واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در گفتوگو با فارس عنوان شد
آثار برتر هنرمندان شناسنامهدار شود
یکی از نقاشان معروف مهاباد گفت: برای حفظ آثار برتر هنرمندان، لازم است تا مسئولان نسبت به شناسنامهدار کردن آثار هنری برتر اقدام کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، هنر نوعی فرهنگ و تمدن اسلامی ایران بوده که از سالیان سال در فرهنک و تمدن ایران نمود یافته است برخی از هنرهای ایرانی اسلامی با قدمت هزار ساله خود هنوز هم در بسیاری از کارگاهها و نمایشگاهها آموزش داده شده و از نابودی و فراموشی آن جلوگیری میشود. سارا طلایی ثانی یکی از نقاشان معروف مهاباد بوده که از 10 سال پیش در زمینه خلق هنرهای تجسمی در زمینه نقاشی فعالیت خود را آغاز و در چندین جشنواره مختلف نیز حائز رتبههای برتر شده است. تحصیلات وی در رشته چوب، کاغذ و سازههای چوبی بوده و هم اکنون در زمینه نقاشی، طراحی، موسیقی و دکوراسیون داخلی فعالیت میکند. از دیگر اقداماتی که این هنرمند در راستایی حفظ هنر ایران اسلامی انجام داده آموزش این هنر اصیل در آموزشگاههای آزاد استان مازندران بوده که در این راه نیز موفق عمل کرده است. طلایی بدون هیچ پشتوانه مالی فعالیت خود را در زمینه هنر آغاز و آن را در معرض بازدید عموم مردم قرار داده است. سبک کار وی تلفیقی از طرح سنتی و کلاسیک، آمیخته شده با ویتراهای نقاش ایرانی، ارتباط ذهن و روح با ملکوت کائنات است. طلایی طی فعالیتهایی که انجام داده، برگزاری نمایشگاه هنرهای تجسمی با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در بسیاری از استانهای کشور بوده که یکی از نمایشگاههای وی در سالن مجتمع فرهنگی و هنری ارومیه برگزار شد. وی در خصوص سبک ویترایی توضیحاتی داده و میگوید این سبک مربوط به دهه 60 است که بیشتر درگیر زوایای سنتی بوده و کاربرد آن در نورپردازی مساجد و بناهای سنتی بیشتر مشاهده میشود. طلایی با تاسف به جهت اینکه این هنر امروزه در کشور و دربین اقشار هنری جامعه کمرنگ شده هدف از برگزاری این نمایشگاهها را زنده کردن این هنر و سبک ایرانی اسلامی در بین مردم دانست. وی اولین سبک خود را رنگ و روغن معرفی کرد و میگوید سبک ویترایی دومین سبک نقاشی و اثرهای من بود که کار معمولی و انتزاعی بوده که به بطن وجود روح انسان رسوخ میکند.
خبرگزاری فارس با این هنرمند جوان گفتوگویی ترتیب داده است که در زیر مشروح آن را میخوانید: از برپایی نمایشگاه در ارومیه برایمان بفرمایید و سختیهای کار... تجربه اول من در برپایی نمایشگاه انفرادی در استان آذربایجان غربی بود که توانستم با کمک خدا و خانوادهام نسبت به برگزاری نمایشگاه انفرادی اقدام کرده و آثار خود را در معرض نمایش همه قرار دهم چرا که بیشتر نمایشگاههایی که برپا کردهام مشارکتی و با کمک دوستان هنرمندم بود. مهمترین هدف از برگزاری این نمایشگاه چیست؟ مهمترین هدف از برگزاری نمایشگاه این است که نقشی مهم در زمینه حفظ هنر ایرانی از چنگال نابودی داشته و نقش کوچکی در حوزه فرهنگ و هنر ایجاد کرده تا این اثر جاودان و ماندگار شود. از برنامههای آتی خود برایمان بفرمایید. قصد دارم دومین نمایشگاه انفرادی خود را دهه فجر امسال در شهرستان مهاباد برگزار کنم که این نمایشگاه از چهار اسفند امسال تا 15 اسفند ماه در محل دائمی نمایشگاههای هنرمندان برپا میشود.
به عنوان یک هنرمند چه انتظاری از مسئولان دارید؟ باید مسئولان نسبت به هنرمندان توجه بیشتری داشته و مساعدت مالی خود را از هنرمندان دریغ نکنند. با توجه به وضعیت اقتصادی امروز هنرمندان، فکری به حال اثر هنرمندان داشته و جایگاهی برای حفظ آثار آنان داشته باشند چرا که تمام تابلوهای هنرمندان مانند فرزندان آنان بوده که نیازمند توجه بیشتر است. مساعدت مالی برای حمل و نقل آثار هنری، هزینههای تبلیغاتی و جانبی هنرمندان نیز موضوع دیگری است که مسئولان میتوانند در این زمینه مساعدت داشته باشند. ثبت آثار هنرمندان و شناسنامهدار کردن آثار برتر برای جلوگیری از سوء استفاده برخی افراد نیز میتواند در این زمینه موثر باشد.
از مشکلاتتان برایمان بگویید... نکته قابل توجه این است که در مواردی زیادی هنرمندان در سایر شهرها اقدام به برپایی نمایشگاه میکنند که نبود امکانات رفاهی از جمله محل اسکان سبب میشود تا هزینههای بسیار بالایی برای هنرمند تحمیل شود به طوری که در یک هفته برپایی نمایشگاهم در ارومیه محتمل هزینههای بسیار بالایی برای اقامت شدم. درخواستی که از مسئولان حوزه هنری و اداره ارشاد فرهنگ و اسلامی دارم این است که برای هنرمندان امکانات رفاهی فراهم کرده تا از بروز بسیاری از مشکلات و آسیبهای اجتماعی جلوگیری شود. و اما حرف آخر... حفظ هنر ایرانی نیازمند همکاری هنرمندان و مسئولان است و این اقدام مهم به تنهایی میسر نیست و باید هنرمندان و مسئولان دست در دست هم داده و در راستای حفظ هنر ایرانی، اسلامی تلاش کنند. انتهای پیام/61004/ن۲۰
93/09/29 - 10:27
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]