تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگهاى زیربناى اسلام سه چیز است: نماز، زکات و ولایت که هیچ یک از آنها بدون دیگرى درس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826274716




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تشکیک عربستان در بازگشت نفت ۱۰۰ دلاری |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تشکیک عربستان در بازگشت نفت ۱۰۰ دلاری
هرچند که رشد اقتصادی آمریکا سیگنال افزایش تقاضای نفت را به بازار فرستاده، اما مازاد عرضه در حال حاضر و طبق پیش‌بینی موسسات معتبر طی 6 ماه آینده به قدری زیاد است که افزایش تقاضا از سوی یک کشور به تنهایی نمی‎تواند این میزان مازاد عرضه را جذب کند.
کد خبر: ۴۶۰۸۴۱
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۳ - ۰۶:۳۱ - 25 December 2014


افزایش چشمگیر رشد اقتصادی آمریکا نیز نتوانست بازار نفت را مجبور به صعود کند. روز سه‌شنبه که خبر رشد 5 درصدی اقتصاد آمریکا منتشر شد، قیمت نفت با بیش از یک دلار صعود در بشکه مواجه شد.


به گزارش دنیای اقتصاد، روز گذشته تا لحظه تنظیم این گزارش(ساعت 16 به وقت تهران) قیمت نفت کاهش داشته است. افت روز گذشته قیمت نفت علاوه بر اینکه متاثر از عوامل جانبی رشد اقتصادی آمریکا بود، به گفته وزیر نفت عربستان مبنی بر اینکه حتی اگر قیمت نفت به زیر 20 دلار برسد باز تولید خود را کاهش نمی‌دهد، مربوط می‌شد. در واقع فعالان بازار مطمئن شدند که حتی با افت بیشتر قیمت نفت مازاد عرضه کاهش نمی‌یابد.


دیروز بهای هر بشکه نفت خام آمریکا با بیش از یک دلار کاهش به 1 /56 دلار رسید. هر بشکه نفت برنت نیز در بازار لندن با کاهش یک دلاری به قیمت 66/60 دلار معامله شد. این در حالی است که اوپک بهای سبد نفتی این سازمان روز سه‌شنبه در آخرین به‌روز‌رسانی سایت خود 9/56 دلار اعلام کرده است.


در واقع هرچند که رشد اقتصادی آمریکا سیگنال افزایش تقاضای نفت را به بازار فرستاده، اما مازاد عرضه در حال حاضر و طبق پیش‌بینی موسسات معتبر طی 6 ماه آینده به قدری زیاد است که افزایش تقاضا از سوی یک کشور به تنهایی نمی‎تواند این میزان مازاد عرضه را جذب کند. در واقع به غیر از آمریکا دیگر مصرف‌کنندگان بزرگ نفت از جمله کشورهای منطقه یورو، ژاپن و چین وضعیت اقتصادی مناسبی نداشته و امیدی به افزایش تقاضا از سوی این کشورها نیست.


از سویی رشد اقتصادی آمریکا از دو جهت تاثیر منفی بر قیمت نفت دارد. افزایش رشد اقتصادی آمریکا موجب افزایش ارزش دلار شده است، از آنجا که معاملات نفت با دلار آمریکا انجام می‌شود افزایش ارزش دلار موجب افت بهای نفت می‌شود. در عین حال بازار نفت همچنان بازاری موازی با بورس‌های جهانی محسوب می‌شود. از آنجا که افزایش رشد اقتصادی آمریکا موجب رشد بورس این کشور شده است، بسیاری از سرمایه‌ها از بازار نفت خارج شده و به بازار سهام این کشور رجوع می‌کنند که این نیز موجب افت بیشتر قیمت نفت شده است.


