واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ دي ۱۳۹۳ (۱۵:۱ب.ظ)
مدير حوزههاي علميه خواهران: با احياي موقوفات حوزه نيازي به بودجههاي دولتي نخواهد بود مدير حوزههاي علميه خواهران گفت: بايد در عرصه احياي فرهنگ وقف تنها به تبليغ اکتفا نشود و در کنار آن به صورت عملي وارد شد و تلاش کرد تا موقوفات گذشته به محل خود باز گردد.
به گزارش خبرگزاري موج از قم ، مدير حوزههاي علميه خواهران با اشاره به قرار گرفتن در هفته وقف و نقش موقوفات حوزه در حمايت از اين نهاد علمي و ديني گفت: از گذشته، حوزههاي علميه ارتباط تنگاتنگي با مردم داشته و اين مردم هستند که در حفظ اين نهاد علمي نقش آفرين بودند.
وي افزود: حوزههاي علميه از محل وجوهات و پشتيبانيهاي مردمي در طول 1400 سال اداره شده است و بانيان آن را همين مردم تشکيل ميدادند و همواره حامي آن بودند؛ در اين مسير، تمهيداتي از سوي جامعه ديني صورت گرفت که از جمله آنها، احداث مدارس علميه، مساجد و موقوفاتي براي اداره و پشتيباني اينها بود.
حجت الاسلام والمسلمين محمودرضا جمشيدي با بيان اينکه در دورههايي اين موقوفات در اوج شکوفايي از نظر کيفي و کمي بود تصريح کرد: متأسفانه در دورهاي، به دليل کم توجهي يا بيتوجهي يا غصب غاصبان، مانند دوره پهلوي، موقوفات از مجاري خود خارج شد و تصرفات غير مجاز، صرف منافع در غيرموقوف عليهم، رها شدن اين موقوفات و از بين رفتن اسناد و مدارک موجب شد بخش زيادي از موقوفات حوزه دستخوش تاراج غاصبان قرار گيرد و مقداري نيز به دليل کم توجهي متوليان در زمان خود آسيب ديد.
وي افزود: با پيروزي انقلاب اسلامي ايران اميدوار بوديم که نه تنها موقوفات گذشته احيا شود، بلکه موقوفات جديدي نيز براي حوزههاي علميه توسط خيرين احداث شود ولي مردم با توجه به اينکه همواره دوست دارند آثار کارهاي نيکشان را ببينند، از بين رفتن بخشي از موقوفات و عدم توجه متوليان، سنت وقف را در ميان مردم کم رنگ کرد.
جمشيدي با ضروري دانستن توجه به ترويج فرهنگ وقف در جامعه گفت: بايد دقت داشت که تلاش در عرصه احياي فرهنگ وقف تنها با تبليغ ما را به نتيجه کامل نميساند، در اين عرصه بايد در کنار تبليغ، به صورت عملي وارد شد و تلاش کرد تا موقوفات گذشته به محل خود باز شده و تصرفات صورت گرفته احيا شود تا در مسير نيت واقفين صرف شود.
مدير حوزههاي علميه خواهران با تأکيد بر اينکه روشي که از دورههاي قبل درباره موقوفات بوده بايد تغيير کند، تصريح کرد: اگر موقوفات در دست مسئولان حوزههاي علميه به ويژه مسئولان مدارس علميه باشد، به لحاظ اينکه به منافع موقوفات نياز دارند و هم مدرسه علميه وابستگي ساختاري به موقوفات دارد، دلسوزي بيشتري در حفظ و نگهداري آن و صرف هزينهها در مسير درست را شاهد خواهيم بود.
جمشيدي افزود: اگر اين گونه شود، ما ديگر گرفتار سازمانهاي عريض و طويل در اين عرصه نخواهيم شد و اين ما را به مسيري که مورد توجه و نظر همگان است که تقويت موقوفات و استقبال حوزه شکل گيرد، ميرساند و حوزه هيچ نيازي به بودجههاي دولتي نخواهد داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]