واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در برنامه گفتگوی ویژه خبری مطرح شد
تاج گردون: نباید انتظار داشت رونق اقتصادی در زندگی خود لمس شود/ ثروتی: بخش خصوصی هم باید در ارائه آمار رشد اقتصادی نقش داشته باشد
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: اگر ما با همین سرعت رشد اقتصادی سال 93 را به پایان برسانیم باز هم به عدد شاخص در سال 90 نمی رسیم بنابراین نباید انتظار داشته باشیم رشد و رونق اقتصادی اعلام شده از طرف دولت در زندگی مردم ملموس باشد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران غلامرضا تاج گردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس امشب در برنامه گفتگوی ویژه خبری در پاسخ به سوالی پیرامون معنای دقیق رشد اقتصادی گفت: موضوع رشد اقتصادی بعد از گزارش رئیس جمهور و گزارش اخیر بانک مرکزی به یکی از موضوعات مهم اقتصاد کشور تبدیل شده است.
وی ادامه داد: یک تفاوت فاحش میان اطلاعات آماری مسئولین و برداشت مردم نسبت به شاخص های آماری وجود دارد که این امر منجر به بروز اختلافات و تعارضات آماری می شود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به نحوه محاسبه پایه آماری در اقتصاد کشور اظهار داشت: تولید ناخالص داخلی کشور به یک عددی ختم می شود که آن عدد به عنوان پایه آماری لحاظ می شود و در حال حاضر پایه آماری ما سال 83 است؛ یعنی بانک مرکزی براساس قیمت های سال 83 عمل می کند.
وی ادامه داد: تولید ناخالص داخلی کشور در این شش ماهه نسبت به مدت مشابه در شش ماهه سال گذشته بنا بر آمار بانک مرکزی رشد مثبت داشته است.
تاج گردون با بیان این که باید اجزای رشد مثبت اقتصادی را در نظر گرفت تصریح کرد: ما در محاسبه رشد اقتصادی باید به سه بخش صنعت، کشاورزی و خدمات که در زندگی و معیشت مردم نقش های مهمی و تاثیرگذاری دارند توجه کنیم
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به انواع مختلف آمارها گفت: یک سری از آمارها مخصوص کار کارشناسی است و یک سری دیگر از آمارها هم مدیریتی هستند اما سری سوم آمارها آن دسته هستند که باید به جامعه منتقل شوند مانند آمار سنواتی و در زمان ارائه این نوع آمار باید به نتایج و پیامدهای آن در زندگی مردم توجه شود.
تاج گردون با بیان این که در پایان سال 91 کشور رشد منفی 5.8 را تجربه کرد بیان داشت: رشد منفی 5.8 در سال 91 به معنای آن است که ما نسبت به سال پایه 83با یک آمار کاهش مواجه بودیم و وقتی صحبت از رشد مثبت 4 درصدی می شود به معنای آن است که جلوی سقوط گرفته شده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با بیان این که نباید مردم انتظار لمس کردن رشد اقتصادی را در زندگی خود در حال حاضر داشته باشند اظهار داشت: اگر ما با همین سرعت رشد اقتصادی سال 93 را به پایان برسانیم باز هم به عدد شاخص در سال 90 نمی رسیم بنابراین نباید انتظار داشته باشیم رشد و رونق اقتصادی اعلام شده از طرف دولت در زندگی مردم ملموس باشد.
تاج گردون با اشاره به مهم بودن ترکیب رشد مثبت اقتصادی بیان داشت: بخش کشاورزی در نیمه اول سال 92 رشد مثبت 6.9 را تجربه کرد و این رشد در سال جاری به 3.2 تقلیل یافته است و این امر به معنای نزول رشد در بخش کشاورزی نیست بلکه بیانگر کاهش بازده تولید در این بخش است.
وی ادامه داد: در بخش نفت در نیمه اول سال 92 ما شاهد رشد منفی 13.5 بودیم و این در حالی است که در شش ماهه اول سال جاری بخش نفت رشد مثبت 9.2 مواجه شده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به این که باید در ارایه آمار به ابعاد موضوع توجه شود تصریح کرد: اقدام دولت یازدهم در جلوگیری از روند رکود کار ارزشمندی است اما برای این که مردم رونق و رشد اقتصادی را در زندگی خود احساس کنند باید صبر کرد.
تاج گردون اظهار داشت: آن چیزی که مردم را از لحاظ اقتصادی آزار می دهد نوسانات نرخ اقتصادی است و اگر ما بتوانیم پایداری رشد اقتصادی را فراهم کنیم مردم احساس آرامش می کنند.
در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری موسی الرضا ثروتی نماینده مجلس در پاسخ به سوالی در رابطه با این که چرا رونق اقتصادی که از آن سخن می گویند در زندگی مردم ملموس نیست، گفت: رشد اقتصادی در تولید، مصرف، اشتغال، سرمایه گذاری، تورم، واردات و صادرات اثرگذار است و شاخص اقتصادی محسوب می شود اما باید ابعاد مختلف این رشد را تبیین کرد.
ثروتی مرجع رسمی ارایه آمار را مرکز آمار ایران دانست و بیان داشت: از لحاظ برنامه پنجم توسعه مسئول ارایه آمار مرکز آمار ایران است و آماری که اخیرا در رابطه با رشد اقتصادی اعلام شده است از جانب بانک مرکزی بوده است.
ثروتی با اشاره به ضرورت نقش آفرینی بخش خصوصی در تهیه و ارایه آمار اقتصادی اظهار داشت: علاوه بر دستگاه های دولتی ما باید یک سری دستگاه های مردمی نیز داشته باشیم تا در تهیه و ارائه آمار مشارکت کنند.
وی ادامه داد: ما در مجلس های هشتم و نهم یک فوریت طرح نظام آماری را تهیه کردیم اما این طرح در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مسقوط ماند.
ثروتی با بیان این که یکی از مشکلات کشور در خصوص ارائه آمار عدم اطمینان مردم به مرجع ارائه کننده آمار است تصریح کرد: اگر در کشور یک نظام آماری استقرار یابد و بخش خصوصی هم در تهیه و ارائه آمار نقش آفرینی کند عدم اطمینان عمومی نسبت به آمارهای ارائه شده از طرف دولت هم از بین می رود.
وی با اشاره به جلسه اخیر خود با انجمن آمار ایران در خصوص تشکیل نظام آماری در کشور اظهار داشت: من اخیرا یک جلسه ای با انجمن آمار ایران داشتم و در آن جلسه اعضای انجمن آمار بر توجیه و اطلاع رسانی اعضای کمیسیون تحقیقات مجلس در خصوص ضرورت تهیه اساسنامه و تاسیس نظام آماری کشور تاکید داشتند.
خبر در حال تکمیل است..
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۳۹۳ - ۲۳:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]