محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843042140
تهدید کاهش نرخ نفت را به فرصت تبدیل کنیم
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
/یادداشت اقتصادی/
تهدید کاهش نرخ نفت را به فرصت تبدیل کنیم
در حالی که دولت پیشنهاد نرخ ۷۲ دلاری نفت را در لایحه بودجه ۹۴ ارائه داد، این روزها نرخ نفت اوپک به کمتر از ۵۶ دلار رسیده که شاید برای اقتصاد نفتی ما تهدید محسوب شود، اما میتوان با مدیریت منطقی، رشد درآمدزایی غیرنفتی را محقق کرده و این تهدید را به فرصت تبدیل کرد؛ یکی از این ظرفیتها درآمد عبور هواپیماهای خارجی از فضای کشور است.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، پس از 27 تیرماه امسال که هدف قرار گرفتن هواپیمای مالزیایی با موشک در فضای کشور اوکراین، موجب ناامن شدن آسمان این کشور شد و به دنبال ناامنیهای فضای کشور عراق به دلیل فعالیتهای گروهک تروریستی داعش، رشد بیسابقه ترافیک هوایی در پروازهای عبوری از فضای کشور تجربه شد.
موقعیت جغرافیایی کشور ایران در منطقه بسیار مناسب است و باید از این موهبت خدادادی در راستای توسعه اقتصادی حداکثر بهرهبرداری را داشت؛ در شرایطی که با کارشکنیهای کشور عربستان در اوپک، قیمت نفت بسیار کاهش یافته است، برای ما که سالها بر اقتصاد نفتی تکیه داشتهایم، فرصت مناسبی است، تا این تهدید را به فرصت تبدیل کرده و با کاهش تکیه بر درآمدهای نفتی، به فکر توسعه استفاده از ظرفیتهای داخلی و ارزآوری بدون تکیه بر نفت باشیم همان روشی که مقام معظم رهبری بارها در منویات خویش بر آن تأکید داشته و در همین راستا اقتصاد مقاومتی را مطرح فرمودند.
قطعاً با این ظرفیتهای مناسب کشور ایران، با توجه به تکیه بر توان داخلی و بدون چشمداشت به درآمدهای نفتی، میتوان صنعتیشدن و توسعهیافتگی را در مدت زمان کوتاهی پیمود و اقتصاد داخل قدرتمند کرد و یکی از این موقعیتهای مطلوب درآمدزایی غیرنفتی، توسعه و بسط خطوط هوایی برای عبور ایرلاینهای دنیا از فضای امن ایران و جذب خطوط هوایی دنیا است.
باز کردن هر چه بیشتر فضای کشور برای عبور ایرلاینهای دنیا، کمترین هزینه را برای کشور ما دارد و ضمن درآمدزایی مطلوب و ارزآوری مناسب، امنیت فضای کشور را به جهانیان هر چه بیشتر اثبات میکند.
باز شدن فضای کشور برای ایرلاینهای دنیا درآمدهای ارزی کشور را افزایش میدهد، زیرا ایرلاینها برای عبور هواپیماهای خود باید مبلغی به ایران پرداخت کنند؛ درآمد ارزی حاصل از این محل، مستقیماً به خزانه کشور واریز میشود.
* مزیتهای عبور هواپیماها از فضای کشور
جذب پروازهای عبوری، برای کشور در بلندمدت سه مزیت دارد که شامل کاهش تکیه بر درآمدهای نفتی، درآمد مناسب ارزی و افزایش استقبال شرکتهای هواپیمایی خارجی از فضای کشور در ارتقای امنیت، است؛ در این راستا ساماندهی هر چه بیشتر راههای هوایی و تأسیس مسیرهای مستقیم و موازی باید در دستور کار قرار گیرد.
البته هماکنون در حوزههای مختلف در حال رایزنی هستیم، تا بتوانیم از این موقعیت خدادادی و وضعیت جغرافیایی مطلوب کشور بهترین استفاده را داشته باشیم، تا پروازهای عبوری بیشتری را جذب کنیم و این مطلوب است؛ بخشی از این رایزنیها شامل «ساماندهی راههای هوایی» و «ایجاد مسیرهای مستقیم موازی» است.
پروازهای عبوری از فضای کشور بستری برای کسب درآمدهای ارزی است، این مورد قبل از هر چیز به نفع کشور در حوزه درآمد ارزی است ضمن آنکه شرکت فرودگاههای کشور میتواند از این منابع در راستای بهسازی فرودگاهها که هزینه کلانی را میطلبد، اقدام کند.
باید طی فعالیتهای تخصصی فضا را طوری فراهم کرد تا به افزایش پروازهای عبوری از آسمان کشور و ارزآوری بیشتر بیانجامد، زیرا افزایش پروازهای عبوری از آسمان یک کشور به اعتبار آن کشور میافزاید.
ورود پروازهای شرکتهای بزرگ هواپیمایی دنیا به آسمان ایران و عبور از طریق جمهوری اسلامی ایران، خود به خود نشاندهنده امنیت در فضای کشور است، ضمن آنکه ارتقاء امنیت برای کشور را به دنبال خواهد داشت.
البته ورود پروازها به فضای کشور نیازمند آمادهسازی زیرساختهای فرودگاهی از نظر تجهیزات راداری، تجهیزات ارتباطی و تجهیزات ناوبری است، همواره باید این تجهیزات را به روز و مدرن کنیم که به روز کردن آنها هزینههای سنگینی دارد، بنابراین چنین منابعی نظیر پروازهای عبوری از آسمان کشور، موجب افزایش درآمد شرکت فرودگاههای کشور برای انجام چنین مواردی خواهد شد.
از دیگر مزایای عبور از فضای ایران، کاهش میزان مصرف سوخت برای شرکتهای هواپیمایی خارجی است و همین امر موجب استقبال روزافزون ایرلاینهای دنیا از فضای ایران شده است.
در مقایسه با عبور از جنوب خلیج فارس ایرلاینهای خارجی ترجیح میدهند، از فضای کشور ایران استفاده کنند، زیرا شرکت هواپیمایی به عنوان یک بنگاه اقتصادی، در گام اول «توجیه مالی مطلوب» را دنبال می کنند و مصرف سوخت به عنوان اصلیترین هزینه یک پرواز است، در این راستا عبور از فضای ایران، برای ایرلاینهای خارجی هم صرفه اقتصادی خواهد داشت.
* وجود 103 راه هوایی در کشور به طول 61هزار و 776 کیلومتر
در حال حاضر میزان راههای هوایی کشور شامل 66 راه هوایی سنتی به طول 37 هزار و 710 کیلومتر و 37 راه هوایی ماهوارهای به طول 24 هزار و 66 کیلومتر و جمعاً 103 راه هوایی به طول 61 هزار و 776 کیلومتر است.
تا چند ماه قبل 92 راه هوایی به میزان 57 هزار کیلومتر در فضای کشور وجود داشت که با توجه به استقبال ایرلاینهای خارجی از فضای کشور، میزان راههای هوایی افزایش یافته است.
به عنوان مثال در تشریح آمار یک روز عبور هواپیماها از فضای کشور، در 24 ساعت 1583 فروند هواپیما در فضای کشور سرویس دریافت کردند که 972 فروند آن مربوط به 70 کشور خارجی بود که برای تسهیل در حمل بینالمللی از فضای ایران استفاده میکنند.
در این عرصه حتی بسیاری از شرکتهای هواپیمایی آمریکایی که با وجود تحریم حمل و نقل هوایی ایران، از فضای کشور ما استفاده میکنند، در طول یک ماه، هواپیماهای هفت شرکت هواپیمایی آمریکایی از فضای کشور ما عبور میکنند.
* حضور ارگانهای دست اندرکار نظامی و هوایی در کمیته دائمی فضای کشور
به هر حال در فضای ایران ظرفیت افزایش پروازهای عبوری به خوبی فراهم شده است، با توجه به امکانات مرکز کنترل و ظرفیت فضای کشور، وجود نیروهای متخصص کنترل پرواز، امنیت فضای ایران و عضویت جمهوری اسلامی ایران در ایکائو، آمادگی در ایران برای پذیرش پروازهای عبوری افزون بر ترافیک موجود در راههای هوایی کشور وجود دارد، اما این ظرفیت باید گسترش یابد.
پوشش راداری کشور هم در حال حاضر قادر است، بهترین خدمات را به پروازهای داخلی، خارجی و عبوری ارائه دهد؛ در مرکز کنترل فضای کشور تمام پروازها کنترل میشود، در حال حاضر 16 رادار فضای کشور را پوشش میدهند، در مرکز کنترل فضای کشور هفت سکیوتر داریم، بیش از یکهزار و 800 پرواز در حوزههای پروازهای عبوری، داخلی و بینالمللی در شبانهروز کنترل میکنیم.
کمیته دائمی فضای کشور، ساماندهی راهها و تأسیس راههای جدید را پیگیری میکند که ارگانهای مختلف دست اندرکار نظامی و هوایی در آن حضور دارند و این مورد از نظر مسائل امنیتی نیز کنترل میشود.
به هر حال قطعاً وجود چنین ظرفیتهایی نظیر عبور هواپیماهای خارجی از فضای کشور و درآمدزایی مناسب ارزی از این محل، از مصادیق اقتصاد مقاومتی و کاهش تکیه بر درآمدهای نفتی است.
حضرت آیت الله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، با ابلاغ سیاستهای کلی «اقتصاد مقاومتی» بر اساس بند یک اصل 110 قانون اساسی فرمودهاند: «پیروی از الگوی علمی و بومی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی، عامل شکست و عقب نشینی دشمن در جنگ تحمیلی اقتصادی علیه ملت ایران خواهد شد، همچنین اقتصاد مقاومتی خواهد توانست در بحرانهای رو به افزایش جهانی، الگویی الهامبخش از نظام اقتصادی اسلام را عینیت بخشد و زمینه و فرصت مناسب را برای نقش آفرینی مردم و فعالان اقتصادی در تحقق حماسه اقتصادی فراهم کند».
قطعاً چنین ظرفیت درآمدزایی علاوه بر مزیتهای بیشمار برای ایران، برای کشورهای خارجی نیز مطلوبیت دارد و در شرایطی که میزان مصرف سوخت هواپیماها در عبور از فضای ایران نسبت به جنوب خلیج فارس، بسیار کمتر است، بنابراین چنین درآمدزایی در آینده هم مشمول نوساناتی نظیر کاهش بیشتر نرخ نفت، اعمال تحریمها و کارشکنیهای دشمن نخواهد شد چون ایرلاینهای خارجی به عنوان یک بنگاه اقتصادی در گام اول توجیه مالی مطلوب را دنبال می کنند و کاهش مصرف سوخت به عنوان اصلیترین هزینه یک ایرلاین برای آنها صرفه اقتصادی خواهد داشت و قطعاً با رشد هر چه بیشتر عبور هواپیماها از فضای کشور، درآمدهای غیرنفتی افزایش مییابد و نوسانات نرخ نفت، کمتر بر اقتصاد و زندگی مردم تأثیرگذار خواهد بود.
قطعاً کشور ایران با توجه به موقعیت خاص جغرافیایی خود و قرار گرفتن بر سر چهار راه ترانزیتی دنیا، چنین ظرفیتهای درآمدزایی مناسب ارزی در بسیاری از حوزهها دارد که لازم است دولت در راستای کاهش تکیه بر درآمدهای نفتی هر چه بیشتر به این ظرفیتها توجه کند.
سعید مؤذنی/دانشجوی کارشناسی ارشد پدافند غیرعامل* فارس*110
۲۸/۰۹/۱۳۹۳ - ۱۶:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]
صفحات پیشنهادی
یاداشت اقتصادی/ تهدید کاهش نرخ نفت را به فرصت تبدیل کنیم/ امکان درآمدزایی مناسب ارزی از محل عبور هواپیما از
یاداشت اقتصادی تهدید کاهش نرخ نفت را به فرصت تبدیل کنیم امکان درآمدزایی مناسب ارزی از محل عبور هواپیما از فضای کشوردر حالی که دولت پیشنهاد نرخ 72 دلاری نفت را در لایحه بودجه 94 ارائه داد این روزها نرخ نفت در اوپک به کمتر از 56 دلار رسید که شاید برای اقتصاد نفتی ما تهدید محسواحتمال تداوم افت قیمت طلای سیاه تا سال 2015 / افت قیمت نفت فرصتی برای کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی
موسوی نژاد در گفتگو با باشگاه خبرنگاران احتمال تداوم افت قیمت طلای سیاه تا سال 2015 افت قیمت نفت فرصتی برای کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه دولت در حال تنظیم بودجه 94 با قیمت نفت 70 دلاری است گفت پیش بینی می شود قیمت نفت تا سال 2015عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفتوگو با فارس: دولت برای جبران کسری بودجه بدنه خود را کوچک کند/ کا
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفتوگو با فارس دولت برای جبران کسری بودجه بدنه خود را کوچک کند کاهش قیمت نفت بهترین فرصت برای اصلاح قیمت حاملهای انرژیعضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران معتقد است با توجه به کاهش قیمت نفت دولت باید دخل و خرجش را با چابک سازی بدنهنایبرئیس اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با فارس عنوان کرد ثبات نرخ ارز و حمایت از سرمایهگذاری بخش خصوصی راهی
نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با فارس عنوان کردثبات نرخ ارز و حمایت از سرمایهگذاری بخش خصوصی راهی برای کاهش اتکا به نفتنایبرئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه درآمد صادرات غیرنفتی باید جایگزین نفت شود گفت ثبات نرخ ارز و حمایت از سرمایهگذاران خصوصی راهی برای کاهکاهش قیمت نفت، فرصتی برای تقویت بنیه های اقتصادی -پرویز انصاری*
کاهش قیمت نفت فرصتی برای تقویت بنیه های اقتصادی -پرویز انصاری کاهش بهای سبد نفتی اوپک به پایین ترین سطح خود در پنج سال گذشته فرصتی برای کاهش اتکای اقتصاد ملی به درآمدهای نفتی و تقویت اقتصاد غیرنفتی است کاهش قیمت نفت شاید در نگاه اول تحقق برنامه مالی کشور بودجه را با تردیدسیر کاهشی قیمت نفت متوقف شد
سیر کاهشی قیمت نفت متوقف شد در حالی که سرمایهگذاران نفتی به دلیل کاهشهای اخیر قیمت سرمایهگذاری در این بخش را متوقف کردهاند قیمت جهانی نفت امروز 1 42 دلار افزایش یافت و به 63 دلار نزدیک شد خبرگزاری فارس امروز قیمت جهانی نفت خام برنت 1 42 دلار افزایش یافت و بشکهای 62 60 بهتولید نفت اوپک کاهش یافت
تولید نفت اوپک کاهش یافت سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک طی گزارشی اعلام کرد که این سازمان در نوامبر 2014 بالغ بر 390 هزار بشکه نفت در روز از تولید خود را کاهش داده است درحالی که در میزان تولید نفت ایران تغییری ایجاد نشده است فارس سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام اوپک توضرورت جدی گرفتن اقتصاد مقاومتی برای حل مشکلات اقتصادی/ کاهش قیمت نفت بهترین فرصت برای کاهش وابستگی بودجه به نف
ثروتی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد ضرورت جدی گرفتن اقتصاد مقاومتی برای حل مشکلات اقتصادی کاهش قیمت نفت بهترین فرصت برای کاهش وابستگی بودجه به نفت عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه مجلس قیمت جهانی نفت را در زمان بررسی بودجه حتما در نظر خواهد گرفت گفقیمت نفت کاهش یافت/ هر بشکه 63 دلار
قیمت نفت کاهش یافت هر بشکه 63 دلارقیمت نفت به علت افزایش نگرانی ها در مورد تقاضا برای نفت در جهان کاهش یافت و هر بشکه 63 10 دلار معامله شد به گزارش گروه اقتصاد بین الملل فارس به نقل از رویترز قیمت نفت به علت نگرانی از اشباع بازارها و چشم انداز آشفته تقاضا به کمترین رقم در 5 سکاهش وابستگی بودجه پیشنهادی دولت به نفت
کاهش وابستگی بودجه پیشنهادی دولت به نفت خبرگزاری پانا معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری در جلسه غیرعلنی امروز سه شنبه ١٨ آذرماه مجلس شورای اسلامی درباره لایحه بودجه سال ١٣٩٤ کل کشور گزارش داد ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۸ آذر ساعت 09 38 به گزارش خبرگزاری پانا محمدباقر نوبخترد پای صهیونیست ها در کاهش قیمت نفت |اخبار ایران و جهان
رد پای صهیونیست ها در کاهش قیمت نفت امام جمعه موقت سمنان با اذعان بر ا ینکه کاهش قیمت نفت جنگ برخی کشورهای عربی برای مقابله با ایران است گفت دست صهیونیستها در این خیانت به وضوح دیده می شود کد خبر ۴۵۷۵۷۲ تاریخ انتشار ۲۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۲ - 12 December 2014 امام جمعه موقت سمنانوزیر نفت عربستان: چرا باید تولیدمان را کاهش دهیم؟
همزمان با سقوط بهای نفت به کمترین سطح در ٥ سال گذشته وزیر نفت عربستان چرا باید تولیدمان را کاهش دهیم خبرگزاری رویترز اعلام کرد وزیر نفت عربستان سعودی بار دیگر تاکید کرد که کشورش برای حمایت از قیمت نفت اقدام به کاهش تولید خود نمی کند و مداخله ای در بازار انجام نمی دهد به گزارکاهش قیمت نفت، افزایش انضباط مالی دولت را در پی دارد
سلطانی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران کاهش قیمت نفت افزایش انضباط مالی دولت را در پی دارد نائب رئیس اتاق ایران گفت کاهش قیمت نفت فی النفسه اتفاق منفی نیست بلکه یک فرصت است که از این به بعد بجای پول نفت از تدبیرمان برای پیشتاز شدن استفاده کنیم پدرام سلطانی در گفتگو با خبرنگار اقبا کاهش سرمایهگذاری نفتی سیر کاهشی قیمت نفت متوقف شد/ افزایش 1.42 دلاری قیمت
با کاهش سرمایهگذاری نفتیسیر کاهشی قیمت نفت متوقف شد افزایش 1 42 دلاری قیمتدر حالی که سرمایهگذاران نفتی به دلیل کاهشهای اخیر قیمت سرمایهگذاری در این بخش را متوقف کردهاند قیمت جهانی نفت امروز 1 42 دلار افزایش یافت و به 63 دلار نزدیک شد به گزارش گروه اقتصاد بینالملل خبرگزابانک مرکزی نرخ بانکی 24 ارز را کاهش داد
دلار و ارز بانک مرکزی نرخ بانکی 24 ارز را کاهش داد بانک مرکزی نرخ بانکی 39 ارز را برای روز جاری سه شنبه اعلام کرد که براین اساس نرخ بانکی 24 ارز نسبت به روز گذشته کاهش و قیمت11 واحد پولی افزایش یافته است البته نرخ 4 ارز تغییری نکرد به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز امروز سه شنکاهش نرخ طلا و سکه در بازار آزاد |جدول|
کاهش نرخ طلا و سکه در بازار آزاد |جدول| طلای 18 عیار با کاهش حدود 2000 تومانی روبرو شده و 100 هزار و 44 تومان داد و ستد می شود ایسنا مزمان با بزرگترین سقوط قیمت اونس طلا در یک روز در بازارهای جهانی قیمت انواع طلا و سکه در بازار آزاد با کاهش مواجه شد این در حالی است که طلا در رونرخ بیکاری در مازندران در تابستان امسال 2/3 درصد کاهش یافته است
نرخ بیکاری در مازندران در تابستان امسال 2 3 درصد کاهش یافته است ساری - ایرنا - معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری مازندران گفت نرخ بیکاری مناطق شهری استان در تابستان امسال نسبت به فصل مشابه سال گذشته 2 3 درصد کاهش یافته است به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی معاونت برنامه-
اقتصادی
پربازدیدترینها