشت و لگد گرفته اند و مرتضي هم از پنجره تنها به تماشا نشسته، ديگر بچه به چه درد او مي خورد؟ چه حق و حقوقي براي اين زن در اين جامعه قائل هستند كه او بتواند به اتكاي آن به چيزي كه سهمش است برسد؟
فيلم شما عملا يك بازيگر دارد؛ ساره بيات. پس چگونه است كه از ريتم نميافتد؟
-بنا بر اين بود «فصل فراموشي فريبا» يك فيلم مبتني بر حادثه نباشد و همه چيز بر مبناي شخصيت باشد. وقتي فيلمي شخصيت محور باشد، ما دوست داريم حتي در مورد خيره شدن او به يك نقطه هم فكر كنيم و بفهميم چرا دارد اين كار را ميكند. در اين حالت ما منتظر يك حادثه يا ماجراي عجيب و غريبي در فيلم نيستيم. ما مخاطب را در همان جايگاه احساسي قرار ميدهيم كه فريبا قرار دارد، به همين دليل او هم دوست دارد بيشتر تماشا كند و چيزهاي بيشتري از فريبا بفهمد و هر چه فيلم جلوتر ميرود، او هم مثل زن قصه، زخم ميخورد اما همين زخم خوردنها حتي مخاطب را هم به گفتن اين جمله وا مي دارد: دوباره تلاش كن.
علت وحشي گري آدمهاي كشتارگاه خيلي مبهم است. چرا آنان تا اين حد عصباني اند؟
-كشتارگاه نمادي از بخش پر خشونت جامعه ماست، اما فريبا مجبور است به آنجا قدم بگذارد، ضمن اينكه ما از قبل اين تيپ ها را اينگونه معرفي كردهايم كه آنان افرادي زن گريز هستند و هاشم خان از زن بدش مي آيد، تا حدي كه به جاي سلام به آن جوان ميگويد چرا اين زن را به اينجا آوردي؟ تلاش من اين بود تمام نهادهاي اجتماعي و كساني كه بخش هاي مهمي از جامعه را نمايندگي ميكنند در اين فيلم حضور داشته باشند. در فيلم، پليس هم رشوه مي گيرد و اين پلاني است كه حذفش كردهايم. فريبا در اينجا يك 50 هزار توماني به پليس ميدهد و ما كمي بعد تر ميبينيم جاي اين اسكناس را آن فاحشه هاي از خودگذشته در داشبورد ماشين پر ميكنند. اين چرخش پول كثيفي است كه بين همه نهادها مشاهده ميشود. در واقع در همه سكانس ها يك لايه زيرين وجود دارد كه مخاطب بايد كشف كند.
اين لايه ها را شما به فيلمنامه وارد كرديد؟
-بله اين جزئيات مال خودم است چون ما فيلمنامه را بازنويسي كرديم، اما در تيتراژ تنها نام علي اصغري به عنوان نويسنده ذكر ميشود. به هر حال دليلي نداشت من هم تهيه كننده باشم هم كارگردان و هم نويسنده!
آن مرد جواني كه ابتدا به فريبا هشدار ميدهد وانت را مفت از دست ندهد به او نظر خاصي ندارد؟ در ميان آن همه سياهي كه شما تصوير كرده ايد مخاطب باور نميكند او بدون قصد و غرض به زن كمك كرده باشد.
-من ابدا نمي خواستم بگويم همه مردها بد هستند. مردهاي خوبي هم در اين جامعه وجود دارند كه هم ماشين شاسي بلند داشته باشند و هم در انديشه كمك خالصانه به يك زن تنها باشند، بدون هيچ نگاه سوء. حتي آن مرد قصاب هم آدم بدي نيست چون در نهايت راضي ميشود. فيلم حتي نگاه حمايتگر مطلقي به تمام زنان ندارد و قرار نيست همه آنان را مظلوم جلوه دهد، مثلا در سكانسي يك زن صاحب شوي لباس را ميبينيم كه در ظاهر زندگي مرفهي دارد، اما بعد ميفهميم چيزي نمانده به زندان بيفتد. قبلا گفتم، اين فيلم شخصيت محور است و حتي تيپ ها هم ميتوانند چند وجهي باشند. اين زن لباس آن چناني پوشيده اما كمي كه به او نزديك ميشوي مي فهمي واقعيتهاي زندگي اش چيست.
از نگاه خودتان فريبا بعد از اينكه از همه چيز نا اميد ميشود به كجا ميرود؟ در صحنه بعد از سكانس پاياني فيلم كه هرگز ساخته نشده اما حتماً در ذهن شما وجود دارد، اين شخصيت به زندگي قبلي برميگردد؟
-نه اگر مي خواست برگردد خيلي قبلتر كه به او فشار آمده بود، برميگشت. او ميخواهد با يك لباس جديد و نگاه تازه به زندگي، يك جهان نو را براي خودش بسازد، آن هم با اتكا به خودش و نه هيچ مرد ديگري. ميخواهد به صورت مستقل و تنها روي پاي خودش بايستد. فريبا يك ژاكت را در طول فيلم براي مرد ميبافت، اما در انتها خودش آن را پوشيد. انگار داشته در تمام اين مدت زندگي خودش را رج ميزده است. او ژاكت را ميپوشد و يك رنگ وارد زندگياش ميشود و اين اولين بار است كه ما ميبينيم يك لباس غير مشكي به تن دارد. او در اين سكانس براي اولين بار صداي طبيعت را ميشنود.
تنها مرد قابل اعتماد فيلم براي اين زن، پسرك مبتلا به سندرم دان است! علت استفاده از او در فيلم تنها ذكر همين نكته بود؟
-وقتي او را ميبينيم با خودمان ميگوييم كاش همه ما كودك بوديم و زندگي را مثل او ميديديم. او يك شخصيت ساده دل است كه قبل از اينكه سوار ماشين بشود ذكري ميگويد و فوت ميكند اما همين شخصيت است كه با هوشياري اجازه نمي دهد سارق خياباني كيف فريبا را ببرد.
انتخاب امين زندگاني براي ايفاي نقش يك جوان بداخلاق و تند مزاج، در نوع خودش عجيب بود.
-امين زندگاني دوست قديمي من بود و هست و من هميشه فكر مي كردم او قابليتهايي دارد كه هنوز كسي از آن استفاده نكرده است. به همين دليل تصميم گرفتم از او بازي بگيرم و قابليتش را به همكاران خودم نشان دهم. ساره بيات هم انتخاب اول ما بود و توانست با قدرت ظاهر شود. ما براي انتخاب بازيگر هيچ فرصتي را تلف نكرديم.
عنوان فيلم، دقيقاً به كدام برهه از زندگي فريبا برميگردد؟
-ما فصلي از زندگي فريبا را ميبينيم كه ميخواهد گذشته تاريكش را فراموش كند. فصل تازه زندگي او هم كه در آخر فيلم، شروعش را مي بينيم، چندان حس اطميناني به مخاطب نميدهد و به قول فروغ: ايمان بياوريم به آغاز فصل سرد. جالب است به شما بگويم هنگام فيلمبرداري تابستان بود و ما صحنه را زمستاني كرديم و برگ ريزان و ... صحنه سازي بود.
در پايان حرفي باقي مانده كه بخواهيد عنوان كنيد؟
-در نشست مطبوعاتي فيلم به ما گفتند اين اثر به مذاق جشنواره هاي خارجي خوش ميآيد اما من اين نظر را كه فيلم صرفا جشنوارهاي باشد رد كردم و گفتم فيلم ساختهام تا در ايران به نمايش در بيايد. اولين جشنوارهاي كه اين فيلم را پذيرفت، جشنواره شانگهاي بود به عنوان يك فستيوال درجه الف. من براي اينكه ثابت كنم فيلم را براي مردم خودم ساختهام از حضور در جشنواره انصراف دادم. من ايمان داشتم «فصل فراموشي فريبا» ميتواند با مردم سرزمين خودم ارتباط برقرار كند و اگر بگذارند نمايش درستي داشته باشد، در اين امر موفق هم خواهد بود./بانی فیلم
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
راه یابی «فصل فراموشی فریبا» به بخش مسابقه جشنواره «کرالا» -
راه یابی فصل فراموشی فریبا به بخش مسابقه جشنواره کرالا شناسهٔ خبر 2444289 سهشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۶ هنر > سینمای ایران فصل فراموشی فریبا به کارگردانی عباس رافعی در بخش مسابقه نوزدهمين جشنواره بینالمللی فیلم کرالا حضور دارد به گزارش خبرگزاری مهر فیلم فصل فراموشی«فصل فراموشی فريبا» جایزه نتپک «کرالا» را ربود -
فصل فراموشی فريبا جایزه نتپک کرالا را ربود شناسهٔ خبر 2449599 شنبه ۶ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۵ هنر > سینمای ایران فصل فراموشی فريبا ساخته عباس رافعی جايزه نتپک را از فستيوال فيلم كرالا دريافت كرد به گزارش خبرگزاری مهر جایزه نت پك كه مخفف شبكه ارتقای سینمای آسیاافتتاحیه اکران دو فیلم از عباس کیارستمی |اخبار ایران و جهان
افتتاحیه اکران دو فیلم از عباس کیارستمی افتتاحیه دو فیلم مسافر و لباسی برای عروس با حضور عباس کیارستمی و علاقه مندان به سینما برگزار شد کد خبر ۴۵۹۹۱۳ تاریخ انتشار ۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۲۲ ۲۴ - 20 December 2014 افتتاحیه دو فیلم مسافر و لباسی برای عروس با حضور عباس کیارستمیباید فکری به حال مشکل بدنی بازیکنان کرد عباسزاده: با جذب چند بازیکن در نیم فصل دوم شرایطمان بهتر میشود
باید فکری به حال مشکل بدنی بازیکنان کردعباسزاده با جذب چند بازیکن در نیم فصل دوم شرایطمان بهتر میشودمهاجم پرسپولیس گفت با جذب چند بازیکن مطمئن باشید در نیم فصل دوم شرایطمان بهتر خواهد شد به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس محمد عباسزاده پس از شکست 2 بر یک پرسپولیس مقابلیک ساله نمیتوانستم شفافیت مالی 40 ساله به وجود بیاورم جعفری: غزنوی میخواهد عباسی را به کرسی بنشاند/ زمان من
یک ساله نمیتوانستم شفافیت مالی 40 ساله به وجود بیاورمجعفری غزنوی میخواهد عباسی را به کرسی بنشاند زمان من هیأت مدیره فقط 4میلیارد و 200میلیون تومان به باشگاه پول آوردمدیرعامل سابق باشگاه تراکتورسازی گفت برای خودم نامه دعوت نفرستادم اما به درخواست مردم نه نمیگویم غزنوی برایآتش به جان کشتی صیادی در آبهای بندرعباس افتاد/نجات 11 سرنشین شناور -
صبح دوشنبه آتش به جان کشتی صیادی در آبهای بندرعباس افتاد نجات 11 سرنشین شناور شناسهٔ خبر 2443971 دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷ ۳۵ استانها > هرمزگان بندرعباس - معاون امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان از نجات 11نفر از سرنشینان یک کشتی صیادی در پی آتش سوزی شناور خبر دادمعاون دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان: کشتی صیادی در آبهای بندرعباس دچار حریق شد / نجات 11 سرنشین ش
معاون دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان کشتی صیادی در آبهای بندرعباس دچار حریق شد نجات 11 سرنشین شناورمعاون امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان از نجات 11 نفر از سرنشینان یک کشتی صیادی در آبهای ساحلی بندرعباس در پی آتش گرفتن آن خبر داد به گزارش خبرگزاری فغرب اجازه اكران فيلم ضداسرائيلي را نميدهد
غرب اجازه اكران فيلم ضداسرائيلي را نميدهد بيست و هشتمين نشست سينما روايت با نمايش مستند پنج دوربين شكسته برگزار شد نویسنده سپيده آماده بيست و هشتمين نشست سينما روايت با نمايش مستند پنج دوربين شكسته برگزار شد اين مستند كه توسط يك فلسطيني به نام عماد برنادتتاج: مشکل راهآهن تا نیم فصل دوم حل میشود/ مساله رفیعی را فدراسیون حل کند
دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۲۹ رییس سازمان لیگ از حل مشکل مالکیت باشگاه راهآهن با شروع نیم فصل دوم لیگ برتر خبر داد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا مهدی تاج در جمع خبرنگاران درباره تعیین تکلیف باشگاه راهآهن اعلام کرد به زودی درباره وضعیت راهآهن جلسهای خواهیم داشت و دبراي يک نيم فصل به استقلال نيامدم که از این تیم جدا شوم.
براي يک نيم فصل به استقلال نيامدم که از این تیم جدا شوم با وجود اينکه ميلاد فخرالديني مدتي است که شايعاتي در مورد جدايي اش از استقلال مطرح شده با اين خودش ادعا مي کند که هنوز چيزي قطعي نيست به گزارش نامه نیوز مدافع استقلال در این باره گفت در این دو سه روز کارهایی داشتم کهاعدام جوان عراقی به بهانه عکس گرفتن
اعدام جوان عراقی به بهانه عکس گرفتن داعش یک جوان عراقی را به بهانه عکس گرفتن از موضع این گروه تروریستی اعدام کرد العالم عناصر داعش این جوان 17 ساله را در شهر الحویجه اعدام کردند شبکه عراقی سومریه نیوز روز سه شنبه به نقل از وزارت حقوق بشر عراق گزارش داد که عناصر داعش این جوان راثبت قرارداد سه فیلم جدید برای اکران
سخنگوی شورای صنفی نمایش خبر داد ثبت قرارداد سه فیلم جدید برای اکران غلامرضا فرجی گفت قرار داد 3 فیلم جدید برای اکران به ثبت رسید غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش در گفتگو با خبرنگار سینما باشگاه خبرنگاران باشگاه خبرنگاران در خصوص جلسه امروز شورای صنفی نمایش گفت قرار داد فیآغاز نیم فصل دوم لیگ برتر بسکتبال با برد مدعیان
دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹ ۲۸ نیم فصل دوم لیگ برتر بسکتبال با پیروزی مدعیان آغاز شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا نیم فصل دوم لیگ برتر بسکتبال با پیروزی مدعیان آغاز شد در جریان دیدارهای هفته دهم لیگ برتر بسکتبال مهرام تهران در مشهد به مصاف ثامن رفت و 80 بر 64 به پیروزبه بهانه هفته پژوهش: چالش های پژوهش در ایران
به بهانه هفته پژوهش چالش های پژوهش در ایران به نظر می رسد راه حل توسعه پژوهش در کشور اضافه کردن سازمانهای جدیدی برای ساماندهی پژوهشگران مدیریت بر آنان تشخیص صلاحیت و امثالهم نیست بلکه تغییر نگاهها ظرفیت سازی و تشکیل شبکه های پژوهشی کارآمد اشتراک اطلاعات و بانکهای اطلاعاتینفت انتقام دور رفت را از گرگان گرفت/ تهرانی ها نیم فصل دوم را با برد شروع کردند
نیم فصل دوم جام ملی بسکتبال نفت انتقام دور رفت را از گرگان گرفت تهرانی ها نیم فصل دوم را با برد شروع کردند نیم فصل دوم سوپرلیگ بسکتبال جام ملی با برد تیم های تهرانی هفت الماس قزوین و نفت آبادان پی گیری شد به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران نیم فصل دوم سوپرلیگ بسکتبالشایع ترین بیماری ها در فصل زمستان
بیماری ها و راه درمان شایع ترین بیماری ها در فصل زمستان با توجه به کاهش میزان دما و سرد شدن روزافزون آن باید مراقب بیماریهای فصل سرد هم باشیم امام صادق علیه السلام فرمودند بِدان كه جوانِ خوش اخلاق كليد خوبى ها و قفل بدى هاست و جوانِ بداخلاق قفل خوبى ها و كليد بدى هاست &nتهرانی ها نیم فصل دوم را با برد شروع کردند
نیم فصل دوم جام ملی بسکتبال تهرانی ها نیم فصل دوم را با برد شروع کردند نیم فصل دوم سوپرلیگ بسکتبال جام ملی با برد تیم های تهرانی و هفت الماس قزوین پی گیری شد به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران نیم فصل دوم سوپرلیگ بسکتبال عصر امروز 24 آذر با چهار بازی آغاز شد تیم هفت الم-