واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ آذر ۱۳۹۳ (۹:۵۵ق.ظ)
عموم خيرين با صندوق هاي نيکوکاري بيگانه هستند ناآشنايي عموم مردم با بازار سرمايه به عاملي تبديل شده که بخش عمده اي از خيرين کشور که به جامعه سنتي وابستگي دارند از ورود به صندوق هاي نيکوکاري اجتناب کنند.
به گزارش خبرگزاري موج، مديرعامل شرکت مشاور سرمايه گذاري آواي آگاه با بيان مطلب فوق در خصوص جايگاه صندوق هاي نيکوکاري در کشور گفت: صندوق هاي نيکوکاري در کشور به دو دليل اصلي براي عموم مردم و مشخصاً افراد نيکوکار معرفي نشده در نتيجه جايگاهي که شايسته آن باشد در عرصه امور خيريه به دست نيامده است.
محمد طحاني درباره اين دو عامل گفت: يک عامل اصلي کوچک بودن بازار سرمايه است. از آنجايي که فعالان اين بازار به نسبت کل جامعه جمعيت کمتري هستند، همين امر باعث معرفي نشدن اين صندوق ها شده است. عامل ديگر به خود جامعه نيکوکاري برمي گردد، از آنجايي که اين قشر عموماً قشر سنتي جامعه هستند اساساً با سبک و سياق کمک به صندوق هاي نيکوکاري کنار نمي آيند.
اين کارشناس ارشد بازار سرمايه با اشاره به تلاش هايي که براي معرفي صندوق هاي نيکوکاري انجام شده است، اظهار داشت: صندوق هاي نيکوکاري با هدف مشخص شدن جامعه هدف نيکوکاري و نوع نيکوکاري طراحي شد است اما اين ميزان دقت هم نتوانست تأثير چشم گيري در معرفي اين صندوق ها به جامعه نيکوکار بگذارد.
او با اشاره به رکن اجرا در اين صندوق ها افزود: در اين صندوق ها هم بايد افراد نيازمند صريحاً مشخص و معرفي شوند و هم مشخص شود کمک ها به طور دقيق براي چه موردي جمع آوري شده است. رکن اجرا تمام اين موارد را پيگيري مي کند تا خطا و اشکالي صورت نگيرد.
مديرعامل شرکت مشاور سرمايه گذاري آواي آگاه دراينباره توضيح داد: به عنوان مثال در يک صندوق براي کودکان بي سرپرست بهزيستي تعيين مي شود هزينه تحصيلي کودکان دبستاني از طريق اين صندوق تأمين شود. بدين ترتيب هيچ فردي جز اين کودکان از درآمدهاي صندوق استفاده نمي برد علاوه بر اين هيچ هزينه جز هزينه تحصيل کودکان دبستاني نبايد از درآمدهاي صندوق تأمين شود.
طحاني در ادامه خاطرنشان کرد: صندوق هاي نيکوکاري علاوه بر اين نظم و دقت که فراتر از هرگونه موسسه خيريه است امکانات ويژه اي را هم براي نيکوکاران طراحي کرده تا افراد مختلف با هر سطح و ميزان تمايل به فعاليت نيکوکاري بتواند از اين فرصت خداپسندانه بهره ببرند.
او درباره آپشن دار کردن خدمات صندوق هاي نيکوکاري گفت: براي شکل گيري اعتماد و اطمينان خيرين به صندوق هاي نيکوکاري تصميم گرفته شد اين صندوق ها امتيازات و خدمات مختلفي را در دل خود داشته باشند به عنوان نمونه فردي مي خواهد اصل پولش براي خودش باشد و فرع آن را ببخشد يا اينکه اصل پول براي خودش باشد سود تا 15 درصد هم براي خودش باشد و مازاد سود 15 درصد را ببخشد. در صندوق هاي نيکوکاري گزينه ها و انتخاب هاي متعددي در اختيار افراد با سطوح مختلف نيکوکاري تعريف شده است.
اين کارشناس بازار سرمايه درباره حمايت ارگان ها و نهادها از صندوق هاي نيکوکاري گفت: تا کنون 7- 8 صندوق نيکوکاري براي موارد مختلف راه اندازي شده است اما هيچ کدام تا کنون به طور قابل قبولي از طرف مردم و نهادها حمايت نشده اند.
او گفت: صندوق نيکوکاري که شرکت ما طراحي کرد به پيشنهاد سازمان بهزيستي بود. سازمان بهزيستي دغدغه داشت که پول هايي که وارد اين سازمان مي شود، خرج روزمره نيازمندان شود و به درستي مورد مديريت قرار نگيرد. براي همين پيش ما آمدند و گفتند با وجود پتانسيلي که بورس دارد اين مبالغ در قالب صندوق به شما داده شود تا با حفظ اصل پول سود اين پولها صرف مخارج بهزيستي شود بدين ترتيب هم باقيات و صالحات براي افراد نيکوکار مي شود هم بهزيستي مي تواند براي ساليان سال از سود کمک ها بدون دست خوردن به اصل پول بهره مند شود.
طحاني ادامه داد: اما با وجود تلاش سازمان بهزيستي و برگزاري چندين مراسم و گردهمايي براي معرفي اين صندوق و کارکردهاي آن در شهرهاي مختلف اما هيچ کدام از افرادي که باني جمع شدن چندين ميليارد پول به بهزيستي شدند حاضر به پول ريختن در اين صندوق نشدند و در نهايت بهزيستي مجبور شد خودش مبلغي را در حساب صندوق بريزد که صندوق بدون پول نماند.
مدير عامل شرکت مشاور سرمايه گذاري آواي آگاه در بخش پاياني گفتگو با سنا با تأکيد بر بي اعتمادي مردم به اين صندوق ها گفت: اين در حالي است که پولي حلال تر از پول بازار سرمايه که از دل توليد حاصل مي شود وجود ندارد و در عين حال هيچ شبکه و موسسه خيريه اي به قدر صندوق هاي نيکوکاري تحت نظارت نيست.
او با اشاره به نظارت دقيق سازمان بورس بر اين صندوق ها گفت: علاوه بر نظارت دقيق سازمان بورس اين صندوق ها داراي حسابرس هستند و بايد حساب و کتاب صندوق ها را شفاف اعلام کنند.
طحاني با بيان اهميت اين صندوق هاي نيکوکاري گفت: براي اينکه اين صندوق ها جايگاه خود را در بين خيرين و نيکوکاران کشور پيدا کند بايد کار فرهنگي بسيار قوي و در عين حال مداوم صورت بگيرد و گرنه بخش خصوصي مانند شرکت هاي مشاور سرمايه گذاري به تنهايي نمي توانند از پس اين کار بر بيايند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]