پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850964058
بررسى شش واقعه كه در تعيين وفات پيامبر(ص) نقش دارند
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: بررسى شش واقعه كه در تعيين وفات پيامبر(ص) نقش دارند
تعيين روز عرفه كه نهم ذىحجه است مى تواند ما را در تشخيص دقيق تاريخ وفات پيامبر(ص) كمك نمايد و اين يكى از شاخصه هاى مهم اين بحث به شمار مى آيد چون نظر مشهور و معروف اهل سنت بلكه اجماع آنان بر اين است كه عرفه روز جمعه بوده است.
به گزارش نامه نیوز،
واقعه اول: خارج شدن پيامبر(ص) براى حجه الوداع
در اواخر ذیقعده سال دهم هجرى، پيامبر(ص) به اتفاق جمع زيادى از مسلمانان، براى انجام مراسم حج از مدينه خارج شدند، كه اين حج به «حجه الوداع» يا «حجه الاسلام» مشهور گشت. اما در مورد اين كه به طور دقيق پيامبر(ص) در چه روزى و چندم ماه ذىقعده از مدينه خارج شدند قول واحدى وجود ندارد. مشهورترين قول نزد اهل سنت آن است كه پيامبر(ص) پنج روز به جاى مانده از ذىقعده «پنج روز قبل از آغاز ذىحجه» از مدينه خارج شدند كه اين روز را نيز بيشتر مورخان روز «شنبه» دانسته اند و برخى ديگر آن را روز «پنج شنبه» ذكر كرده اند. واقدى در اين باره مى گويد:
«پيامبر(ص) در روز شنبه پنج روز به جاى مانده از ذىقعده از مدينه خارج شدند.» و سپس مى گويد: «و هذا الثبت عندنا»
از سوى شيعه نيز شيخ مفيد تاريخ خارج شدن پيامبر(ص) را پنج روز به جاى مانده از ذىقعده ذكر كرده است كه از اين جهت موافق قول مشهور اهل سنت است ولى هيچ اشاره اى به اين كه به طور دقيق در چه روزى از هفته بود نكرده است. اما در صحيحه معاويه بن عمار و حلبى از امام صادق(ع) زمان خارج شدن پيامبر(ص) براى حجه الوداع چهار روز مانده به ذىحجه بيان شده است بدون اين كه روز آن مشخص شده باشد.
قدر مسلم آن است كه روز خارج شدن پيامبر(ص) از مدينه براى حجه الوداع روز جمعه نبوده است; به دليل اين كه رواياتى از جمله روايت انس بيان كننده اين مطلب مى باشند كه پيامبر(ص) نماز ظهر را در مدينه خواندند و سپس به قصد حج حركت كردند; درحالى كه اگر روز جمعه مى بود مى بايست نماز جمعه خوانده مى شد نه نماز ظهر بنابراين آن روز يا شنبه بوده و يا پنج شنبه; چنان كه در رواياتى به اين دو روز اشاره شده است. از طرف ديگر مشخص شدن روز عرفه نيز نقش مهمى در تعيين روز خارج شدن پيامبر(ص) دارد زيرا اگر روز عرفه جمعه باشد در نتيجه اول ذىحجه پنج شنبه خواهد بود و پنج روز قبل از آن نيز روز شنبه است. پس بنابر نظريه مشهور اهل سنت حتما بايد روز خارج شدن پيامبر(ص) را روز شنبه بدانيم نه پنج شنبه همان طور كه ابن كثير نيز به همين نتيجه رسيده است.
اما از جانب شيعه چون به روز خاصى اشاره نشده است بايد با توجه به نظريه آنان در ساير وقايع روزى را براى خارج شدن پيامبر(ص) در نظر گرفت. درباره اين كه بنابر قول شيخ مفيد. تاريخ خارج شدن پيامبر(ص) پنج روز به جاى مانده از ذىقعده بوده و در صحيحه عمار و حلبى چهار روز به جاى مانده از آن ذكر شده است مى توان اختلاف اين دو قول را با توجه به ناقص يا كامل بودن ماه ذىقعده برطرف كرد.
واقعه دوم: روز عرفه (در حجه الوداع)
تعيين روز عرفه كه نهم ذىحجه است مى تواند ما را در تشخيص دقيق تاريخ وفات پيامبر(ص) كمك نمايد و اين يكى از شاخصه هاى مهم اين بحث به شمار مى آيد چون نظر مشهور و معروف اهل سنت بلكه اجماع آنان بر اين است كه عرفه روز جمعه بوده است. اين امر ظاهرا به دليل روايتى است كه از خليفه دوم عمر دراين باره بيان شده است.
پس با مبنا قرار دادن اين امر مى توان جميع اقوال اهل سنت را درباره تاريخ وفات پيامبر(ص) مورد بررسى قرار داد. از طريق شيعه نيز رواياتى از امامان(ع) نقل شده است كه عرفه را روز جمعه دانسته اند ولى هيچ يك از اين روايات از لحاظ سند صحيح نيستند افزون بر اين با روايات صحيحه اى كه روز غدير را مشخص مى كنند در تعارض مى باشند زيرا اگر عرفه يعنى نهم ذیحجه جمعه باشد ديگر هيجدهم ذیحجه جمعه و يا پنج شنبه نخواهد بود.
واقعه سوم: زمان نازل شدن آيه اكمال و فاصله آن تا وفات پيامبر(ص)
مشهور و معروف نزد اهل سنت درباره نزول آيه اكمال اين است كه اين آيه در روز عرفه كه روز جمعه بوده نازل شده است و فاصله آن تا وفات پيامبر(ص) 81 روز است. اما از ديدگاه شيعه با توجه به رواياتى كه در اين زمينه وجود دارد در مجموع مى توان گفت: اين آيه و آيه تبليغ به تمامه يا جزء به جزء در چندين مرتبه بر پيامبر(ص) نازل شده و پيامبر(ص) پس از نازل شدن قسمت آخر آيه يعنى: «و الله يعصمك من الناس»، در غديرخم مردم را جمع نمودند و رسالت الهى خويش را در معرفى حضرت على(ع) به عنوان جانشين خود انجام دادند. از نظر شيعه، هيچ ترديدى در نزول آيه اكمال در غدير نيست ولى امكان نزول قبلى آن را نيز نفى نمى كنند. شيخ مفيد دراين باره مى گويد: «قبلا دراين باره بر پيامبر(ص) وحى نازل شده بود ولى وقت ابلاغ آن معين نگرديد و هنگامى كه به غديرخم رسيدند آيه تبليغ نازل شد».
بنابراين، از نظر شيعه، مخالفتى در اصل نزول آيه اكمال در عرفه نيست ولى بحث در اين است كه از ديدگاه شيعه، عرفه نمى تواند در روز جمعه بوده باشد، زيرا با جمعه بودن غدير سازگار نيست.
واقعه چهارم: روز غديرخم
واقعه غديرخم كه به هنگام مراجعت پيامبر(ص) از حجه الوداع رخ داد از ديدگاه شيعه از جمله مهم ترين مسائل تاريخ اسلام است زيرا در آن واقعه پيامبر اسلام(ص) از طرف خداوند مكلف شد تا على(ع) را به جانشينى خود معرفى كند و پيامبر(ص) نيز دستور توقف در آن منطقه را داده و پس از خطبه اى طولانى فرمودند: «من كنت مولاه فعلى مولاه»يا «من كنت مولاه فهذا على مولاه».
طرق نقل روايات اين واقعه آن قدر زياد است كه مى توان گفت فراتر از حد تواتر است. با اين وجود اكثر كتب تاريخى اهل سنت (كه ما از آن ها به عنوان منابع اصلى بهره مى گيريم) با اين كه تمام جزئيات وقايع حجه الوداع را ذكر كرده اند ولى اشاره اى به اين واقعه عظيم نكرده اند!
در اين ميان تنها ابن كثير در «البدايه و النهايه« به بحث يك طرفه اى دراين باره پرداخته است و بنا به نظر وى واقعه غديرخم در 18 ذىحجه و در روز يك شنبه بوده است كه ظاهرا وى روز يك شنبه را با توجه به محاسبه و قراردادن روز عرفه در جمعه به دست آورده است.
درباره تعيين روز غديرخم بايد گفت: شكى نيست كه واقعه غديرخم در 18 ذىحجه سال دهم هجرى اتفاق افتاده است ولى اين كه در چه روزى بوده بنا به رواياتى كه دراين باره وجود دارد از دو حال خارج نيست: يا پنج شنبه بوده است و يا جمعه چنان كه در روايتى كه از ابوسعيد خدرى ـ به طرق مختلف ـ نقل شده است روز پنج شنبه به عنوان روز واقعه غديرخم معرفى گرديده است.علامه امينى نيز در كتاب الغدير روز واقعه غديرخم را پنج شنبه ذكر كرده است. اما در صحيحه ابن ابى عمير از امام صادق(ع) نقل شده است كه:
واقعه غديرخم در 18 ذىحجه كه روز جمعه بوده اتفاق افتاده است. متن آن حديث چنين است: «و يوم غدير افضل الاعياد و هو الثامن عشر من ذىالحجه و كان يوم الجمعه». بديهى است روايت صحيحه كه واقعه غديرخم را در روز جمعه مى داند به جهت رجحان سندى مقبول است. پس به نظر ما روزى كه واقعه غديرخم در آن اتفاق افتاده روز جمعه بوده است.
واقعه پنجم: شروع بيمارى پيامبر(ص) و مدت آن
«واقدى» دراين باره دو روايت نقل كرده است كه هر دو روايت شروع بيمارى پيامبر(ص) را روز چهارشنبه دانسته است ولى در يك روايت تاريخ شروع بيمارى «19 صفر» و در ديگرى «آخر صفر» ذكر شده است ولى مدت بيمارى در هر دو روايت 13 روز ذكر شده است كه با اين حساب بر اساس روايت اول وفات پيامبر(ص) در «دوم ربيع الاول» و بر اساس روايت دوم «دوازدهم ربيع الاول» خواهد بود.
«سليمان بن طرخان تميمى» شروع بيمارى را روز «شنبه 22 صفر» و وفات را در روز دوشنبه 2 ربيع الاول دانسته است. بنابراين، مدت بيمارى پيامبر(ص) ده روز خواهد بود. بيهقى نيز مدت بيمارى پيامبر(ص) را ده روز دانسته است.
دراين باره روايات بسيارى موجود است كه فقط به ذكر بيمار شدن پيامبر(ص) پرداخته اند بدون اين كه متذكر زمان و مدت آن شده باشند. تنها بعضى از اين روايات ذكر مى كنند كه كه بيمارى پيامبر(ص) پس از استغفار براى اهل بقيع و مراجعت به منزل شروع شده است.
واقعه ششم: روز وفات پيامبر(ص)
اساسى ترين مطلب كه مورد اتفاق شيعه و سنى است، اين است كه وفات پيامبر(ص) در روز «دوشنبه» بوده است. اين موضوع يقينى ترين امر در تشخيص تاريخ وفات پيامبر(ص) است. پس بر اين اصل تكيه مى شود و هر روايت و قولى كه نتيجه اش غير از وفات در روز دوشنبه باشد، به كلى مردود خواهد بود.
ما در اثبات اين امر كه وفات پيامبر(ص) روز دوشنبه بوده است، به چند نمونه از اقوال اشاره مى كنيم: طبرى در اين باره مى گويد:
«فلاخلاف بين اهل العلم بالاخبار فيه انه كان يوم الاثنين من شهر ربيع الاول».
ابن سعد در «الطبقات الكبرى» نه روايت در اين باره نقل كرده است كه همگى وفات را روز دوشنبه ذكر كرده اند. ابن اسحاق نيز وفات پيامبر(ص) را روز دوشنبه دانسته است. هم چنين يعقوبى و شيخ مفيد نيز وفات پيامبر(ص) را روز دوشنبه ذكر كرده اند. در مجموع هيچ ترديدى در اين كه وفات پيامبر(ص) روز دوشنبه بوده است، وجود ندارد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
انتخابات در آمریکا خانوادگی میشود! / به باور مردم آمریکا آنها نقشی در تعیین سیاستها ندارند
انتخابات در آمریکا خانوادگی میشود به باور مردم آمریکا آنها نقشی در تعیین سیاستها ندارند پس از رئیس جمهور شدن بوش پدر و پسر اینک نوبت جب بوش دیگر برادر بوش است که به ریاست جمهوری آمریکا برگزیده شود به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جب بوش برادر کوچک جرج دیلیو بوش کهمعاون سیاسی انتظامی فرمانداری ورامین: امدادگران هلال احمر نقش مهی در کاهش تلفات بلایای طبیعی بر عهده دارند
معاون سیاسی انتظامی فرمانداری ورامین امدادگران هلال احمر نقش مهی در کاهش تلفات بلایای طبیعی بر عهده دارندمعاون سیاسی انتظامی فرمانداری ورامین گفت امدادگران هلال احمر نقش مهی در کاهش تلفات بلایای طبیعی بر عهده دارند و این نقش باید در کل جامعه تعمیم داده شود به گزارش خبرگزاری فاردر سینمای ایران دستمزد بالا تعیین کننده است یا نقش خوب؟
در گفتگو با هنرمندان در سینمای ایران دستمزد بالا تعیین کننده است یا نقش خوب تهران - ایرنا - به گزارش سایت خبری پارسینه بنا به گفته این تهیه-کننده یکی از اتفاقات جدید این روزها این است که برخی از بازیگران صاحب نام سینما بدون آنکه نقش پیشنهادی برایشان حائز اهمیت باشد صرفا به دن28صفر مصیبت جانسوز وفات پیامبر اکرم (ص)
قم 28صفر مصیبت جانسوز وفات پیامبر اکرم ص پیامبر اکرم ص پس از بیست و سه سال دعوت و مجاهدت در 28 صفر وفات یافت به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران قم پیامبر اکرم ص پس از بیست و سه سال دعوت و مجاهدت و ابلاغ پیام الهی و پس از فراز و نشیبهای فراوان در راه انجام رسالت بزرگ خبه مناسبت سالروز وفات پیامبر اکرم(ص)، شهادت امام حسن(ع) و امام رضا(ع) برنامه «روضه خورشید» از رادیو
به مناسبت سالروز وفات پیامبر اکرم ص شهادت امام حسن ع و امام رضا ع برنامه روضه خورشید از رادیو معارف پخش میشودمدیر گروه معارف و علوم اهلبیت ع رادیو معارف از پخش برنامه روضه خورشید به مناسبت سالروز وفات پیامبر اکرم ص شهادت امام حسن ع و شهادت امام رضا ع خبر داد حجتالاسلادانش آموزان نقش محوری در ترویج فرهنگ صحیح مصرف آب در خانواده ها دارند
سرپرست اداره کل اجتماعی گیلان دانش آموزان نقش محوری در ترویج فرهنگ صحیح مصرف آب در خانواده ها دارند رشت - ایرنا - سرپرست اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان با تأکید بر ضرورت استفاده صحیح از منابع آب و آموزش های لازم در این خصوص نقش دانش آموزان را در ترویج صحیح فرهنگخیرین کتابخوانی نقش موثری در توسعه فرهنگ مطالعه دارند -
حجت الاسلام هاشمی خیرین کتابخوانی نقش موثری در توسعه فرهنگ مطالعه دارند شناسهٔ خبر 2435403 چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۹ استانها > هرمزگان بندرعباس - مديركل اوقاف و امور خيريه استان هرمزگان گفت توسعه فرهنگ مطالعه و سنت حسنه وقف در ارتقای سطح فرهنگ جامعه اثر مثبت دارد به گزامدیر کل فرهنگ و ارشاد هرمزگان: دانشجویان نقش خطیری در توسعه فرهنگ دارند
مدیر کل فرهنگ و ارشاد هرمزگان دانشجویان نقش خطیری در توسعه فرهنگ دارندمدیر کل فرهنگ و ارشاد هرمزگان با بیان اینکه دانشجو باید در تحقق توسعه اجتماعی و عمرانی جامعه خود کوشا باشد گفت دانشجویان در مناطقی همانند منطقه شرقی هرمزگان نقش خطیری در توسعه فرهنگی دارند به گزارش خبرگزاریدبیر حزب موتلفه اسلامی خراسان شمالی: دانشجویان نقش مهمی در تعالی کشور دارند
دبیر حزب موتلفه اسلامی خراسان شمالی دانشجویان نقش مهمی در تعالی کشور دارنددبیر حزب موتلفه اسلامی خراسان شمالی با یادآوری اینکه امروز دانشجویان وظیفهای سنگین را برای توسعه کشور بر عهده دارند گفت نقش مهم دانشجویان در تعالی کشور اجتناب ناپذیر و روشن است به گزارش خبرگزاری فارس ازتوطئه علیه سوریه رو به اضمحلال است/ رسانه های اسلامی نقش برجسته ای در معرفی چهره تابناک اسلام دارند
فعال رسانه ای توطئه علیه سوریه رو به اضمحلال است رسانه های اسلامی نقش برجسته ای در معرفی چهره تابناک اسلام دارند تهران - ایرنا - مدیرکل اتحادیه اطلاع رسانی عربی - اسلامی مستقر در بیروت گفت توطئه علیه سوریه رو به اضمحلال است و مقاومت ایستادگی و دعوت بر عزت و سرافرازی به یاریاصناف نقش بسزایی در شکوفایی اقتصاد جامعه بر عهده دارند
فرماندار زرندیه اصناف نقش بسزایی در شکوفایی اقتصاد جامعه بر عهده دارند خبرگزاری پانا فرماندار زرندیه با اشاره به نقش تاثیرگذار اصناف در مسائل اجتماعی اقتصادی و هر شهرستان و به تبع آن در کشور گفت اصناف و بازاریان با حرکت در کنار مسئولین و فعالیت های خود در شهرستان میتواننمجتمع های فرهنگی در فعالیت های مختلف نقش محوری دارند
مجتمع های فرهنگی در فعالیت های مختلف نقش محوری دارند جیرفت - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان گفت مجتمع های فرهنگی در فعالیت های فرهنگی اقتصادی و اجتماعی نقش محوری دارند حجت الاسلام سید احمد حسینی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه در حال حاضدانشجویان در روشنگری جامعه نقش موثری دارند
یکشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۹ نماینده مردم کرج اشتهارد فردیس و آسارا گفت آگاهی و ارتقای اندیشه دانشجویان نقش موثری در روشنگری جامعه دارد محمدجواد کولیوند در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه البرز با اشاره به فرا رسیدن 16 آذر روز دانشجو طی سخنانی اظهارشركتهای دانش بنيان در سلامت مواد غذايی نقش مهمی دارند -
انصاری شركتهای دانش بنيان در سلامت مواد غذايی نقش مهمی دارند شناسهٔ خبر 2439084 سهشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۷ استانها > زنجان زنجان-استاندار زنجان گفت اگر شركتهای دانش بنيان بتوانند به فناوری های لازم جهت اندازه گيری و تعيين سلامت بيشتر مواد غذايی دست پيدا كنند در سلامت موسینماگران نقش مهمی در معرفی ارزش های ملی مذهبی دارند
مسوول انجمن سینمای جوان بروجرد سینماگران نقش مهمی در معرفی ارزش های ملی مذهبی دارند بروجرد- ایرنا- مسوول انجمن سینمای جوان بروجرد گفت سینماگران نقش مهمی در معرفی ارزش های ملی و مذهبی کشور دارند به گزارش سه شنبه ایرنا رضا میرزایی در آیین آغاز سال تحصیلی سینماگران در محل مجتمعدانشجو و دانشگاه نقش بزرگی در تحول و پیشرفت کشور دارند
رییس دانشگاه زنجان دانشجو و دانشگاه نقش بزرگی در تحول و پیشرفت کشور دارند زنجان - ایرنا - رییس دانشگاه زنجان گفت دانشجویان و دانشگاه ها نقش و سهم بزرگی در تحول و پیشرفت کشور دارند خلیل جمشیدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود به حتم دانشجو و دانشگاه در همه زمینه هامعلمان در توسعه فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی نقش حساسی دارند
معلمان در توسعه فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی نقش حساسی دارند نهاوند – ایرنا – معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش نهاوند گفت زمینه های لازم برای گسترش تحقیق و پژوهش در نظام آموزشی باید مهیا باشد که در این زمینه معلمان از نقش حساسی برخوردار هستند به گزارش ایرنا محمد حسین دارایی ر-