محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843543119
آشنایی بیشتر با خواص بی نظیر موز
واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی:
آشنایی بیشتر با خواص بی نظیر موز موز (که در افغانستان ‘کیله’ گفته میشود) نام میوه و گیاهی با همین نام است که بومی مناطق حارهای جنوب شرق آسیا، شبه جزایر مالزی، و استرالیا است. امروزه این گیاه در تمام مناطق گرمسیری که از رطوبت مطلوبی برخوردار باشند کاشت میشود.
گیاه موز در وهله اول برای میوهاش و ضمناً برای تولید فیبر و نیز زیبایی کاشته میشود. از آنجائی که گیاه موز نسبتاً بلند و مستقیم و محکم میباشد، اشتباهاً به آن درخت میگویند، در حالی که واقعیت آن است که آنها فقط شاخههایی هستند که پس از دادن میوه خشک شده و از بین میروند. این شاخهها میتوانند به بلندی بین دو تا هشت متر برسند و برگهای آن نیز به حدود سه و نیم متر میتواند برسد. میوه موز به صورت خوشه در انتهای ساقه تشکیل میشود.
نتایج یک مطالعه جدید در کالج سلطنتی لندن نشان داده است که مصرف یک عدد موز در روز به میزان قابل توجهی خطر بروز علائم آسم را در کودکان کاهش میدهد.
فواید موز برای سلامتی
محافظ قلب
موز برای سلامت قلب بسیار مفید است. این میوه سرشار از پتاسیم است که این ماده معدنیِ الکترولیت، جریان الکتریسیته را در بدن شما منتقل می کند. این جریان الکتریسیته برای ضربان قلب حیاتی است. خوردن منظم موز همچنین از سیستم گردش خون در برابر فشارخون بالا، تصلب شرائین و سکته قلبی جلوگیری می کند. سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) از موز به عنوان داروی فشارخون و سپر حفاظتی قلب در برابر سکته و حملات قلبی یاد می کند.
داروی افسردگی و افت خُلق
در صورتی که احساس افسردگی می کنید یا از سندرم پیش از قاعدگی رنج می برید داروی شما موز است زیرا موز می تواند با کاهش افسردگی، علایم سندرم پیش از قاعدگی را نیز به حداقل برساند. موز سرشار از «تریپتوفان» است. این ماده در بدن تبدیل به ماده شیمیایی «سروتونین» می شود که یک ناقل عصبی و بهبوددهنده خلق و خو در افراد است. علاوه بر این ویتامین B۶ موجود در این میوه به داشتن خواب آرام و منیزیم نیز به آرامش عضلات کمک می کند.
بهبود گوارش و کاهش وزن
موز سرشار از فیبر خوراکی است. این ماده به حفظ تعادل وزن کمک می کند. خوردن روزانه یک عدد موز می تواند ۱۰ درصد از فیبر مورد نیاز بدن را تامین کند. علاوه بر این ویتامین B۶ موجود در موز از ابتلا به دیابت نوع ۲ جلوگیری کرده و به کاهش وزن نیز کمک می کند. در مجموع، موز یک غذای بسیار عالی برای کاهش وزن است زیرا علاوه بر داشتن طعم شیرین، سیرکننده هم هست و در نتیجه اشتها را فرو می نشاند. این میوه همچنین به تعادل قندخون در طول مدت ورزش کردن و فعالیت های جسمانی کمک می کند.
بینایی
اگرچه خاصیت هویج بیش از سایر خوراکی ها برای چشم زبانزد شده اما باید بدانید که موز نیز به همین نسبت برای چشم ها خاصیت دارد. موز حاوی مقدار اندک اما مورد نیاز ویتامین «آ» برای بدن است که این میزان برای حفاظت از چشم ها، حفظ بینایی و همینطور بهبود بینایی در شب حیاتی است. ویتامین آ محتوی ترکیباتی است که از غشاء اطراف چشم محافظت می کند. این ترکیبات همچنین تشکیل دهنده پروتئین هایی هستند که نور را به قرنیه چشم منتقل می کنند. موز نیز مانند سایر میوه ها به جلوگیری از تحلیل و ضعف عضلانی کمک می کند.
استحکام استخوان ها
موز اگرچه سرشار از کلسیم نیست اما با این حال به دلیل املاحی که در مجموع دارد برای استحکام استخوان ها مفید است. موز حاوی مقدار فراوانی «فروکتوالیگوساکارید» است که این ماده، پروبیوتیک های مفید برای دستگاه گوارش را به تحرک وامی دارد. فروکتوالیگوساکارید همچنین قابلیت جذب کلسیم در بدن را تقویت می کند.
سرطان
برخی شواهد نشان می دهد مصرف متعادل موز احتمال ابتلا به سرطان کلیه را کاهش می دهد. نتایج یک مطالعه که در سال ۲۰۰۵ میلادی در سوئد انجام شد نشان داد زنانی که بیش از ۷۵ وعده میوه و سبزیجات مصرف می کنند، خطر ابتلا به سرطان کلیه در آنها ۴۰ درصد کاهش می یابد. در میان این میوه ها موز جزو موثرترین آنها معرفی شده است. زنانی که در هفته چهار تا شش عدد موز می خورند خطر ابتلا به سرطان کلیه در آنها به نصف کاهش می یابد. موز به دلیل دارا بودن ترکیبات آنتی اکسیدان «فنولیک» در پیشگیری از ابتلا به سرطان کلیه بسیار مفید است.
پوست موز، خوراکی یا سمی
شاید شناخته شده ترین و متداول ترین خطری که از پوست موز به ذهن می رسد سرخوردن روی آن است اما باید بدانید که پوست موز سمی نیست و در واقع یک خوراکی سرشار از مواد مغذی است. اگرچه خوردن پوست موز چندان متداول نیست اما از دیرباز در برخی غذاهای آسیایی یک پای ثابت بوده است. پوست موز معمولا به صورت پخته یا سرخ شده مصرف می شود.
اگرچه پوست موز به صورت خام یا ترکیب با سایر میوه ها هم قابل خوردن است. پوست موز شیرینی خود میوه موز را ندارد اما هرچه موز رسیده تر باشد پوست آن نیز شیرین تر است.
پوست موز نیز مانند میوه آن سرشار از پتاسیم، منیزیم، فیبر و تریپتوفان است. میزان فیبر موجود در پوست موز بسیار بیشتر از فیبر موجود در خود میوه است. پوست موز همچنین محتوی «لوتئین» است که این ماده یک آنتی اکسیدان تقویت کننده بینایی است و از چشم در مقابل تابش اشعه ماوراء بنفش و رادیکال های آزاد محافظت می کند.
خطرات زیاده روی در مصرف موز
اگرچه موز سرشار از موادمغذی است و فواید بسیاری برای بدن دارد اما مانند هر خوردنی دیگر میانه روی در مصرف آن ضروری است چون خوردن همزمان چند عدد موز در یک وعده سبب سردرد و بی خوابی می شود.
موز به ویژه وقتی خیلی رسیده باشد، محتوی اسیدهای آمینه ای است که باعث گشاد شدن رگ ها و درنتیجه سردرد می شوند. ماده تریپتوفان نیز که به افزایش خلق کمک می کند اگر زیاد از حد وارد بدن شود می تواند باعث خواب آلودگی شود.
خاصیت شل کننده عضلانی منیزیم در کنار خواص دیگر این میوه نیز می تواند خطراتی را به همراه داشته باشد.
موز یک میوه قندی است که زیاده روی در خوردن آن سبب پوسیدگی دندان می شود. این میوه همچنین به دلیل نداشتن چربی و پروتئین، نمی تواند یک وعده غذایی کامل یا یک تغذیه مناسب و کامل پس از ورزش کردن باشد.
با این حال موز تنها وقتی خطرناک است که در خوردن آن زیاده روی شود. اگر در روز بیش از ۱۰ عدد موز خورده شود بدن با خطر انباشت حجم بالای ویتامین و املاح معدنی روبرو می شود.
مصرف بیش از حد پتاسیم نیز منجر به بروز عارضه ای موسوم به «هایپرکالمی» می شود. منظور از هایپرکالمی افزایش سطح خونی یون پتاسیم در بدن است.
علایم این عارضه شامل ضعف عضلانی، فلج مقطعی و نامنظمی ضربان قلب می شود. اگرچه این عارضه بسیار خطرناک است اما تنها هنگامی بروز می کند که در یک مدت زمان کوتاه حدود ۴۳ عدد موز خورده شود.
جذب بیش از ۵۰۰ میلی گرم ویتامین B۶ در روز نیز به اعصاب دست و پا آسیب می رساند. البته نگران نباشید چون برای این که حجم ویتامین B۶ در خون شما به این میزان برسد باید هزاران عدد موز بخورید. بهتر است پیش از خوردن موز به دلیل اینکه ممکن است پوست آن آلوده به آفت کش ها باشد، آن را خوب بشوئید.
ناگفتی هایی از قدیمی ترین میوه جهان
موز نخستین میوه شناخته شده در جهان است. باستان شناسان شواهدی را از کاشت موز در گینه نو یافته اند که قدمت آن به ۸۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح می رسد.
موز اغلب در مناطق استوایی و قسمت های نیمه حاره ای آفریقا، آسیا، آمریکا و همینطور جزایر قناری و استرالیا کشت می شود.
موز روی درخت نمی روید بلکه گیاه موز جزو درختچه های ماندگار محسوب می شود. خود میوه موز نیز از دسته توت ها محسوب می شود.
نام اصلی خوشه موز دسته و واحد تکی آن انگشت است.
تقریبا تمام موزهایی که در بازار به فروش می رسند تنها از یک نوع موز با عنوان درختچه موز «کاوندیش» که بومی جنوب آفریقاست پرورش یافته اند.
در جهان ۵۰ نوع شناخته شده موز وجود دارد.
قسمت اعظم موز تولید شده در جهان به مصرف تولیدکنندگان محلی می رسد و تنها ۱۵ درصد از آن صادر می شود.
هند در تولید موز پیشرو است و به تنهایی ۲۳ درصد از موز جهان را تولید می کند.دکترسلاماخبار مرتبط :از خواص موز چه می دانید؟خواص موز خشک شدهخواص پوست موز
شنبه 29 آذر 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 186]
صفحات پیشنهادی
از خاصیت های بی نظیر زردچوبه بیشتر بدانید
از خاصیت های بی نظیر زردچوبه بیشتر بدانید این مطلب مخصوص خانم های خانه دار میباشد که بیشتر وقت خود را در آشپزخانه به سر میبرند تا غذایی لذیذ و بسیار خوشمزه برای همسر و فرزندان خود آماده کنند در این مطلب قصد داریم تا شما را با گیاه زرد چوبه و خواص آن آشنا کنیم زردچوبه گیاهی است ععکس هایی از موز و خواص آن
در این مطلب از دکتر سلام قصد داریم تا شما را با میوه موز بیشتر آشنا کنیم در ادامه مطلب میتوانید عکس هایی از این میوه را ببینید و خواص این میوه را مطالعه کنید موز که در افغانستان ‘کیله’ گفته میشود نام میوه و گیاهی با همین نام است که بومی مناطق حارهای جنوب شرق آسیاخواص بی نظیر هندوانه و فواید آن برای سلامتی
خواص بی نظیر هندوانه و فواید آن برای سلامتی هندوانه به دری تربوز نام علمی Citrullus lanatus نوعی بوته و میوه از دسته صیفی جات است که در جالیز رشد میکند اصل این میوه از هندوستان بودهاست چنان که از ریشهٔ کلمه منسوب به هندوان برمیآید گونه کاملتر نام آن خربزهٔ هندوانخواص بی نظیر بادمجان را از دست ندهید
خواص بی نظیر بادمجان را از دست ندهید در این مطلب قصد داریم تا شما رو با گیاه بادمجان و خواص این گیاه بیشتر آشنا کنیم بادنجان یا بادمجان این واژه معرب پاتنگان و پاتمگان پارسی می باشد و در پارسی با نام کهپَرک نیز خوانده می شود بادنجان گیاهی است خوراکی از تیرهٔ سیبزمینیان بنظبا محوریت «پلنگ و یوزپلنگ ایرانی» کارگاه آموزشی آشنایی با «حیات وحش ایران» در بهبهان برگزا
با محوریت پلنگ و یوزپلنگ ایرانیکارگاه آموزشی آشنایی با حیات وحش ایران در بهبهان برگزار شدکارگاه آموزشی آشنایی با حیات وحش ایران با محوریت پلنگ و یوزپلنگ ایرانی در دانشگاه صنعتی خاتمالانبیا بهبهان برگزار شد به گزارش خبرگزاری فارس از بهبهان پیش از ظهر امروز کارگاه آموزشی آشناییبرگزاري دوره آموزش آشنايي با دستگاه فرستنده و گيرنده ROHDE & SCHWARZ
۹ آذر ۱۳۹۳ ۲۰ ۳۴ب ظ برگزاري دوره آموزش آشنايي با دستگاه فرستنده و گيرنده ROHDE & SCHWARZ آموزش آشنايي با دستگاه فرستنده و گيرنده مارک ROHDE & SCHWARZ سري 4000 و سري 400 با حضور کارشناسان و متخصصان الكترونيک هواپيمايي بهطور همزمان در دو نقطه کشور آغاز شد بهگزارش خبرگزاري موجبرگزاری همایش آشنایی با فناوری نانو ویژه 350 دانش آموز دلیجان
برگزاری همایش آشنایی با فناوری نانو ویژه 350 دانش آموز دلیجان خبرگزاری پانا همایش آشنایی با فناوری نانو ویژه ۳۵۰ نفر از دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه دوم با همکاری پژوهش سرای دانش آموزی خوارزمی دلیجان در دو جلسه جداگانه در دبیرستان پروین اعتصامی و سالن کانون شهید رجایی برگزفرماندار قزوین: آموزش و پرورش بیشترین نقش را در شکل دهی فرهنگ جامعه بر عهده دارد
فرماندار قزوین آموزش و پرورش بیشترین نقش را در شکل دهی فرهنگ جامعه بر عهده دارد قزوین - ایرنا- فرماندار شهرستان قزوین گفت آموزش و پرورش بیشترین نقش را در شکل دهی فرهنگ جامعه بر عهده دارد به گزارش ایرنا سید علی موسوی روز پنجشنبه در جلسه شورای اداری آموزش و پرورش شهرستان با ببرگزاري كارگاه آموزشي آشنايي با حقوق و احكام خانواده در كميته امداد قرچك
۱۶ آذر ۱۳۹۳ ۱۴ ۲۳ب ظ برگزاري كارگاه آموزشي آشنايي با حقوق و احكام خانواده در كميته امداد قرچك مدير كميته امداد شهرستان قرچك بيان كرد نوعروساني كه اين دوره آموزشي را با موفقيت سپري نمايند از كمك هزينه جهيزيه كميته امداد بهره مند خواهند شد به گزارش خبرگزاري موج يك دوره كارگاهدرباره خواص «کیوی» بیشتر بدانید
درباره خواص کیوی بیشتر بدانید کیوی به رغم اندازه کوچکش فوائد بسیاری برای سلامتی دارد آفتاب به گزارش ایسنا این میوه سرشار از ویتامین E و C است که هر دو میتوانند در تقویت سیستم ایمنی و مقابله با استرس و پیری زودرس موثر باشند همچنین در درمان محل زخم و جذب بیشتر آهن برای داشتنبرگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با نرم افزار مدیریت کتابخانه
برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با نرم افزار مدیریت کتابخانه کارگاه آموزش آشنایی با نرم افزار مدیریت کتابخانه پارس آذرخش در کتابخانه دانشکده منابع طبیعی دانشگاه برگزار شد ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۷ آذر ساعت 13 51 به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان &به منظور ارتقا دانش فنی نیروهای گارد بنادر صورت گرفت برگزاری دوره آموزشی آشنایی با نحوه به کارگیری سلاح و مهما
به منظور ارتقا دانش فنی نیروهای گارد بنادر صورت گرفتبرگزاری دوره آموزشی آشنایی با نحوه به کارگیری سلاح و مهمات در بندر رجاییرئیس اداره آموزش اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان از برگزاری دوره آموزشی آشنایی با قوانین و نحوه به کارگیری سلاح و مهمات با حضور 200 نفر از کارکنان گارد وبرگزاري دوره آموزشي آشنايي با نحوه بكارگيري سلاح و مهمات در بندر شهيد رجايي
۲۴ آذر ۱۳۹۳ ۱۴ ۴۵ب ظ به منظور ارتقاي دانش فني نيروهاي گارد صورت گرفت برگزاري دوره آموزشي آشنايي با نحوه بكارگيري سلاح و مهمات در بندر شهيد رجايي رئيس اداره آموزش اداره كل بنادر و دريانوردي هرمزگان از برگزاري دوره آموزشي آشنايي با قوانين و نحوه بكارگيري سلاح و مهمات با حضور 200معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد: آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد بیشتر به زندگی اهل بیت(ع) بپردازد
معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد بیشتر به زندگی اهل بیت ع بپردازدمعاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت با هدف آشنایی بیشتر جامعه دانشآموزی آموزش و پرورش بیشتر به معرفی زندگینامه و سیره عملی اهل بیت ع بپردازد به گزارش خبرگمدیریت شهر تهران باید به آموزش های شهروندی بیشتر توجه کند
رییس کمیسیون اجتماعی مجلس مدیریت شهر تهران باید به آموزش های شهروندی بیشتر توجه کند تهران-ایرنا- عضو فراکسیون مدیریت شهری مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تهران نسبت به سایر کلان شهرهای جهان از وضعیت مطلوبی برخوردار است گفت اما باید مدیریت شهر تهران به آموزش شهروندان بیشتر تدر جلسه پشتیبانی از نهضت سوادآموزی مطرح شد سرمایهگذاری روی مناطقی که بیسوادی بیشتری دارند/ جلوگیری از بازگشت
در جلسه پشتیبانی از نهضت سوادآموزی مطرح شدسرمایهگذاری روی مناطقی که بیسوادی بیشتری دارند جلوگیری از بازگشت به بیسوادیاستاندار کردستان گفت سرمایهگذاری روی مناطقی که بیسوادی بیشتری دارند باید انجام شود و سعی براین باشد که افراد بیسوادی که رنج سنی پایینتری دارند در اولویتسرممیزان و کارشناسان مالیاتی نیاز به آموزش بیشتری دارند
سرممیزان و کارشناسان مالیاتی نیاز به آموزش بیشتری دارند سنندج – ایرنا – رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی سنندج گفت سرممیزان و کارشناسان مالیاتی نیاز به آموزش بیشتری دارند چون مشکلات استان کردستان با دیگر استان ها متفاوت است به گزارش خبرنگار ایرنا محمد سعید نقشی زادیان-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها