واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ آذر ۱۳۹۳ (۱۳:۳۷ب.ظ)
وزير جهاد کشاورزي تاکيد کرد: ضرورت بهره گيري از روشهاي نوين براي مبارزه با آفات و بيماريهاي گياهي وزير جهاد کشاورزي در پيامي به مناسبت بيست و نهمين نشست کميسيون کنترل ملخ صحرايي در جنوب غرب آسيا (SWAC) و جشن پنجاهمين سالروز اين نشست در تهران، سازمان حفظ نباتات را به عنوان اساسيترين و حساسترين ارگان مسئول حفظ محصولات کشاورزي کشور و تهيه غذاي سالم توصيف کرد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي سازمان وزارت جهاد کشاورزي، متن اين پيام که توسط محمد حسين شريعتمدار مشاور عالي وزير جهاد کشاورزي قرائت شد به اين شرح است:
کشاورزي در جمهوري اسلامي ايران همانند ساير کشورها يکي از محوريترين بخشهاي اقتصادي است که مستقيماً با محيط زيست، امنيت غذايي، اشتغال، درآمد، صنعت و سلامت جامعه ارتباط دارد و با اتخاذ سياستهاي صحيح و اجراي طرحهاي جامع و زيربنايي ميتوانيم شاهد رشد پايدار کيفي و کمي محصولات کشاورزي باشيم.
براي رسيدن به افزايش توليد و کشاورزي پايدار که مطمئناً منجر به رشد امنيت غذايي منطقه ميشود جمهوري اسلامي ايران گامهاي بلندي را برداشته است. حفظ، مديريت و استفاده بهينه از منابع موجود، بکارگيري ارقام مقاوم و پرمحصول، کنترل آفات و بيماريهاي گياهي، استفاده از روشهاي نوين و بهويژه بيولوژيک در مبارزه با آفات از جمله فعاليتهايي است که حفظ نباتات جمهوري اسلامي ايران بيش از پيش به آن همت گمارده است.
ملخها يکي از آفات مهم و کليدي محصولات کشاورزي کشور است که سازمان حفظ نباتات وظيفه کنترل آن را بر عهده دارد و بايد با برنامهريزي به موقع قبل از بروز خسارت به محصولات در مناطق کانون رديابي و در صورت نياز مبارزه اصولي با آفت را انجام داده تا دسترنج و حاصل زحمات کشاورزان از خسارت اين افت مصون بماند.
سوابق و اطلاعات موجود در مورد ملخها نشانگر آن است که در سال 1315 و 1316 اداره کل فلاحت وقت، ادارهاي تحت عنوان اداره دفع ملخ تأسيس ميکند و کارشناسان اين اداره در مورد مسائل مربوط به ملخ صحرايي و ملخ مراکشي آموزشهاي لازم را ديده و پس از آن به عنوان مأمور فني در اداره دفع ملخ استخدام ميشدند.
هدف اوليه از اداره دفع ملخ براي مبارزه با ملخ مراکشي در نواحي مرزي بين دو کشور ايران و شوروي سابق مانند دشت مغان، دشت ترکمنصحرا و نواحي مرزي خراسان مانند سرخس و کلات طبق مفاد موافقتنامه بوده است، همچنين در زمان حمله ملخ صحرايي از وجود افراد آموزش ديده و ديگر مهندسين استفاده ميشد.
بعدها اداره دفع ملخ به عنوان هسته اوليه تشکيل سازمان حفظ نباتات در سال 1346 شد.
اطلاعات مبارزه با ملخ صحرايي از سال 1320 همزمان با جنگ جهاني به چشم ميخورد. اولين سابقه حمله ملخ صحرايي در سال 1321 آغاز ميشود.
سواحل جنوبي کشور به طور بي سابقهاي مورد حمله اين آفت قرار ميگيرد. اين حمله از سال 1321 تا 1326 به مدت 5 سال ادامه داشته و اغلب مناطق جنوبي کشور مانند چابهار و جاسک به اين آفت آلوده ميشوند.
بر اساس سوابق موجود در سالهاي 1330،1331،1337،1340 و 1351 دستههاي ملخ صحرايي سواحل جنوبي، خوزستان، فارس، کرمان، و يزد را مورد حمله قرار داد و طبق سوابق فقط در سال 1337 حدود 120 ميليون ريال براي عمليات مبارزه با ملخ هزينه شده است.
در سالهاي اخير نيز هجوم ملخ صحرايي از کشورهاي همسايه در سالهاي 1387،1388 و 1390 و 1393 مبارزه با ملخ صحرايي در منطقه اي از جنوب و جنوب شرق کشور انجام شده است.
سازمان حفظ نباتات به عنوان اساسيترين و حساسترين ارگان مسئول، حفظ محصولات کشاورزي کشور و تهيه غذاي سالم موظف است با تدابير و تمهيدات ممکن و با در نظر گرفتن مسائل فني و کارشناسي و استفاده از روشهاي نوين رديابي و کنترل آفات و بيماريها و عوامل خسارتزا را مديريت و هدايت کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]