محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842695399
شكايت تخریب آشوراده به سازمان بازرسي كشور |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: شكايت تخریب آشوراده به سازمان بازرسي كشور
صداي مخالفان تاكنون پس از گذشت ٢٠ روز از اين تفاهمنامه، به گوش خانم رييس رسيده است، اما ابتكار همچنان بر نظارت كامل و مرحله به مرحله پروژه توسط سازمان محيط زيست تاكيد دارد،
کد خبر: ۴۵۹۷۱۰
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۲ - 20 December 2014
بحث واگذاري آشوراده، منطقهيي حفاظت شده در شبه جزيره ميانكاله، در بندرتركمن استان گلستان، تبديل به مسالهيي شده كه از سوي سازمان محيط زيست انكار ميشود، از سوي فعالان زيستمحيطي، اصرار. آنقدر كه منجر به شكايت دو معاون سابق اين سازمان از سازمان محيط زيست به سازمان بازرسي كل كشور شده است. شكايتي كه در آن با تكيه بر واگذاري كه تاكنون چند بار از سوي سازمان محيط زيست صورت گرفته و به انحاي مختلف باطل شده است، خواستار باطل كردن مجدد اين واگذاري بوده است.
به گزارش اعتماد، تفاهمنامهيي منعقد شد بين سازمان حفاظت محيط زيست و سازمان گردشگري، تا تنها ١٠ درصد، در اختيار سرمايهگذار گردشگري قرار گيرد تا منطقه بكر آشوراده را تبديل به منطقهيي با ظرفيتهاي گردشگري طبيعي كند، مسالهيي كه فعالان حوزه، زيربار نميروند و از اتفاقات بزرگتري خبر ميدهند كه قرار است در اين واگذاري كه محيط زيست آن را تنها تفاهمنامهيي دو سويه مينامد، رخ دهد. اتفاقاتي چون از بين رفتن ذخاير ژني گونههاي ارزشمند منطقه، از بين رفتن زيستگاه گونههاي جانوري و از بين رفتن محيط زيست ساحلي حفاظت شده منطقه.
مخالفان اين واگذاري يا همان تفاهمنامه، تنها به فعالان زيست محيطي محدود نميشود، كه معاونان سابق و حتي مشاور كنوني رييس سازمان هم از مخالفان جدي اين اتفاقند. صداي مخالفان تاكنون پس از گذشت ٢٠ روز از اين تفاهمنامه، به گوش خانم رييس رسيده است، اما ابتكار همچنان بر نظارت كامل و مرحله به مرحله پروژه توسط سازمان محيط زيست تاكيد دارد، تاكيدي كه كارشناسان اين حوزه، دل چندان خوشي از آن ندارند.
متن نامه شكايتي كه محمدباقر صدوق و دلاور نجفي، معاونان سابق محيط طبيعي سازمان از سازمان محيط زيست به دليل واگذاري آشوراده به سازمان بازرسي كل كشور ارسال كردهاند، به شرح زير است:
جناب آقاي سراج
رييس محترم سازمان بازرسي كل كشور
موضوع: واگذاري بخشي از جزيره آشوراده توسط سازمان حفاظت محيط زيست كشور
سلام عليكم
به استحضار ميرساند پناهگاه حيات وحش ميانكاله يكي از مهمترين و حساسترين زيستگاههاي كشور در سال ١٣٥٤ به عنوان يكي از مناطق چهارگانه حفاظتي تصويب و در اختيار سازمان حفاظت محيطزيست كشور قرار گرفت. پس از آن نيز به لحاظ اهميت اكولوژيكي تالاب آن در كنوانسيون رامسر و همچنين به عنوان يك ذخيرهگاه زيستكره در يونسكو به ثبت رسيده است.
درسال ١٣٨٤ و در واپسين روزهاي دولت هشتم، حدود ٣٨٠ هكتار از منطقه آشوراده كه در اين پناهگاه واقع شده است در قالب طرح گردشگري در اختيار بخش خصوصي قرار گرفت كه با اخذ سند ادعاي مالكيت آن را نيز داشت. در دولت نهم و با كمك سازمان بازرسي كل كشور و قوه محترم قضاييه كشور، سند مذكور باطل و مديريت عرصه مذكور مجددا به سازمان حفاظت محيط زيست برگشت. در دولت دهم نيز واگذاري عرصه مذكور مجدداً مطرح و با پيگيري تشكلهاي زيستمحيطي و مخالفت برخي دستگاههاي اجرايي عقيم ماند.
متاسفانه اخيرا طي امضاي تفاهمنامهيي فيمابين سازمان حفاظت محيط زيست و سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري حدود ٢٨٠ هكتار از منطقه مذكور به عنوان منطقه گردشگري معرفي شده است. در اين خصوص چند نكته قابل توجه است:
١) آنگونه كه گفته ميشود و شواهد و دلايل نيز مشخص نموده است، همان فردي كه در سال ١٣٨٤ عرصه مذكور را تملك كرده بود و خلع يد شده است، مجدداً اين موضوع را دنبال نموده و طرح خود را به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري داده و با معاونت آن سازمان نيز جلساتي داشته است.
٢) زون تفرج يا طبيعت گردي گسترده در مناطق چهارگانه تحت مديريت سازمان حفاظت محيطزيست كشور داراي تعريف خاص است. در اين زون احداث ابنيه و ساخت و ساز ممنوع است. اما متاسفانه در اين تفاهمنامه و طرح مرتبط با آن، احداث اينگونه سازهها ديده شده است.
٣) در قانون حفاظت كه مهمترين قانون مرتبط با محيطزيست است، مديريت مناطق چهارگانه به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري واگذار نشده است و به سازمان محيط زيست داده شده است.
٤) معاون اول رييسجمهور جناب آقاي جهانگيري اعلام نموده است كه «بناست آشوراده تبديل به قطب گردشگري بشود» درصورت اجراي اين طرح محيط زيست منطقه به طور كلي دگرگون شده و تدريجا نابود خواهد شد.
باتوجه به اهميت موضوع از آن مقام محترم تقاضا ميگردد قبل از اينكه فرصت از دست برود و تخريب محيطزيست منطقه آغاز گردد، موضوع مورد توجه قرار گرفته و از آن جلوگيري به عمل آيد.
ابتكار، تحت فشار واگذار كرده است.
محمدباقر صدوق، كه از سال ٨٨ تا ٩٠ معاون محيط طبيعي سازمان محيط زيست بوده است، در خصوص اين نامه و واگذاري آشوراده به «اعتماد» گفت: «بحث آشوراده، واگذاري است، حتما بايد سند بزنند؟ وقتي طبيعت را زير و رو كردند، وقتي در زون متمركز، ساخت و ساز كنند، ديگر چيزي از منطقه باقي نميماند. سرمايهگذار اين طرح، مديرعامل عمران كيش بود، جزاير آنجا را هم به اين روز انداخت. محيط زيست ايران همه جايش دستخورده شده. منطقهيي كه خراب ميشود، آن هم منطقهيي چون آشوراده، ديگر قابل احيا نيست.»
او همچنين از فشاري كه بر رييس سازمان براي قبول اين واگذاري در ميان است سخن گفت: «بر اساس شناختي كه از خانم ابتكار دارم، ايشان اهل واگذاري نيست. من فكر ميكنم ايشان تحت فشار اين واگذاري را امضا كرده است. گروهي از مسوولان محلي و جامعه محلي فكر ميكنند اگر اين اتفاق بيفتد، منطقه نجات پيدا ميكند و با اشتغالي كه ايجاد ميشود، زندگي شان زير و رو ميشود.»
دلاور نجفي، ديگر معاون محيط طبيعي سازمان در سالهاي ٨٥ تا ٨٨، از اسنادي كه ضميمه شكايتشان به سازمان بازرسي فرستاده ميگويد، اسنادي چون طرح مطالعاتي منطقه ميانكاله و آشوراده كه طبق زونبندي منطقه، نقشههايش ضميمه شكايت است. سند ديگر، طرحي است كه توسط سرمايهگذار به ميراث فرهنگي داده شده كه ادعا ميكنند طرح رد شده است. سند نهايي هم تفاهمنامهيي است كه در اين ميان بين دو سازمان محيط زيست و ميراث فرهنگي بسته شده است.
او از نگاه غيرسياسياش به اين واگذاري به «اعتماد» گفت: «من و چند همكارم، نه تنها در حال حاضر از مخالفان اين واگذاري بوديم كه در سال در هر سه مورد واگذاري صدايمان درآمد، هم سال٨٤ كه باعث باطل شدن شد، همزمان آقاي محمديزاده و هم الان. نگاه ما غيرسياسي است. منكر اين نيستيم كه از ظرفيتهاي طبيعتگردي مناطق حفاظت شده بايد استفاده كرد، اما اين مساله، دو پيش نياز دارد. اول اينكه جامعهمان را بايد با فرهنگسازي براي اين مساله آماده كرده باشيم. دوم اينكه از زونهاي غيرحساستر شروع كنيم، نه اينكه بيايم حساسترين زيستگاهمان را براي پايلوت انتخاب كنيم.»
او به طرح مطالعاتي سازمان اشاره ميكند و از محدوديتهايي ميگويد كه سازمان در اين طرح خواستار آن است، ملزوماتي چون استفاده از راههاي چوبي طراحي شده از ميان پوشش گياهي، دوچرخه سواري و اسبسواري، مشاهده پرندگان از برج ديدهباني، منع هرگونه اسكان در زون طبيعت گردي گسترده، محدوديت ظرفيت روزانه طبيعت گردان به ٥٠٠ نفر و تعيين محل استقرار وهتلها در شهرهايي چون بندر تركمن. به گفته نجفي، در اين طرح تاكيد شده است بيشتر ازظرفيتهاي بومي استفاده شود.
اما طرحي كه توسط سرمايهگذار ارايه و مردود اعلام شده است، ساخت و ساز محل استقرار، سفرهخانه سنتي، رستوران، كمپينگ اقامت موقت، كمپينگ ساحلي، بازارچه سنتي، ورزشهاي آبي مجموعه و ورزشهايي شامل زمين گلف، تنيس، تيراندازي، اقامتگاه به صورت سوييتهاي خانوادگي، واحد اداري، بازارچه صنايع دستي، باغ پرندگان، موزه آبزيان، پارك علم و فناوري، هتل و مجموعه فرهنگي بوده كه در حال حاضر داراي مغايرت اعلام شده اما اين مردود شدن، تضميني بر اجرايي نشدن آن ندارد.
نجفي از تجربه تاريخي سازمان ميگويد، از تجربهيي كه مجوز داده ميشود و با قول اعمال نظارت و ارزيابيهاي زيست محيطي، امكان اعمال فشار بر مجري طرح از بين ميرود. او معتقد است: «وقتي زمين را دراختيار گذاشتيم و چند ميليارد سرمايهگذاري اتفاق افتاد، ديگر نميتوان جلويش را گرفت. مشكل اينجاست كه چرا ما طبيعتگردي را از حساسترين زيستگاهمان شروع ميكنيم؟ در طرح ديده شده ظرفيت روزانه ٥٠٠ نفر است، اين در حالي است كه معاون اول رييسجمهور اعلام كرده ما ميخواهيم اينجا را به قطب گردشگري تبديل كنيم، اين با طرحي كه سازمان محيط زيست داده كاملا منافات دارد.»
او با اشاره به مورد هجوم قرار گرفتن ميانكاله از غرب توسط بندر اميرآباد گفت: «ما آشوراده را دروازه ورود به ميانكاله ميدانيم، از سمت غرب مورد هجوم بندر اميرآباد است، جبهه شرق را هم اگر به نام آشوراده باز كنيم، به زودي شاهد از بين رفتن اين منطقه خواهيم بود. برمبناي قانون حفاظت و بهسازي محيط زيست، مديريت اين عرصهها در اختيار سازمان است، سازمان بر چه مبنايي مديريت بخشي از آن را به دستگاه ديگري ميدهد؟ سازمان اين اختيار را ندارد كه اين كار را بكند، اين جزو اختيارات شوراي عالي محيط زيست است نه سازمان محيط زيست.»
به گفته اين دو معاون سابق محيط زيستي، اين نامه به كميسيون اصل ٩٠ و كشاورزي و منابع طبيعي مجلس هم رونوشت شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]
صفحات پیشنهادی
بودجه ۱۷ نهاد و سازمان مهم کشور + جدول |اخبار ایران و جهان
بودجه ۱۷ نهاد و سازمان مهم کشور جدول کد خبر ۴۵۶۴۶۳ تاریخ انتشار ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹ ۵۲ - 08 December 2014 به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در جلسه علنی صبح امروز یکشنبه لایحه بودجه سال 94 کل کشور را تقدیم مجلس شورای اسلامی کردکشورهایی که روز گذشته به قطعنامه ضد ایرانی سازمان ملل رأی دادند |اخبار ایران و جهان
کشورهایی که روز گذشته به قطعنامه ضد ایرانی سازمان ملل رأی دادند روز گذشته مجمع عمومی سازمان ملل با صدور قطعنامه ای ضد ایرانی ادعاهایی را درباره وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران مطرح و نسبت به این موضوع ابراز نگرانی کرد در این میان هرچند رسانه های غربی روی تصویب این قطعناسازمان بازرسی، پيگير زمین خواری |اخبار ایران و جهان
سازمان بازرسی پيگير زمین خواری رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت این سازمان در بحث رسیدگی به پرونده های زمین خواری در بیشتر استانها حضور دارد کد خبر ۴۵۶۳۷۲ تاریخ انتشار ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۳ - 08 December 2014 رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت این سازمان در بحث رسیدگی به پرونده هایبيتوجهي به بزرگترين معدن طلاي کشور |اخبار ایران و جهان
بيتوجهي به بزرگترين معدن طلاي کشور سنگ هاي فيليشي که به وفور هم در استان ديده مي شود حاوي ذخاير فراوان فلز مس است اکتشافات معدني در استان در سال هاي اخير ثابت کرده در مکان هايي که فلز مس يافت مي شود وجود عناصر ديگر همچون طلا قطعي است کد خبر ۴۵۵۰۶۸ تاریخ انتشار ۱۳ آذر ۱۳۹۳ -تقویت بودجه دفاعی کشور در دستان مجلس |اخبار ایران و جهان
تقویت بودجه دفاعی کشور در دستان مجلس کد خبر ۴۵۸۴۲۰ تاریخ انتشار ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۳ - 15 December 2014 اعتبارات دفاعی و نظامی در نظام بودجه ریزی تمام کشورهای دارای جایگاه و اهمیت بسیاری است و سالانه هر کشور اعتباراتی را برای توسعه و شکوفایی پیدرپی این حوزه اختصاص میدهد البتهآغازعملیات علیه طالبان 5 کشور درافغانستان |اخبار ایران و جهان
آغازعملیات علیه طالبان 5 کشور درافغانستان سخنگوی سرپرست والی بدخشان در شمال شرق افغانستان اعلام کرد نیروهای پلیس ولایت بدخشان در برابر طالبان 5 کشور در این ولایت میجنگند کد خبر ۴۵۹۲۲۶ تاریخ انتشار ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۲۲ ۴۱ - 17 December 2014 سخنگوی سرپرست والی بدخشان در شمال شرق اتحول در دانشگاه تهران تحول در کشور است |اخبار ایران و جهان
تحول در دانشگاه تهران تحول در کشور است انتظار می رود دانشگاه تهران در ردیف دانشگاه های برتر جهان قرار گیرد اما ارتقا به رده های بالاتر نیازمند رقابت سخت و شدیدتر است کد خبر ۴۵۸۴۸۹ تاریخ انتشار ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۲ - 15 December 2014 سرپرست دانشگاه تهران گفت تحول در دانشگاه تهجزئیات اکتشاف یک ذخیره عظیم گاز در کشور |اخبار ایران و جهان
جزئیات اکتشاف یک ذخیره عظیم گاز در کشور مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با اشاره به شناسایی یک ذخیره عظیم گاز طبیعی در جنوب کشور اعلام کرد حفاری چاههای اکتشافی به منظور تخمین دقیق حجم این سازند جدید گازی آغاز شده است کد خبر ۴۵۸۰۰۶ تاریخ انتشار ۲۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۰ - 14 Decembدرصدد اجرای نقشه جامع علمی کشور هستیم |اخبار ایران و جهان
درصدد اجرای نقشه جامع علمی کشور هستیم معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری گفت شورای عالی انقلاب فرهنگی در چند سال گذشته توانسته مصوبات بسیار ارزشمندی داشته باشد و ما هم درصد اجرای اسناد این شورا هستیم کد خبر ۴۵۸۸۶۲ تاریخ انتشار ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۴۶ - 16 December 2014 معاونت علمیکشاورزی سهم خاصی از بودجه عمومی کشور ندارد |اخبار ایران و جهان
کشاورزی سهم خاصی از بودجه عمومی کشور ندارد کد خبر ۴۵۸۴۱۹ تاریخ انتشار ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۲ - 15 December 2014 سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس با تاکید بر اهمیت بخش کشاورزی در اقتصاد کشور و تامین امنیت غذایی مردم گفت بخش کشاورزی سهم خاصی در بودجه عمومی کشور ندارد محمدمهدی برومندیکشورهاي ديگر برای معلولانشان چه ميکنند؟ |اخبار ایران و جهان
کشورهاي ديگر برای معلولانشان چه ميکنند از مواردي که عموما در روز جهاني افراد داراي معلوليت نهادهاي مختلف بدان ميپردازند برگزاري جلسات بحث و گفتگو کمپينهاي اطلاعرساني جهت يافتن راههاي بديع و نو براي وارد کردن افراد داراي معلوليت در جامعه و طرحهاي توسعهاي با حضور خود معواشنگتن با قطعنامه کشور فلسطین مشکلی ندارد |اخبار ایران و جهان
واشنگتن با قطعنامه کشور فلسطین مشکلی ندارد وزیر خارجه آمریکا گفت که کشورش با پیش نویس قطعنامه به رسمیت شناختن کشور فلسطین در شورای امنیت با هدف ارتقای امیدها برای تشکیل کشور فلسطین مشکلی ندارد کد خبر ۴۵۹۲۸۳ تاریخ انتشار ۲۷ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۶ - 18 December 2014 وزیر خارجه آمریکا گاز دولت استرالیا به خاطر حمایت از گروگان گیر،شکایت کنید! |اخبار ایران و جهان
از دولت استرالیا به خاطر حمایت از گروگان گیر شکایت کنید تا زمانی که این شخص مرتکب جنایتی بدین شکل نشده او را استرالیایی می نامند اما به محض اینکه وی گروگان گیری می کند رسانه ها را از هویت ایرانی او پر می کنند در حالی که تا زمانی که هویت و تابعیت ایرانی داشت مجرم و تحت تعقیب بودواکنش اوباما به انتشار گزارش شکنجه سازمان سیا |اخبار ایران و جهان
واکنش اوباما به انتشار گزارش شکنجه سازمان سیا رئیسجمهوری آمریکا در بیانیهای ضمن تأکید بر بیتاثیر بودن شکنجه در مبارزه با تروریسم اذعان کرد توسل ماموران اطلاعاتی آمریکایی به روشهای بازجویی خشونتبار در مورد مظنونان تروریست پس از حملات یازدهم سپتامبر چهره آمریکا را در جهان خد«تازه به دروان رسیده ها» هم برای کشور دلسوزی بکنند! |اخبار ایران و جهان
تازه به دروان رسیده ها هم برای کشور دلسوزی بکنند چرا جامعه ای که هشت در دوران اصلاحات بنا بود آیین نقد و انتقاد را فرا بگیرد آخرین حضور رئیس جمهور اصلاحات در دانشگاه را با توهین و استهزاء رئیس جمهور به پایان برد چرا جامعه جوان ایرانی به تبع برخی از سیاستمداران که در مناظره هاافزایش صددرصدی بودجه راهداری کشور |اخبار ایران و جهان
افزایش صددرصدی بودجه راهداری کشور رییس سازمان راهداری کل کشور از افزایش صددرصدی بودجه راهداری در سال جاری نسبت به سال قبل خبر داد کد خبر ۴۵۹۲۰۷ تاریخ انتشار ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۲۰ ۱۵ - 17 December 2014 رییس سازمان راهداری کل کشور از افزایش صددرصدی بودجه راهداری در سال جاری نسبت به سقدرت اوپک در دستان کدام کشورهاست؟ |اخبار ایران و جهان
قدرت اوپک در دستان کدام کشورهاست نشریه نشنال اینترست آمریکا در مقاله ای به قلم یوان میرنس نوشت قدرت اوپک به طور فزاینده روی معدودی از کشورهای عضو متمرکز می شود کد خبر ۴۵۶۷۳۲ تاریخ انتشار ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۷ - 09 December 2014 نشریه نشنال اینترست آمریکا در مقاله ای به قلم یو-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها