محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843126147
کردوانی: زایندهرود هیچوقت احیا نمیشود |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کردوانی: زایندهرود هیچوقت احیا نمیشود
کردوانی می گوید: اینکه می گویند زاینده رود را احیا می کنیم به هیچ وجه اینگونه نیست مگر اینکه ابرها را بارور کنند که این هم اصلا امکان ندارد و اگر هم امکان آن وجود داشته باشد تنها یکدفعه در سال آن هم در زمستان استفاده می شود.
کد خبر: ۴۵۹۷۶۴
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۸ - 20 December 2014
کردوانی می گوید: اینکه می گویند زاینده رود را احیا می کنیم به هیچ وجه اینگونه نیست مگر اینکه ابرها را بارور کنند که این هم اصلا امکان ندارد و اگر هم امکان آن وجود داشته باشد تنها یکدفعه در سال آن هم در زمستان استفاده می شود.
خبرآنلاین نوشت: آبان امسال آب در رگ های خشک زاینده رود به جریان افتاد. نبض آن به جریان و قلبش به تپش افتاد. هرچند زمان زنده و جاری شدنش تنها به یک ماه رسید. هنگامی که آب در زاینده رود جریان یافت نفس عمیق عده ای از روی خوشحالی به که آسمان رفت که زاینده رود زنده رود شد.
اما پروفسور پرویز کردوانی، پدر کویر شناسی ایران معتقد است که زاینده رود دیگر زنده نمی شود. او تنها راه نجات این رودخانه را بارور کردن ابرها می داند که آن هم تقریبا غیر ممکن است: زاینده رود از قسمت هایی که از چاه ها تغذیه می کرد دیگر احیا نمی شود. بالادست آن هم که حوزه آبریز است و آب آن را روستاها می گیرند.
کردوانی یکی از راه های مقابله با بی آبی های داخلی و شیوه مدارا با آن را در انتقال صنایع و کارخانه ها به کنار دریا های خزر و خلیج فارس می داند. همانطور که در همه جای جهان اجرا می شود.
گفت و گوی خبرآنلاین با دکتر پرویز کردوانی در ادامه می آید:
بعد از دو سال زاینده رود آب به خود دید و مردم و کشاورزان را خشنود کرد. اما بعد از مدتی نشان داد که کاملا تحت تاثیر بی آبی قرار گرفته است. ماجرای بی آبی زاینده رود از کجا شروع شد؟
آب زاینده رود در گذشته زمانی که شهرها کمتر گسترش پیدا کرده بود، قسمتی از آن برای شهر استفاده میشد و زمانی که اصلا شهری وجود نداشت از سمت غرب به روستاهایی همچون ورزنه می رفت و مازاد آن هم به باتلاق گاوخونی می رسید. در سال 1330 بنگاه مستقل آبیاری که به جای وزارت نیرو فعالیت می کرد، به کشاورزان اعلام کردند که با پرداخت 25هزار تومان از کوهرنگ یک به آنها آب می رسد.کوهرنگ یک در سال 1332 ساخته شد. حتی قبل از آن نیز ذوب آهن ساخته شد که به آب زیادی نیاز داشت.
ذوب آهن 18هزار هکتار فضای سبز دارد که 3هزار هکتار آن از آب باران است و 15هزار هکتار آن باید آبیاری شود، حتی برای خنک کردن موتورها هم از آب زلال زاینده رود استفاده می کردند. به مرور شهرها ساخته شد و آب بیشتری مصرف شد. وقتی دیده شد که میزان آب در حال کاهش است دولت قانونی را نه تنها برای اصفهان بلکه برای همه شهرهای کشور وضع کرد؛ ابتدا آب باید به مصرف شرب (شهری) برسد، بعد از آن آب سهم صنعت شود. اگر این آب زیاد آمد برای خانه های روستایی و بعد ازآن برای کشاورزی و در آخر برای باتلاق و تالاب هم آبی در نظر گرفته نشد. آبی که الان در زاینده رود جاری است بیشتر آن متعلق به چهارمحال و بختیاری است و مقدار کمی سهم اصفهان است.
اصفهان که توسعه پیدا کرد در شعاع حدود 50کیلومتر شروع به گسترش صنعت کردند. بعد از آن از دهه 60 آپارتمان های بلند و ارزان قیمت در اختیار مردم شهر گذاشت. اما از همان زمان هم من با این کار مخالفت کرده و از مسوولان خواستم که به جای گسترش شهرنشینی کشاورزی را توسعه دهند. در آن زمان گفتم که هزینه ساخت یک آپارتمان می تواند یک ده را آباد کند. اینگونه و با گسترش سال به سال شهرنشینی و صنعت، آب تا سال گذشته مصرف شد. تا اینکه سال گذشته سهم آب کشاورزان را قطع کرده و به آنها آب ندادند و در نتیجه آنها هم شروع به تهدید کردند. اینگونه شد که پاییزه کاری پارسال را به کشاورزان دادند. امسال هم به گفته وزیر نیرو آب دوباره به ترتیب اولویت اول به شهر و صنعت رسید. در آن زمان وزارت نیرو توصیه هایی هم برای مصرف آب شهری داشت. اینکه آب فضای سبز شهری را از طریق تصفیه فاضلاب تامین کنند. از صنعت هم خواست که پساب خود را برای مصارف آبی استفاده کند.
اما باز هم آب به کشاورزان نرسید!
سال گذشته به دلیل کمبود آب و نرسیدن آب به قسمت کشاورزی از کشاورزان خواسته شد که کشت نکنند و بابت هر هکتاری یک میلیون و نیم برای آنها در نظر گرفته شد. همین چند ماه گذشته آقای نوبخت مبلغی را برای خروج از رکود اقتصادی اعلام کردند که اولین کاری که انجام شد اختصاص 210میلیارد تومان به کشاورزان زاینده رود بابت مناطقی که کشت نشده، دادند. همه باغ ها خشک شد و زمین ها بلااستفاده ماند بهار هم به آنها آب تعلق نگرفت تا پاییز که 80سنگ به شرق زاینده رود دادند. زمانی هم که آب به کشاورزان داده شد اعلام کردند که اگر صنایع جدیدی می خواهد احداث شود باید آب را از کشاورزان خریداری کند. به صنعتی ها هم گفته شده برای استفاده از آب باید پساب شهری را تصفیه و مورد استفاده قرار دهند. اینگونه است که می گویند زاینده رود احیا شده است. اشتباه دیگری که وزارت نیرو انجام داد این بود که وقتی امسال آب به کشاورزی دادند اتمام حجت کردند که در بهار دیگر حق ندارید چغندر بکارید بلکه باید گندم بکارید در صورتی که چغندر را بهار ولی گندم را پاییز می کارند.
در قسمت جنوبی سراسر 2000کیلومتر از بندر گواتر تا آبادان را باید استخرهای پرورش میگو بگذارند. از چابهار تا بوشهر یا حتی بندرعباس سالی دو بار می توانیم میگو پرورش دهیم. زیرا خلیج فارس ما از گذشته بهترین میگو ها را داشته است. باید کاری کرد که دیگر گوسفند نگهداری نشود. چون در شهرهایی مانند گرمسار و قم از آب ها برای کاشت خوراک دام خود استفاده می کنند. حتی گوشت گوسفند را از سبد کالایی خود خارج کنیم و مواد غذایی خود را از دریا تهیه کنیم.
پس وضعیت زاینده رود چندان هم امیدوار کننده نیست.
سال به سال از حجم آب زاینده رود کم می شود. اصلا لقب زاینده رود برای این به این رودخانه داده شد که چندقرن پیش بالا دست زایندهرود چاه زدند. از این چاه ها آب به زاینده رود می رسید. درواقع بیشتر آب زاینده رود منبعش آب زیر زمینی بود نه آب بارندگی. ولی الان اینقدر چاه زدند که از آب زاینده رود هم استفاده می کنند و چاه ها انقدر پایین رفته که آب را شور می کند. پس زاینده رود از قسمت هایی که از چاه ها تغذیه می کرد دیگر احیا نمی شود. بالادست آن هم که حوزه آبریز است آب آن را روستاها می گیرند. پس اینکه می گویند زاینده رود را احیا می کنیم به هیچ وجه اینگونه نیست مگر اینکه ابرها را بارور کنند که این هم اصلا امکان ندارد و اگر هم امکان آن وجود داشته باشد تنها یکدفعه در سال آن هم در زمستان استفاده می شود.
سر همین زاینده رود هم دعواهای زیادی وجود دارد. مقداری از آب زاینده رود را به یزد دادند،تونل بهشت آباد در حال احداث است که اهالی چهارمحال و بختیاری به آن اعتراض کردند و آب آن را سهم خود دانستند. حتی در زمانی که تونل را زدند، چشمه ها سوراخ و خشک شد. الان در حال احداث گلاب 2هستند که از کوهرنگ 3می آید و کمترین سهم آن قرار است به اصفهان برسد بعد به استان چهارمحال و بختیاری و در آخر مقداری به یزد و باز مقداری هم به کرمان ببرند. کرمان 64شهر دارد که 62شهر آن در بحران آب قرار دارد. خود کرمان آب ندارد و حتی استاندار آن اعلام کرده آب شهرمان را از گلاب 2می گیریم. این شهر 2صنعت خیلی بزرگ دارد که برای تامین آب آنها هم از آب خلیج فارس استفاده می کنند که اگر این آب ها به این صنایع در کرمان یا یزد نرسد میلیاردها تومان خسارت نصیب این کارخانه ها می شود.
برای تامین آب صنایع بزرگ شهرهایی که در مناطق خشک هم قرار دارند چه راهکارهایی وجود دارد؟
راه حل آن این است که صنایع را به کنار دریای خزر منتقل کنند. معمولا در دنیا هم اینگونه است که صنایع را به آب می رسانند نه آب را به صنایع و از اول باید به این فکر می کردند که درشهرهایی مانند کرمان و سیرجان که آب سطحی و آب دائمی ندارد صنعت راه اندازی نکنند. حتی صنایع نیز باید برای صرفه جویی از پساب خودشان استفاده کنند و تا 7بار می توانند این کار را انجام دهند که تا به حال این کار را نکرده اند. حداقل 3 تا 4 سال دیگر و حداکثر 50سال دیگر از کوه البرز تا خلیج فارس و زاگرس و اصفهان و شیراز، آب های زیرزمینیشان تمام می شود. تنها جایی که برای همیشه آب دارد گیلان و مازندران است که آنها هم مساله هایی دارند.
چه مسایلی؟
تا 50سال دیگر در مازندران دیگر زمینی وجود ندارد زیرا همه تبدیل به ویلا می شود. از طرف دیگر هم آبهایشان سرطان زا شده است و آب آن مناطق شور و تلخ است. در این مناطق برای برنج احتیاج به آب دارند که باعث احداث چاه های متعدد شده است. به خاطر تولید برنج از کود نیترات در شهرهایی مانند آمل استفاده شده است که باعث سرطان می شود. در این میان تنها خلیج فارس می ماند. آب شیرین کن اتمی باید کنار دریا بگذاریم و تانکرهایی که الان گازوییل و نفت حمل می کنند آب برای شهرهای مختلف بیاورند، مانند کاری که عربستان کرده است منتها این کشور پول نفت زیاد دارد و 20درصد آب شیرین کن های دنیا را به خود اختصاص داده است. ما هم چون در قسمت داخلی آب نداریم باید تمام فعالیت های صنعتی خود را به کنار دریای خزر و خلیج فارس بکشانیم و از آب آنها استفاده کنیم.
به صورت دقیق چه استفاده هایی می توان از این آب ها کرد؟
در قسمت جنوبی سراسر 2000کیلومتر از بندر گواتر تا آبادان را باید استخرهای پرورش میگو بگذارند. از چابهار تا بوشهر یا حتی بندرعباس سالی دو بار می توانیم میگو پرورش دهیم. زیرا خلیج فارس ما از گذشته بهترین میگو ها را داشته است. باید کاری کرد که دیگر گوسفند نگهداری نشود. چون در شهرهایی مانند گرمسار و قم از آب ها برای کاشت خوراک دام خود استفاده می کنند. حتی گوشت گوسفند را از سبد کالایی خود خارج کنیم و مواد غذایی خود را از دریا تهیه کنیم. بیشتر روستاهایی که الان چاه دارند نباید فقط آبشان را برای کشاورزی استفاده کنند بلکه باید استفاده چند منظوره از آب چاه کرد. پس می توان در ابتدا استخر تفریحی درست کرد.درست پشت سر آن با آبی که از استخر وارد حوض می شود بیایند ماهی پرورش دهند آب حتی اگر شور هم باشد می توان ماهی پرورش داد.
نمونه این کار را استان یزد انجام داده که زمستان ها ماهی قزل آلا و رنگین کمان و تابستان ها ماهی کپور پرورش می دهد. بعد از آن استخری برای رشد علوفه تاسیس شود که در 17-18 روز با کاشت آن تبدیل به جلبک می شود که اگر این جلبک ها خشک شود 75درصد پروتئین خواهد داشت. یعنی درست سه برابر یونجه. در آخر و مرحله بعد از آن آب برای کشاورزی استفاده می شود.با این اوصاف یک آب بود که در پنج جا از آن استفاده کردیم. ضمن اینکه اشتغال زیادی هم به دنبال آن فراهم می شود. سطح روستا بالا می رود ومواد غذایی سالم می شود. در خلیج فارس هم به همین صورت بعد از پرورش میگو جلبک پرورش دهند منطقه گرم است و اگر تخم جلبک بریزند به سرعت جواب خواهد داد. ما در جنوب مرتع نداریم و همه آنها درخت است و دام ها از درخت تغذیه می کنند پس نه تنها دامداری منطقه احیا می شود بلکه از آب هم به نحو احسن استفاده می کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]
صفحات پیشنهادی
کردوانی: زایندهرود هیچوقت احیا نمیشود/ راه نجات از بیآبی؛ انتقال صنایع به سواحل خزر و خلیجفارس، حذف گوشت
کردوانی زایندهرود هیچوقت احیا نمیشود راه نجات از بیآبی انتقال صنایع به سواحل خزر و خلیجفارس حذف گوشت گوسفند جامعه > محیط زیست - کردوانی می گوید اینکه می گویند زاینده رود را احیا می کنیم به هیچ وجه اینگونه نیست مگر اینکه ابرها را بارور کنند که این هم اصلا امبا نوشتن بسمالله، کاسبی اسلامی نمیشود |اخبار ایران و جهان
با نوشتن بسمالله کاسبی اسلامی نمیشود کسب اسلامی با نوشتن بسم الله و چسباندن عکس امام ره روی مغازهها به دست نمیآید کد خبر ۴۵۶۰۵۵ تاریخ انتشار ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۷ - 07 December 2014 یکی از مراجع تقلید شیعیان گفت کسب اسلامی با نوشتن بسم الله و چسباندن عکس امام ره روی مغناطق نوری: نمیشود کشور را موجی اداره کرد |اخبار ایران و جهان
ناطق نوری نمیشود کشور را موجی اداره کرد یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت با بررسی و آسیب شناسی مسائل کشور به این موضوع پی میبریم که نوعا روی موج حرکت میکنیم اما نمیشود کشور را موجی اداره کرد کد خبر ۴۵۸۳۹۶ تاریخ انتشار ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۰ - 15 December 2014 یک عضو مجمع تشخواجهوند: پرسپولیس فدای سیاسی نمیشود |اخبار ایران و جهان
خواجهوند پرسپولیس فدای سیاسی نمیشود کد خبر ۴۵۹۰۹۹ تاریخ انتشار ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۱ - 17 December 2014 سخنگوی باشگاه پرسپولیس گفت درباره حق امضا برای بهروز منتقمی هیچ صحبت خاصی انجام نشده است مهدی خواجهوند در گفتوگو با فارس درباره آخرین وضعیت پرسپولیس گفت هیچ خبری از پرستمهیدات مجلس برای توسعه و احیای جنگلها |اخبار ایران و جهان
تمهیدات مجلس برای توسعه و احیای جنگلها کد خبر ۴۵۵۰۲۲ تاریخ انتشار ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۲۲ ۱۳ - 03 December 2014 مجلس شورای اسلامی بانکها را موظف کرد یارانه سود تسهیلات خود را با احتساب سود سپرده در اختیار کمیتهای متشکل از وزارت اقتصاد صنعت جهاد کشاورزی و رییسکل بانک مرکزی جهت احیوزارت ارشاد برای احیای رپ ایرانی تلاش میکند |اخبار ایران و جهان
وزارت ارشاد برای احیای رپ ایرانی تلاش میکند مدیر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با دویچه وله فارسی می گوید طبق ضوابطی قرار است به موسیقی رپ با هویت ایرانی مجوز داده شود کد خبر ۴۵۸۹۶۶ تاریخ انتشار ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۰۶ ۵۲ - 17 December 2014 مدیر دفتر موسیقی وزارتسنت پیادهروی اربعین را چه کسی احیاکرد؟ |اخبار ایران و جهان
سنت پیادهروی اربعین را چه کسی احیاکرد کد خبر ۴۵۷۱۶۷ تاریخ انتشار ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸ ۳۰ - 10 December 2014 زمان شیخ انصاری سفر زیارتی به کربلا با پای پیاده مرسوم بود اما پس از ایشان این سیره کمرنگ شد تا آنکه مرحوم میرزای نوری زیارت به کربلا با پای پیاده از نجف آغاز کرد و ازایران تسلیم نمیشود، چون رهبری انقلابی دارد |اخبار ایران و جهان
ایران تسلیم نمیشود چون رهبری انقلابی دارد رهبر عالی ایران جمله مشهوری دارد که موجب میشود ایران تسلیم فشار تحریمها نشود کد خبر ۴۵۴۶۹۵ تاریخ انتشار ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۱۸ - 03 December 2014 رهبر عالی ایران جمله مشهوری دارد که موجب میشود ایران تسلیم فشار تحریمها نشود به نوشتهروحانی :اقتصاد با بخش خصوصی احیا می شود |اخبار ایران و جهان
روحانی اقتصاد با بخش خصوصی احیا می شود رئیس جمهور گفت اقتصاد باید به دست کارآفرینان و بخش خصوصی و با مشارکت همه مردم احیاء شود و وظیفه دولت در این زمینه حمایت و پشتیبانی است و امروز دولت کاملاً آمادگی دارد کد خبر ۴۵۴۶۴۸ تاریخ انتشار ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۲۳ ۳۶ - 02 December 2014 &nنوبخت: رئیسجمهور از انتقاد ناراحت نمیشود |اخبار ایران و جهان
نوبخت رئیسجمهور از انتقاد ناراحت نمیشود نوبخت در پاسخ به سوالی مبنی بر برداشت 4 1 میلیارد دلاری از صندوق توسعه ملی اظهار داشت این یک حرف غیرواقعی است ما سال گذشته از صندوق توسعه چیزی را برداشت نکردیم و به هیچ وجه برداشتی نداشتهایم کد خبر ۴۵۷۱۴۷ تاریخ انتشار ۱۹ آذر ۱۳۹۳ -جلسه هیات مدیره استقلال امروز برگزار نمیشود |اخبار ایران و جهان
جلسه هیات مدیره استقلال امروز برگزار نمیشود کد خبر ۴۵۷۹۸۷ تاریخ انتشار ۲۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۷ - 14 December 2014 جلسه هیات مدیره باشگاه استقلال به جای امروز فردا برگزار می شود به گزارش سایت باشگاه استقلال سید سعید افجه ای درباره جلسه هیات مدیره باشگاه استقلال گفت این جلسه بر خقیمت نفت بار دیگر احیا شد |اخبار ایران و جهان
قیمت نفت بار دیگر احیا شد بلومبرگ گزارش داد بعد از ناتوانی اوپک مبنی بر کاهش تولید و سقوط آزاد نفت بار دیگر قیمت نفت احیا شد کد خبر ۴۵۴۸۳۶ تاریخ انتشار ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۲ - 03 December 2014 به گزارش مهر بلومبرگ گزارش داد قیمت نفت دریای برنت در بازار معاملات آتی لندن با افمشکلات مسکن مهر با پشت میزی نشینی حل نمیشود |اخبار ایران و جهان
مشکلات مسکن مهر با پشت میزی نشینی حل نمیشود کد خبر ۴۵۵۷۶۵ تاریخ انتشار ۱۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹ ۵۱ - 06 December 2014 عضوکمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه برای به سرانجام رساندن طرح مسکن مهر باید یک تیم اجرایی متشکل از نمایندگان چند وزارتخانه تشکیل شود گفت افزایش ناگهانی قیمت واحدهایحل مشکلات به آن سوی مرزها مربوط نمیشود |اخبار ایران و جهان
حل مشکلات به آن سوی مرزها مربوط نمیشود شهردار تهران بیان کرد همه مدیران در هر سطحی باید بدانند که حل مشکلات کشور در حوزههای فرهنگی اجتماعی و حتی اقتصادی آن طرف آب و یا پای میز مذاکره نیست کد خبر ۴۵۵۲۷۴ تاریخ انتشار ۱۴ آذر ۱۳۹۳ - ۰۷ ۱۴ - 05 December 2014 شهردار تهران گفتنان در سال 94 گران نمیشود |اخبار ایران و جهان
نان در سال 94 گران نمیشود معاون برنامه ریزی ونظارت راهبردی رئیس جمهوری گفت سال اینده افزایش قیمت نان نداریم و افزایش 30 درصدی نان بعد از مقاومت طولانی دولت درمقابل نانوایان اعمال شد کد خبر ۴۵۶۴۲۴ تاریخ انتشار ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۳۷ - 08 December 2014 به گزارش واحد مرکزی خبر محاقدامات سیاسی برای مردم هوای پاک نمیشود |اخبار ایران و جهان
اقدامات سیاسی برای مردم هوای پاک نمیشود عضو مجمع نمایندگان تهران گفت رئیس سازمان محیط زیست بداند سیاسی کردن مسائل برای مردم هوای پاک نمیشود و بهتر است به جای این اقدامات با اقدام عملی زمینه را برای رفع مشکل آلودگی هوا فراهم سازد کد خبر ۴۵۷۴۳۸ تاریخ انتشار ۲۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸ثبت سفارش حذف نمیشود |اخبار ایران و جهان
ثبت سفارش حذف نمیشود با وجود تأکید چندباره وزیر صنعت معدن و تجارت مبنی بر حذف تدریجی ثبت سفارش دولت در لایحه بودجه ۹۴ پیشنهاد کرده که میزان درآمدهای حاصل از این محل نسبت به سال جاری ۷۵ درصد افزایش یابد کد خبر ۴۵۶۶۲۰ تاریخ انتشار ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۰ - 09 December 2014 با وجو-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها