واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ دي ۱۳۹۳ (۱۲:۳۲ب.ظ)
لاريجاني: رفتار آمريکا در مبارزه با تروريسم ابهام برانگيزاست/ تاثير مسائل و مشکلات اقتصادي در امنيت رئيس مجلس شوراي اسلامي رفتار آمريکا در مبارزه با تروريسم را ابهام برانگيز توصيف کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، علي لاريجاني که در سفر منطقهاي خود به برخي کشورهاي منطقه، در عراق به سر ميبرد، با حضور در مجلس اعلاي اسلامي اين کشور با سيد عمار حکيم رئيس مجلس اعلاي اسلامي عراق ديدار گفتوگو کرد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در اين ديدار گفت: جايگاه و شرايط کنوني عراق مديون زحمات شما و بيت شريف است.
وي با اشاره به وجود آرامش سياسي در عراق افزود: قطعاً کليد توسعه و سرمايهگذاري در يک کشور آرامش سياسي است که خوشبختانه اين موضوع در عراق محقق شده است.
لاريجاني همچنين به ظرفيتهاي همکاري ميان ايران و عراق جهت سرمايهگذاري و کشاورزي اشاره کرد و گفت: نبايد همه حواسها را به سمت مبارزه به تروريسم سوق داد.
رئيس نهاد قانونگذاري کشورمان تصريح کرد: مبارزه با تروريسم بلاي بسيار بزرگي است، وضعيت در سوريه و لبنان خيلي بهتر از گذشته است و فضا از حالت قبل درآمده و دولت سوريه در اين جهت اقدامات مناسبي انجام داده، البته از نظر سياسي گفتوگوها در جريان است و برخي کشورها پيشنهاداتي را مطرح کردند.
وي طرح تروريسم معتدل را از سوي برخي کشورهاي غربي و عربي دانست و گفت: تفکيک تروريستها به خشن و معتدل اشتباهي هست که غرب آن را دنبال ميکند و اين در ادامه اشتباهات گذشته است.
لاريجاني ادامه داد: مراجع در نجف به طور دردمندانه به مسائل نگاه ميکنند که در اين رابطه بايد برخي مشکلات رفع شود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به توطئه برخي کشورهاي عربي و غربي براي کاهش قيمت نفت و به تبع آن ضربه زدن به اقتصاد کشورهايي همچون عراق، ايران و روسيه گفت: خوشبختانه جمهوري اسلامي پيش از اين اتفاقات تمهيداتي را مانند افزايش صادرات غيرنفتي انديشيده بود. البته اتکاي نفت در ايران مانند عراق نيست و با توجه به روند نزولي قيمت نفت، عراق بايد اقداماتي در اين زمينه انجام دهد.
وي ادامه داد: با توجه به روند نزولي قيمت نفت به نظر ميرسد اين وضعيت دوام زيادي ندارد، زيرا برخي کشورهاي رقيب که به دنبال کاهش قيمت نفت هستند از آن سود نميبرند.
لاريجاني تصريح کرد: خوشبختانه وضعيت تسلط بر مسائل تروريستي بسيار خوب است.
رئيس نهاد قانونگذاري کشورمان گفت: رفتار آمريکا در مبارزه با تروريسم ابهامبرانگيزاست بهويژه ايجاد تروريسم معتدل به نوعي يک فريبکاري است. همچنين از آنجا که بودجه کشور عراق به مجلس ارائه ميشود، بايد تمهيداتي با توجه به کاهش قيمت نفت انديشيده شود.
در اين ديدار سيد عمار حکيم نيز تصريح کرد: رابطه و علاقه بين ايران و عراق استراتژيک است و اين موضوع تنها به شيعيان محدود نشده و اهل سنت و کردها را نيز شامل ميشود.
رئيس مجلس اعلاي اسلامي عراق با اشاره به کمکهاي ايران در مبارزه با تروريسم، افزود: قطعا آمريکا اگر ميخواست براي مبارزه با تروريستها وارد عمل شود، 4 يا 5 ماه طول ميکشيد اما ايران 4 يا 5 روزه وارد عمل شد و کمکهاي جدي و خوبي به عراق در اين حوزه کرد.
وي تصريح کرد: مسائل و مشکلات اقتصادي در امنيت و تنشهاي سياسي اثرگذار است چرا که بحث اقتصاد متاثر از امنيت است.
حکيم با اشاره به تمهيدات جمهوري اسلامي براي مبارزه با تحريمها، گفت: ايران با استفاده از اقتصاد مقاومتي و سياست تعامل با بحران و سختيها توانست با تحريمها مبارزه و بر آنها غلبه کند.
وي با تاکيد بر اينکه هماهنگي داخلي عنصر اصلي اقتدار کشورها است، ادامه داد: در شرايط کنوني شاهد هستيم که روحيه مردم عراق بسيار بالاست و حضور گسترده و چشمگير مردم در اربعين حسيني تاثير بسزايي در اين موضوع داشته است.
رئيس مجلس اعلاي اسلامي عراق تصريح کرد: تعامل اقتصادي و سياسي بين ايران و عراق بسيار مشکلگشا است، از اينرو بايد در جهت توسعه کشاورزي و ايجاد شهرکهاي صنعتي با حضور سرمايهگذاران ايراني برنامهريزي شود. همچنين در زمينه مسکنسازي نيز بايد از ايران کمک بگيريم زيرا با توجه به تصويب بودجه خيلي کارها را ميتوانيم انجام دهيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]