 رویا شدن نفت 100 دلاری


جدا از تاثیر اخبار اقتصادی آمریکا، اخبار اوپک همچنان به عنوان یکی از مهم‌ترین مسائل اثر‌گذار بر نفت مطرح است. در حالی که کاهش قیمت نفت کشورهای تولید‌کننده نفت را تحت تاثیر قرار داده است، اما عربستان و برخی دیگر از کشورهای عضو اوپک همچنان مخالف کاهش عرضه نفت این سازمان هستند. علی النعیمی، وزیر نفت عربستان که طی چند ماه اخیر بیش از هر سیاستمداری در صدر خبرها بوده است، اعلام کرد که حتی اگر قیمت نفت به زیر 20 دلار هم برسد تولید نفت عربستان را کاهش نمی‌دهد. عربستان، کویت، امارات و قطر کشورهایی بودند که در نشست اخیر اوپک در روز ششم ماه گذشته، با کاهش سطح تولید نفت اوپک به منظور کاهش مازاد عرضه و افزایش قیمت مخالفت کردند و موجب افت 20 درصدی ارزش نفت از آن زمان تا کنون شدند. با تداوم کاهش سریع بهای نفت برخی گمانه‌زنی‌ها بر سر اینکه کشورهای اوپکی تاب چنین کاهشی را نداشته و مجبور به کاهش تولید می‌شوند، قوت گرفت، اما عربستان و دیگر کشورهای همراهش طی هفته‌های اخیر بارها تکرار کرده‌اند که قصد کاهش تولید ندارند.
النعیمی گفته است که به عنوان سیاست نفتی اوپک، من اعضای سازمان و حتی دبیرکل اوپک را قانع کردم که بدون توجه به قیمت نفت، کاهش سطح تولید به نفع تولیدکنندگان اوپک نیست و اهمیتی هم ندارد که قیمت نفت بشکه‌ای ٢٠ دلار باشد یا ٤٠ یا ٥٠ یا ٦٠ دلار. وی در عین حال تصریح کرد: به نظر من، بهای نفت هرگز به سطح ١٠٠ دلار باز نخواهد گشت.


 تداوم پیش‌بینی افت قیمت نفت


رویترز بر اساس نظر‌سنجی از 30 اقتصاددان و تحلیلگر بازار میانگین قیمت نفت برنت در سال 2015 را 74 دلار در هر بشکه اعلام کرد که از پیش‌بینی سابق این خبرگزاری 5 /8 دلار کمتر است.
بر اساس این نظر سنجی، بهای نفت برنت در سال 2016 به بیش از 80 دلار در هر بشکه خواهد رسید. این در حالی است که پیش از این آژانس بین‌المللی انرژی و اداره اطلاعات انرژی آمریکا متوسط قیمت نفت در سال آینده را 68 دلار دربشکه اعلام کردند.


این سایت خبری با اعلام میانگین قیمتی 7/ 68 دلاری برای نفت خام آمریکا در سال آینده و قیمت 9/ 74 دلاری در سال 2016 اعلام کرد بهای نفت در نیمه اول سال 2015 همچنان روند نزولی داشته، اما در نیمه دوم سال که تولیدات غیر‌اوپکی‌ها متاثر از کاهش قیمت نفت کاهش پیدا کرد، دوباره صعودی می‌شود، البته چنین روندی بارها از سوی موسسات گوناگون انرژی پیش‌بینی شده است.


رویترز در این خصوص نوشت: ماه گذشته اوپک با تصمیم به حفظ سقف تولید خود به مقابله با رشد تولید غیراوپکی‌ها به‌خصوص تولیدکنندگان نفت شیل در آمریکا برخاست و همین مساله موجب افت شدید قیمت‌ها شد. به گفته تحلیلگران شرکت‌کننده در این نظر‌سنجی، افت قیمت نفت مادامی که سرمایه‌گذاری در شیل جذابیت خود را از دست ندهد، ادامه خواهد داشت.


یکی از تحلیلگران بانک بزرگ ANZ استرالیا به رویترز گفت: ما فکر می‌کردیم کف قیمت نفت 60 دلار خواهد بود. قیمتی که در آن رشد تولید نفت شیل در تنگنا قرار می‌گیرد. به نظر می‌رسد هزینه تولید نفت نامتعارف کانادا و آمریکا کاهش یافته، هرچند که تاثیر کاهش سرمایه‌گذاری‌ها 6 تا 12‌ ماه طول می‌کشد تا آشکار شود.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن