واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ آذر ۱۳۹۳ (۹:۲۴ق.ظ)
مقابله با چالش هاي محيط زيستي منطقه ضرورت کشورهاي عضو اکو معصومه ابتکار طي سخناني در پنجمين اجلاس وزيران محيط زيست اکو که امروز در استانبول برگزار شد، گفت: با توجه به چالش خطير تغييرات آب و هوايي و فعاليت هاي جهاني براي کاهش انتشار و انعطاف پذيري در برابر آن، ضروري است کشورهاي منطقه نيز به رويکرد مشترک براي مقابله با تغييرات آب و هوايي دست يابند.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي سازمان حفاظت محيط زيست،معاون رييس جمهور کشورمان که به عنوان رياست اين اجلاس سخن ميگفت بر ضرورت همسويي کشورهاي منطقه در نشستهاي مهم و تصميم ساز همچون کنفرانس اعضاي متعاهد به کنوانسيون تغييرات آب و هوا تاکيد کرده و گفت: شرايط منطقه غرب آسيا به ويژه کشورهاي اکو، با آينده اي گرم و خشک روبروست و ما نيازمند افزايش همکاريهاي نزديک و فشرده هستيم.
وي با تأکيد بر گسترش خشکسالي، کاهش نزولات جوي، افزايش گرد و غبار و اثرات فرامرزي آن تأکيد کرد که در منطقه اکو زمينه همکاري فراوان دوجانبه و جندجانبه وجود دارد و ايران نيز با داشتن تجربيات بسيار در مواجهه با چالشها آماده همکاري با اين کشورهاست.
ابتکار با اشاره به اينکه در يک سال گذشته و از زمان روي کار آمدن دولت جديد در ايران، براي افزايش استفاده از انرژيهاي پاک خورشيدي و باد تلاش و برنامههاي عملياتي دنبال شده است.
وي افزود: استراتژي جمهوري اسلامي ايران کاهش ميزان مصرف انرژي فسيلي به ميزان 30 درصد در يک دهه است و افزايش سهم انرژيهاي تجديد پذير در حرکت به سوي اقتصاد کم تر بن به عنوان ابزاري در توفيق سياستهاي اقتصاد مقاومتي از ديگر برنامههاي اصلي ايران است.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست با تاکيد بر اينکه برنامه کاهش آلودگي هوا به ويژه در تهران و استانداردسازي سوخت، تهيه لوايح مربوط به خاک، ارزيابي محيط زيستي و هواي پاک از اقدامات دولت در يک سال گذشته است به تأمين بودجه 500 ميليارد ريالي براي حفاظت از تالابها به ويژه تالابهاي مرزي مثل هامون اشاره کرد.
معاون رييس جمهور، اقتصاد سبز را رويکردي جهاني خواند که توسعه پايدار و ريشه کني فقر را هدف قرار ميدهد و افزود: تجربيات بشري اقتضا ميکند که اقتصاد با محيط زيست به منظور استفاده مؤثر از سرمايههاي طبيعي و بهره برداري صحيح از منابع اقتصادي همراه شود و جمهوري اسلامي ايران نيز اين موضوع نوظهور را در سياستهاي کلان کشور و برنامه توسعه ملي خود با سرلوحه قرار دادن اقتصاد مقاومتي دنبال ميکند و به عنوان الگويي براي دستيابي به اقتصاد سبز مد نظر قرار داده است.
ابتکار با اشاره به فعاليت پنج ساله موسسه علوم و فناوري محيط زيست اکو به ميزباني ايران تاکيد کرد که اين موسسه بايد با تبديل وضعيت به عضو حقوقي و وابسته به سازمان همکاريهاي اقتصادي اکو در مسير ظرفيت سازي و تقويت بنيه علمي کارشناسان و محققان کشورهاي منطقه قرار گيرد و در اين زمينه خواستار نظر وزيران عضو اکو شد.
وي تاکيد کرد موسسه علوم و فناوري اکو توانسته در اين سالها بدون دريافت کمک مالي از کشورهاي عضو اکو و تنها با حمايت مالي جمهوري اسلامي ايران، دبيرخانه اکو و همکاري با کشورهايي مانند نروژ، اهداف علمي خود را پيش ببرد و اخيراً نيز براي ارتقاي آموزشهاي محيط زيستي منطقه اکو، استفاده از ظرفيت مرکز مطالعات محيط زيست ايتاليا در قالب مذاکرات دوجانبه ايران و ايتاليا برنامه ريزي شده تا با ايجاد کميته مشترک اين موسسه با مرکز مطالعات محيط زيست ايتاليا همکاري شايسته اي صورت پذيرد.
ابتکار در پايان سخنانش با توجه به حمله تروريستي رخ داده در پاکستان و کشته شدن کودکان و نوجوانان بي دفاع پاکستاني، ضمن ابراز همدري با دولت و ملت پاکستان به قطعنامه سازمان ملل با عنوان جهان عليه خشونت و افراط گرايي اشاره کرد و گفت: ضروري است کشورهاي منطقه با سرلوحه قرار دادن اين قطعنامه، براي مقابله با چنين حوادث ناگوار و تروريستي تلاش کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]