واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
گزارش تصویری از دویچه وله؛
نگاهی به یکی از شهرهای صنعتی آمریکا + تصاویر تأمل برانگیز
در سال ۱۹۵۰ این شهر ۸ / ۱ میلیون جمعیت داشت، اما هم اکنون تعداد ساکنان دیترویت بالغ بر ۷۰۰ هزار نفر است.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، تأیید ورشکستگی شهر دیترویت آمریکا باعث شد، تا چشم جامعه جهانی دوباره متوجه بزرگترین فرآیند ورشکستگی در تاریخ ایالات متحده امریکا شود.
شهری که زمانی بزرگترین شهر خودرو سازی جهان بود، در حال حاضر به بزرگترین شهر ورشکسته جهان تبدیل شده است.
*** با افول اقتصادی شهر بسیاری از ساکنان، دیترویت را ترک کردهاند. حدود ۸۰ هزار ساختمان در این شهر خالی از سکنه هستند. در سال ۱۹۵۰ این شهر ۸ / ۱ میلیون جمعیت داشت، اما هم اکنون تعداد ساکنان دیترویت بالغ بر ۷۰۰ هزار نفر است.
*** این خانم خیاط برای بیخانمانان پتو میدوزد؛ پتوهایی که میتوان از آنها بجای پالتو نیز استفاده کرد. او کار خود را با حداقل امکانات آغاز کرد و اکنون ۸ دستیار دارد. بسیاری از ایدههای جوانانی که در دیترویت زندگی میکنند در رابطه با کمکها و فعالیتهای اجتماعی است.
*** این ساختمان تئاتر میشیگان است که در زمان شکوفایی شهر دیترویت فعالیت داشته است. فلاکت و شرایط نابسامان اقتصادی این شهر در اینجا نیز دیده میشود. از این ساختمان باقی مانده از تئاتر به عنوان پارکینگ استفاده میشود.
*** شمار زیاد بیکاران از یکسو و تعداد ناکافی ماموران پلیس از سوی دیگر باعث افزایش میزان تبهکاری و جرائم در این شهر شده است. هم اکنون میزان قتل در این شهر همانند میزان آن در ۴۰ سال پیش است.
*** از ماه مارس ۲۰۱۳ کیوون اور (Keyvon Orr) مسئول رسیدگی به ورشکستگی شهر دیترویت شده است. یکی از موفقیتهای او این بود که بازنشستگان و معلمها را قانع کرد که کاهش حقوق خود را بپذیرند. حال قرار است که بخشی از این پولها به زیرساختهای شهری دیترویت اختصاص یابد.
*** شهر دیترویت قدرت مالی برای نگه داشتن بسیاری از نهادهای شهری را ندارد. برای مثال برخی از کلیساها بسته و مدارس با هم ادغام شدهاند. برخی از بیمارستانها نیز بسته شدهاند، این امر عواقبی وخیم در پی داشته است. بیماران اورژانس میبایست بیش از ۱ ساعت منتظر دکتر شوند.
*** در زمان جنگ حهانی دوم شهر دیترویت یک موتور بزرگ اقتصادی به شمار میرفت. در این شهر هواپیما و تانک ساخته میشد. اما سپس کارخانههایی همچون فورد از این شهر رفتند و این باعث شد که درآمد مالیاتی این شهر به شدت کاهش پیدا کند. بدهکاری شهر دیترویت در حال حاضر بالغ بر ۱۸ میلیارد دلار است.
در همین حال یک کارشناس مسایل اقتصادی در لندن، تاکید کرد احتمال کشیده شدن بحران ورشکستگی شهر دیترویت آمریکا به دیگر شهرها و تبدیل شدن آن به بحران سیاسی و اجتماعی در این کشور وجود دارد.
دکتر ناصر قلاوون در مصاحبه با شبکه تلویزیونی بی بی سی عربی، درباره اعلام ورشکستگی شهر دیترویت آمریکا گفت: خبر ورشکستگی دیترویت به هیچ وجه غیرمنتظره نبود. فرماندار میشیگان چهار ماه پیش حسابرس ویژه ای را برای شورای شهر دیترویت تعیین کرده بود. بنابراین اعلام ورشکستگی دیترویت قابل پیش بینی بود. علنی شدن ورشکستگی این شهر در شرایط کنونی بیشتر جنبه سیاسی و نه اداری دارد. بدهی های شهرداری دیترویت به بیش از بیست میلیارد دلار میرسد./110
۰۴/۱۰/۱۳۹۳ - ۱۸:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]