تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):یک ساعت اندیشیدن در خیر و صلاح از هزار سال عبادت بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835345051




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تلاش علمي دانشمندان ايراني همچنان ثبت غيرايراني مي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تلاش علمي دانشمندان ايراني همچنان ثبت غيرايراني مي‌شود
امروز بعد از گذشت بيش از هشت سال از تأكيد مقام معظم رهبري مبني بر دستيابي به مرجعيت علمي جهان و با گذشت نزديك به دو دهه از پيگيري اهداف سند چشم‌انداز ايران 1404 و با وجودي كه دانشمندان ايراني حائز رتبه‌هاي برتر علمي مي‌شوند و تعداد ارجاعات به مقالات دانشمندان ايراني قابل‌توجه و در عين حال رو به افزايش است، برخي صاحبنظران معتقدند هنوز نطفه مرجعيت علمي كشورمان منعقد نشده است.
نویسنده : نفيسه ابراهيم زاده‌انتظام 


امروز بعد از گذشت بيش از هشت سال از تأكيد مقام معظم رهبري مبني بر دستيابي به مرجعيت علمي جهان و با گذشت نزديك به دو دهه از پيگيري اهداف سند چشم‌انداز ايران 1404 و با وجودي كه دانشمندان ايراني حائز رتبه‌هاي برتر علمي مي‌شوند و تعداد ارجاعات به مقالات دانشمندان ايراني قابل‌توجه و در عين حال رو به افزايش است، برخي صاحبنظران معتقدند هنوز نطفه مرجعيت علمي كشورمان منعقد نشده است.
تقريباً روزي نيست كه در رسانه‌ها، اخباري در خصوص درخشش علمي ايرانيان (چه داخل و چه خارج كشور) منتشر نشود، حتي آمار صعودي ارجاعات جهاني به مقالات دانشمندان ايراني قابل‌توجه است. اصلاً هر جا كه صحبت از توسعه دانش و فناوري وجود داشته باشد، يك سر قضيه يك انديشمند ايراني ايستاده است. با اين حال ايران با تعاريف استاندارد مرجعيت علمي ندارد. به عبارتي با وجودي كه دانشمندان ايراني حائز رتبه‌هاي برتر علمي مي‌شوند و تعداد ارجاعات به مقالات دانشمندان ايراني قابل توجه و در عين حال رو به افزايش است، با اين حال ايران مرجعيت علمي ندارد. يكي از اصلي‌ترين مجهولات اين معادله چند‌متغيره فراهم نبودن زمينه‌هاي تحقق مرجعيت علمي است. اما بايد ديد بعد از گذشت هشت سال از چشم‌انداز 50 ساله‌اي كه مقام معظم رهبري براي دست يافتن به مرجعيت علمي كشورمان ترسيم كردند، چه اقداماتي در اين جهت انجام شده و چه برنامه‌هايي در دست اقدام است. اين رصد و پايش مداوم اشتباهاتمان را نشانمان مي‌دهد.
نقشه جامع علمي كشور، سند چشم انداز 1404، برنامه‌هاي پنج ساله توسعه‌اي كشور، ظرفيت‌هاي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و فضايي كه در سال‌هاي اخير در رابطه با دستيابي به اقتصاد دانش‌بنيان بر جامعه حاكم شده، همه از اين فرمان رهبري پشتيباني مي‌كنند. از طرفي برنامه‌هاي چهارم تا هفتم توسعه كشور بايد از پس تحقق اهداف سند چشم‌انداز ايران 1404 بر بيايند، يعني تا امروز تقريباً دو برنامه گذشته و دو برنامه ديگر براي دستيابي به ايده‌آل‌هاي اين سند زمان باقي است.
از طرفي سند چشم‌انداز 1404 در نوع خود از چشم‌انداز 1434 كشورمان پشتيباني مي‌كند كه بسيار فراتر از اهداف ملي و منطقه‌اي در حوزه علم و فناوري است.
در اين شرايط مديريت راهبردي ايجاب مي‌كند كه برآوردي از ظرفيت‌هاي موجود در اين حوزه محاسبه شود. يكي از ظرفيت‌ها در اين رابطه وجود دانشمندان جوان ايراني ساكن اقصي‌نقاط دنياست. شبكه كردن اين دانشمندان و آوردن دستاوردهاي علمي و فناوري آنها زير پرچم جمهوري اسلامي ايران، تنها شيوه بهره‌برداري از اين شيوه در جهت منافع ملي است.  از آنجا كه اغلب اين دانشمندان نسبت به كشور و مليت خود علاقه و وابستگي شديد عاطفي دارند و متمايل به همكاري با مراكز علمي داخل براي توسعه و پيشرفت كشور هستند، با تدوين و تعريف و تنظيم روابط تحقيقاتي خارجي با دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي خارجي مي‌توان معدل استنادات علمي به كشور را بالا برد.
البته اين يك راهكار موقت تا زماني است كه شرايط توسعه در كشور براي حضور و فعاليت علمي و تحقيقاتي دانشمندان در كشور ايجاد شود. به بيان ديگر به جز حفظ سرمايه‌هاي انساني موجود در داخل مرزها و جلب انديشمندان و نخبگان ايراني از خارج به داخل كشور كه خود مستلزم فراهم كردن زمينه‌هاي مطالعاتي و فرصت‌هاي شغلي است، بايد با مراكز علمي و تحقيقاتي كشورهايي كه بيشترين مقصد نخبگان كشورمان است، وارد مذاكره شويم.
به عبارتي يكي از وظايف ديپلماسي علمي شناسايي مراكز علمي مقصد دانشمندان ايراني در خارج از كشور و برقراري ارتباط با آن مراكز و دريافت امتيازاتي به ازاي اعطاي امتياز سرمايه انساني به اين كشورها و مراكز است. اين برونگرايي (چنانچه در دستور كار باشد) در حال حاضر بسيار كند و با احتياط در حال انجام است.
به هر رو يكي از لوازم تحقق مرجعيت علمي كه پيوست نهضت نرم‌افزاري و عزم عمومي و دقيقاً از اين جنس است، تعهد به تاريخ و داشتن نگاه بلندمدت است. 


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۳۹۳ - ۰۱:۴۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن