واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: گزارشی از سیر تا پیاز بیمه طلایی فرهنگیان؛ افت و خیزهای بیمه طلایی فرهنگیان در 5 سال خبرگزاری پانا: 19 آذر سال 89، روزی که حمیدرضا حاجی بابایی وزیر وقت اموزش و پرورش با خوشحالی اجرای بیمه طلایی فرهنگیان را با سرو صدای فراوان مطرح کرد هنوز در خاطر بسیاری از فرهنگیان باقی مانده است.
۱۳۹۳ جمعه ۲۸ آذر ساعت 11:40
سرویس آموزش و پرورش/همان زمان حاجی بابایی تاکید کرد که فرهنگیان برای برخورداری از این بیمه، مبلغ ناچیزی را پرداخت می کنند و در مقابل با توجه به رقم بالایی که از سوی وزارتخانه برای بیمه معلم و خانواده شان در نظر گرفته شده، حمایت های بیمه ای مناسبی ارایه می شود.از آن زمان مدتی گذشت تا اینکه اواسط سال 89، بیمه طلایی فرهنگیان اجرا شد. با اینکه امتیازات و تسهیلات تحت پوشش قرار گرفتن این بیمه بسیار چشمگیر بود اما زمانیکه به مرحله اجرا رسید، بسیاری از وعده ها تحقق نشد . هنوز ابهامات این بیمه حل نشده بود که همان سال دوباره حاجی بابایی اعلام کرد که این طرح برای بازنشستگان هم اجرا می شود.
بازنشستگان حذف شدند
مرداد 91، وزیروقت آموزش و پرورش پس از ماهها وعده برای راهاندازی مجدد بیمه طلایی فرهنگیان بازنشسته، با عذرخواهی از آنها بهعلت توقف اجرای بیمه طلایی اعلام کرد: از لحاظ قانونی امکان ادامه اجرای بیمه طلایی توسط آموزش و پرورش وجود ندارد، البته استفاده از مزایای بیمه طلایی حق طبیعی این قشر است.
حمیدرضا حاجیبابایی در اینباره به ایسنا گفت: آموزش و پرورش بهخاطر معلمان بازنشسته پیشتاز اجرای بیمه طلایی بازنشستگان شد، درحالیکه این موضوع ارتباطی به آموزش و پرورش ندارد و تنها از سر دلسوزی پیگیر این بیمه بودیم.وی اظهار کرد: مقرر شده بود وزارت رفاه بخش زیادی از کارهای مربوط به این بیمه را انجام دهد و آموزش و پرورش نیز آماده هرگونه کمک و همکاری بود، ولی چون بازنشستگان تحت پوشش وزارتخانه و سازمانهای دیگری هستند، آموزش و پرورش کاری نمیتواند انجام دهد.وزیر آموزش و پرورش گفت: بازنشستگان فرهنگی تحت پوشش بیمه تکمیلی هستند و براساس تفاهمنامه مقرر شد این مبلغ و مبلغ عائلهمندی در اختیار بیمه ایران قرار بگیرد تا بیمه نقرهای بازنشستگان فرهنگی طلایی شود، اما آنها قرارداد را امضا نکردند، چرا که ترجیح آنها برای انعقاد قرارداد با شرکت بیمه آتیه سازان حافظ بود.
البته حاجیبابایی توضیح نداده که چرا با وجود اطلاع از این روند چندماه به آنان وعده امروز و فردا داده است، هر چند قرارداد منعقده آذرماه 90هم چندان کارایی نداشت و آنطور که بازنشستگان میگویند بیمه ایران به دلایل مختلف از پرداخت هزینههای درمان آنها طی مدت قرارداد خودداری کرده است.
مشکلات بیمه طلایی
در زمینه مشکلات بیمه طلایی فرهنگیان، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش درباره میزان رضایتمندی فرهنگیان از بیمه طلایی گفت: این بیمه تا حدود زیادی هزینههای درمانی فرهنگیان و خانواده تحت تکفل آنها را تأمین و باعث ایجاد رضایت نسبی فرهنگیان شده است.
به گفته وحید کیارشی بیش از یک میلیون و 820 هزار نفر از فرهنگیان و افراد تحت تکفلشان تحت پوشش این بیمه هستند. وی افزود: با توجه به تنوع تعهدات و تعداد بیمهشدگان طبیعتاً بیمه طلایی با مشکلاتی مواجه است، بعضی از این مشکلات به دلیل نبود ظرفیتهای مناسب در صنعت بیمه کشور و برخی هم به دلیل همراهی نکردن مجموعه مرتبط با درمان از جمله بیمارستانها و پزشکان است. به گفته کیارشی، نبستن قرارداد از سوی بعضی از مراجع درمانی کشور با شرکتهای بیمه از دیگرمشکلات دارندگان بیمه طلایی است. وی افزود: این موضوع باعث شده بیمهشدگان در هنگام مراجعه به این مراکز، هزینههای مرتبط را مستقیماً پرداخت کنند و سپس برای دریافت آن به شرکت بیمه مراجعه کنند که همین امر باعث نارضایتی بیمهشدگان شده و این مشکل از عهده بیمهگر و بیمهگذار خارج است. کیارشی یکی دیگر از مشکلات موجود را رعایت نکردن تعرفههای مصوب دولت توسط بعضی از مراجع درمانی کشور از جمله مراکز بخش خصوصی عنوان کرد و افزود: بیمهشدگان هنگام دریافت هزینهها باید تفاوت تعرفه را مستقیماً پرداخت کنند و شرکتهای بیمه نیز بر اساس ضوابط بیمه مرکزی نمیتوانند با تعرفههای غیرمتعارف با مراکز درمانی قرارداد منعقد کنند. معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: با توجه به مشکلات پیش آمده، هماهنگیهای لازم با شرکت بیمه ایران به عمل آمد تا در همه استانها تیمهای نظارتی تشکیل و مشکلات موجود در روند اجرای قرارداد را در حد امکان مرتفع کنند. کیارشی با اعلام اینکه فرهنگیان در صورت هرگونه سؤال یا ابهام یا مشکل میتوانند به مناطق محل خدمت خود مراجعه کنند اظهار داشت: حق بیمه قرارداد نیز به ازای هر نفر مبلغ 235هزار ریال در ماه است که نیمی از آن از سوی فرهنگیان و نیمی دیگر از محل اعتبارات رفاهی وزارت آموزش و پرورش تأمین و پرداخت میشود.
دولت یازدهم و بیمه طلایی
فانی در زمان سرپرستی خود در آموزش و پرورش اعلام کرد که این طرح مانند سنوات گذشته ادامه دارد اما طراحی جدیدی برای بیمه طلایی فرهنگیان در نظر گرفته شده است و اولویت اول در اجرای این طرح، فرهنگیان شاغل و سپس فرهنگیان بازنشسته است.
بعد از وزارت او در آموزش و پررورش خبرهای خوبی در مورد بیمه طلایی فرهنگیان داده شد. او در گفت وگو با ایسنا اعلام کرد که با وجود افزایش تعرفههای درمان، بیمه ایران با توجه به احترامی که به جامعه فرهنگیان قائل است، مقرر شد خدمات بیمهای سال ۹۳ به ازای هر نفر ۲۶ هزار تومان ارائه شود که این رقم نسبت به مبلغ اولیه پیشنهادی، کمتر است. قرارداد جدید بیمه از اول خردادماه، اجرایی خواهد شد.
او با اعلام اینکه سقف بخشی از تعهدات درمان برداشته و به طور کامل پرداخت میشود ادامه داد: البته این اتفاق در راستای توجهی است که دولت نسبت به بیمه سلامت عمومی دارد. به کمک آموزش و پرورش خواهد آمد و در مجموع وضعیت به گونهای خواهد شد که درمانهایی که بیشترین فراوانی را دارند بدون سقف در بیمه لحاظ خواهد شد. امیدواریم با تغییراتی که در این بسته بیمهای ایجاد میشود همکاران فرهنگی بتوانند بهرهمندی بهتری از این بیمه داشته باشند.
اما براساس بخشنامه وزارت آموزش و پرورش خدمات دندانپزشکی و عینک از بیمه طلایی فرهنگیان حذف شد، علت این امر کاهش حق بیمه فرهنگیان اعلام شده است، این در حالی است که کاهش این خدمات اعتراض برخی فرهنگیان را برانگیخت.
اما بیمه طلایی در دولت جدید به شرکت آتیه سازان حافظ واگذار شد و قرار شد که در هر استان یک نماینده حضور داشته باشد تا مشکلات را حل کند.
گزارش : زهرا تالانی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 307]