واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: خودکشی زنان ایزدی برای رهایی از داعش/ روایت زنان ایزدی از بردگی جنسی
سازمان عفو بین الملل اعلام کرد که اقدام گروه تروریستی داعش در بردگی گرفتن جنسی زنان و دختران ایزدی باعث شده است که آنها دست به خودکشی بزنند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، سازمان عفو بین الملل در گزارش خود آورده است: بیشتر این دختران که در بازار النخاسه داعش برای خرید و فروش عرضه می شوند، به سن بلوغ نرسیده اند و با وجود اینکه در بین آنها دختران نوجوان هستند اما آنها نیز از این برد گی در امان نمانده اند.
عناصر گروه تروریستی داعش از ماه ژوئن مناطقی در شمال و غرب عراق را به کنترل خود درآورده است."دوناتیلا روویرا" مشاور ارشد بحرا ها در سازمان عفو بین الملل در این گزارش گفت: عمر بسیاری از دختران جوانی که قربانی بردگی جنسی شده اند، 14 یا 15 سال یا کمتر است.
این گزارش افزود: یک دختر جوان به نام جیلان 19 ساله از ترس مورد تجاوز قرار گرفتن خودکشی کرده است. این مطلب را خواهر این دختر بیان کرد.
یکی از زنان ایزادی ربوده شده توسط گروه داعش که بعدا توانست از دست این گروه فرار کند، این حادثه را تایید می کند.وی گفت: "یک روز، به ما لباس هایی نظیر لباس های رقص دادند و از ما خواستند که دوش بگیریم و این لباس ها را به تن کنیم. جیلان در حمام خودکشی کرد".
این زن افزود: "این دختر پس از بریدن رگ دستش، خود را دار زد. او بسیار زیبا بود. فکر می کنم می دانست که با یک مرد به مکان دیگری برده خواهد شد و به همین دلیل، خودش را کشت".
یک گروگان زن دیگر نیز به سازمان عفو بین الملل گفت که وی به همراه خواهرش برای فرار از ازدواج اجباری دست به خودکشی زده است.
سازمان عفو بین الملل در گزارش خود آورده است: اکثر کسانی که زنان و دختران را به بردگی جنسی برده اند از عناصر گروه داعش یا برخی طرفداران این گروه بوده اند.
روویرا گفت: آثار جسمی و روانی اقدامات خشونت آمیز جنسی که این زنان را ویران کرده است، فاجعه بار است. بسیاری از آنها شکنجه شده اند و مانند برده با آنها رفتار شده است. حتی کسانی که توانسته اند فرار کنند، همچنان از آثار روانی عمیق این امر رنج می برند.
روایت زنان ایزدی از بردگی جنسی پیروان آیین ایزدی در عراق میگویند ۳۵۰۰ نفر از زنان و دختران آنها هنوز در اسارت عناصر گروه تروریستی داعش هستند و با بسیاری از آنها همچون بردههای جنسی رفتار میشود.
تعداد کمی از آنها که موفق به فرار شدهاند، روایتهای تکاندهندهای از دوران اسارتشان دارند.
یک روز گرم نیمه تابستان خانواده «حنان» مثل بسیاری از خانوادههای ساکن شهر سنجار (شنگال) از حمله نیروهای داعش غافلگیر شدند.
حنان میگوید که آن روز همه تا آنجا که دستشان میرسید بار و بنهشان را بستند تا فرار کنند. همه در خیابان میدویدند و فریاد میزدند و صفیر گلولهها از هر طرف شنیده میشد.
«حنان» نام واقعی او نیست. هیچ یک از زنان و دختران ایزدی که قبلا اسیر داعش بودند نخواستند که نام واقعیشان فاش شود.
وی میگوید آن روز تروریستها، جادههای اطراف سنجار را بسته بودند. همه را به داخل شهر بازگرداندند و آنجا زنان و دختران را از بقیه جدا کردند. «بیست تا بودند با ریش بلند و تفنگ. گفتند که ما را به موصل میبرند. اعتراض کردیم. ما را زدند و به زور سوار ماشین کردند.» در موصل او را به همراه زنان دیگر به یک سالن ورزشی و بعد از چند هفته به یک تالار عروسی بردند. ۲۰۰ زن و دختر را یک جا جمع کرده بودند. آنجا در واقع بازار فروش برده بود. اعضای داعش میآمدند و انتخاب میکردند.
«جرات نمیکردیم به صورتشان نگاه کنیم. وحشت کرده بودیم... برای اینکه ما را بترسانند، شلیک میکردند. میخواستیم خودمان را بکشیم اما راهی پیدا نمیکردیم.» حنان میگوید یکی از دخترها بالاخره خودش را کشت. رگش را زد. نگذاشتند کمکش کنیم. همه را به اتاقی بردند و در را قفل کردند. گفتند «مهم نیست، جنازهاش را یک جایی پرت میکنیم». حنان میگوید دختران جوانتر را زودتر میبردند، بیشترشان را به رقه در سوریه میفرستادند. بالاخره نوبت خود او هم رسید. هفت نفرشان را به اتاقی بردند که ظاهرا قرار بود از آنجا به رقه بفرستند. از میان آنها بعضی را برای تجاوز و آزار جنسی میبردند و برمیگرداندند.
«خما» که در چادری در اردوگاههای پناهجویان زندگی میکند، یکی از زنان ایزدی است که بعد از ربودن او را به شهر رقه فرستادند. خما فرار نکرد ولی در نهایت خانوادهاش با پرداخت باجی معادل ۳ هزار دلار به داعش آزادیاش را خریدند.
او سی ساله است و شرم و وحشتی را که در روز فروختنش به عنوان برده بر او غالب شده بود فراموش نکرده است. قیمتی را هم که برای فروشش توافق شد به یاد دارد.
«دسته دسته برای خرید زنها میآمدند. نمیتوانستیم درست بخوابیم، چون هر وقتی از روز و شب ممکن بود بیایند... گاهی دخترها را کتکخورده و زخمی بر میگرداندند. بهتر که میشدند دوباره آنها را میفروختند.»
«گریه و زاری و التماس اثری نداشت. پولها را یکی از شیخهای داعش میگرفت. یکی از آنها ۱۵ هزار دینار عراقی (۱۳ دلار) نشانمان داد و گفت: همین قدر میارزید.»
خما و دخترخالهاش را تروریستهایی با خود برد که گذرنامه غربی داشت. پنج زن و دختر ایزدی دیگر هم در خانهاش بودند. ازدواج کرده بود و همسرش هم با او زندگی میکرد.
قصد داشت با دو نفر از زنان اسیر ایزدی هم ازدواج کند و بقیه از جمله خما را به کنیزی بگیرد.
خما میگوید همسرش به وضوح از این وضعیت ناراضی بود. اما مشکلات دیگری هم وجود داشت.
جنار که در کنار خواهر سیزده سالهاش نشسته، میگوید «وقتی موصل بودیم چند بار تلاش کردند ما را از هم جدا کنند، اما نگذاشتیم این کار را بکنند.» «مردی را که میخواست ما را بخرد میشناختیم. قبل از حمله داعش کارگر بود و بارها به خانهمان آمده بود. ولی آنجا در موصل امیر شده بود... از او خواستیم که ما را از هم جدا نکند و او هم موافقت کرد. کاش میتوانستم همهشان را تکه تکه کنم.» «خیضر دلمه» فعال ایزدی گروه تکفیری داعش را متهم میکند که از ابتدا برای پاکسازی فرهنگ، مذهب و دودمان ایزدیها برنامه داشته است. وی گفت که الگوی کارشان مشابه بود. زنان را به تعداد زیاد یک جا جمع میکردند و بعد به عنوان غنیمت جنگی آنها را تقسیم میکردند. حق انتخاب، اول با عناصر تکفیری خارجی بود و بعد با رهبران محلی. منبع: مشرق
سه شنبه ۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]