واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سودای صعود نرخ دلار در سر دلالان/ سرمایههایی که از حافظ به استانبول میروند
این روزها با تغییرات نرخ ارز و البته تشدید کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی، سودای صعود نرخ دلار خیلیها را از حافظ به استانبول میکشاند، تا شاید خاطرات ارزی سال 91 باز هم تکرار شده و خانوارهای ایرانی که مامنی برای نگهداشت سرمایههای خود ندارند، بتوانند از این نوسانات، سودی نصیب خود کنند.
کد خبر: ۴۶۰۶۲۲
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۳ - 24 December 2014
این روزها با تغییرات نرخ ارز و البته تشدید کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی، سودای صعود نرخ دلار خیلیها را از حافظ به استانبول میکشاند، تا شاید خاطرات ارزی سال 91 باز هم تکرار شده و خانوارهای ایرانی که مامنی برای نگهداشت سرمایههای خود ندارند، بتوانند از این نوسانات، سودی نصیب خود کنند.
به گزارش تابناک اقتصادی، این روزها چهارراه استانبول، مرکز اصلی خرید و فروش دلار در پایتخت ایران، شاهد رفت و آمد مردمانی است که در سر، سودای افزایش قیمت دلار را در سر دارند تا شاید از رهگذر نوسانات نرخ دلار، سودی را عاید خود کنند.
شاید این روزها اگر از این چهارراه استانبول به سمت میدان فردوسی قدمی بزنیم، بیشتر از هر روز دیگری شاهد عبور و مرور مردمانی هستیم که اگرچه سرمایه های اندکی دارند، اما به دنبال سودهایی هستند که تداعی خاطرات ارزی سال 91 را می کند، روزهایی که بسیاری توانستند با خرید دلار و سکه، حداقل بخشی از افزایش هزینه های خود را جبران کرده و بار تورمی ناشی از تحمیل سیاستهای اقتصادی به دوش خود را اندکی راحت تر جابجا کنند.
اما اکنون، آنها باز هم با کاهش قیمت نفت و بالا رفتن نرخ دلار در بازار، ترجیح داده اند که سرمایه های خود را از بازارهای دیگر حتی مسکن، بیرون کشیده و به سمتی بروند که ذخیره سازی دلار را در دستور کار قرار دهند، این جا است که بازار دلالی دلالان هم گرم می شود و بیش از هر روز دیگری می توانیم ریال به دست هایی را در حاشیه پیاده روها مشاهده کنیم که دلار می دهند و ریال می گیرند.
از سوی دیگر، خبرها حکایت از آن دارد که صف های متراکم برای فروش برخی سهام ها که برای عامه مردم جذابیت بیشتری داشته، در بورس تشکیل شده و همین امر، عامل سقوط شاخص شده است، چراکه مردم ترجیح می دهند که سرمایه های خود را در بازارهای جذاب دیگری مثل سکه سرمایه گذاری کنند.
در این میان دولتمردان حسن روحانی، افزایش نرخ دلار را مقطعی دانسته و البته به مردم این اطمینان را هم می دهند که بازار ارز تلاطم جدی نخواهد داشت و این نوسانات هم ناشی از هیجاناتی است که برخی خریداران به بازار وارد کرده و فکر می کنند که شاید بازار ارز بتواند برای آنها سودآوری داشته باشد.
البته این رفتار مردم آلارم های خوبی را به دولتمردان می دهد، به این معنا که اقتصاد هنوز نتوانسته از شکوفایی و رونق لازم برخوردار باشد که سرمایه ها در بخش های تولیدی جذب شود، بلکه بازار دلالی بر اثر اقتصاد بیمار ایران، هنوز هم جذابیت های خاص خود را دارد.
نکته حائز اهمیت دیگر این است که با دستورات و تاکیدات بانک مرکزی در روزهای گذشته مبنی بر کنترل نرخ سود بانکی، باز هم این بیم وجود دارد که سپرده گذاران وارد بازار جذاب واسطه گری شوند و پول های خود را به بانکها نسپارند، یا حتی در پله ای بالاتر، پول های خود را از بانکها بیرون کشیده و روانه فعالیت های سوداگرانه اما سودده کنند.
به هرحال به نظر می رسد که قیمت دلار، نرخ سود بانکی و اقتصاد ناشکوفا و همچنان در رکود ایران، سودای واسطه گری را باز هم زنده کرده است و این دلالان هستند که شاخک هایشان برای کسب سود بیشتر به حرکت درآمده و البته چهارراه استانبول را برای فعالیت های سوداگرانه خود انتخاب کرده اند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]