واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
رونق تولید مسکن باصدور شناسنامه فنی و ملکی ساختمان /نصف حقوق خانوارها به مسکن تعلق می گیرد
سخنگوی کمیسون عمران مجلس گفت: هر شهروند ایرانی یک سوم درآمد خود را باید به مسکن اختصاص دهد و طبق گزارش دفتر برنامه ریزی وزارت راه و شهرسازی از سال 80 تاکنون این میزان 3 برابر شده و در سال 92به 9 برابر رسیده است
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران عبدالکریم حسین زاده در دومین همایش ملی شناسنامه فنی ملکی ساختمان با بیان اینکه سازنده باید ساختمان را مانند فرزند خود تلقی کرده و تا آخر کاردر ارتباط با آن باشد و تمام تبعات آن را بسنجد ،گفت: صدور شناسنامه فنی ملکی برای یک ساختمان آغاز راه است و به این معنا نیست که سازنده پس از طراحی و ساخت سازه با آن قطع ارتباط کند.
وی در ادامه افزود:هرچند در ماده 21 قانون نظام مهندسی بر ضرورت بحث تدوین شناسنامه فنی ملکی ساختمان برای ساختمان های 3 هزار متر مربع در کلان شهرها تاکید شده است، اما بسیاری از مناطق کشور در معرض خطرات سیل و زلزله قرار دارند و شناسنامه فنی ملکی باید برای همه ساختمان ها صادر شود.
حسین زاده با بیان اینکه بخشی از درآمد سالانه مردم به مسکن اختصاص می یابد، گفت: نیاز است که در زمینه ساخت و سازها بسیار جدی باشیم چون اگر پزشک یک فرد را جراحی می کند ما تمام شهرها را جراحی می کنیم و جان و هستی ملت در دست ماست.
این نماینده مجلس اظهار داشت: هر شهروند ایرانی یک سوم درآمد خود را باید به مسکن اختصاص دهد و طبق گزارش دفتر برنامه ریزی وزارت راه و شهرسازی از سال 80 تاکنون این میزان 3 برابر شده و در سال 92به 9 برابر رسیده است که اگر این روند را با ایالات متحده مقایسه کنیم،رقمی در حدود 2.4 و در تانزانیا 2.8 و در نیمیمبیا 2.9 درصد است.
حسین زاده در ادامه تصریح کرد: همچنین در کشورهایی که قدرت خرید مسکن درآنها در بدترین شرایط ممکن قرار دارد مثل السالوادور این رقم 32.22 است و این آمار نشان می دهد که ما به یک بازنگری درونی در این زمینه نیازمند هستیم.
وی با اشاره به اینکه وقتی وضعیت موجود شهرهای کشور را می سنجیم دچار نوعی یاس فلسفی نسبت به عملکرد خود می شویم، گفت: از این جهت که تاکنون چه مقدار در حوزه صنعت ساختمان کوتاهی کرده ایم و چه مقدار باید این کوتاهی ها را جبران کنیم.
وی این اقدام را بسیار دشوار دانست و گفت: ما محیط را می سازیم و در قبال این محیطی که در طول سنوات می سازیم شخصیت و هویت می گیریم.
حسین زاده ضمن انتقاد از بی توجهی به هویت معماری ایرانی در کشور گفت:ساختمان های قدیمی بخشی از هویت معماری ما را تشکیل می دهند اما حال ازشهرسازی و معماری فاخر ما چه چیزی باقی مانده است که بازگشت به این موضوع حس تعلق شدید همه مسئولان را می طلبد.
نایب رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در عین حال اظهار داشت: وقتی که در مقابل این شرایط از شهر قرار می گیریم می بینیم که نه تنها شهرها وکوچه ها حتی خانه ها نیز نمی توانند با انسان ها حرف بزنند به این دلیل که نظارت ها واقعی و دقیق نبوده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه قانون نظام مهندسی مسیر اصلاح خود را طی کرده و اقداماتی در این رابطه انجام شده است عنوان کرد: این در حالی است که قانون نظام مهندسی کاربرانی برای خود دارد که در وهله اول این کاربران مردم هستند که محصول خروجی قانون را استفاده می کنند و در مرحله بعدی متخصصان امر و در مرحله بعد سازندگان قرار دارند.
حسین زاده در ادامه خطاب به مهندسان حاضر در همایش گفت: قانون را شما استفاده می کنید و نقاط قوت و ضعف آن را شما باید به ما ارجاع بدهید تا در یک آسیب شناسی درون سیستمی بر اساس الگوهای نظریه سیستمی، خود را اصلاح کنیم و این اصلاح را در گام اول از مجلس شروع کنیم.
این نماینده مجلس در ادامه گفت: باید بدانیم که فلسفه وجودی ما کسب سود بیشتر یا کسب منافع ملی و امنیت ملی و سود ملی بیشتر است که به تبع آن بتوانیم استفاده بیشتری از آن ببریم و تهیه و تدوین شناسنامه فنی ملکی می تواند راه ما را هموار تر کند.
وی با بیان اینکه فلسفه وجودی سازمان نظام مهندسی، وزارت راه و شهرسازی، وزارت نیرو و دپارتمان های شهرسازی، معماری و عمران و سایر بخش های فعال در این حوزه باید مشخص شود، خاطرنشان کرد: ما باید در ارائه اطلاعات دقیق به مردم با حساسیت بیشتری عمل کنیم، چون آگاهی بخشی شرط اول کار است .
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]