تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  ghhhhhh
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803220995




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تنها شناسنامه فنی می‌تواند ساختمان ها را از بی هویتی نجات دهد |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تنها شناسنامه فنی می‌تواند ساختمان ها را از بی هویتی نجات دهد
الزام قانونی برای ایجاد شناسنامه فنی وجود دارد، اما این به تنهایی کافی نیست. قانون از همان زمان که مصوب شده، لازم الاجراست اما مشکل اینجاست که می‌بینیم قانون اجرا نشده و نمی‌شود؛ اینجاست که باید دولت به میدان آمده و اجرای قانون را تضمین کند. یعنی وزارت مسکن و شهرسازی سابق و راه و شهرسازی باید ضمانت اجرای آن را پیگیری کرده و موانع را از سر راه بردارد.
کد خبر: ۴۵۹۴۴۰
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۷ - 18 December 2014




فرقی نمی‌کند نرخش چقدر باشد؛ ساختمان گران ترین کالایی است در کشورمان که نه استاندارد دارد، نه شناسنامه‌ای دارد که بدیهیاتی درباره‌اش (مانند سازنده‌، ناظر و...) قابل شناسایی باشد، نه عیب و اشکالاتش قابل پیگیری است و نه همه این موارد پنهان درباره آن، قابل اغماض به نظر می‌رسد چراکه تمامی سرمایه بسیاری از افراد جامعه به حساب می‌آید و جان خیلی ها در گرو کیفیت ساخت آن قرار گرفته است؛ آیا چنین موضوعی طبیعی و بلااشکال است؟!

به گزارش «تابناک»، در روزگاری که پروسه سند زدن برای کالاهایی چون خودرو، موتورسیکلت، حتی سیم کارت و خیلی ریز و درشت های دیگر برای هویت بخشی و رصد اتفاقات رخ داده پیرامونشان به بخش لاینفک زندگی خیلی هایمان تبدیل شده و سخن گفتن درباره مزیت های این روند، کاری بیهوده به نظر می‌رسد، دنیای ساختمان، به ویژه مسکن در کشورمان اسیر مشکلاتی است که چه بسا برای ناظران خارجی غیر قابل باور به نظر برسد.

اگر ضرورت ها موجب شده به اینجا برسیم که با یک استعلام ساده می‌توان دریافت یک خودرو چند بار خرید و فروش شده و اصطلاحا چند دست چرخیده و تغییرات به وجود آمده در آن تا کنون چه بوده است، در بحث ساختمان تنها می‌توان به این نکاتِ تقریبا بی ارزش دست یافت که مالکان قبلی چه کسانی بوده‌اند و به هیچ عنوان اطلاعی از مواد و مصالح به کار رفته در ساخت آن نمی‌توان یافت و حتی نمی‌توان نقشه تاسیسات زیر جلد ساختمان را یافت تا در مواقع لزوم (مثل تعمیرات) به کمک آن رفع مشکل کرد.

به عبارت بهتر، صنعت ساختمان در کشورمان اسیر مشکلی است که در اثر آن، بی هویتی خاصی بر ساختمان ها در کشورمان حاکم شده که کمترین نتیجه‌اش، بی اطلاعی از کیفیت سازه است؛ اشکالی که سلسله اشکالات دیگر را رقم می‌زند و موجب می‌شود که مصرف کننده نهایی با واسطه در ارتباط قرار گیرد و سازنده بی آنکه مسئولیتی در قبال اشتباهات احتمالی اش در سازه داشته باشد، با سودی که کسب کرده به دنبال زندگی خود برود و هندوانه دربسته‌ای مقابل مصرف کننده قرار گیرد که حتی ممکن است جان وی را به خطر اندازد.

بدین ترتیب می‌توان دریافت که اگر ساختمان دارای شناسنامه‌ای باشد که نکات پنهان آن را توضیح دهد، تا چه اندازه شرایط تغییر خواهد کرد و چه منافعی برای مصرف کنندگان این کالا و دیگر اقشار جامعه -همچون کسانی که ساخت و ساز اصولی مشغولند- و حتی دولت حاصل خواهد آمد؛ پس چرا امری تا این اندازه مهم ندید گرفته می‌شود؟

دکتر سعید غفرانی، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران در این باره می‌گوید: عاملی که می‌تواند به ساختمان هویت ببخشد، «شناسنامه فنی ملکی» است که از آن بیشتر بهره برداران و مصرف کنندگان نهایی منتفع می‌شوند. همانطور که یک کالا نشان استاندارد می‌گیرد و یک مرجع رسمی، کیفیت آن را تایید می‌کند، شناسنامه فنی ملکی هم در واقع چنین وضعیتی را درباره ساختمان ایفا خواهد کرد و هویت آن را از این جهت که چه کسانی آن را طراحی کرده‌اند، چگونه محاسبات سازه‌اش صورت گرفته، چه مقدار نکات و مقررات مربوط به محاسبات از جنبه های مختلف از جمله معماری، سازه، برق و مکانیک رعایت شده؟، به چه وسیله ای اجرا شده و چه مقدار استاندارد های اجرایی در موقع ساخت و ساز رعایت شده؟، چگونه کار تحت نظارت بوده و... آشکار خواهد ساخت.

وی می‌افزاید: وقتی ساختمانی شناسنامه فنی ملکی داشته باشد، به این معناست که تمام ابعاد پنهان و آشکار آن برای خریداران، استفاده کنندگان و بهره برداران قابل رویت است و آشکار شدن این زوایای پنهان و آشکار برای بهره برداران نکته بسیار بسیار مهمی است چراکه ایشان را با یک کالای کاملا شفاف روبرو می‌کند که هم نرخش قابل یافتن است، هم استحکامش قابل ارزیابی است، هم نقش واسطه ها را در خرید و فروش آن کمرنگ می‌کند و هم مزایای دیگری برای ایشان به همراه خواهد آورد.

غفرانی در ادامه با تاکید بر اینکه چنین مزایایی موجب شده که بحث شناسنامه فنی ملکی ساختمان مورد توجه قرار گرفته و در روزهای گذشته (25 و 26 آذرماه) دومین همایش ملی در این باره با حضور جمعی از مسئولان وزارت راه و شهرسازی، کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، سازمان های نظام مهندسی ساختمان کشور، اصناف و انجمن های مرتبط با مسکن و ساختمان  و... برگزار شود، می‌گوید: در این راستا می‌بایست همه تلاش کنیم تا شناسنامه فنی ملکی را در جامعه ترویج و نهادینه کرده و پیرو آن، از مزایایش بهره مند شویم.

وی با اشاره به نقش بنگاه های معاملات ملکی در صنعت ساختمان می‌افزاید: شناسنامه فنی ملکی برای مشاوران املاک نیز مفید است، چراکه فروش کالای آدرس دار به متقاضیان، به مراتب بهتر از کالاهایی که آدرس ندارند و ابعاد پنهان و آشکارشان نامشخص است، صورت خواهد گرفت. وجود چنین شناسنامه‌ای فنی برای مشاوران املاک این امکان را فراهم می‌کند که بتوانند کالایی که عرضه می‌کنند را به بهترین نحو معرفی کنند. 

رئیس نظام مهندسی ساختمان تهران با اشاره به الزامات قانونی موجود برای ایجاد شناسنامه فنی ملکی می‌گوید: الزام قانونی برای ایجاد شناسنامه فنی وجود دارد، اما این به تنهایی کافی نیست. قانون از همان زمان که مصوب شده، لازم الاجراست اما مشکل اینجاست که می‌بینیم قانون اجرا نشده و نمی‌شود؛ اینجاست که باید دولت به میدان آمده و اجرای قانون را تضمین کند. یعنی وزارت مسکن و شهرسازی سابق و راه و شهرسازی باید ضمانت اجرای آن را پیگیری کرده و موانع را از سر راه بردارد.

وی می‌افزاید: البته در این مسیر امثال کمیسیون اصل 90 مجلس نیز برای به تکمین در آوردن بخشهایی که به قانون تمکین نمی‌کنند هم باید ورود کنند، ولی به طور کلی معتقدم که اگر شهرداری ها همراهی و همسویی داشته باشند، بحث شناسنامه فنی ملکی خیلی راحت تر در کشور قابل اجرا خواهد بود؛ لذا یکی از فاکتور های تاثیر گذار در بحث اجرا یا عملیاتی شدن تهیه شناسنامه فنی ملکی را حوزه های مدیریت شهری می‌دانم.

غفرانی در ادامه درباره ارتباط بیمه ساختمان و شناسنامه فنی می‌گوید: شناسنامه فنی ملکی و بیمه تضمین کیفیت ساختمان هم پیوندی خوبی می‌توانند باهم داشته باشند. بیمه تضمین کیفیت که در قانون هم به آن اشاره شده، می‌تواند باعث بالارفتن درجه کیفیت و پایداری ساختمان ها شود؛ این در حالی است که بیمه گذار وقتی در مورد چیزی متعهد می‌شود، مجبور است به فاکتور های فنی درباره‌اش دقت کند چراکه در غیر اینصورت باید تاوان آن را بپردازد. لذا بیمه کیفیت می‌تواند تاثیر مفیدی در بحث شناسنامه فنی ملکی داشته باشد و به غنای فنی و کیفی ساختمان بیفزاید.

وی در پایان ضمن تاکید بر هم افزایی بین سازمانها می‌گوید: دستیابی به شناسنامه فنی ملکی نیازمند یک همسویی با همه دست اندر کاران و ذی نفعان است؛ یعنی کسانی که میل دارند این سرمایه های ملی به درستی، فنی و با کیفیت ساخته شوند. از حوزه های مدیریت شهری، شوراهای اسلامی شهر ها، نظامات مهندسی، وزارت راه و شهر سازی و ادارات کل استانها و مردم، همه باید کمک کنند تا شناسنامه فنی ملکی –که به نفع همه مردم و سرمایه های کشور است- عملیاتی شود و اگر چنین اتفاقی بیفتد ما شاهد صدور شناسنامه فنی برای ساختمانهای که در حال ساخت اند یا  در آینده ساخته خواهند شد، خواهیم بود.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن