واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ دي ۱۳۹۳ (۱۳:۸ب.ظ)
رئيس سازمان ثبت احوال کشور: شيب جمعيت کشور منفي و در وضعيت هشدار است رئيس سازمان ثبت احوال کشور پيش از خطبه هاي نماز جمعه گفت: شيب جمعيت ايران در حال کاهش است و با رهنمودهاي مقام معظم رهبري مي توانيم مانع ادامه کاهش شيب جمعيتي شويم.
به گزارش خبرگزاري موج، سخنران پيش از خطبه نماز جمعه اين هفته تهران، محمد ناظمي اردکاني، رئيس سازمان ثبت احوال کشور، بود که با اعلام اين خبر اظهار داشت: جمعيت فعلي ايران يک درصد جمعيت دنيا را تشکيل داده که اين امر باعث شده است در بين کشورهاي آسيايي رتبه 10 و در منطقه رتبه سوم را دارا باشيم.
وي با اعلام ميزان تراکم جمعيت ايران در هر کيلومتر مربع از کشورمان ادامه داد: در هر کيلومتر مربع از مساحت ايران، 46 نفر ساکن هستند؛ در حالي که در کشورهاي پر جمعيت در هر کيلومتر متر مربع 360 نفر ساکن هستند.
ناظمي اردکاني افزود: از کل جمعيت کشور، 30 درصد در روستاها و 70 درصد در شهرها به سر مي برند، 49 درصد جمعيت را زنان و 51 درصد را مردان تشکيل مي دهند، همچنين از لحاظ ترکيب سني 24 درصد جمعيت زير 15 سال، 31 درصد بين 15 تا 30 سال، 39 درصد بين 30 تا 64 سال و6 درصد جمعيت ، بالاي 60 سال سن دارند.
رئيس سازمان ثبت احوال کشور با اعلام اينکه 14 درصد خانواده هاي ايراني تمايلي به داشتن فرزند ندارند و 19 درصد نيز تک فرزند هستند، تصريح کرد: اين آمارها نشان مي دهد جمعيت کشور جوان است و اين وضعيت در ادبيات جمعيت شناسي به عنوان پنجره طلايي نامگذاري مي شود، بنابراين وضعيت جمعيتي کشور در شرايط پنجره طلايي است، اما؛ با در نظر گرفتن مولفه هاي جمعيتي پيش بيني مي شود اين شرايط پايدار نخواهد ماند و جمعيت به سمت پيري و ميانسالي پيش خواهد رفت.
کوچک شدن خانواده ها مشکلي است که رييس سازمان ثبت احوال کشور با اعلام آن به عنوان عامل کم شدن جمعيت ايران گفت: در دهه 60 و 70 متوسط هر خانواده 6 نفر بود که اکنون به 3 نفر کاهش يافته است و نشان مي دهد که خانواده ها به تک فرزندي و يا نداشتن فرزند تمايل بيشتري دارند.
وي افزود: اين شيب نشان مي دهد جمعيت کشور رو به کاهش است و نرخ باروري در کشور به 1.7 دهم درصد رسيده است که اين نرخ با توجه به دو دهه افزايش جمعيتي که تجربه کرده بوديم نشان مي دهد دچار سقوط جمعيتي خواهيم شد.
وي اظهار کرد: بر اين اساس است که مقام معظم رهبري در سال هاي اخير همواره بر اين وضعيت هشدار داده اند تا بتوانيم مانع ادامه کاهش شيب جمعيتي شويم و با تحليل و برنامه ريزي صحيح اين روند را تغيير دهيم.
ناظمي اردکاني افزود: سياست هاي کلي جمعيتي که توسط رهبر معظم انقلاب در اواخر ارديبهشت ماه سال جاري ابلاغ شد، مي تواند راهگشاي شرايط جمعيتي کشور باشد، بر اين اساس، 14 بند تعريف شد که در بند اول آن، بر نظارت بر جمعيت جوان کشور تاکيد شده است.
وي ادامه داد: در اين بند تاکيد شد جمعيت جوان کشور همچنان پويا و سازنده باقي بماند که لازمه آن، رساندن نرخ جمعيتي از 1.7 به نرخ بالاي جانشين يعني 2.1 دهم است.
ناظمي اردکاني با بيان اينکه در سياست کلي جمعيت مي توانيم شاهد فرازهايي ديگر باشيم، گفت: تاکيد بر ازدواج آسان، پايداري و استحکام خانواده ها، کيفيت ازدواج و ترويج خانواده اسلامي ايراني، افزايش اميد به زندگي، تکريم سالمندان، توانمند سازي جمعيت در حال کار، برقراري توازن جمعيتي از لحاظ جغرافيايي، مديريت مهاجرت و تشويق بازگشت ايرانيان خارج از کشور فرازهايي از سياست کلي جمعيتي کشور است.
وي با اشاره به اينکه سوم دي ماه روز ملي ثبت احوال نامگذاري شده است، افزود: سازمان ثبت احوال کشور سه ماموريت حاکميتي را بر عهده دارد که ثبت وقايع جمعيتي، صدور اسناد هويتي براي ايرانيان و توليد و نشر آمار و اطلاعات جمعيتي است.
ناظمي اردکاني تاکيد کرد: جمعيت در هر کشوري بالاترين سرمايه و دارايي است به ويژه اينکه جمعيت کشوري جوان و پويا باشد، امام راحل (ره) فرموده اند؛ ايران با وسعتي که دارد مي تواند 200 ميليون نفر جمعيت را در خود جاي دهد و اين تعداد در رفاه در کنار هم زندگي کنند. همچنين رهبر معظم انقلاب اسلامي نيز در مورد کاهش جمعيت هشدار داده اند که منجر به ابلاغ سياست هاي جمعيتي شده است.
وي گفت: اميدواريم با اجراي دقيق سياست هاي کلي جمعيتي شاهد جامعه اي جوان، پويا، با نشاط و خانواده هايي مستحکم و پايدار باشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]